![]() |
#1861 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kindle- kupić?
Cytat:
A co do Legimi to też jest na Kindle, o czym nawet ostatnio tutaj pisałam. Co prawda jest mniej książek do wyboru, ale zawsze coś. Ja też nie mam oryginalnej okładki, kupiłam jakąś na allegro i na razie się trzyma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1862 |
Zakorzenienie
|
Tylji widze ze te etui na kindle z Allegro sa dedykowane na Paprewhite 1 2 i 3. To w niczym nie pezeszkadza? W sensie-jest dobrze dopasowane? A no i jeszcze rysik i filia ochronna jest dodawana. Folia na ekran jest konieczna?
Czy mozna zobaczyc gdzies liste tytulow dostepnych w abonamecie Legimi na Kindle? Jaka jest forma platnosci abonamentu?przelew ? Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2018-08-27 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1863 |
Zakorzenienie
|
Folia i rysik nie są w ogóle potrzebne.
Ekran kindla jest taki satynowy, żeby nie odbijał światła, folia podobno psuje ten efekt i ludzie, którzy przykleili, bardzo się na to skarżyli. Rysik to już zupełnie nie wiem po co... Kindle 1, 2 i 3 wyglądały identycznie, takie samo etui (mam w domu zarówno PW2, jak i PW3). Co do legimi- na kindlu z tego co wiem to trochę kuleje, ale szczegółów nie znam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1864 |
Zakorzenienie
|
Tak kuleje dlatego wiele osób które chcą legimi wybierają inne czytniki. Szkoda ze legimi i kindle tego nie dopracowało a wtedy by było już serio super.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
Juz bylam zdecydowana. Juz witalam sie z gaska. I...nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1867 |
Zakorzenienie
|
Udalo mi sie dzis zamowic na Amazonie na inny adres e-mail
![]() ![]() Myslicie, ze gakie etui z Allegro byłoby ok? Pelnk jest takich w podobnych cenach, to tylko przykład. https://allegro.pl/etui-amazon-kindl...2.html#thumb/1 Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2018-08-28 o 06:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1868 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam inną okładkę, więc nie pomogę, ale broń Boże nie przyklejaj do czytnika folii ochronnej! Wtedy zepsujesz cały efekt e-papieru. I rysik też Ci do niczego niepotrzebny. Więc ja bym celowała w okładkę bez tych gadżetów, bo po co przepłacać. Wiem, że to tylko przykładowa strona, po prostu ostrzegam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- I jeszcze tak czysto technicznie-łopatologicznie Jak juz przyjdzie mi czytnik to mogę po prostu zakupic ebook w ksiegarni internetowej i potem normalnie przerzucic go z komputera na czytnik jesli jest w formacie Mobi?bez zadnych dodatkowych programow? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Dla znajomej zamawiałam taką okładkę i była ok.
Możesz przerzucać po kablu książki, ale jeszcze wygodniej jest dodać adres czytnika w ksiegarni internetowej do zaufanych (czy jakoś tak) i sama księgarnia będzie po wi-fi wysyłać ![]() Jeśli chcesz po kablu, to polecam też program Calibre (bezpłatny). Tworzysz bibliotekę na komputerze i możesz łatwo edytować ją na czytniku, a program łatwy w obsłudze. Jak już muszę kupić książkę w ksiegarni, która nie wysyła bezpośrednio (np. świat książki), to zawsze z niego korzystam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1871 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystkie te informacje i milion więcej znajdziesz na blogu Świat czytników. Edytowane przez Moviolka Czas edycji: 2018-08-28 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Bez internetu nic nie zdziałasz :p wtedy tylko przez kabel
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Ja wole kablem sobie wrzucać ebooki. Nie mam zarejestrowanego kindla a powinnam bo mam z reklamami i powinnam do nich napisac żeby mi je usunęli ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1874 | |
Zakorzenienie
|
Czyli w te
Cytat:
I w ten sposob nie bede mogla tez dokonac rejestracji tak? A moglabym to zrobic z poziomu komputera? Zaraz sie okaze ze niepotrzebnie kupilam Kindle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1875 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że Twój kindle powinien być już zarejestrowany w amazonie (jeśli kupowałaś go ze swojego konta i nie wybrałaś opcji "gift" to powinien być przypisany do Ciebie).
Calibre pobiera się tylko na komputer ![]() Ogólnie tylko książki kupione na amazonie są przez czytnik widziane jako książki, a to, co się kupuje w polskich księgarniach leci na kindla jako "documents". Ale to w niczym nie przeszkadza, czyta się tak samo i tak samo zmienia się czcionki, podświetlenie itd. Jedyna różnica jest taka, że w przypadku zakupionych w Polsce pozycji nie wyświetla na której jesteś stronie, ale jak dla mnie to żaden problem, bo pokazuje ile procent przeczytane, ile zostało, oblicza czas. Wydaje mi się (!- właśnie, wydaje...), że wysyłanie książki przez calibre dodaje właśnie numerację stron (ale nie jestem pewna czy to kwestia programu czy też tak już było w książce ze świata książki). Ogólnie strony nie są potrzebne, bo to inaczej jak w zwykłej książce, że trzeba pamiętać gdzie się skończyło. Tutaj wyłączasz czytnik i jak następny raz włączysz, to otwiera Ci się na tym fragmencie, gdzie czytałaś. Jeśli przełączysz sobie na inną książkę i potem wrócisz do poprzedniej, to też zapamiętał, gdzie skończyłaś czytać. Moi rodzice, póki mieli jeden czytnik i czytali na przemian tę samą książkę, to robili sobie zakładki (ale ja tego nie umiem obsługiwać ![]() Spokojnie, wiem, że sporo tu teorii, ale zobaczysz, że wszystko wyjdzie ładnie w praktyce ![]() Edit. Jeśli masz konto na fb to znajdź grupę "polskie kundelki (amazon kindle Polska)" - dużo przydatnej wiedzy i jakby co to z pomocą użytkowników rozwiążesz każdy problem ![]() Edytowane przez staska_stasia Czas edycji: 2018-08-28 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
To się da odkręcić jakoś, ale nigdy tego nie robiłam. Trzeba go będzie wyrejestrować i zarejestrować potem na Ciebie.
Tak czy inaczej będziesz mogła z niego korzystać i normalnie na nim czytać. Chociaż warto go przypisać do siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
Nie straszcie dziewczyny. Niech poczeka aż kundelek przyjdzie wtedy zobaczy czy trzeba samemu się rejestrować czy nie. Ja zamawiałam na Allegro i samemu muszę zarejestrować swojego kindla jeszcze tego nie zrobiłam
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
To moze w takim wypadku lepiej nienodebrac przesylkinod kuriera po prostu?i zrobic drugi raz zamowienie na kolejny maik ze swoimi danymi tym razem? Jak myslicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
Napisz do amazona jak to jest
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1881 |
Zakorzenienie
|
Widziałam Twój post na fb, ale gdzieś mi zniknął.
Nie trzeba anulować. Zakupiony czytnik można wyrejestrować i zarejestrować na siebie (ludzie przecież sprzedają używane). Ale nawet jak jest zarejestrowany na koleżankę to on będzie działał. Ty będziesz mogła ściągać sobie książki po kablu, a ponieważ nie masz wi-fi, to i tak nie będzie tworzyła Ci się chmura z książkami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1883 |
Wtajemniczenie
|
Ja chyba nawet nie mam zajerestrowanego czytnika, a mam go od prawie 4 lat, i jakoś żyję
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1885 |
Zakorzenienie
|
A tak z ciekawości - co Ci przeszkadzają te reklamy? Nigdy nie widziałam czytnika z reklamami, ale z tego co wiem, to są one pokazywane albo w menu z książkami, albo jako wygaszacz ekranu, ale w czasie czytania ich nie widać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za wszystkie odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
Od kilku dni ciesze sie juz swoim Kindlem. Aktualnie kupilam 3 ksiazki na Woblink. Chcialabym jednak powgrywac sobiebtez takie ktorych wydania papierowe mam juz w domu. Zauwazylam, ze wiele e-bookow jest dostepnych na pewnym gryzoniu bezplatnie. Czy w ramach tzw wlasnego uzytku jest to legalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
Nie jest legalne ale ja np ściągam
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
W takim razie co z instytucją dozwolonego wlasnego uzytku o jakiej mozna poczytac w ustawie o prawie autorskim? Kurcze,nie zamierzam korzystac tyljo z Chomika, bede kupowac ksiazki, ale np za te ktore juz mam w wersji papierowaj nie chcialabym znowu placic,a lubie czasem do czegos wrocic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.