Mamusie styczniowe 2019 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-01, 13:44   #3991
denneris
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2019

Cytat:
Napisane przez rolnikowa88 Pokaż wiadomość
Ja również po wczorajszej wizycie, 18tydz, 237g, termin wychodzi na 30 stycznia, czyli w rocznicę ślubu
I Mikołaj pozostaje Mikołajem, nic mu nie zanika między nogami
Gratuluje
Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
ja nie potrafię rozróżnić, czy odczuwam skurcze czy nie, ból często jest kłujący, ale czasem jest też taki typowo okresowy, jakby rozlewał się po całym podbrzuszu. być może to też po części problemy z zaparciami (rzadziej) i wzdęciami (częściej) ale zupełnie nie potrafię tego rozróżnić...
no i może nie boli 24/7 ale jednak od ponad tygodnia ten ból pojawia się każdego dnia w mniejszym lub większym stopniu. starałam się do tej pory nie brać leków, ale dziś wzięłam nospę, jest lepiej i postanowiłam zacząć się bardziej oszczędzać, bo pomimo l4 ciągle sprzątam, robię porządki, przetwory, zakupy i niby nic ale jednak czuję że czas trochę zwolnić i więcej rzeczy oddelegować w stronę tżta
Mysle, ze te bóle są normalne jesli przechodza jak się np polożysz i odpoczniesz. Ale jeśli bedzie Cie to bardzo niepokoic to dla wlasnego spokoju skonsultuj to z lekarzem nie czekając na wizyte

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
denneris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-01, 13:53   #3992
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Skurcze Braxtona-Hicksa, też je mam.
O dokładnie
Cytat:
ja nie potrafię rozróżnić, czy odczuwam skurcze czy nie, ból często jest kłujący, ale czasem jest też taki typowo okresowy, jakby rozlewał się po całym podbrzuszu. być może to też po części problemy z zaparciami (rzadziej) i wzdęciami (częściej) ale zupełnie nie potrafię tego rozróżnić...
no i może nie boli 24/7 ale jednak od ponad tygodnia ten ból pojawia się każdego dnia w mniejszym lub większym stopniu. starałam się do tej pory nie brać leków, ale dziś wzięłam nospę, jest lepiej i postanowiłam zacząć się bardziej oszczędzać, bo pomimo l4 ciągle sprzątam, robię porządki, przetwory, zakupy i niby nic ale jednak czuję że czas trochę zwolnić i więcej rzeczy oddelegować w stronę tżta
Rozumiem Cię bo sama często mam problem żeby to odróżnić. Ale faktycznie oszczędzaj się bardziej i może więcej odpoczynku pomoże

Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-01, 14:46   #3993
oliwia34lll
Rozeznanie

Justysia 89 bóle rozciągnia kłucie- to wszystko raczej w granicach normy. Chyba ze ból jest ostry albo skurczowy.
Co do ruchów- miedzy dziewczynami jest nawet miesiąc różnicy- spokojnie i Ty poczujesz.

Zaczynam dziś 6 miesiąc. Ale ten czas leci.
oliwia34lll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-01, 19:46   #3994
asienka213
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny wracam po urlopie .....
powiem wam, ze w Polsce nikt nie zauwazyl ze jestem w ciazy ale brzuszek juz malutki jest
Przelecialam was pobieznie bo nie ma mozliwosci zeby to zrobic dokladnie :P i serdecznie gratuluje wszystkich udanych wizyt
Sama mam wreszcie polowkowe w poniedzialek i juz zaczynam miec pietra czy wszystko ok, choc moje dzieciatko rozbrykane okropnie ...kopie i sie wierci non stop imienia jeszcze nie mamy
Zaczely mnie juz bolec plecy ......jesuuu nie mozna powiedziec ze rano wychodze z lozka, tylko musze sie jakos wykulac

Materac do wozka mi zawsze wystarczal tylko kocyk a jesli chodzi o kosmetyki to tez uzywam absolutne minimum ...olejek do mycia i krem do pupy w razie potrzeby Polecam blog sroki
No i wiecej nie pamietam ale od teraz bede na biezaco

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 08:23   #3995
loveve
Zakorzenienie

Ja wczoraj byłam na pobraniu krwi, pielęgniarka tak mnie zagadała, że nawet wkłucia nie poczułam. Wyniki w poniedziałek do odbioru, a wizyta dopiero w czwarteeek, już się nie mogę doczekać
loveve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 10:16   #3996
oliwia34lll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny wracam po urlopie .....
powiem wam, ze w Polsce nikt nie zauwazyl ze jestem w ciazy ale brzuszek juz malutki jest
Przelecialam was pobieznie bo nie ma mozliwosci zeby to zrobic dokladnie :P i serdecznie gratuluje wszystkich udanych wizyt
Sama mam wreszcie polowkowe w poniedzialek i juz zaczynam miec pietra czy wszystko ok, choc moje dzieciatko rozbrykane okropnie ...kopie i sie wierci non stop imienia jeszcze nie mamy
Zaczely mnie juz bolec plecy ......jesuuu nie mozna powiedziec ze rano wychodze z lozka, tylko musze sie jakos wykulac

Materac do wozka mi zawsze wystarczal tylko kocyk a jesli chodzi o kosmetyki to tez uzywam absolutne minimum ...olejek do mycia i krem do pupy w razie potrzeby Polecam blog sroki
No i wiecej nie pamietam ale od teraz bede na biezaco
Witaj Asieńka- mam nadzieję ze wypoczęta wróciłaś
Stary 2018-09-02, 10:45   #3997
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwia34lll Pokaż wiadomość
Co do ruchów- miedzy dziewczynami jest nawet miesiąc różnicy- spokojnie i Ty poczujesz.
niby tak, ale wiele czuło już w 17-18 tygodniu, u mnie dziś 19+3 i cisza jak makiem zasiał, jeszcze wszystkie aplikacje już piszą, że powinnam coraz wyraźniej czuć ruchy a ja nic oby to było przez tłuszczyk na brzuchu tylko, mam nadzieję że z Haneczką wszystko w porządku... nawet tż jak dotyka brzucha lub przykłada ucho, to widzę że mu smutno i się martwi, że jeszcze nic nie czuć

asienka123 cześć

Cytat:
Napisane przez loveve Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam na pobraniu krwi, pielęgniarka tak mnie zagadała, że nawet wkłucia nie poczułam. Wyniki w poniedziałek do odbioru, a wizyta dopiero w czwarteeek, już się nie mogę doczekać
niektóre potrafią to zrobić delikatnie a niektóre to świdrują tą igłą tak że potem pół dnia ręka boli
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 10:52   #3998
oliwia34lll
Rozeznanie

Raczej poczujesz ruchy pierwsza. Mąż później. Najlepiej to wieczorem się położyć na płasko a wcześniej ( 10- 15 minut) zjeść coś słodkiego i czekać..
Stary 2018-09-02, 11:19   #3999
Blueberry_11_19
Zadomowienie

Dokładnie jak Oliwia pisze, zjedz coś słodkiego i połóż się na płasko na plecach, może wtedy się uda Ci ją poczuć.

Jutro połówkowe i koniec wakacji

Na osłodę uszyłam to

IMG_0456.JPG

IMG_0459.JPG

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Blueberry_11_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 11:37   #4000
faa
Zakorzenienie

GG do faa

Cytat:
Napisane przez Blueberry_11_19 Pokaż wiadomość
Dokładnie jak Oliwia pisze, zjedz coś słodkiego i połóż się na płasko na plecach, może wtedy się uda Ci ją poczuć.

Na osłodę uszyłam to

Załącznik 7635466

Załącznik 7635471

Ale czadowe

Justysiaa89 moj to przykładał i nasłuchwiał jakoś od 3 miesiąca na nic moje gadanie ze nic nie poczuje ani nie usłyszy i nie martw się napewno wszytsko jest z Hanią w porządku widocznie masz śpioszka w środku

https://www.instagram.com/izka_em/
faa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 11:46   #4001
justysiaa89
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny, wieczorem spróbuję, może coś zdziała

ubranka jak zwykle mega

Cytat:
Napisane przez faa Pokaż wiadomość
Justysiaa89 moj to przykładał i nasłuchwiał jakoś od 3 miesiąca na nic moje gadanie ze nic nie poczuje ani nie usłyszy i nie martw się napewno wszytsko jest z Hanią w porządku widocznie masz śpioszka w środku
no ja mu też tłumaczę, że ja nie czuję więc on tym bardziej ale widzę, że się martwi obyś miała rację, w końcu ostatnio na badaniu też nie fikała, oby po prostu był z niej leniuszek
Stary 2018-09-02, 14:26   #4002
denneris
Zadomowienie

Asienka witaj po urlopie
Blueberry masz te umiejętności! Super ubranka

Dziewczyny macie juz na oku jakieś łóżeczka? Albo jest coś na co trzeba zwrócić uwagę przy łóżeczku? Bo dla mnie to wszystkie są podobne i nie wiem czemu takie różnice czasem w cenach wybrałabym na ten momet pod kątem wyglądu, ale może o czymś nie wiem

Stary 2018-09-02, 14:36   #4003
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez denneris Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie juz na oku jakieś łóżeczka? Albo jest coś na co trzeba zwrócić uwagę przy łóżeczku?
na chwilę obecną też się nie znam więc patrzę pod kątem wyglądu. podoba mi się firmy Pinio model Moon, ale dla mnie dość drogie, zastanawiam się na zwykłym prostym modelem Gulliver z Ikea, a ogólnie na początek chyba jednak postawię na kosz Mojżesza

wybrałam za to meble, w tygodniu po pensji zamawiam, tż pomaluje i chociaż to będzie ogarnięte, może wtedy powoli wygrzebię się z marazmu i ruszę dalej
Stary 2018-09-02, 14:56   #4004
denneris
Zadomowienie

Cytat:
na chwilę obecną też się nie znam więc patrzę pod kątem wyglądu. podoba mi się firmy Pinio model Moon, ale dla mnie dość drogie, zastanawiam się na zwykłym prostym modelem Gulliver z Ikea, a ogólnie na początek chyba jednak postawię na kosz Mojżesza

wybrałam za to meble, w tygodniu po pensji zamawiam, tż pomaluje i chociaż to będzie ogarnięte, może wtedy powoli wygrzebię się z marazmu i ruszę dalej
Pooglądałam obydwa, Pinio może i fajne ale czy warte 2x takiej ceny? To z ikei też jest całkiem ok mi sie podobają z tymi półokrągłymi bokami, ale tez nie tak, że musze koniecznie takie mieć

Stary 2018-09-02, 14:59   #4005
Blueberry_11_19
Zadomowienie

Cytat:
Asienka witaj po urlopie

Dziewczyny macie juz na oku jakieś łóżeczka? Albo jest coś na co trzeba zwrócić uwagę przy łóżeczku? Bo dla mnie to wszystkie są podobne i nie wiem czemu takie różnice czasem w cenach wybrałabym na ten momet pod kątem wyglądu, ale może o czymś nie wiem

Ja zamówiłam łóżeczko z Meblika, seria Cars, pokazywałam kiedyś. W tym łóżeczku mam funkcje podnoszenia podstawy (ale to masz w każdym łóżeczku), ściągane pręty po jednej stronie, wiec posłuży na dłuższy czas. Starszak ma te meble u siebie w pokoju, jak dla mnie super jakość, choć ceny mogą powalić, ale to meble na lata

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-02, 14:59   #4006
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Pooglądałam obydwa, Pinio może i fajne ale czy warte 2x takiej ceny? To z ikei też jest całkiem ok mi sie podobają z tymi półokrągłymi bokami, ale tez nie tak, że musze koniecznie takie mieć
no właśnie też uważam, że może i meble Pinio fajne ale ceny niektórych kosmiczne, komoda do pokoju dziecięcego 1000 zł napisałam do siostry na co trzeba zwrócić uwagę przy wyborze łóżeczka, bo mi kiedyś mówiła i zapomniałam, ale jeszcze nie odczytała
Stary 2018-09-02, 15:16   #4007
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny, wieczorem spróbuję, może coś zdziała

ubranka jak zwykle mega

no ja mu też tłumaczę, że ja nie czuję więc on tym bardziej ale widzę, że się martwi obyś miała rację, w końcu ostatnio na badaniu też nie fikała, oby po prostu był z niej leniuszek
Ostatnio na usg Pani ginekolog pokazywała jak mały uderzał ręka ale to był jakiś lekki strzał bo ja nic nie czułam i ona mówiła że nie każdy ruch czujemy

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Asienka witaj po urlopie

Też się zastanawiam skąd te różnice cenowe. Ja widziałam na allegro jakieś po 300 zlotych. A i ja chcę żeby była szuflada na dole

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 16:02   #4008
al_dente
Zadomowienie

Mnie się podoba z Ikea sundvik, ale zastanawiałam się jeszcze czy nie lepiej kupić z szuflada.
Siostra mówiła mi, że ona miała jakieś pudełka pod lozeczkiem i ciągle w nie kopala, kładąc małego, że czasem się budził. Więc z szuflada nie polecala. Ale nam by się przydało, bo w tym mieszkaniu mamy mało miejsca. W ciągu roku planujemy przeprowadzkę do swojego domu, to wtedy zrobię pokoik na wypasie

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
al_dente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 16:28   #4009
dzast28
Raczkowanie

Ja na pewno nie będę kupować łóżeczka za nie wiadomo jakie pieniądze myślę że lepiej zainwestować w dobry materac do tego łóżeczka póki co nam spodobało się takie Zrzutekranu_2018-09-02-11-31-34-600.jpeg

dzast28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 16:53   #4010
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
A i ja chcę żeby była szuflada na dole
Cytat:
Napisane przez al_dente Pokaż wiadomość
Mnie się podoba z Ikea sundvik, ale zastanawiałam się jeszcze czy nie lepiej kupić z szuflada.
kiedyś czytałam, że te szuflady nie do końca są praktyczne, bo mimo wszystko ich zawartość się kurzy i brudzi, poza tym trzeba się schylać. ale ile osób tyle opinii ja myślę, że pomieszczę się w komodzie, małej szafie i regale więc szufladę odpuszczam chyba
Stary 2018-09-02, 19:10   #4011
slowikowa25
Zadomowienie

W łóżeczku mega ważne są wyjmowane szczebelki choć 3 z jednej strony, dzieciaczek potem sam sobie wchodzi i wychodzi a nam dziękuje za to nasz kręgosłup Moja córka (za tydzien konczy 2 latka) dalej w takim spi od urodzenia (no moze pierwszy miesiac zycia spała w turystycznym niewiem czemu takie wtedy wybrałam, ale to była porażka i teraz je używamy na wyjazdy). Mamy tradycyjne białe pełne z tyłu i z przodu. I też drogie nie było bo jakoś niecałe 100euro zapłaciłam.
I tak jak któraś pisała- lepiej dołożyć do porządnego materacyka uważać na materace kokos-gryka bo lęgną się w nich robaczki
A ja jak zwykle tak na szybkiego odpisuje jakie mam zdanie na dany temat i się mądrze a rzadko kiedy napiszę co u nas ;P Jutro połówkowe! Druga ciąża co prawda przebiega caaałkiem inaczej ale i tak od kilku dni już mam odczucie takiej ekscytacji, że znów podejrzę tego mojego drugiego bąbelka. Boje się trochę, żeby nie zmieniła się płeć bo co do tego, że jest wszystko ok raczej nie mam wątpliwości- jakoś mam dobre przeczucia. Jurek często daje o sobie znać, jest zdecydowanie bardziej aktywny niż była córka.

Justysia- ja pierwsze ruchy z córką też poczułam dość późno, ok 21/22tc- to całkiem normalne, poważnie. Nie martw się na zapas !

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek

Edytowane przez slowikowa25
Czas edycji: 2018-09-02 o 19:13
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 19:22   #4012
rolnikowa88
Raczkowanie

My mamy takie, w szufladzie siedzą zabawki
Nie kupowaliśmy tylko w "spadku" po kuzynie, łóżeczko ma 6 lat, używane przez 4 dzieci, barierkę z jednej strony dorabialiśmy u szwagra na stolarni bo nie wyrzymała i szuflada nieco podniszczona.
Szuflada nie jest praktyczna...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 72159.jpg (154,5 KB, 44 załadowań)
rolnikowa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-02, 19:37   #4013
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwia34lll Pokaż wiadomość
Witaj Asieńka- mam nadzieję ze wypoczęta wróciłaś
takk dzieki juz samo to ze nie trzeba gotowac duzo daje

Cytat:
niby tak, ale wiele czuło już w 17-18 tygodniu, u mnie dziś 19+3 i cisza jak makiem zasiał, jeszcze wszystkie aplikacje już piszą, że powinnam coraz wyraźniej czuć ruchy a ja nic oby to było przez tłuszczyk na brzuchu tylko, mam nadzieję że z Haneczką wszystko w porządku... nawet tż jak dotyka brzucha lub przykłada ucho, to widzę że mu smutno i się martwi, że jeszcze nic nie czuć

asienka123 cześć

niektóre potrafią to zrobić delikatnie a niektóre to świdrują tą igłą tak że potem pół dnia ręka boli
nie martw sie, ruchy to indywidualna sprawa, jedna poczuje w 16 tg a inna w 22, a tym bardziej jak jestes w 1 ciazy to moga pojawic sie pozniej Hania napewno ma sie swietnie

Cytat:
Napisane przez Blueberry_11_19 Pokaż wiadomość

Na osłodę uszyłam to

Załącznik 7635466

Załącznik 7635471

piekneeee kurde, czemu ja nie umiem szyc
ja tez mam jutro polowkowe, to czekamy razem
a wakacji mam jeszcze tydzien, bo u nas szkola dopiero 10 wrzesnia sie zaczyna

Cytat:

lozeczko to chyba jedyna rzecz ktorej nie musze kupowac mamy wlasnie Pinio Moon ale mi sie udalo 5 lat temu kupic naprawde tanio a bardzo mi sie podobalo No i ja nie zamierzam go wyrzucac, tylko dziewczyny chcialy je przerobic na taka lawke dla lalek...........beda musialy kilka lat jeszcze poczekac

REKLAMA
Stary 2018-09-02, 21:22   #4014
oliwia34lll
Rozeznanie

Blueberry- robisz cudeńka.

Co do łóżeczka- wyjmowane szczebelki są super. U mnie łóżeczko było przystawione do łóżka naszego.

Jak karmiłam w nocy to potem nie musiałam wstawać- tylko wkładałam malą do łóżeczka przez tą pustą przestrzeń po szczebelkach.
Mega wygodne to było i jednocześnie dziecko nie spało z nami.
Stary 2018-09-02, 21:36   #4015
Blueberry_11_19
Zadomowienie

Dziękuję za miłe słowa tworzę dalej, niedługo Was zaspamuję kolejnymi ubrankami

Stary 2018-09-02, 22:14   #4016
ga_tita
Raczkowanie

Trzymam kciuki za jutrzejsze połówkowe, ja też mam jutro
Któraś dziewczyna pytała o magnez- ja biorę magne B6, wcześniej po 2 tabletki 3 razy dziennie a teraz znalazłam w aptece wersje Forte- wiec dawka większa i tabletki tylko 3 dziennie
ga_tita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 06:45   #4017
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ga_tita Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za jutrzejsze połówkowe, ja też mam jutro
Któraś dziewczyna pytała o magnez- ja biorę magne B6, wcześniej po 2 tabletki 3 razy dziennie a teraz znalazłam w aptece wersje Forte- wiec dawka większa i tabletki tylko 3 dziennie
Też polecam forte, ale ja czasem aż 4 dziennie
Trzymam kciuki za wizyty, a ja dziś wracam do pracy

amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2018-09-03, 08:29   #4018
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Asienka witaj po urlopie

My zamawiamy łóżeczko z firmy Bellamy, model Good Night, w kolorze białym. Mieliśmy to łóżeczko upatrzone od samego początku Rośnie z dzieckiem (do ok. 5 roku życia), przerabiane jest na tapczanik.

Ja już na badaniu siedzę, glukozę wypiłam na lajcie... myślałam, że będzie gorzej
paprif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 09:19   #4019
rubbim
City of Bones

Cytat:

Konkretnie jakie to nie mamy upatrzone jeszcze, pojedziemy, obejrzymy i wtedy zdecydujemy pewnie, ale kilka typów na oku mamy
Cytat:
My zamawiamy łóżeczko z firmy Bellamy, model Good Night, w kolorze białym. Mieliśmy to łóżeczko upatrzone od samego początku Rośnie z dzieckiem (do ok. 5 roku życia), przerabiane jest na tapczanik.

Ja już na badaniu siedzę, glukozę wypiłam na lajcie... myślałam, że będzie gorzej
oby tak dalej po glukozie

My w tym miesiącu pewnie kupimy łóżeczko. Miał być wózek ale dochodzi naprawa samochodu to za miesiąc za nim pojedziemy
Siedzę u dziadków i czekam na męża. O 12 ma przyjechać i podrzucić mnie na wizytę, a potem do domu A tak mi się ciągnie...
Stary 2018-09-03, 09:21   #4020
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

juz glukoza ??
a ja myslalam, ze to dopiero miedzy 24 a 28 tyg ciazy

Ostatni raz ta baba zrobila mi termin tak pozno ....na 18 mam Chyba tu jajko zniose do tej godziny

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości