![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe 2018, cz. 2 :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za następne ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do warsztatów to polecam gorąco. Prowadzący świetni, całe warsztaty prowadzone z jajem, nie tylko sucha wiedza. Tematy prowadzone przez sponsorów już trochę gorzej, bo nastawione bardziej na produkt niż na wiedzę no ale wiadomo ![]() Ogólnie bardzo polecam, zwłaszcza że względu na wiedze o pierwszej pomocy. Aaaa i u nas nie dojechała babka z banku krwi, bo coś jej wypadło, na szkole rodzenia też do nas nie dojechała 3 tygodnie temu bo coś jej wypadło,no i waszym szpitalu też podpadła bo nie dopilnowala dat awaryjnego zestawu dobankowania, także nasz wojewódzki konsultant medyczny bankowania ma bardzo fajne podejście ![]() Wysłane z mojego ASUS_X00TD przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
12 września w Warszawie? Tez sie wybieram ![]() ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Tez nie widziałam wątku, ale to ja nie ogarnalam ze jest nowy. Po 2 dniach sie zainteresowałam czy serio w subskrybowanym wątku w którym codziennie sie coś pojawiało nic nie piszecie ![]() To hurtem odpowiem. Ja obrączkę nosiłam 2 dni po ślubie (slub 16 czerwca) ![]() Laktator już dawno sobie upatrzyłam - Medela Swing. Podobno jeden z lepszych. Nowe w necie od 550, w sklepach stacjonarnych nawet 700 zł. Polowałam na używkę na olx i znalazłam za 150 zł, wiec to jedna z niewielu rzeczy która już mam. Niektórzy radzą żeby z tym sie wstrzymać i w razie czego kupić jak będzie potrzeba. Tyle ze jak jest potrzeba to często trzeba na już i od reki, drogi interes sie robi:/ A mi sie wydaje ze będę używać, bo dość szybko po porodzie będę musiała wychodzić na trochę, wiec raczej sie nastawiam na ściąganie. U mnie krzywa cukrzycowa wyszła dziś: na czczo 87, po 1 godz 81, po 2 godz 82. Jakaś płaska ta krzywa, zobaczymy co w czwartek gin powie. Mój mąż zaangażował sie w wybór wózka i fotelika (a w zasadzie on wybrał), a teraz tez w szkole rodzenia. Stwierdził ze myślał ze to będzie nudniejsze, a tu tyle ciekawostek. Dla mnie mniej nowości, ale on był w szoku i przerażony, ze ZZO oznacza igle w kręgosłupie. I z takim zdziwieniem zapytał: „Ty o tym wiedziałaś??” ![]() W resztę przygotowań nie musi sie mocno angażować, mi nawet na rękę ze sama powybieram ciuszki, kocyki itp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic się nie wtrącał, wszystko kupowałam co chciałam aż tu w poniedziałek mówię mu o laktatorze i się śmieję, ze już wiem jaki chcę (wtedy jeszcze myślałam o podwójnym). Na co on, że skoro już wiem jaki to pewnie dużo kosztuje, mówie mu ze ok. 400 zł na co on, ze po co taki drogi, niewiadomo czy użyje i kupi się najwyżej później. Mówię mu, że podobno warto mieć już do szpitala itd. no a że miałam gorszy humor tego dnia to się pobeczalam i nie gadałam z nim. Jak wrócił z pracy to coś tam zaczęliśmy rozmawiać, powiedziałam żeby wpisał sobie w google laktator podwójny elektryczny i zobaczył ceny. Zmienił gadkę bo zobaczył, ze to 400 zł to jedna z niższych cen. Umówiliśmy się, ze kupimy elektryczny pojedynczy jeśli to takie niezbędne itd. I tak już miałam dzień do D, ale już było ok, ogólnie się nie sprzeczamy i było normalnie. No i wraca wczoraj z pracy... wiesz gadałem z kolegą i mówił, żeby drugi fotelik wziąć obracany o 360 bo o wiele wygodniejszy. Dziewczyny, nie planując dziecka wiedziałam, ze chce taki fotelik bo widziałam w pani gadżet i się zakochałam wtedy i jak mu mówiłam na początku ciąży, to ze nie bo drogi itd. więc odpuściliśmy temat i stwierdziliśmy, ze kupujemy taki standardowy na przód/tył. Wczoraj, ze jednak nie bo taka wygoda a jemu o moje plecy chodzi... jak powiedziałam, ze mu przecież o takim mówiłam kiedyś to powiedział, ze musiał usłyszeć od praktyka, ze to dobra opcja a nie ode mnie ![]() Miłego dnia mamuśki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekaj do wymiany fotelika na kolejny jesli/o ile zechcesz montowany tyłem to dopiero sie nasluchasz ![]() ![]() ![]() Ja sie nasluchalam od meza (ale argumenty go przekonaly), od rodziny i polowy znajomych jaka to ja glupia jestem i wymyslam zeby wydac ponad 1000 na fotelik ktory mozna miec prawie ze z bazaru za 100 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, ze ktoś doświadczony musi mu powiedzieć to nie mówił złośliwie no ale kurcze... przecież my mamy wiemy najlepiej co będzie dobre dla naszych dzieci ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, u nas dzisiaj lepiej chociaż mała nadal kaszle i nie chce jeść. Noc przepana więc to najważniejsze. Ciężko mi przy niej jeść regularnie te posiłki ale się staram.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam się w 26 tygodniu! Powiem Wam że i mi coraz gorzej się śpi. Budzę się co chwilę w nocy, bo to siusiu, to nie wygodnie i sama nawet nie wiem dla czego. Także śpię na raty... ![]() Odliczam godziny do popoludniowej wizyty, nie mogę się już doczekać! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Kamaska - zapomniałam zupełnie o tej kamicy, to rzeczywiście będziesz musiała się nieźle nakombinować z dietą, kciuki żeby szybko udało się znaleźć jakieś korzystne rozwiązania i żebyś nie musiała się stresować tym cukrem.
Krasulka a jakie foteliki kupujecie? Do mojej wyprawki i wyborów nikt się nie wtrąca a mąż wszystko akceptuje i wszystko mu się podoba, także nie mogę narzekać ![]() Asioka gratuluję studniówki i udanej wizyty ![]() mój maluch na ostatniej wizycie ważył już koło 900g a to był dopiero 25tc, także też rośnie duży chłopak ![]() ![]() od paru dni miewa też czkawki, super uczucie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No taaak bo o mandaty tutaj chodzi... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Wiecie co mnie dzis naszło. Tak sobie mysle o świętach. Daj Boże juz w domu we czworo (bo nie planuje zadnych wycieczek po babciach z kilkudniowym bobo) i jak co roku zresztą wigilie robie tylko dla nas no i do brzegu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mojej też się nikt nie wtrąca tylko ostatnio tż popłynął, ale mu powiedziałam, że rozumiem że dla niego laktator to zbędny wydatek bo nie on będzie miał całą dobę dziecka na cycku. 900g? to już kawał chłopa ![]() Zastanawiałam się wczoraj czy ma sens szklana butelka jeśli używając laktatora będę ściągać mleko do plastikowego pojemniczka? Mleko już będzie miało kontakt z tworzywem sztucznym więc chyba bez sensu już to szkło póżniej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, że jednak jest sens, bo czasem chyba mleko trochę postoi w butelce, to lepiej żeby stało w szkle a nie w plastiku. Ale ja się zupełnie na tym nie znam tylko tak głośno myślę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Hej, ja już po wizycie. Mała ma się dobrze - 907gram słodyczy. Ginka radzi mi przejsc na insuline przy tych wszystkich kombinacjach, bo moje cukry jej sie bardzo nie podobają, ale zobaczymy w poniedziałek. Dostałam znów furę badań do zrobienia i kolejna wizyta gdzieś za 2-3 tygodnie. Powiedziała że ostateczny termin porodu 12.12 i później nie da mi urodzić...
Co do świat, to o ile nie będzie żadnych komplikacji tfu tfu, powinnyśmy do tego czasu być w domu, ale my już zapowiedzislismy rodzinie, że z mała 2 tygodniowa kruszyna nie będziemy jechac nigdzie, wiec zapraszamy wszytskich do nas, przy czym maja przyjechac razem z zastawa i jedzeniem, bo my będziemy świeżo po przeprowadzce do nowego mieszkania i jestem pewna ze z Mala i na pudlach nie ogarnę tego gotowania. Także moja wigilia już zaplanowana a w prezencie dostaniemy zastawę świąteczną, też super 😎 |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem w domu mrozilam ale sie okazalo że i tak sie nie przydalo bo synek nie jadl z niczego oprócz piersi. Nawet zostawic go nie dalo sie z tatem i moim mlekiem bo nie wzial butelki do buzi i musialam szybko wracac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
Juli_juli_a tak w Warszawie😁 to może się zobaczymy.
Jadę na zakupy. Mam wrażenie że w ciągu tygodnia bardzo mi urósł brzuszek i chciałabym jakieś koszulki sobie kupić dłuższe. Już nie mam w czym chodzić. Co do wózka i fotelika to zaczniemy pewnie w październiku się rozglądać. Laktator miałam ręczny chyba z Lovi i nie polecam. Kupiłam po porodzie. Ale czy to taka niezbędną rzecz? Nie wiem , mi ogólnie za bardzo się nie przydał bo mały i tak non stop na cycu wisiał. Ja nie miałam też nawalu pokarmu więc każda z nas inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
A mam jeszcze jedno pytanie, jeśli odciągnę pokarm i nie chce go mrozić to zawsze trzeba do lodówki włożyć i potem ogrzać czy jak? Raczej nie może stać np. godzinę na szafce bo się popsuje?
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Widzę że nie tylko ja się zdecydowałam na cybexa jeśli chodzi o fotelik. Kupiliśmy aton M i-size w kolorze Manhattan Grey i do tego baza. Mieliśmy zniżkę chyba 15 procent po warsztatach bezpieczny maluch. Później chcemy fotelik tyłem, na tą samą bazę (chyba sirona). Fotelik mamy już w domu i czeka na pasażerkę.
![]() O świętach nie myślę, zobaczymy co będzie, kiedy urodzę bo termin z USG mam 4 a z miesiączki 11, chciałam sn ale nie wiadomo czy się cesarka nie skończy, nie chce nic planować. Całe szczęście że tak czy inaczej albo o pójdziemy do rodziny blisko jak wszyscy będą zdrowi albo nam prowiant dostarczą więc mamy luksus. ![]() ![]() Powiem wam że to wszystko jeszcze tak daleko w czasie a z drugiej strony jednocześnie tak blisko ![]() Ja mam jeszcze te drobne rzeczy do ogarnięcia głównie kosmetyki i higieniczne rzeczy, natomiast te duże jak fotelik, wózek, meble, łóżko, materac jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, właśnie wróciłam z krzywej - żyję, nie było tak źle
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mlekiemmamy.org/przechowy...eka-kobiecego/ Tu jest wszystko. Polecam zreszta ta strone. Mnoooostwo różnych innych potrzebnych informacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Ja na pewno chce kupić woreczki do mrozenia bo w razie potrzeby dluzszego wyjścia z domu to dobre rozwiązanie. Poza tym nie chce karmić bezpośrednio piersią, a odciagac i dawać z butelki. (Tak wiem, że najlepiej bezpośrednio z cyca ale mnie od zawsze to "brzydzilo" i jeszcze miesiąc temu wcale nie dopuszczalam do siebie myśli karmienia piersią, wiec jest jakiś progres
![]() ![]() Kapturki podobno się przydają jak dzidzia nie może złapać dobrze brodawki. I dużo słyszałam o muszlach laktacyjnych, zakłada się je żeby ubranie nie podraznialo poranionych sutkow i chyba nawet zbieraja mleko, o ile czegoś nie pomyliłam. Święta. Czy będziemy w domu, czy nie, nie mam.zamiaru niczego robić. Mieszkamy z tesciami wiec teściowa wszystko przygotuje. Najbardziej boję się tego ze święta, cała rodzina się zleci obejrzeć dzidziusia. A tego bym nie chciała bo będę świeżo po porodzie ![]() ![]() Jakie duże te dzieci już ![]() Cytat:
Z wyprawki to mamy wózek i parę ciuszków ☺ pampersy 3 paczki. Wiec jeszcze sporo sporo do kupienia. Łóżeczko będziemy kupować w pazdzierniku na pewno. A co do szklanych butelek to ja nie kupuje. Zwykle plastikowe wystarcza. Szczególnie ze z moim rękoma to zaraz bym potlukla ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
![]() Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza. 11tc[*] 11.04.2017 6tc[*] 5.12.2017 Edytowane przez Nemmireth_ Czas edycji: 2018-09-05 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż się niby nie wtrąca tyle że chciałby kupić wszystko dopiero w grudniu
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do świąt to my już poinformowaliśmy wszystkich, że w tym roku świąt nie robimy, nigdzie nie jedziemy i nie chcemy gości u nas. Ja nie będę się czuła świeżo po porodzie na gości i nie mam zamiaru gościć kogokolwiek u siebie, kiedy ja rozwalona i rozpruta będę leżeć i zajmować się kilkudniowym malenstwem. Na szczescie mąż rozumie to, że nie chcę żadnych gości w tym czasie i podziela moje zdanie. Spędzimy ten czas sami ze sobą ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Ja właśnie wróciłam z zakupów spowodowanych właśnie tym, że te koszulki które mam są już mi krótkie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Ale szalejecie z postami w nowym wątku. Ledwo daje rade
![]() Gratuluje udanych wizyt i witam nowe koleżanki. Ja w Święta planuje wpakować się do mamy ![]() ![]() ![]() Świąteczne porządki będe pewnie robić w listopadzie bo córka ma urodziny więc przyjdą goście, a okna może pomogą ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#147 |
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie
![]() ![]() Co do świąt, to my nigdy nie byliśmy wybitnie świąteczni, nawet choinki nie ubieramy, bo zawsze wyjeżdżaliśmy i za bardzo nie mamy gdzie jej postawić. W tym roku pewnie przyjadą moi rodzice i przywiozą jakieś jedzenie. Innych gości się nie spodziewam i zapraszać nie planuje, bo i tak to będzie dla mnie kosmos. Z wyprawki mamy tylko stos ubranek od rodziny. Wybraliśmy też wózek, pewnie pod koniec września zamówię. Fotelik też chcę Cybex, tylko jeszcze nie wiem czy Aton M czy Cloud Q. Muszę wyciągnąć męża do sklepu z fotelikami, niech się wczuje :P. Chciałam się zapisać na te warsztaty Bezpieczny Maluch, ale w W-wie już tylko lista rezerwowa na oba terminy. Wpisałam się, ale wątpie czy sie uda. O i jeszcze mi się przypomniało, że z zakupów to muszę namierzyć jakąś kurtkę na jesień, w którą się zmieszczę i to najlepiej z zapasem. Może w ogóle najlepiej taką zimową z podpinką i wtedy na jesień mozna chodzic bez podpinki a jak się zrobi zimno to z. Edytowane przez LustForLife Czas edycji: 2018-09-05 o 11:34 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kurtki to ja też będę musiała czegoś poszukać ale nie chciałbym wydaćna to miliona monet bo co z tym później zrobię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kurtki nie będę kupować. Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny - możecie mnie dopisać.
Badka - 37 lat , trzecia ciąża - CHŁOPIEC U mnie w dwóch pierwszych dziciaczkach w użyciu laktator Medela Mini Electric - jak dla mnie rewelacja i bez niego nie rozpoczynam porodu ![]() U mnie chodził non stop - z pierwszym dzieciakiem miałam takie nawały pokarmu - że w 4 tygodniu dziecka wylądowałam na stole operacyjnym z ropniem piersi ![]() Z drugim już lepiej, bo to był mały żarłoczek i nie trzeba było dużo odciągać. Przy kolejnym dla mnie to podstawa- laktator, ale wiadomo, każdy musi przejść swoje i nie dla każdego się przyda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.