|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Kwietniowe 2018 cz III - czas się rozpakować
Ja ostatnio caly czas milczę bo urlop trwa w najlepsze
dziś jedziemy w góry, duzo sie nie nałazimy ale chociaż wycziluję sobie przy pięknych widoczkach Tżta mama stroni od małej, zerknie na nią jak śpi, a ja chcę cos zrobić, a ponosi ją jak tż poprosi. Cóż, i tak rzadko ją widujemy, więc nie wnikam. Za to druga wnuczka to oczko w głowie Byliśmy na domkach letniskowych, tak odpoczywam, kompletny spokój, no i w końcu spędzam troche czasu z dorosłymi + pyszne rybki, grille, lenistwo; żyć nie umierać boję się wrócić i otworzyć skrzynkę na listy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4892 |
|
Life is a drink ...
|
Moja się ślini.... w sumie ona się ślini od urodzenia
na następny dzień to samo... a na 3 już się obudziła w nocy o 4, patrze w tą paszcze ale nic nie widać.... jedne czekają długo... inni krótko. Znajomej córka urodziła się w maju i ma już 3 zęby...
|
#4893 |
|
Raczkowanie
|
Ja smaruję,kiedyś myślałam że już będzie ząbek bo było coś widać a tu zniknoł albo raczej mi się wydawało że był i też się ślini na potęgę a do buzi najbardziej lubi dawać swoje paluszki ale zabawki też.
Właśnie tak ja grewana pisze teraz jest prosto karmić a roszeżanie chyba nie będzie takie proste przynajmniej na początku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Muminka2 Czas edycji: 2018-09-03 o 14:51 |
|
|
|
#4894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Malami Tobie to się powodzi! Non stop jakieś wycieczki, urlopy itp. Nie za dobrze Ci? ;PWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4895 |
|
Raczkowanie
|
Malami mi ale Ci dobrze wypoczywaj
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4896 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
|
|
#4897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja tez wszystko pakuje do buzi, ale zębów się jeszcze nie spodziewam. Mam nadzieje,ze zabkowanie przejdzie bezproblemowo jak jej siostra ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
Ja ząbków pierwszych się spodziewam dopiero w drugim półroczu. Tak ząbkowała córka a to podobno lubi się powtarzać. Zazdroszczę wam tych snów.
Młodemu przed szpitalem zdarzało się już po 5 h spać, a teraz... MASAKRA budzi się jak noworodek co 2 - 3 h... Szału już dostaje bo karmie po 8 - 9 razy na dobę. Nie wiem co mu się stało bo córeczka w jego wieku już przesypiała noc z jedną tylko pobudką... Mam jeszcze podejrzenia że go skóra od AZS swędzi i to mu przeszkadza w spaniu. Normalnie chłopak śpi po 10-12 godzin na dobę a powinien 14-16... |
|
|
|
#4900 |
|
Raczkowanie
|
Może niektóre dzieciaczki męczy to https://www.wymagajace.pl/czwarty-miesiac-regres-snu/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mlodemu tez smaruje czasami bo wszystko pakuje do buzki, ale zebow nie widac.
|
|
#4902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
16h to jakiś hardcore ;P 8-9 karmienia na dobę to te, nie tragedia, ja karmię koło 12 razy i się cieszę że zjechaliśmy z 18-19 ;DWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4903 |
|
Raczkowanie
|
Ja to ma chyba złote dziecko tylko nie zawsze go doceniam
moja wczoraj jak usnęła o 17 to obudziła się o 5:40 ...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4906 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4907 |
|
Zadomowienie
|
Muminka złote dziecko masz
moja dzis sie obudziła jakoś o 3 i cieszyła mordkę sama do siebie A karmień nie liczę, ale paręnaście dziennie na pewno. Ale nieraz to tylko pociumka minutę z nudów chybaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4908 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam, odskoczę na chwilę od tematu - Małej wychodzą dolne jedynki. Na pewno lewą już czuję pod palcem, prawa chyba za moment wyjdzie. Adrusia nie gorączkuje, ale jest płacz placz i jescze raz płacz. Wiem, że wiele z Was już jest po pierwszym ząbku. Doradzcie co robić, co kupić?
Dentinox to coś wspominałyscie, że nie do kong a jest polecany czy to mi się śniło? Camilla? Coś na palec do masowania? Proszę o konkrety! Jutro idziemy na szczepienie, ale zanim wizyta u lekarza to chciałabym już dziś pomoc Malutkiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobno dentinox najlepszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4910 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
aaaa i kupiłam taką silikonowa nakładkę na palec z baby ono, taka z szczoteczką ale u nas nie pomogła. No i moje dziecko wreszcie polubiło się z smoczkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4911 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maz od razu poleciał do apteki, ja w tym czasie odpaliłam YouTubea i zaczęłam przed Małą śpiewać i tańczyć i humor jej się poprawił przyslonilam po jakimś czasie trochę rolety, bo jakby ktoś na mnie spojrzał z boku to pewnie powiedziałby, że wariatka ![]() Cytat:
Z tą szczoteczka / nakładka na palec to muszę chyba spróbować, może u nas pomoże. Pytanie: jak mam dbać o tego ząbka? W sensie sam etap czyszczenia dziąseł od urodzenia zupełnie przegapilam, dopiero teraz przeczytałam, że tak powinno się robić. Cóż. To chociaż teraz powiedzcie mi jak mam jej myć jamę ustną? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4912 |
|
Raczkowanie
|
Ja od początku za radą położnej pierwsze myłam jej jamę ustną gazikę zamoczonym w przegotowanej wodzie a teraz właśnie jej przed spaniem czyszczę jej dziądełka ta nakładką na palec.
Moja też polubiła smoczek ,a ząbków nie widać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4913 |
|
Raczkowanie
|
U nas minął etap krzyków, jęków itd. Za to wszystko idzie do buzi i to z taką zawziętością. Biorę go na ręce to albo cycka mi ramię albo gryzie. I muszę uważać jak się do niego nachylam bo już raz ugryzł mnie w nos
chyba go bardzo swedzą dziąsła...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4914 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas też jedną jedynkę już czuć pod palcem i taka biała kreseczka jest. Starsza miała 4 miesiące jak jej wyszły dolne jedynki,więc brat i tak ma trochę później. Nie widzę,żeby mu ząbkowanie dokuczało póki co,ale mamy regres w spaniu nocnym. Bywały noce,że budził się raz ok.3,a potem 6-7 zaczynaliśmy dzień. Dziś 5 pobudek
jedną udało się go dolulać bez wyciągania,reszta przy cycu. Czuję się jakbym w ogóle nie spała.
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Ja ząbków tez jeszcze się nie spodziewam, starszy miał jak miał jakieś 8 miesięcy.
Dzisiaj młody jak rozmawiałam przez telefon to tak mi się zassał na ramieniu że mam malinkę
|
#4916 |
|
Raczkowanie
|
Anius mam nadzieję że ta noc będzie dużo lepsza
![]() A u nas dziś dzień marudy.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4917 |
|
Rozeznanie
|
Byliśmy wczoraj na szczepieniu i pediatra potwierdziła - lewa dolna jedynka już się przebiła, prawa jest w trakcie. Nie gorączkujemy, za to srakunia u nas jak się patrzy
![]() I powiem Wam, że córkę mamy baaardzo kulturalną - przed wejściem do gabinetu zwalila kupę. Doslowniegdybysmy weszli 2min szybciej to kupa byłaby na wadze Ma wyczucie chwili ![]() Adrusia ma lekko ponad 4,5 msca i na liczniku 8055g niby 72cm długa. Tylko kp. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez emelcia Czas edycji: 2018-09-05 o 14:56 |
|
|
|
#4918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super że już się żabki przebijaja, u nas dziś znów marudzenie i dwa razy mu posmarowalam dziaselka chyba trochę pomogło, musza go mocno swędzieć ;(Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4919 |
|
Wtajemniczenie
|
Ładnie Adusię wykarmiłaś Emelcia
masz co nosić Mój Olek waży 7,5kg a jak mam to targać w foteliku to nie mam już siły. My jutro jedziemy do alergologa/pulmonologa. Jestem ciekawa co stwierdzi i jednocześnie trochę się boję. Poproszę też o odroczenie szczepień,bo mamy za tydzień mieć,a moja pediatra ma tak luźne podejście do tematu,że na pewno kazałaby go zaszczepić z tym kaszlem i charczeniem.
|
#4920 |
|
Raczkowanie
|
Emelcia super waga małej i gratuję ząbka.
Anius oby udało się znaleźć przyczynę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.

dziś jedziemy w góry, duzo sie nie nałazimy ale chociaż wycziluję sobie przy pięknych widoczkach
+ pyszne rybki, grille, lenistwo; żyć nie umierać 
na następny dzień to samo... a na 3 już się obudziła w nocy o 4, patrze w tą paszcze ale nic nie widać.... jedne czekają długo... inni krótko. 

Teraz to proscizna, daje cyca i po bólu, nie muszę się nad niczym zastanawiać i nic robic, w nocy nawet czasem śpię a mały sobie je ;D A karmienie nowymi rzeczami mnie przeraża! No ale damy radę 

W sensie sam etap czyszczenia dziąseł od urodzenia zupełnie przegapilam, dopiero teraz przeczytałam, że tak powinno się robić. Cóż. To chociaż teraz powiedzcie mi jak mam jej myć jamę ustną? 
niby 72cm długa.