![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 idą na studia cz. VIII
lele ja mam w BGZcie i jestem zadowolona, nie jest to typowo studenckie konto ale zwykle internetowe
![]() Ale jak masz gdzies w miescie MBank to tam bym polecala bo strasznie duzo slyszalam dobrych opinii ![]() Nija nie wazne ile wazne ze kasa jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
lele Ja mam w PKO i jestem zadowolona. 2,50 miesięcznie za prowadzenie, 1 zł/miesiąc za to, że korzystam przez internet. Przelew do obcego banku 50gr, do pko bezpłatnie. Bank mam bardzo blisko, a wszelkie wpłaty i wypłaty przy okienku są bezpłatne.
![]() Dzwoniłam do pana od prawa jazdy i pierwsze zajęcia teoretyczne mam 28 sierpnia. Wtedy też się zapiszę oficjalnie, ale nie ma się nad czym zastanawiać, jestem zdecydowana ![]() ![]() Ja i samochód? ![]() Ja i Gliwice (tam chcę zdawać, miasto trudniejsze niż Jastrzębie, ale o Jastrzębiu tyle się nasłuchałam złego, że w życiu bym tam nie zdawała <łapówki, łapówki, łapówki>) ? ![]() Ja i te wszystkie znaki, ronda, skrzyżowania, światła, tramwaje? ![]()
#63 |
Zakorzenienie
|
NIja jazda samochdem to przyjemnosc
![]() aco d opini dziekuje wam ![]() Pretty etz walsnie duzo dobrego slyszalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Ja mam w BGŻ, bo w koncu tam pracuje. Place tylko 1zł za korzystanie z karty, a wszelkie przelewy przez neta mam za darmo
#65 |
Rozeznanie
|
Lel- Odpowiadając na Twoje pytania:
1) dlaczego- od zawsze kocham język polski, a te studia są moim marzeniem od dawna. 2) co do pracy- nauczycielką nie będę na 100%, chociaż na początk chciałam. Obecnie idę na komunikację (pseudo dziennikarstwo), a na II stopnia- na edytorstwo multimedialne- marzy mi się praca w redakcji, wydawnictwie... niekoniecznie jako dziennikarka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
kathy ja slsyzalam, ze rola edytora to koszmar.. moja polonistka kiedys tak dorabiala i zrezygnowala..
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
A mój brat sobie chwali :P
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
ja mam w mbanku i nie narzekam, wszsytko wygodnie bo przez Internet
![]() Dziś praca też polegała na piwku w kebab housie. Bardzo pozytywnie :P Dostałam w końcu list z uczelni. Tylko nie napisali ile kosztuje ubezpieczenie. Tylko o legitymacji i indeksie,że 21 zł grr ![]()
#69 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
ale listu od szkoły nie otrzymałam, chyba sobie u mnie w kulki lecą.. btw witam nowe osoby na wątku.
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
A do mnie zaraz brat przyjezdza i bedzie mnie mniej na wizazu bo brat bedzie okupowal moj pokoj
![]() No ale to tylko 2 dni ![]() Alez mi sie spac chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, nie straszcie
![]() A tak serio, to najważniejsze, że wiem w jakim kierunku chcę iść, ważne, że nie idę tam, bo nie mam co ze sobą zrobić. Wiem również, że najbardziej interesują mnie media, ale niekoniecznie od strony tworzenia tekstu. Wenedka- a możesz napisać coś więcej? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Cześć i czołem ,witam Was i dołączam się do wątku, bom też tegoroczna maturzystka!
Jak to się tam zapisać? ateystka - UWM - Olsztyn- Filologia rosyjska z językiem angielskim.Również uprzejmie proszę o zapisanie mnie. ![]() Izuleczek-pytałaś o to, czy ktoś się coś uczy. JA ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i idę się "woskować"... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe studentki i zarazem zegnam sie na dzis i ide chyba zaraz w kime bo taka jestem zmeczona
![]() Dobranoc Baboszki ![]() Do jutra ! |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kebabu to myz Tz od dzis nie jemy fastfoodow i nie pijemy oli, chyba ze weselach.. bo moj tz utyl, a ja nie mam juz 0plaskiego brzucha ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
witam:P co tu sie tak nowych ludkow naschodzilo?
![]() lelus ja tez mam od niedawna w mbanku boo tz mi polecil i wydaje mi sie bardzo fajne przychodzi zawsze sms przed jakakolwiek operacja wiec nei martwie si eze mi pioeniadze z konta wyparuja jak np siostrze mam karte z delfinkiem i nie place ![]() co do studiow ja jetem excited bo bede mieszkac z tz i wogole ![]() dzis znowyu byla wojna z w pracy bo szef si eplul ( rzucal kur*** ) ze nei chodzimy wedlug jego grafiku tylko jak chcemy ale powiedzcie mi jaka mu roznice sprawia czy jestem j aczy kolezanka tyle samo placi i tak samo pracujemy jest nas 4 i sami sie dzilimy sprawiedliwie do tej pory mu nie przeszkadzalo;/ ale jeszcze miesiac i koniec zt ta praca;p jutro czeka mnie cala masa przygotowan bo w piatek sie rodzinka zjezdza;p ciekawe ile kasy zbiore( niejestem materialistka ![]() a i zamowilam ta kosmetyczke z hello kitty tzn tz mi zamowil na allegro;p moj tz pracuje za tym okienkiem co widzialyscie na fotce i tam nei mozna wchodzic do srodka wiec dzis jak siedzialam sobie na lrzeselku przed wpadlam na super fantastyczny pomysl i kupilam krzyzowki panoramiczne ![]() ![]() ale sie upisalam ![]() ![]() a be we ge de ze ![]() ![]() ![]() a nuz widelec;p
#76 |
Raczkowanie
|
Lele- olsztyńskie LO V.
Też się bardzo cieszę na te studia. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() nadrobiłam końcówke poprzedniego ![]() pretty wkleje zdjęcia mieszkania jutro ![]() Hulcia i co, jak tam dzisiaj z szukaniem w krk ![]() ja nadal w sopocie. jutro jade pociągiem do domu jakoś po 13. bo ide na imprezke urodzinową kumpeli a w piątek o 6 lub 7:20 wsiadam w pociąg i wracam do sopotu ![]() i zostajemy jednak tutaj co najmniej do niedzieli. mieszkanie na 99% znalazłam ![]() bardzo mi się podoba;P bo ja lubie wystrój albo nowoczesny albo taki z duszą ;D no i to mieszkanie właśnie jest takie z duszą ![]() bo właścicielka jest artystką (malarką) więc można sobie wyobrazić jak to wygląda. ale jutro pokaże zdjęcia. będziemy mieszkać jednak w 3 a nie w 2. bo za dużo byśmy musiały płacić we dwie a poza tym jest tyle miesjca, że w sam raz dla trzeciej osoby i będzie weselej ![]() płacimy 1500 + opłaty (w zimie max 400 a w cieplejsze miesiące mniej). jeszcze nie mamy trzeciej dziewczyny ale chyba szybko znajdziemy bo np sporo dziewczyn z naszego kierunku czegoś szuka. ta dziewczyna weźmie trochę mniejszy mały pokój. ja z tą nową kumpelą jeden większy pokój. i mamy jeszcze taki salon z aneksem kuchennym. i to sobie zobimy wspólne ![]() fajnie będzie chyba^^ poza tym w tym mieszkaniu naszym to można czuć się jak w górach;P takie widoki są z okna, domy obok, że czuję się jak w karpaczu do którego ostatnio tak chciałam jechać ![]() a zaraz meeeeeecz! ![]()
#78 |
Zakorzenienie
|
a ja sprawdzilam i jestem z Wami od poczatku
![]() ide na tv:&* moze jeszcze zajrze ![]() ![]()
#79 |
Adwokat diabła
|
Ja to dziś spokojnie nie zasnę, a w piątek to już wogóle..
Mariolcia, też mam karte z delfinkiem. Widzę że każdy taką ma, ciekawe jaką dostnę w przyszłym roku..
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to co roku przysyłają nową?
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Ide spac...
Mam nadzieje, ze jutro przyjada moje cienie...
#82 |
Zadomowienie
|
to ja także witam nowe maturzystki
![]() ![]() ![]() gdzie ta Hula.. he?:| jakis taki leniwy dzien dzisiaj..
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ja się dostałam na inżynierię biomedyczną na UŚ ![]() ![]() ![]() Plis wpiszcie mnie do listy: asi_ula - Uniwersytet Śląski - Sosnowiec - inżynieria biomedyczna. Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to z olsztyna jestesmy jzu 3 na tym watku ![]() Cytat:
a dlaczego duzo nowych, bo ten watek przyciaga ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Zetka - po tym co napisałaś wnioskuje, że mieszkanie jest bardzo fajne
![]() ![]()
#86 | |
Adwokat diabła
|
Cytat:
masz tam napisane do kiedy karta ważna.. z resztą ja dostanę nową dopiero w lipcu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Zetko to super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Kathy, mój brat jest absolwentem filologii polskiej UMCS- magister. Wprawdzie nie ma specjalizacji edytorskiej, ale takie zlecenia zawsze się znajdą dla polonistów.
Ogólnie studia nie są lekkie ani super opłacalne, ale to pewnie wiesz. Brat jest pasjonatem, więc mu się podobało ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
no właśnie- nie są opłacalne i to mnie martwi. dlatego też zamierzam studiować dwa kierunki/ specjalizacje, żeby nie umrzeć z głodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idzie w zamian na studia podyplomowe. Chyba że specjalizacje są nieodpłatne, bo na UMCS dodatkowa specjalność= 350zł na semestr. Ale poloniści są fajni tak ogólnie ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.