|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
U nas dla dziewczynki wybraliśmy Nina a że okazało się że jest chłopak to dyskusje w toku
zastanawiamy się nad Wiktorem Kacprem albo Frankiem ![]() Byłam dziś w laboratorium bo wizyta w piątek ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ale miałam zakręcony weekend i poniedziałek. Ale wszystko idzie w dobrym kierunku. Panowie do gipsowania i malowania ścian mieli być 10 września, a są od dzisiaj
Więc wczoraj po pracy akcja odgruzowania mieszkania i zrobienia zakupów No i jest szansa, że płytkarz zacznie za dwa tygodnie. ![]() Wczoraj dzwoniła znajoma pielęgniarka, że odebrała moje wyniki i mam słabą morfologię ![]() Co raz częściej czuje ruchy maluszka, ale żal mi TŻ, bo tak już by chciał a nie czuje. Wczoraj dostaliśmy od bratowej TŻa prezent, body, czapeczki i buciki Mega słodkie
|
|
|
|
#4083 |
|
Rozeznanie
|
Gat-tita gratuluję chłopca!
Asieńka- no to już piękna waga- rośnie jak na drozdzach.
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam w laboratorium to dwie panie robiły krzywą. Jedna z nich to mówiła że zaraz usnie na siedząco i widać po niej że zmęczona a druga luzik. Także każdy inaczej
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
#4085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokaż prezent ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4086 | |
|
City of Bones
|
Cytat:
![]() Ja z kolei wczoraj miałam jakieś zaćmienie mózgu. Dobrze, że mąż był ze mną w bankomacie bo stałabym tam jak słup |
|
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Takie cuda
|
|
|
|
#4088 | |
|
City of Bones
|
Fajne
![]() ja puściłam zamówienie na rożek. Szyją według tego jakie wybierze się wzory z dostępnych więc zobaczę za kilka dni jak zrobią i wyślą ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Z męskich z tych co podałaś to dwa pierwsze mi się podobają
|
|
|
|
|
#4089 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja mam za sobą kolejną nieprzespaną noc, sąsiad ma psa od jakiś dwóch miesięcy, pies prawie cały czas jest sam w domu i ujada non stop. np. wczoraj zaczął o 21 jak właściciel poszedł do pracy, po 5 rano było ok. 20 minut spokoju a potem zaczął znów i ujada do tej pory. i od tego jego szczekania nie ma nawet kilku minut przerwy ![]() zwariuję na szczęście rozmawialiśmy z sąsiadami rano i wszystkim to przeszkadza, tylko jeszcze nie wiemy gdzie to zgłosić (sąsiad oczywiście nie reaguje) - czy straż miejska czy może jakieś towarzystwo opieki nad zwierzętami ![]() śliczne imię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
? pochwal się jak dojdzie |
|||
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie rożek, kokon, poduszke szyje mi mama
Tylko nie mogę się zdecydować na wzory
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zadomowienie
|
Cudo ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Chyba do straży miejskiej takie rzeczy sie zgłasza. Współczuje ![]() U nas sąsiedzi robia remont generalny, juz prawie miesiąc kują, wiercą, kurzą i hałasują. Mam nadzieje, że to zię skończy niedługo już bo oszaleć można ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4092 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja właśnie wróciłam z wizyty u mojej ginki i jestem bardzo niepocieszona powiedziała, że brzuch trochę lepszy ale nadal wyczuwa czynność skurczową więc żadnych ćwiczeń/jogi, żadnego współżycia i mam ograniczyć intensywne spacery nie znam takich dolegliwości/przypadków u żadnej z moich koleżanek, więc zapytałam czym to może skutkować i powiedziała, że jak taki brzuch dłużej będzie się utrzymywać to trzeba by wtedy pomyśleć o włączeniu jakiś hormonów bo może mi się zacząć szyjka skracać, co z kolei może skutkować zagrożeniem wcześniejszego porodu rozważam jeszcze wizytę u innego lekarza żeby to potwierdził bo coś mam wrażenie, że ta moja jest jakaś przewrażliwiona i niepotrzebnie mnie straszy co myślicie dziewczyny? któraś z Was ma też takie zakazy z powodu twardego brzucha?najlepsze jest w tym wszystkim to, że ja myślałam, że teraz juz ten brzuch jest normalny, nie boli i w moim odczuciu nie jest jakoś szczególnie napiety... |
||
|
|
|
#4093 | ||
|
City of Bones
|
Cytat:
projectbyalice.eu tutaj, jak przyjdzie to wrzucę zdjęcie ![]() Cytat:
Ja mam zwiększone ryzyko, że może się wcześniej mała urodzić i biorę luteinę na to
|
||
|
|
|
#4094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na dodatek pod moim mieszkaniem (parter) w piwnicy jest siłownia i hałas jaki oni generują jest porażający, sprzęty stare, nienasmarowane, a huk jak sztangi upadają na podłogę jest taki, że nie wiadomo na początku co się dzieje,na ścianach mam aż pęknięcia od drgań i innych mają zgodę spółdzielni, ale to nie jest tak że bezkarnie mogą zakłócać spokój, powinni zadbać o wygłuszenie, jakieś specjalne maty na podłogę. w przyszłym tygodniu ruszam do spółdzielni z tym walczyć, a że nastrój mam bojowy to mam nadzieję, że coś zdziałam nie wyobrażam sobie, że malutka się urodzi, będzie spała a tu takie huki i inne hałasy ![]() ga_tita koleżanka miała podobny problem, napięty brzuch, skracająca się szyjka. założyli jej pessar no i niestety do końca ciąży leżała, jedynie co to prysznic i toaleta, zero zakupów, spacerów i innych, nie mogła nawet głaskać się po brzuchu, żeby nie wywoływać niepotrzebnych skurczy dzidziuś i tak urodził się miesiąc przed terminem, na szczęście zdrowy chłopak ja osobiście wolałabym dmuchać na zimne i się oszczędzać niż martwić się jak sytuacja zrobi się bardziej niebezpieczna, choć oczywiście życzę, żeby wszystko było w porządku Cytat:
|
||
|
|
|
#4095 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a wy dziewczyny ile juz przytylyscie ? bo ja od poczatku 4 kg a w sumie tego wclae nie widac, brzuch mi troche wywalilo ale jest malutki Cytat:
sliczne Body widzialam w smyku, tez mi sie podobaly, ale wlasnie bylo poprzebierane i tylko rozmiar 44 Cytat:
No jak dla mnie troche przewrazliwiona ta ginka... Ja bym chyba skonsultowala z innym lekarzem Mi brzuch twardnieje po duzym wysilku, dlatego staram sie ograniczac Jest tez czasem napiety, ale jak dla mnie to normalne
|
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
Ga_tita jak masz możliwość dodatkowej konsultacji to idź, nie zastanawiaj się nawet.
Mam 5kg na plusie (połowa ciąży za mną) ponoć to w normie. Planowałam dużo nie przytyć, w ciąży ze Starszakiem miałam +17kg najwiecej pod koniec ciąży tyłam. Zobaczymy jak bedzie teraz ![]() Wczoraj maluszek był ułożony główka w dol, dziś jak byłam u lekarza po skierowanie na badania to zrobiliśmy szybkie usg zeby mąż popatrzył i dziś już ułożenie miednicowe nawet nie wiem kiedy on się tam poobracał. Czuję że wariuje w brzuchu, ale że aż takie fikołki robi - szok Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4097 | |
|
City of Bones
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo po drodze straciłam ok 3,5 kg i nawet nie wiem gdzie ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
Ale mało przytylyscie, to ja jakiś wieloryb jestem przy Was
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju Wy prawie nic nie tyjecie
![]() u mnie 7 kilo już ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem zaskoczona bardzo tym że tak mało przytyłam. Oczywiście jeszcze wszystko przede mną i mam to na uwadze
![]() ![]() Ale zawsze się bałam, że będę mieć geny po mamie i przytyję ze 20 kg w ciąży jak ona ![]() Także na razie się cieszę i oby tak dalej ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Mi poszło trochę w biodra więc co się dziwić
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
#4103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w 1 ciazy mialam +13, w drugiej +15 ... mam nadzieje, ze sie teraz w 10-ciu zmieszcze ![]() Moj maly tez tak fika, ale ja go caly czas czuje ...non stop ![]() Ranyy to wy chudniecie zamiast tyc
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
No ja też bym chciała maksymalnie 10kg, rzeczywistość jednak moze mnie bardzo zaskoczyć
![]() Moja mama przytyła prawie 30kg będąc ze mną w ciąży, ważyłam 2800g po urodzeniu reszta to to wciskane jedzenie przez wszystkich, to takie czasy były ze ciężarne miały jeść za dwoje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4105 |
|
Raczkowanie
|
Ja na razie przytyłam tylko ok. 1,5kg, bo na początku przez wymioty straciłam ok. 3kg.
W poprzedniej ciąży w dzień porodu miałam 12kg na plusie i chciałabym teraz podobnie
|
|
|
|
#4106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszam się tym, że my też troszkę hałasowaliśmy sąsiadom i znieśli bez marudzenia ![]() Cytat:
Cytat:
Ja przytyłam około 4kg. Wczoraj zaczęłam 20 tydzień. 5 miesiąc
|
|||
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
Ja przytylam łącznie ok 6kg z tego co pamiętam, przy czym ostatnio 4kg w miesiąc
mam nadzieję, że ta tendencja się nie utrzyma... ![]() I zaczęłam 24 tydzien! Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4108 | |
|
Rozeznanie
|
Ja nie wiem ile przytyłam ale jutro mam wizytę to Wam napiszę.
W pierwszej ciąży 12 kg w drugiej 7 kg. Teraz brzuszek mam już spory ale tylko brzuch n arazie. No ciekawa jestem co z tym łożyskiem. Może jutro się dowiem czegoś innego. A i tak pojutrze idę na konsultacje do innego lekarza. ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
|
|
#4109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja jutro zaczynam .....czas sie chyba wziasc za jakas wyprawke
|
|
|
#4110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja już mam zakaz, za dużo mam już ubranek Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

zastanawiamy się nad Wiktorem Kacprem albo Frankiem 

Więc wczoraj po pracy akcja odgruzowania mieszkania i zrobienia zakupów
No i jest szansa, że płytkarz zacznie za dwa tygodnie. 

na szczęście rozmawialiśmy z sąsiadami rano i wszystkim to przeszkadza, tylko jeszcze nie wiemy gdzie to zgłosić (sąsiad oczywiście nie reaguje) - czy straż miejska czy może jakieś towarzystwo opieki nad zwierzętami 

Ja bym chyba skonsultowala z innym lekarzem
ponoć to w normie. Planowałam dużo nie przytyć, w ciąży ze Starszakiem miałam +17kg 

u mnie 7 kilo już 

Pocieszam się tym, że my też troszkę hałasowaliśmy sąsiadom i znieśli bez marudzenia