Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-04, 21:55   #1021
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Za moich czasów było "Bravo" i rubryka trudne pytania
Ale serio też mam taką nadzieję co by rozmawiać bez krepacji z Mikim na takie tematy

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-04, 21:56   #1022
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Za moich czasów było "Bravo" i rubryka trudne pytania
Ale serio też mam taką nadzieję co by rozmawiać bez krepacji z Mikim na takie tematy

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Drogie Bravo! Mam na imie Kasia i mam 14 lat. Piszę do Was bo mam duży problem. Od jakiegoś czasu masturbuje się świeczką. Powiedziałam o tym swojej najlepszej przyjaciółce. A ta mi powiedziała, że od tego można zajść w ciążę. Czy to prawda
Pomóżcie!
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-04, 21:58   #1023
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Drogie Bravo! Mam na imie Kasia i mam 14 lat. Piszę do Was bo mam duży problem. Od jakiegoś czasu masturbuje się świeczką. Powiedziałam o tym swojej najlepszej przyjaciółce. A ta mi powiedziała, że od tego można zajść w ciążę. Czy to prawda
Pomóżcie!
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać!

A no, bylo cos w ten desen. Faktycznie :-P

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-04, 21:58   #1024
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Haha tak pisały
Albo że ktoś się spuścił na deskę klozetowa wytarłam ale czy jest opcja zajścia w ciążę ?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-04, 21:59   #1025
sara3008
Zakorzenienie

Drogie Bravo! Ostatnio współżyłam z moim chłopakiem bez odpowiedniego zabezpieczenia. Teraz (po 4 miesiącach od tego zdarzenia) zauważyłam małego guza pod kolanem. Czy może to być ciąża poza maciczna??!! Proszę pomóż !
Karolkowa, jak Ty się o seksie dowiadywałas z Bravo to podziwiam

Stary 2018-09-04, 22:00   #1026
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Drogie Bravo! Ostatnio współżyłam z moim chłopakiem bez odpowiedniego zabezpieczenia. Teraz (po 4 miesiącach od tego zdarzenia) zauważyłam małego guza pod kolanem. Czy może to być ciąża poza maciczna??!! Proszę pomóż !
Karolkowa, jak Ty się o seksie dowiadywałas z Bravo to podziwiam

Nie dowiadywałam, ale se czytałam se wypraszam

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-04, 22:02   #1027
jajoanka
Zakorzenienie

Ja tez kupowalam Bravo, to byla chyba jedyna gazeta z plakatami "gwiazd" :-P Konkretnych rubryk nie pamietam, ale pewnie tez czytalam te glupoty

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Ale do dzis podobne rzeczy wpisuje sie w google... i to jest chyba gorsze :-P

Stary 2018-09-04, 22:03   #1028
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Ja tez kupowalam Bravo, to byla chyba jedyna gazeta z plakatami "gwiazd" :-P Konkretnych rubryk nie pamietam, ale pewnie tez czytalam te glupoty

I te komiksy czy jak się to nazywało ? Wiecie ile teraz płacą za stare egzemplarze ? Kupę kasy

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-04, 22:04   #1029
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
I te komiksy czy jak się to nazywało ? Wiecie ile teraz płacą za stare egzemplarze ? Kupę kasy

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Do komiksow mnie nigdy nie ciagnelo. Ale plakaty zbieralam przez chwile

Stary 2018-09-04, 22:05   #1030
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Kieszonkowe się dostawało i się do kiosku szło kupić nową gazetę

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-04, 22:45   #1031
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Fioleciasto na jakie się zdecydowaliście? My dzisiaj kupiliśmy takie
Załącznik 7637103Załącznik 7637104 tylko materac muszę kupic

Jutro załącze zdjęcie, bo z aplikacji niestety nie mogę. Ale takie zwykłe, białe, drewniane.

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Październikowe mamy zaczynają rodzić Za miesiąc to możemy być my!

Ja czuję że będę jedną z ostatnich i urodzę w grudniu

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 02:58   #1032
smileska
Zadomowienie

Od 2 czytam wizaz. Nie ma to jak bezsennosc. Dochodzi czwarta, na☠☠☠☠iaja mnie biodra, w zaden sposob nie idzie sie ulozyc a na usta cisnie mi sie tylko: o ja ☠☠☠☠☠☠☠e ...
Co do gumek hmmm ja mialam skonczone 15 lat jak zaczelam uprawiac seks (tak sie zlozylo ze moj wtedy chlopak jest moim mezem &#129315, wiec mysle ze wiek 13 lat to nic zlego na poznawanie takich rzeczy jak prezerwatywy...
Moja córka ma 9 lat skonczone a juz wypytuje, co to seks, prostytutka, orgazm, ziarenka wychodzące z siurka (sperma) itd. Nie unikam tematu, ale przyznam szczerze ze bardzo ciezko odpowiada mi sie na te pytania. Mimo ze jestem otwarta i nie ma dla mnie tematów tabu to sprawia mi trudnosc tak dobranie słów zeby ona zrozumiala, a zarazem ani ja to do niczego nie zachecilo, ani w druga strone zeby nie miała jakiegos urazu ... powiem Wam ze masakra. Najgorsze ze te dzieci sa zalewane taką wiedzą z każdej strony, internet, znajomi, telewizja, nawet bajki. I nie jesteśmy w stanie wszystkiego wyłapać. I o ile to dobrze ze te dzieci mają dostęp do takiej techniki o tyle ja wolalabym miec wplyw na to co mojemu dziecku jest przekazywane. I to ze ja blokade zaloze na necie, na tv to nie zmienia faktu ze od rowiesnikow dowie się tego samego ... naprawdę chcialabym moc wyprzedzić czas i wiedziec kiedy poruszyć dany temat zanim ktoś inny to zrobi ale to nierealne. A z drugiej strony nie chce jej zalac fala informacji bo ma dopiero 9 lat i nie wiem czy dokladna wiedza jest jej juz niezbedna
Wiem jedno, choćby mialoby to byc w wieku 13 lat, chcialabym zeby przyszla do mnie i powiedziala ze potrzebuje prezerwatyw, tabletek czy cokolwiek. Zeby wiedziala ze jej nie wysmieje. Ze moze ze mna rozmawiac, pytac, a ja oprocz uswiadamiania i wspierania niewiele moge zrobic. Co zakaze jej? Jak ma TO zrobic to i tak zrobi, z moim pozwoleniem, czy bez Niego ... a jesli juz to niech robi to mądrze i z głową. Ehh chcialabym zeby miala 3 lata...

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 05:53   #1033
ewka_mewka
Zadomowienie

Zgadzam się w 100% z twoim podejściem. Moim zdaniem teraz wszystko jest tak przesiąknięte seksem, że dziecku trzeba mówić wprost, rozmawiać wręcz jak z dorosłym i stawiać na szczerość.

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 05:58   #1034
Vicarika
Zakorzenienie

Dews wczorajszy dzien mnie przerosl , za duzo obowiazkow bylam obolała zmeczona poprosilam swojego zeby umyl glupie butelki mlodej za nim zasnie . I gowno siedzial na kompie az wkoncu corka zasnela , dobrze ze ma twardy sen wiec ja juz to zrobilam poscielilam nam jeszcze lozko . Pozniej zaczal sie przymilac , pytal czy przynies mi pieluche na stopy czy mi wymasowac i to mnie juz tak wkurzylo ze mu nawbijałam chyba za te wszystkie 7 lat bycia razem . Chyba dotarlo bo powiedzial ze zrobimy grafik .

Co do seksu , ja sobie nie wyobrazam i nie chce by moje dziecko w wieku 13 lat go uprawialo co innego dokssztalcic co innego praktykowac . Ja sama w wieku 15 lat zaczelam i uwazam ze to bylo za wczesnie , bylqn tak pusta ze chcialam w ciaze zajsc bo to takie dorosle :-/ .

---------- Dopisano o 04:58 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ----------

I przez to cale czytanie o seksie az mi sie zachcialo a u mnie juz 23 tygodnie bez

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 05:59   #1035
ewka_mewka
Zadomowienie

Znaczy ja też mam nadzieję, że mój mały nie zacznie tak szybko, ale właśnie dlatego myślę, że trzeba dużo tłumaczyć i rozmawiać, i mówić bezpośrednio o co w tym wszystkim chodzi.
Vicarika, dobrze, że do tżta coś dotarło. Nie może być tak, że wszystko jest na twojej głowie :/

Stary 2018-09-05, 06:04   #1036
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Znaczy ja też mam nadzieję, że mój mały nie zacznie tak szybko, ale właśnie dlatego myślę, że trzeba dużo tłumaczyć i rozmawiać, i mówić bezpośrednio o co w tym wszystkim chodzi.
Vicarika, dobrze, że do tżta coś dotarło. Nie może być tak, że wszystko jest na twojej głowie :/

Ewka on mysli ze jak pracuje to juz nie musi nic w domu robic . To go jasno zgasilam wczoraj ze ja tez dokladam sie do budzetu domowego i on nie jest jedyny zywicielem rodziny zebym ja miala byc gospodynia na pelen etat . Zarabia tylko 500 zł wiecej wiec to sa smieszne pieniadze .

Stary 2018-09-05, 06:07   #1037
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Ewka on mysli ze jak pracuje to juz nie musi nic w domu robic . To go jasno zgasilam wczoraj ze ja tez dokladam sie do budzetu domowego i on nie jest jedyny zywicielem rodziny zebym ja miala byc gospodynia na pelen etat . Zarabia tylko 500 zł wiecej wiec to sa smieszne pieniadze .

Mój jak tak myślał to między innymi za to z domu wyleciał ale to już wiesz, że ja stanowcza

Stary 2018-09-05, 06:08   #1038
smileska
Zadomowienie

Vica ja tez nie chce zeby moja corka w wieku 13 czy 15 lat zaczęła uprawiac seks. Ale pamiętaj ze nie bedziesz miala na to tal naprawde wplywu. Zakazując jej tego wprost tylko ja do tego zachecisz. Pamietaj ze zakazany owoc smakuje najlepiej ... dlatego ja wole wiedziec ze to robi zeby móc pomoc jej sie zabezpieczyc itd ...

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-09-05, 06:10   #1039
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jak tak myślał to między innymi za to z domu wyleciał ale to już wiesz, że ja stanowcza

No powiem Ci ze juz mu kazalam jechac do matki na obiadek bo ja nie robie a on do mnie ze co ja bede jadla . To mu mowie ze skocze do baru i sobie kupie ( za moim blokiem otworzyli z domowymi obiadami ) a on mnie gowno obchodzi co bedzie jadł . Eh pieknie zamkna twarz

---------- Dopisano o 05:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:10 ----------

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Vica ja tez nie chce zeby moja corka w wieku 13 czy 15 lat zaczęła uprawiac seks. Ale pamiętaj ze nie bedziesz miala na to tal naprawde wplywu. Zakazując jej tego wprost tylko ja do tego zachecisz. Pamietaj ze zakazany owoc smakuje najlepiej ... dlatego ja wole wiedziec ze to robi zeby móc pomoc jej sie zabezpieczyc itd ...

I tego sie boje Nie wiem czy juz lepiej zyc w niewiedzy czy wiedzy

Stary 2018-09-05, 06:13   #1040
smileska
Zadomowienie

Cytat:
No powiem Ci ze juz mu kazalam jechac do matki na obiadek bo ja nie robie a on do mnie ze co ja bede jadla . To mu mowie ze skocze do baru i sobie kupie ( za moim blokiem otworzyli z domowymi obiadami ) a on mnie gowno obchodzi co bedzie jadł . Eh pieknie zamkna twarz

---------- Dopisano o 05:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:10 ----------

I tego sie boje Nie wiem czy juz lepiej zyc w niewiedzy czy wiedzy

Niewiedza chyba jest najgorsza możliwością.

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-09-05, 06:18   #1041
sara3008
Zakorzenienie

Ja nie wyobrażam sobie takiej uświadamiającej rozmowy z synem na temat seksu męża w tej roli też nie umiem sobie wyobrazić dobrze, że jeszcze jest sporo czasu

Stary 2018-09-05, 06:36   #1042
ewka_mewka
Zadomowienie

Mój tż tak na luzie podchodzi do tematu, że non stop nawija o seksie albo jakoś się do tego odnosi: czy to w żartach czy na serio. Jestem pewna, że dziecko tego nie zmieni, więc tak czy siak synek od małego będzie mieć z tym tematem styczność . To w sumie nawet dobrze, bo nie traktujemy seksu jak tematu tabu ;P

Stary 2018-09-05, 06:56   #1043
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Cytat:

Oj nie ma nic gorszego niż wypominanie, że ja nie pracuje.. Na początku ciąży przed podwyżka TŻ pojechał mi przy kolegach , że to on utrzymuje rodzinę. To mu też dosadnie i głośno odpowiedziałam, że ja siedząc w domu mam porównywalną wypłatę do jego wynagrodzenia, więc niech mi nie pieprzy, że jestem utrzymanką. Od tamtego czasu już się na ten temat nie wypowiada

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-05, 08:00   #1044
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Od 2 czytam wizaz. Nie ma to jak bezsennosc. Dochodzi czwarta, na☠☠☠☠iaja mnie biodra, w zaden sposob nie idzie sie ulozyc a na usta cisnie mi sie tylko: o ja ☠☠☠☠☠☠☠e ...
Co do gumek hmmm ja mialam skonczone 15 lat jak zaczelam uprawiac seks (tak sie zlozylo ze moj wtedy chlopak jest moim mezem &#129315, wiec mysle ze wiek 13 lat to nic zlego na poznawanie takich rzeczy jak prezerwatywy...
Moja córka ma 9 lat skonczone a juz wypytuje, co to seks, prostytutka, orgazm, ziarenka wychodzące z siurka (sperma) itd. Nie unikam tematu, ale przyznam szczerze ze bardzo ciezko odpowiada mi sie na te pytania. Mimo ze jestem otwarta i nie ma dla mnie tematów tabu to sprawia mi trudnosc tak dobranie słów zeby ona zrozumiala, a zarazem ani ja to do niczego nie zachecilo, ani w druga strone zeby nie miała jakiegos urazu ... powiem Wam ze masakra. Najgorsze ze te dzieci sa zalewane taką wiedzą z każdej strony, internet, znajomi, telewizja, nawet bajki. I nie jesteśmy w stanie wszystkiego wyłapać. I o ile to dobrze ze te dzieci mają dostęp do takiej techniki o tyle ja wolalabym miec wplyw na to co mojemu dziecku jest przekazywane. I to ze ja blokade zaloze na necie, na tv to nie zmienia faktu ze od rowiesnikow dowie się tego samego ... naprawdę chcialabym moc wyprzedzić czas i wiedziec kiedy poruszyć dany temat zanim ktoś inny to zrobi ale to nierealne. A z drugiej strony nie chce jej zalac fala informacji bo ma dopiero 9 lat i nie wiem czy dokladna wiedza jest jej juz niezbedna
Wiem jedno, choćby mialoby to byc w wieku 13 lat, chcialabym zeby przyszla do mnie i powiedziala ze potrzebuje prezerwatyw, tabletek czy cokolwiek. Zeby wiedziala ze jej nie wysmieje. Ze moze ze mna rozmawiac, pytac, a ja oprocz uswiadamiania i wspierania niewiele moge zrobic. Co zakaze jej? Jak ma TO zrobic to i tak zrobi, z moim pozwoleniem, czy bez Niego ... a jesli juz to niech robi to mądrze i z głową. Ehh chcialabym zeby miala 3 lata...

Zgadzam sie w 100% Ja tez bede robila wszystko, by moj syn mogl do mnie przyjsc w kazdej sprawie. Nie mam problemow z rozmawianiem o seksie i zgadzam sie, ze jak bedzie chcial go uprawiac, to nie bede w stanie nic zrobic, by temu zapobiec, a lepiej usiwadomic, jak wazne dla niego jest zabezpieczanie sie itp.
Ja bylam gdzies przed 16 urodzinami jak przezylam swoj pierwszy raz:p Ale byl to facet, z ktorym pozniej bylam 5 lat i pierwsze o co zadbalismy to zabezpieczenie, chociaz w moim domu o seksie sie nei wspominalo.. Ba! Pamietam jak moja mama byla oburzona jak sie dowiedziala, ze moja siostra calowala sie z wiecej niz jednym chlopakiem, a miala wtedy z 17 lat :p

Cytat:
Dews wczorajszy dzien mnie przerosl , za duzo obowiazkow bylam obolała zmeczona poprosilam swojego zeby umyl glupie butelki mlodej za nim zasnie . I gowno siedzial na kompie az wkoncu corka zasnela , dobrze ze ma twardy sen wiec ja juz to zrobilam poscielilam nam jeszcze lozko . Pozniej zaczal sie przymilac , pytal czy przynies mi pieluche na stopy czy mi wymasowac i to mnie juz tak wkurzylo ze mu nawbijałam chyba za te wszystkie 7 lat bycia razem . Chyba dotarlo bo powiedzial ze zrobimy grafik .

Co do seksu , ja sobie nie wyobrazam i nie chce by moje dziecko w wieku 13 lat go uprawialo co innego dokssztalcic co innego praktykowac . Ja sama w wieku 15 lat zaczelam i uwazam ze to bylo za wczesnie , bylqn tak pusta ze chcialam w ciaze zajsc bo to takie dorosle :-/ .

---------- Dopisano o 04:58 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ----------

I przez to cale czytanie o seksie az mi sie zachcialo a u mnie juz 23 tygodnie bez

Przynajmniej macie grafik teraz! Mam nadzieje, ze dzisiaj obudzisz sie w lepszym humorze

Dziewczyny u mnie tragdia narodowa, zapomnialam telefonu do pracy, to bedzie najdluzszy dzien ever.
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-05, 08:17   #1045
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Hej laski
Właśnie zajadam śniadanko, pobudkę miałam przed 6 skurcz łydki mega mocny mnie obudził, dobrze że sama w pokoju jestem bo się darłam
Mój dalej remontuje, będziemy w czarnej dupie. Już wiem że nie wyrobi się z kuchnią, nie pospiesze go z tym. Ale ja sama zaczynam się bać, w końcu to już końcówka ciąży.

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-05, 08:19   #1046
sara3008
Zakorzenienie

Dews ale masz dwa monitory, to nie będzie tak źle
Stary 2018-09-05, 08:30   #1047
lady isss
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny. Widze ze ci nasi faceci ostatnio maja jakis problem z przyswajaniem wiedzy. Ja z moim tez mialam ogadanke na temat pomocy w domu. Moge miec posprzatane a ten wroci na weekend i nawet kubkow po sobie noe wyniesie. Czlowiek chce dobrze, zeby bylo czysto, zeby mu sie dobrze do domu wracalo a wyjezdzajac zostawic potrafi taki syf ze od ponoedzialku sprzatam wszystko od nowa. I tez juz padl argument ze przeciez go caly tydzien nie ma to co on nabrudzi. To mu robilam zdjecia przed jego powrotem i jak wyjezdzal ktore rzecz jasna wykorzystalam przy kolejnej spinie. Jak mi kiedys zarzucil ze co ja robie przez caly tydzien to faktycznie nie robilam nic, kompletnie nic bo skoro tego nie widzi to po co sie spinac. Jak jeszcze pracowalam to mu wprost mowilam ze ja nie jestem jego matka ktora wychowywala dzieci i zajmowla sie domem i ze ja tez pracuje tak jak on a dom to nie hotel i mu uslugiwac nie bede. Teraz czasmi sam sie bierze za robote w domu ale jest tez tak ze musze go prosic a i tak nie zrobi ale troche i tak sie jego podejscie zmienilo.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-05, 08:34   #1048
Karolkowa_86
Zakorzenienie

A w czajnik lać tych chłopów !
Co oni myślą? Że same będziemy wszystko robiły ?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-05, 08:39   #1049
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

moj w tyg tyle co.naczynia odniesie do kuchni, w weekend zmywa, sprzata czasem i gotuje,

co do uswiadamiania to u mnie w domu mama sie tym zajela ja mialam.swoj pierwszy raz po 18stce ,

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Stary 2018-09-05, 08:40   #1050
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Dews ale masz dwa monitory, to nie będzie tak źle
Haha no racja Chociaz stwierdzam, ze chyba jestem uzalezniona od mojego tel bo sama swiadomosc, ze go nie mam mnie jakos przeraza
dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości