| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2018-09-03, 15:59 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2018-08 
				 | Data porodu

Hej dziewczyny. Jak to u Was było z data porodu. Bardziej sprawdziła sie wyliczona z miesiaczki czy z USG...? Dodam ze ja mialam bardzo nieregularne miesiaczki (BARDZO). Moj ginekolog sugeruje sie ta data z Usg. Z miesisczku mam na 24 wrzesnia a z usg 9 pazdziernik. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     |   | 
|  2018-09-03, 18:13 | #2 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2011-12 
				 | 

Dot.: Data porodu

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2018-09-05, 09:25 | #3 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-02 
				 | 

Cytat: 
 Data z USG w takim przypadku jest bardziej miarodajna. Tez miałam bardzo nieregularne miesiączki, cykle potrafiły się różnic nawet o 20 dni. 
				__________________ Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams | |
|     |   | 
|  2018-09-05, 09:44 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-12 
				 | 

U mnie data z usg w 7 i w 10 tygodniu pokrywała się co do dnia z terminu miesiączki w cyklach 28 dniowych (mimo, że nigdy nie miałam regularnych cykli a w tę ciążę zaszłam w drugim cyklu po poronieniu). W kolejnych usg data porodu była dwa dni wcześniej. Jeśli bierze się pod uwagę datę z usg to tylko z usg z okresu 6-10 tydzień.

__________________   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Ginekologia | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.