|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
Obawiam się, czy przypadkiem za późno za to zabierać się nie będziemy, skoro oni taką księgę przygotowują specjalnie dla nas (nasze imiona i data ślubu) to czas ocekiwania też może być długi.. Jak długo się czeka na nią? Jeśli jakieś 2 tygodnie to spokojnie się wyrobimy.. Tylko zamawiać już teraz trzeba będzie. Podpowiem dziś TŻ żebyśmy wspólnie jakąś wybrali na allegro. |
|
|
|
|
#3002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dziś podpisaliśmy dokumenty - właściwie to już jestem żoną - ha My księgę zamawialiśmy przez internet z tej strony http://www.decorisus.pl/ Konkretnie ta http://www.decorisus.pl/index.php?p=..._id=32&pid=720
|
|
#3004 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do podpisywania wszystkich dokumentów... strasznie mnie TŻ popędza żebyśmy poszli już do kościoła dokończyć załatwiać wszelkie formalności.. Tylko się zastanawiam czy oby nie za szybko. Do ślubu jeszcze 3 tygodnie a on chce już wszystko pozałatwiać z kościołem.. Jakby się bał, że się rozmyślę Miss.hot co się spisuje tuż przed slubem w kościele? Wiem, że świadkowie mają się stawić przed ślubem żeby podpisać jakieś dokumenty, ale my? Protokół jest spisany... Sądziłam, że tylko mamy donieść karteczki z odbytymi naukami, poradniami, skupieniem.. A co z ostatnią spowiedzią? Skoro kartkę z tymi naukami zanoszę do kościoła na kilka dni przed ślubem a do ostatniej spowiedzi będę chciała pójść w piątek to ksiądz przecież nie zobaczy wpisu na kartce o ostatniej spowiedzi.. Sorki za takie szczegóły, ale jestem na urlopie i mam dużo czasu na różne przemyślenia
|
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W różnych kościołach jest inaczej - gdzieniegdzie podpisuje się to po mszy ślubnej - u nas w parafii jest to przeważnie środa lub czwartek przed ślubem Jeśli chodzi o indeksy to ksiądz dziś również spojrzał na nie, powiedzieliśmy, że spowiedź odbędziemy w piątek lub sobotę i przed ślubem podamy mu indeksy Przy okazji załatwiliśmy sprawę finansową z księdzem, organistką oraz kościelnym
|
|
#3006 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na pewno nie miałbym nic przeciwko.... Jacek Radunc (www.radunc.pl) |
|
|
|
|
#3007 |
|
Zadomowienie
|
[1=4dcacb96fcf46ccf9d65e85 37ea221ae6c73cc26_62c0ce0 5412a0;8580276]Nie wiem gdzie znaleźć taką winietkę ale wiem że posłużyła się Pani fotografią mojego autorstwa bez mojej zgody czy chociażby adnotacji o autorze
![]() Na pewno nie miałbym nic przeciwko.... Jacek Radunc (www.radunc.pl)[/quote] ależ bardzo przepraszam nawet nie wiedziałam (i raczej nie mogłam wiedziec) kto jest autorem tego zdjęcia bo znalazłam je gdzieś na jakimś blogu czy innej stronie gdzie ktoś zadał podobne pytanie więc nie mogłam wiedzieć czyje jest to zdjęcie. Przynajmniej ma pan teraz reklame na wizażu
|
#3008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tez jestesmy juz po spisaniu i w zasadzie juz malzenstwo![]() a swiadek sie dopisze jutro ![]() ksiege gosci tez zamawialismy wlasnie z tej strony (to juz 3 bo i dla kumpelek zamawialam od nich) a nasza jest taka: http://www.decorisus.pl/index.php?p=...id=32&pid=1062 2dni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
|
#3009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet nie wiesz Już w zasadzie jesteś żoną wooow
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2008-08-16 o 14:37 |
|
|
|
|
#3010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
delikatne, miłe dla oka, bardzo eleganckie zaproszenie, chcesz zamówić czy robić sama?
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nic ![]() Dziś miałam tylko sen - czekamy już na najbliższych do błogosławieństwa, w salonie gdzie na stole było jakieś ciasto i w ogóle zastawione jak do imienin . Ja poddenerwowana, a Tż siada sobie przy tym stole jakgdyby nigdy nic i zaczyna ciasto wcinać (realnie bardzo lubi ciasto normalnie taka zdenerwowana byłam grr Potem szybko szybko, jak przez mgłę wszyscy podchodzili i było już po, a ja dalej wkurzona na Tż ![]() Na szczęście to tylko sen ![]() Dziś jeszcze odbieram serce z balonów, ostatnie zakupy, a wieczorem na paznokietki ![]() Póki co idę przed deszczem skosić trawkę, bo trochę urosła
|
|
#3012 |
|
Zadomowienie
|
Eh dziewczyny jak Wam fajnie, że Wy już ślubujecie ja się nie mogę doczekać a to jeszcze 2 miesiące z małym haczykiem. Siedzę sobie teraz na urlopie i myślę ale nic konstruktywnego jeszcze nie wymyśliłam
Jesteśmy z TŻ po pierwszej partii zaproszeń i muszę powiedzieć, że już mi się nie chce, nie jest wcale tak łatwo a dużej większości nie ma bo powyjeżdżała na urlop Eh...Dziś idziemy załatwić USC, mam nadzieję, że da radę to dostać w jeden dzień bo TŻ specjalnie wziął urlop i z Wawy przyjechał i szkoda by było jeszcze jednego dnia marnować a tak zostawilibyśmy sobie na podróż poślubną
|
|
#3013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale za to rodzinka mi nie pomaga i to oni mnie draznia bardziej ale dajemy rade![]() my tez jakies ostatnie zakupy dzis robimy... jutro troche sale bedziemy stroic (czesc zrobi nam dekoratorka) i tance pocwiczymy ![]() wczoraj troche poskakalam w sukience w domu bo musialam sprawdzic czy nic mi nie wypada miss.hot a kiedy macie plener??bo pewnie Pan.Z juz dzwonil
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
|
#3014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3016 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Piękne te smukłe suknie, a nie takie bezy. Mnie tez sie takie podobały i moja tez była smukła. nr 3 ładna ale dla szczupłej, bo to niebezpieczny fason i mozna wyjsć jak w ciąży. Reni Jusis tez ma piekną, Czy ona wyszła za Makowskiego z Idola? fajna nr 5 (ta co siedzi) bo ma taki inny stanik niż reszta sukni, jest fajna i ciekawa. Moja rada: nie bierz zbyt długiego trenu, bo bedzie zaraz brudny i strasznie to wygląda. z tego co widze w kazdej tej sukni tren jedzie po podłodze- zamieciesz cały brud klatki schodowej, miasta i kościoła. Ja mialam tren z tyłu ale na szczęscie podniesiony w górę na halce, tak że tworzył sie ogon (widać na zdjęciu, choć kiepskie jest). Tylko troche jeżdziło po podłodze. wiecej mi przydeptali goście- szczególnie faceci, jakby nie wiedzieli że od Panny Młodej z daleka sie tańczy a nie po jej sukni ;-) Edytowane przez AgaZ Czas edycji: 2009-11-13 o 11:04 |
|
|
|
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
miss.hot calava katey cannabis84
Z okazji Waszego Slubu zycze Wam aby ten dzien byl najpiekniejszym dniem w waszym zyciu. Bawcie sie super na weselu . Trzymam kciuki za Was a po prosze o relacje |
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonił wczoraj (pozdrowienia dla p.Artura
A Wy gdzie i kiedy ? Cytat:
Relacja oczywiście będzie tylko nie wiem kiedy bo w środę wylatujemy w podróż poślubną
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny małe pytanie techniczne
Czy urząd stanu cywilnego mieści się na Leszczyńskiego, czy w Trybunale na Starówce ??
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
W Trybunale na Starówce.
|
#3021 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ja wstane to nie wiem i chyba starowka bedzie a co jeszcze to nie mam bladego pojecia.... a mial byc ogien i woda w jednostce a tak niestety chyba bedziemy musieli odpuscic
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mogłabym mieć bez trenu (jakoś wybitnie mi się nawet nie podobają). Muszę pochodzić i pomierzyć wtedy stwierdzę co sie na mnie nadaje Ty suknię miałaś naprawdę śliczną i masz pewność że nikt nie będzie miał takiej samej Zrobiłam pytam bo zastanawiam się czy nie robić dla siebie takich zaproszeń ale są dość pracochłonne dlatego musiałabym chyba już zacząć heheh
|
|
#3024 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, poszukuję bardzo dobrej manicurzystki, która zrobi mi man. francuski z wzorkami, ale tak na prawde super (nie zadne naklejki lub tylko jakies naklejane cyrkonie), raz byłam u takiej która po prostu wymalowała mi patyczkiem piekne wzorki ale ona juz nie pracuje a pozostałe zawsze odwałały chałę i trzęsły i im się ręce...
|
#3025 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Chyba że ktoś podrobi mój projekt
|
|
|
|
|
#3026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miira zaproszenie śliczne jakbyś robiła i sprzedawała takie hurtem to ja jestem zainteresowana współpracą
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Raczkowanie
|
Przez net kupujemy, tzn TŻ kupuje. Nie wiem dokładnie gdzie, ale się podpytam to dać znać.
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3029 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki , a nie wiesz czy tam jest tylko jedna manicurzystka?
|
#3030 |
|
Raczkowanie
|
Ot i cięzkie pytanie mi zadałas ale chyba tak
wiem ze kosmetyczka jest oddzielnie i manicurzystka oddzielnie. Kosmetyczki broń Boże nie polecam wrr ale manicurzystkę jak najbardziej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

A nasz księga ma wyglądać tak,tylko będą nasze imiona i data ślubu oczywiście 

Miss.hot co się spisuje tuż przed slubem w kościele? Wiem, że świadkowie mają się stawić przed ślubem żeby podpisać jakieś dokumenty, ale my? Protokół jest spisany... Sądziłam, że tylko mamy donieść karteczki z odbytymi naukami, poradniami, skupieniem.. A co z ostatnią spowiedzią? Skoro kartkę z tymi naukami zanoszę do kościoła na kilka dni przed ślubem a do ostatniej spowiedzi będę chciała pójść w piątek to ksiądz przecież nie zobaczy wpisu na kartce o ostatniej spowiedzi..

nawet nie wiedziałam (i raczej nie mogłam wiedziec) kto jest autorem tego zdjęcia bo znalazłam je gdzieś na jakimś blogu czy innej stronie gdzie ktoś zadał podobne pytanie więc nie mogłam wiedzieć czyje jest to zdjęcie. Przynajmniej ma pan teraz reklame na wizażu 

Eh...
jak ja wstane to nie wiem
wiem ze kosmetyczka jest oddzielnie i manicurzystka oddzielnie. Kosmetyczki broń Boże nie polecam wrr
ale manicurzystkę jak najbardziej