|
|
#1561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
wege od niecałego roku, wcześniej kilka mc wegan. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
Jak jadłam mięso to czułam się ociezala strasznie, teraz zupełnie inaczej - a żywienie wegetariańskie jest tak bogate, że nie tęsknię w ogóle wcześniej byłam wegan, ale jak zaszłam w ciążę miałam wielka ochotę na sery żółte i tak uległam prócz tego jem czasem jajka. I mcflurry z maca, jakoś nie umiem się powstrzymać.U mnie zaczęło się jak zrobiłam post dr Dąbrowskiej przed staraniem się o pierwsze dziecko (Dąbrowska poleca później przejście na weganizm już do końca życia), następnie obejrzałam film Earthlings (Ziemianie, jest na yt po polsku). Od tamtej pory już nie tknelam mięsa. A jeszcze niedawno śmiałam się z wegetarian, że jak można nie jeść mięsa, nie mieściło mi się to w głowie. Sama wychowałam się w domu, gdzie jadalo się dużo zwierząt a przede wszystkim ryb. Jednak z czasem sama się uświadomiłam w temacie, przeczytałam tez mnóstwo badań naukowych no i tak wyszło, że zwierzaków już nie zjem nigdy. Wyniki mam świetne, także tym bardziej - najlepsza decyzja w moim życiu i szczerze mówiąc, żałuję, że podjęcie jej zajęło mi 26lat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
Już się rozkręca okres więc testować nie będę
![]() Poszłam do apteki nakupiłam witamin dla siebie i męża i zaczynamy działać ze zdwojoną siłą. Dobrze ze ten mój tż bierze co mu powiem. Miałam chwilowe załamanie ale musimy walczyć do końca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz może jakiś fajny dobry przepis? Lubię próbować nowości.A dziś chyba zrobię wreszcie moje ciasto marchewkowe które od tygodnia próbuje zrobić hahaWysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc co byś chciała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
plus młodsi się nie robimyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlać niewielka ilość ciepłej wody i rozpuścić w niej drożdze z tym cukrem i łyżkę mąki z ryżu. Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce. Reszta wymieszać w misce, dodać zaczyn, dolać ciepłej wody tak aby po wymieszaniu masa miała konsystencję bardzo gęstej śmietany i przełożyć do foremki. Jak to wyrośnie mocno to wtedy do pieca 180 stopni i do godziny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1572 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Sikaj jutro jak dalej nic sie nie rozkreci, trzymam kciuki ![]() Edit juz doczytalam, ze sie rozkreca ![]() Za wszystkie dziewczyny trzymam bo z tego co czytam to bedzie jutro troche testow. ![]() Hej, troche mnie nie bylo, ale mam dobre wiesci. Maz bedzie w domu w czasie owu !!!! Nie nie, nie dzwonilam do jego szefa ale sie ciesze, ze kolejny cykl nie pojdzie na straty. Maz juz zapowiedzial, ze bedzie robic syna, a po mam nakaz lezenia z nogami w gorze ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Rozesmiana92 Czas edycji: 2018-09-02 o 17:34 |
|
|
|
|
#1573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ciekawe czy to w ogóle pomaga![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie wczoraj lekkie plamienie i dzisiaj plamienie dalej. Dzisiaj 34 dc. W 31dc test wyszedł biały jak śnieg. Wcześniej miałam plamienie i potem się rozkręcało. Z racji rozpoczętego nowego miesiąca i że wrzesień to dla mnie czasami taki drugi styczeń to ruszyłam z postanowieniami. M.in. chce wypijać tyle wody ile powinnam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Przydałyby się jakieś krechy. Dawno nie było
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1578 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
Angel i Fortuna-inspirujecie ❤ moze sprobuje chociaz ograniczyc mieso
byl taki czas ze miałam diete od dietetyczki i w niej mieso mialam w jednym posilku raz na kilka dni, bardzo dobrze sie wtedy czulam. Ale teraz przez ten remont mieszkamy z mama i mieso na obiad to u niej podstawa, z czego tż jest zadowolony 😅 Paulinka na tym etapie szansa jest zawsze, wykrs wyglada modelowo, ale najwazniejsze jest to co sie dzieje na jego koniec, byly dziewczyny ktorym tempka ladnie rosla i tuz przed @ niespodziewany spadek, a chyba u Nem byl zbyt wczesny spadek a i tak okazala sie ciaża Ja bym chiala zeby ta @ juz przyszla, nie lubie tego etapu tuz przed, niby wszystkie znaki na niebie ziemi i termometrze wskazuja ze ona sie juz czai za rogiem a ja i tak czuje sie jakbym byla 'troche w ciazy', taka jakas odmieniona i se wkrecam ze moze czuje cos intuicyjnie-nie wiem jak to opisać xD moze ktos ma podobnie 🙈😜 |
|
|
|
#1580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja bratowa ma synka 6 lat i rodzi za około 2 miesiące i bardzo boi się reakcji młodego na rodzeństwo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1581 |
|
Wtajemniczenie
|
My chcemy dwojke dzieci z 2-3letnią różnicą, ale zobaczymy czy nasze nastawienie nie zweryfikuje się po pierwszym
|
|
|
|
#1582 |
|
Zadomowienie
|
A my chcemy jedynaka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniej skomplikowany ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My zdecydowanie pozostaniemy przy dwojce dzieci, o ile uda mi sie zajsc w druga ciaze... U nas mloda w sumie jest zazdrosna o kazdego maluszka, ze nie wiem jak by to bylo miec malucha w domu teraz. Moja siostra ma prawie rocznego synka i masakra, moja cora jak tylko go wezme na rece to histeria i trzaskanie drzwiami. Kiedys powiedziala, ze idzie szukac innej mamy i na nic tlumaczenia, ze on jest jeszcze malutki i nie samodzielny. Jak ostatnio mlody zostal u mnie na noc to nic nie dala na spokojnie zrobic przy nim bo ona musi byc najwazniejsza. Z wiekiem mam nadzieje, ze przejdzie.
|
|
#1585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aczkolwiek ja się czasem wyrywa że zobaczymy że oboje mamy rodzeństwo i że dalosie radę z jednym to i drugie się wychowa tyle że najpierw to trzeba chociaż w jedną zajść![]() Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że ja jako jedynaczka w życiu bym się nie zdecydowała świadomie na posiadanie jedynaka. Jak to wyjdzie w praktyce, to się okaże, ale chcemy dwójkę. Z jednym jest ten problem, że jest zero wsparcia sobie nawzajem, a także zero wsparcia rodziców. A i jak mi nma starość odbije, to wole truć dupencję dwójce naprzemiennie niż zamęczać jednego do tego stopnia, żeby musiał zamykać się przed własną matką w domu, jak ja nieraz robię...
|
|
|
|
#1587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. Cytat:
![]() Moja w styczniu ma 4 lata czyli przy dobrych wiatrach bedzie miala niecale 5 jak pojawi sie rodzeństwo... Jednak nie chciałabym z pieluch wchodzic w pieluchy.. Wole jak Lil bedzie bardziej samodzielna niz zalezna ode mnie... Tu macie moja gwiazde 🤫🤫IMG_20180407_191540.jpeg Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dwie siostry i po prostu nie wyobrażam sobie, żebym miała ich nie mieć
Dlatego też nie chciałabym, żeby moje dziecko było jedynakiem ![]() Ja w ogóle chciałabym mieć trójkę dzieci, TŻ mówi o dwójce. Może kiedyś go na trzecie namówię, a tymczasem czekam na starania o pierwsze
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała 3 ale pewnie stanie na 2. Zresztą zobaczymy jak to będzie
oby pierwsze się pojawiło.U mnie @ nadal brak, jutro sikam ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1590 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to była tragedia ciągle walki ale teraz jest super ️i nawet czasem coś potrzeba zrobić to zawsze można liczyć nawet panele kładł i ściany malował bo mąż w pracy a on student to miał czas ![]() Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

w takich chwilach chetnie przeszlabym na wegetarianizm ale chyba nie umialabym tak calkiem zyc bez miesa. Czy mamy tu na pokladzie wegetarianki?
prócz tego jem czasem jajka. I mcflurry z maca, jakoś nie umiem się powstrzymać.

jednak kiedy usłyszałam diagnozę o endo a hormony strasznie działają na moją wątrobe to jakby nie patrzeć dostałam motywację. Zaczęłam bawić się w uprawę warzyw, owoców, od swoich rodziców też coś zawsze zbiorę bo takie swoje mają kompletnie inny cudowny smak! Kupiłam książki z przepisami, zaczęłam próbować kombinowałam co mi lepiej podchodzi i teraz nie wyobrażam sobie życia bez awokado, cudownych orzechów i pysznych deserów całkowicie mi dozwolonych. Też sądziłam, że nie dam rady ale to serio nie jest zle. Oczywiście mam zezwolenie żeby zjeść kurczaka bądź indyka ale wcale mnie nie ciągnie. Przykładowy dzień to kanapka z guacamole z pomidorkiem albo naleśniki jaglane z sosem owocowym czy innymi cudami na słono, na obiad pierogi albo leczo bezmiesne czy zupa krem z kluseczkami lanymi (ulubiona hiszpańska pomidorowa), kolacja to różnie bo zwykle mi się nie chce
. Jak jesz coś czego nigdy nie próbowałaś to nie masz opinii o smaku, zaczyna ci pasować i później nagle zaczynasz czuć wszystkie smaki wyraźnie gdzie wcześniej pomidor dla mnie nie miał smaku. Najpierw trzeba zmienić swój smak
haha
więc co byś chciała 

mam nakaz lezenia z nogami w gorze
czy jest szansa na fasolkę

aczkolwiek ja się czasem wyrywa że zobaczymy że oboje mamy rodzeństwo i że dalosie radę z jednym to i drugie się wychowa

to była tragedia ciągle walki ale teraz jest super