Starania o dziecko od 2018, cz. 8 ! - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-03, 20:12   #1771
RRock
Rozeznanie

Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !

Ja dalej myślę czy sikać jutro czy nie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
RRock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 20:13   #1772
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
U mnie wszystko wyjaśni się w następny piątek.

Też u mnie to ostateczność możesz mi przybliżyć jak to wygląda?

Dostaniesz skierowanie do szpitala. Trzeba sie umowic tak bys byla po @. Ja polozylam sie w poniedzialek i zabieg mialam w kolejny pon, ale tylko dlatego ze przyjezdzaly powazniejsze przypadki po operacji niz ja..

Dwa dni przed zastrzyki w brzuch na krzepliwosc krwi. Rano dostalam koszule i poszlam na cewnikowanie. Pozniej głupi jas i nic wiecej nie pamietam. Pamietam jedynie jak mnie budzili i krztusilam sie jak wyciagali rure po intubacji. Dzien operacji w sumie caly przespalam.

Dzien przed mozesz tylko sniadanie i ewentualnie zupe z obiadu. Do picia tylko woda i do godz 13 (przynajmniej w moim szpitalu)

Mnie straszyli ze jak nie bedzie im sie podobac wynik badania srodoperacyjnego to beda mnie otwierac.. Jak sie obudzilam to tylko sprawdzilam czy sa dziury w brzuchu czy tylko jedna wielka rana.. Okazalo sie ze zaprzestali na lapo..

Dwa dni po wyszlam z recepta na czopki przeciwzapalne i zastrzyki na krzepliwosc, ktore robisz juz w domu

Podpowiem Ci ze warto kupic opatrunki ze srebrem.. Szybciej rany sie goja.. Ja mam 4 dziury zamiast 3.. Pepek, dwie na bokach i jedna bez mala na biodrze..

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 20:15   #1773
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RRock Pokaż wiadomość

A ja czy iść na bete i się spóźnić do pracy

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 20:16   #1774
Krop_pka
Raczkowanie

Nadrobiłam
Gratuluję prawidłowo rozwijających się ciąż
Przykro z powodu @
Co do czekania z staraniami to zawsze będzie "coś". Umowa w pracy, wyjazd, itd. a jak widać w ciążę się nie zachodzi na zawołanie ( a szkoda)
Z plusów przyszła mi dzisiaj przypinka od mamy ginekolog. Mam nadzieję, że przyniesie szczęście

Krop_pka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 20:17   #1775
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość
Mi się od zawsze to imię podobało. A na dodatek mój pradziadek Leon walczył pod Monte Cassino

Czyli Leon obowiązkowo
Dziewczyny jeszcze co do umów to jest tak ze jeśli umowa jest Np do stycznia a rodzisz w marcu to potem jak ZUS płaci to płaci taka kwotę jak zarabiałaś (czy tak 80%) w uproszczeniu czy to jakis inny zasiłek ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 20:23   #1776
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
Jakim cudem 70 dni? Nigdy tyle nie miałam i koleżanki z innych placówek też nie W szkole miałam 35 dni w wakacje + 10 dni ferie a w przedszkolu tylko 35 dni i ani dnia więcej. Ja jak pracowałam w publicznych i dorobilam to i tak mniej zarabialam. Ale ogólnie gdyby nie ta stawka i umowa na nieokreslony to bym nie odeszła z panstwowki - ja po prostu dobrze trafiłam, a nawet bardzo dobrze raczej w innej prywatnej nie będę pracować bo w życiu mi nigdzie tyle nie zaproponują, w tym miejscu subwencja faktycznie idzie na wynagrodzenie specjalistów i na zajęcia specjalistyczne.

Hm no to widzisz super, że tyle wynegocjowalas.. u mnie w miescie jest pelno prywatnych szkol i przedszkoli i z tego co wiem jest ogromna rotacja tam, płacą mało, wymagaja nie wiadomo co... jakies chore dyzury itd Jesli kiedys zmusi mnie do tego sytuacja i zapukam do prywaciarza to postąpie tak jak ty teraz jest taka syt. na rynku pracy że psycholodzy mogą stawiać warunki... i pracodawcy przeważnie bardziej zalezy niz szukającemu..
a wracając do urlopu no to 10 tyg wakacji to juz masz 50 dni roboczych plus ferie 10dni plus swieta jedne drugie to okolo 6-8dni zalezy jak wypadnie plus opieka na dziecko to 70 jak nic

Edytowane przez Paulina 87
Czas edycji: 2018-09-03 o 20:29
Paulina 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 20:26   #1777
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krop_pka Pokaż wiadomość
Nadrobiłam
Gratuluję prawidłowo rozwijających się ciąż
Przykro z powodu @
Co do czekania z staraniami to zawsze będzie "coś". Umowa w pracy, wyjazd, itd. a jak widać w ciążę się nie zachodzi na zawołanie ( a szkoda)
Z plusów przyszła mi dzisiaj przypinka od mamy ginekolog. Mam nadzieję, że przyniesie szczęście

Ogólnie wiem co masz na myśli, ale to nie zawsze tak jest, ludzie są różni. Na moim przykładzie mogę powiedzieć, że my w zasadzie od dłuższego czasu mieliśmy wszystko pochytane i w zasadzie nie mieliśmy powodu żadnego by to odkładać, ale dopiero taki spokój i komfort życia pozwolił nam dojrzec do decyzji o dziecku. Ja zakładam, że bez tego "poukładanego" życia jeszcze bym nie podejmowała decyzji o dziecku, bo bym się zajechala psychicznie. Niestety tak już mam, że wszystko planuję i analizuje.

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-03, 20:27   #1778
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:

A nie zaszkodzi
Stary 2018-09-03, 20:33   #1779
Krop_pka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Ogólnie wiem co masz na myśli, ale to nie zawsze tak jest, ludzie są różni. Na moim przykładzie mogę powiedzieć, że my w zasadzie od dłuższego czasu mieliśmy wszystko pochytane i w zasadzie nie mieliśmy powodu żadnego by to odkładać, ale dopiero taki spokój i komfort życia pozwolił nam dojrzec do decyzji o dziecku. Ja zakładam, że bez tego "poukładanego" życia jeszcze bym nie podejmowała decyzji o dziecku, bo bym się zajechala psychicznie. Niestety tak już mam, że wszystko planuję i analizuje.

Chodzi mi o sytuację gdy już ktoś jest gotowy na dziecko ale odkłada ja bo...
Wiadomo, że są różne sytuacje w życiu, ale trzeba pamiętać że nie wszystko się układa po naszej myśli

Stary 2018-09-03, 20:34   #1780
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Hm no to widzisz super, że tyle wynegocjowalas.. u mnie w miescie jest pelno prywatnych szkol i przedszkoli i z tego co wiem jest ogromna rotacja tam, płacą mało, wymagaja nie wiadomo co... jakies chore dyzury itd Jesli kiedys zmusi mnie do tego sytuacja i zapukam do prywaciarza to postąpie tak jak ty tetaz jest taka syt. na rynku oracy że psycholodzy mogą stawiać warunki... i pracidawcy przewaznie bardziej zalezy niz szukającemu..
a wracając do urlopu no to 10 tyg wakacji to juz masz 50 dni roboczych plus ferie 10dni plus swieta jedne drugie to okolo 6-8dni zalezy jak wypadnie plus opieka na dziecko to 70 jak nic
To w miejscach gdzie ja pracowałam to 35 dni w wakacje i ani dnia więcej :/ w szkole szkolenia i 4-5 dni rad po 3h, a w przedszkolu sprzątanie sal, robienie dekoracji, dyżur wakacyjny I z tego co wiem wiele znajomych tak ma. A żeby wziąć 1 dzień wolny w roku przedszkolnym to nie ma nawet opcji tylko bezpłatny wchodzi w gre :/
Nie wykluczam kiedyś powrotu do panstwowki, ale na razie mi się nie spieszy. Tym bardziej że w prywatnym mam cała kwota jaka zarabiam na umowie i tyle też będę na L4 dostawać i na macierzyńskim (80%).

Stary 2018-09-03, 20:39   #1781
cleanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Witaj u mnie historia nienal identyczna. Tez teraz biore Dostinex ćwiartke tabl. na tydz. Córcia 5 lat- zaszłam na Bromergonie.. i teraz mija nam 3cykl. Testuje w niedziele
Fajnie, że już testujesz! Ja dopiero co po owulce... i jak zwykle sobie wkręcam :P nigdy nie myślałam, że to będzie takie trudne!

Ja jak zaszłam w ciążę to praktycznie już tydz po owulce czułam, że coś jest nie tak. Wiem, że niektórzy nic nie czują ale ja należę do tej grupy, która na zbyt czuje swój organizm. Możecie się śmiać ale generalnie miałam tak, że po zapłodnieniu, może bliżej zagnieżdżania hormony, które się wytwarzały spowodowały u mnie totalnie czerwone oczy, nawet byłam u okulisty bo myślałam, że to jakaś bakteria. Oprócz tego miałam taki dziwny ból brzucha (nie da się go określić miałam tak tylko raz w życiu jak przez kilka tyg brałam antykoncepcję), mega ciągnięcie w pachwinach i tem 37 (a moja naturalna to 36,2). Wyobraźcie sobie, że kilka miesięcy temu jak również chciałam zajść w ciąże tylko bardziej desperacko dostałam zastrzyk, który imituje ciąże (taka stymulacja która zwiększa szanse)- przez dobę czułam się dokładnie tak jak wtedy, jak zaszłam w ciążę! Więc mój organizm jakoś tak dziwnie reaguje. Ciekawe czy to się sprawdzi i tym razem jak w końcu się uda
cleanna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-03, 20:39   #1782
Krop_pka
Raczkowanie

Cytat:

Sikaj jak nie nasikasz to 2 kresek nie zobaczysz

Stary 2018-09-03, 20:40   #1783
cleanna
Raczkowanie

Ktoś też ma takie doświadczenia? Jakieś takie dziwne wczesne objawy, które rzeczywiście sygnalizowały ciążę?
Stary 2018-09-03, 20:40   #1784
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
Czyli Leon obowiązkowo
Dziewczyny jeszcze co do umów to jest tak ze jeśli umowa jest Np do stycznia a rodzisz w marcu to potem jak ZUS płaci to płaci taka kwotę jak zarabiałaś (czy tak 80%) w uproszczeniu czy to jakis inny zasiłek ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To co placi ZUS jest ruchome.. W zależności ile dni pracujacych. Ale tak dostajesz 80%

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2018-09-03, 20:40   #1785
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cleanna Pokaż wiadomość
dorotka1066 Nam śmieciarka przejechała 3 miesięcznego kociaka, mieliśmy podejrzenie, że śmieciarze go kopnęli więc zrobiliśmy sekcje, nie kosztowało to wiele a bynajmniej miałam pewność, że to przypadek a nie złośliwość ludzka bo tego bym nie darowała. Jeśli coś takiego zdażyło się już nie pierwszy raz to ja bym to sprawdziła. Może się okazać jak tu już ktoś pisał, że to jakaś roślina, wiem że jest ich wiele np cis. Psy też mogą umrzeć po zjedzeniu winogron w różnej postaci,jest wiele możliwości bo może się okazać, że nie była to wina człowieka ale jest coś na co trzeba uważać/ zlikwidować/ zabezpieczyć. A może to trutka na szczury? Możliwości jest wiele ale skoro to nie pierwszy pies to jest coś nie tak.
Od winogron pies może zdechnąć?
Nie słyszałam o tym, a mojemu dawałam

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-03, 20:43   #1786
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
To co placi ZUS jest ruchome.. W zależności ile dni pracujacych. Ale tak dostajesz 80%

Nie chce mi edytowac wiec robie tak.

80% minus 19% na podatek

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2018-09-03, 20:43   #1787
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Dostaniesz skierowanie do szpitala. Trzeba sie umowic tak bys byla po @. Ja polozylam sie w poniedzialek i zabieg mialam w kolejny pon, ale tylko dlatego ze przyjezdzaly powazniejsze przypadki po operacji niz ja..

Dwa dni przed zastrzyki w brzuch na krzepliwosc krwi. Rano dostalam koszule i poszlam na cewnikowanie. Pozniej głupi jas i nic wiecej nie pamietam. Pamietam jedynie jak mnie budzili i krztusilam sie jak wyciagali rure po intubacji. Dzien operacji w sumie caly przespalam.

Dzien przed mozesz tylko sniadanie i ewentualnie zupe z obiadu. Do picia tylko woda i do godz 13 (przynajmniej w moim szpitalu)

Mnie straszyli ze jak nie bedzie im sie podobac wynik badania srodoperacyjnego to beda mnie otwierac.. Jak sie obudzilam to tylko sprawdzilam czy sa dziury w brzuchu czy tylko jedna wielka rana.. Okazalo sie ze zaprzestali na lapo..

Dwa dni po wyszlam z recepta na czopki przeciwzapalne i zastrzyki na krzepliwosc, ktore robisz juz w domu

Podpowiem Ci ze warto kupic opatrunki ze srebrem.. Szybciej rany sie goja.. Ja mam 4 dziury zamiast 3.. Pepek, dwie na bokach i jedna bez mala na biodrze..

Boli to? Ogólnie boję się tego strasznie

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 20:43   #1788
cleanna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Od winogron pies może zdechnąć?
Nie słyszałam o tym, a mojemu dawałam

Nie testowałam ale tak powiedzieli mi kiedyś na szkoleniu psów, że już kilka szt. jest w stanie zabić psa. Nie wiem dlaczego ale coś one powodują bardzo wzdymają czy coś takiego. Winogrona, suszone też
Stary 2018-09-03, 20:45   #1789
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Nie testowałam ale tak powiedzieli mi kiedyś na szkoleniu psów, że już kilka szt. jest w stanie zabić psa. Nie wiem dlaczego ale coś one powodują bardzo wzdymają czy coś takiego. Winogrona, suszone też
To mój więcej nie dostanie! A lubi je tak, fakt dostał jedno czy dwa na raz a i to bez skórki. A czytałam ostatnio że maltańczyki mogą jeść owoce.

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-03, 20:47   #1790
cleanna
Raczkowanie

Śmiertelna dawka winogrona to 2 winogrona na jeden kg masy ciała psa. Winogrona i rodzynki mogą spowodować u psa śmiertelne uszkodzenie nerek.

W sumie teraz patrze, że dużo info o tym w necie.
Stary 2018-09-03, 20:48   #1791
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Dużo jest rzeczy, których pies nie powinien jeść

Stary 2018-09-03, 20:49   #1792
cleanna
Raczkowanie

To moje psy musiałyby zjeść po 120szt :P
Stary 2018-09-03, 20:50   #1793
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
Boli to? Ogólnie boję się tego strasznie

No wiadomo szwy ciągną..,zabieg mialam w kwietniu a do dzis mnie najwieksza blizna szwedzi i boli..Tez sie balam.. Ale w sumie nie ma czego

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
Stary 2018-09-03, 20:51   #1794
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia00804 Pokaż wiadomość
Oto i on Załącznik 7636646

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Piękny
Cytat:
Napisane przez dorotka1066 Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj robiłam taką sałatkę do pracy.Piękny

Dziewczyny jestem załamana tz właśnie napisał, że nasz pies zdechł... nie wiemy co się stało, w południe tż jeszcze się z nim bawił i wszystko było ok. Podejrzewamy że ktoś podrzucił jakąś trutkę, bo 8 miesięcy temu tak samo nagle zdechły nam 2 pieski, oba jednego dnia

Przykro mi bardzo

Witam nowa staraczke ☺

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 20:53   #1795
MrsSeductive
Żona

Cytat:
No wiadomo szwy ciągną..,zabieg mialam w kwietniu a do dzis mnie najwieksza blizna szwedzi i boli..Tez sie balam.. Ale w sumie nie ma czego

Dlatego też bym nie chciała mieć cesarki ja się ogólnie boję tego zabiegu nigdy nie miałam czegoś takiego i się stresuje a jeszcze tyle czasu do wizyty.

Stary 2018-09-03, 20:54   #1796
Robotek9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość
A ja czy iść na bete i się spóźnić do pracy

Taaaaak
Cytat:

I taaak

Ja też jutro sikam🤣🤣mąż pyta kiedy teraz sikasz to mu powiedziałam że codziennie 🤣

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
Robotek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-03, 20:59   #1797
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotka1066 Pokaż wiadomość
Nie mam pojęcia, ale nie widzę innego wytłumaczenia. Za każdym razem działo się to nagle. Poprzednio 2 psy jednego dnia. Dzisiaj to samo, młody, zdrowy 8- miesięczny pies, w dzień biegał po podwórku, a wieczorem nagle osłabł i zmarl. Tż nawet nie zdążył pojechać do weterynarza

Chyba już ktoś pisał.. Może to poprostu coś z ogródka mu zaszkodziło, nie pryskacie czegoś albo cos? Pomyśl dobrze. Nie chce mi się wierzyć że ktoś truje wam pieski. Ale ja czasem potrafię być naiwna i myśleć że wszyscy ludzie są tacy dobrzy i cacy a rzeczywistość... no wiemy jak jest. Masz jakieś typy na truciciela? Żeby coś takiego zrobić musi być motyw.
Cytat:
Witam wszystkich! Ale tu się dzieje! Szukałam forum, na którym cokolwiek się dzieje ale to tętni życiem!

Byłam na forum kilka lat temu ale chyba nie tu
Szczęśliwie zaszłam w ciążę, mam już pięcioletniego syna i zaczęliśmy starania o nowego dzidziusia

Właściwie od początku od kiedy jest syn się nie zabezpieczamy ale jak widać nic nie wyszło Teraz biorę Dostinex i Duphaston jak poprzednim razem więc mam nadzieje, że się uda. No i zaczęłam od tego miesiąca obserwację cyklu! Cykle mam dość krótkie bo 23-25 dni, teraz przy duphastonie udało się go nieco wydłużyć ale owulkę i tak mam szybko.

31.08:
Ból owulacyjny rozpoczęcie g. 15.00
Pik LH - g. 20.00
zbliżenie wieczorem

01.09:
LH - g. 10.00 kolor słabnie
ból owulacyjny w dalszym ciągu

02.09: już bez żadnych objawów owulki.

Myślicie, że może coś z tego być? Niestety mąż często wyjeżdża więc nasze przytulanka są nieco ograniczone jak widać... Ale gdyby owulka rzeczywiście była 01.09 jak na to wskazuje zakończenie bólu owulacyjnego i koniec piku lh to może i by się udało.... ehhh jak ja wytrzymam tej niepewności tyle czasu...

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Gdyby ktoś był ciekawy to mam dokładnie opisane poprzednie starania o dzidziusia w sensie owulki, objawów, temp itp Dość precyzyjnie ale w sumie to miałam tak charakterystyczne objawy, że dość wcześnie wiedziałam o ciąży teraz też na to liczę ale zobaczymy!

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Tak jak teraz czytam to chyba wszystkie już w ciąży... ehhh :P
Perfekcjonistka?
Witaj i powodzenia!
Cytat:
Napisane przez promyczek83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja właśnie dostałam okres jakoś nie jest mi dane testować ostatnio

O nie!!!
Cytat:

Wtorek przecież! Sikaj jak żeś rzekła!
Cytat:
Ktoś też ma takie doświadczenia? Jakieś takie dziwne wczesne objawy, które rzeczywiście sygnalizowały ciążę?
Wiem tyle że można czuć ciążę ale trzeba być naprawdę mega mega wyczulonym na objawy, które jak wiemy są praktycznie identyczne jak na okres, a jedynie w niewielkim stopniu nieco różne. Tym trudniej jest to poczuć gdy bardzo ci zależy i czekasz na tą ciążę, wtedy ma się urojenia nie z byle powodu chyba każdej z nas się to przytrafiło że niby czułyśmy tą ciążę, wszystko na to wskazywało przecież, cycki, żyły, kłucia i te sprawy, a finalnie na teście biało i @

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-03, 21:02   #1798
cleanna
Raczkowanie

No właśnie... i tyle w temacie :P :P :P
Stary 2018-09-03, 21:04   #1799
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Mam w pracy dziewczynę co zajmuje się szkoleniem psów, z ciekawości zapytam i te winogrona jeśli nie zapomnę

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
To mój więcej nie dostanie! A lubi je tak, fakt dostał jedno czy dwa na raz a i to bez skórki. A czytałam ostatnio że maltańczyki mogą jeść owoce.

Mój to nałogowo je owoce i warzywa, uwielbia wszystkie nad życie.

Stary 2018-09-03, 21:04   #1800
Sylwia00804
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wszytskie testujące

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Sylwia00804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości