![]() |
#2131 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Ivy marcinka przywioze ci chcesz?
![]() Demoniku ja to chicco mi sie podoba bo ma duze kolka i to podwojne sorki nie popisze dzisiaj ide spacku jutro sie odezwe |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Rozeznanie
|
Witajcie.
Sytuacja wygląda tak, że Malwinka do żłobka już raczej nie pójdzie ![]() Byliśmy tam dziś we trójkę i to, co zobaczyłam, ostatecznie utwierdziło mnie w przekonaniu, że nie zostawię tam mojego dziecka. Bobasy są właściwie pozostawione samymi sobie, praktycznie nie robią nic (oprócz płaczu, jedzenia i pełzania po brudnej podłodze). Zabawki są brudne i niebezpieczne (np. metalowe klucze - taki "niby" gadżet). Pani opiekunka chodzi w zaświnionych butach po sali, gdzie również raczkują maluchy. A to jest podobno najlepszy żłobek w naszym mieście.... Zostawiliśmy ją na dosłownie kilka minut samą i płakała tak przeraźliwie, że razem z nią płakałam również ja i szybko zabrałam ją do domu. Zasnęła po drodze w smochodzie i po krótkim śnie była bardzo niespokojna, nie pozwalała mi się w ogóle oddalić (a musiałam zaraz iść do pracy). Została z tatusiem w domu. Wieczorem mieliśmy spotkanie z 23 letnią dziewczyną, która ma ok. roczną córeczkę i szuka pracy jako opiekunka. Odpowiada nam, żeby przychodziła do Malwinki razem z córeczką. Jutro pierwszy dzień próbny. Na razie wygląda to wszystko dość optymistycznie. Jeśli dziewczynki się polubią, a my polubimy panią opiekunkę, odetchnę z ulgą. Mój mąż będzie popołudniami pracował w domu, więc nie będę musiała się martwić, że mała zostaje sama z obcą osobą. Ciągle jeszcze jestem rozbita i bardzo wewnętrznie rozedrgana. Mam sobie za złe, że egoistycznie zdecydowałam się pójść do pracy, narażając Malwinkę na ogromny stres. Nie przewidziałam, że okaże się to tak trudne i wyrzucam sobie, że nie jestem dobrą matką. Tak łatwo przecież skrzywdzić malutkie dziecko, zranić je tak mocno, że będzie musiało ten bagaż dźwigać przez życie, zmagać się z nim. Ta myśl nie daje mi spokoju, nie darowałabym sobie, gdybym przyczyniła się do cierpienia Malwinki. W pracy jest dobrze, dość dużo do zrobienia, bo mamy tydzień poborowy ![]() Dziękuję Wam za wszystkie słowa pocieszenia. Zgadzam się z Wami, że trzeba było dać drugą szansę żłobkowi i że pierwsze dni są najtrudniejsze. Jednak trzeciej szansy już nie będzie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Rozeznanie
|
Murm ależ nie możesz przewidzieć wszystkiego ani się obwiniać ze chciałaś posłac małą do złobka !!
a moze dziewczynki się razem zaprzyjażnią (moze nie od razu) i malwinka bedzie miala kontakt z dziecmi i juz nie martw się juz <glaszcze> |
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,jakie macie krzesełka do karmienia i czy wogóle się sprawdzają?Pytam,bo Daria wiercioch okropony, nie wiem ile w tym usiedzi
![]() Myslę,żeby wziać ten ze stolikiem,może pozniej się przyda... ![]()
#2135 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajne fotki, Klaudunia z jakim zainteresowaniem śledzi królika, pewnie najchętniej wyciągał by go za uszy ![]() Cytat:
Miejmy nadzieje, że uprzykrzanie przyniesie pozytywne efekty. Trzymam kciuki za męża ![]() Cytat:
Proszę, jak to Olcia mamie pomaga w zdobywaniu perfum ![]() ![]() Cytat:
Olunia pozy ma boskie, pa pa robi tak radośnie, jakby już miała w zamyśle coś zbroić. Jak ona grzecznie leży w wanience :wow:, Maję trudno utrzymać w te pozycji. Trocik wyglada smakowicie ![]() Cytat:
Murmelius, dobrze, że tak szybko znaleźliście alternatywę dla żłobka. Mam nadzieję, że ta formę Malwinka bardziej zaakceptuje, na pewno będzie jej łatwiej w znanym sobie otoczeniu, w pobliżu taty. Nie masz sobie co zarzucać, przecież nie pozostawiłaś je samej sobie, jesteś dobrą mamą, dbasz by miała jak najlepszą opiekę. Daj sobie i Malwince trochę czasu, a wszystko się unormuje. Trzymaj się ![]() ![]() Cytat:
Ja mam, a raczej Maja ze stolikiem drewniane, dokupiłam sobie do niego szelki, bo Maja uprawia akrobacje. nie wyobrażam sobie innego karmienia niż w krzesełku, na wczasach gdy go nie miałam, to się o tym przekonałam jaki fajny to wynalazek. Dzieko siedzi na miejscu, nie ucieka, mniej rzeczy go rozprasza. Ja jestem zdecydowanie na tak ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Zadomowienie
|
my mamy takie:
http://www.allegro.pl/item416110042_...gratisow_.html tylko w innym kolorze. Jest ok - Blanka mimo ze jest okropnym wiercipieta to daje sie w nim jakos ujarzmic ![]() My sie wlasnie zbieramy do kina ![]() ![]() ![]() Papapa |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Rozeznanie
|
a ja mam drewniane ze stolikiem
widzialam dzisiaj Anetkę wracała sobie z miasta z małżonem i Patrykiem nawet nie wiecie jaki on fajny teraz jest usmiech od ucha do ucha jak go ostatnio widzialam to się bardzo zmienił ![]() Anetko mam nadzieje ze się pobawią nasze dzieciaczki choc trochę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
![]()
COŚ TAKIEGO? I jak sie sprawdza?Jakoś mi się wydaje,że mało bezpieczne...
#2139 | |
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Klaudii i Darii
![]() Cytat:
Ja też mam takie podobne, dlatego dokupiłam szelki (krzesełko dostała Maja w prezencie), ale są dzieci, które bez dodatkowych zabezpieczeń siedzą w nich grzecznie. Pod nadzorem dorosłego myslę, że krzywda się dziecku w tym krzesełku nie stanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny -dolaczam do Was z moim synkiem Alexandrem - urodzonym 11 wrzesnia 2007
![]() Troche mi zajmie zeby przeczytac ten watek i byc na biezaco ![]()
#2141 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Dziękujemy za życzenia ![]() 10 miesięcy,ale ten czas leci... ![]() No jeżeli chodzi o to krzesełko to ja własnie chce, żeby można było małą zostawić choć na chwilę samą...Dlatego potrzebuje dla tego wierciocha z 10 pasów bezpieczeństwa ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2143 |
Raczkowanie
|
dziekuje.
Jesli chodzi o krzeselka to mam takie i takie - znaczy skladane i ze stolikiem. Ciezko powiedziec ktore lepsze ![]()
#2144 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
Wszystkiego najlepszego dla Oleńki Demoniku gratuluję decyzji o wyjeździe![]() ![]() Darii ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam ( moje dziecko ) graco mirage, jestem zadowolona, po złożeniu zajmuje mało miejsca, jest lekki, dobrze sie prowadzi, cena jest również nieduża ![]() Anusiu, super fotki plażowe, Majeczka urocza plażowiczka Kubuś już chodzi ![]() ![]() ![]() Bianko do twarzy Ci w czerwonej chuście ![]() ![]() Olcia słodka, pozy do spania niepowtarzalne, torcik ![]() ![]() Agata jest na etapie szarpania za dekolt bluzki, gdy ma ochotę na jedzenie. Mleczko modyfikowanew zasadzie jej smakuje, ale nie traktuje go jak posiłku. Wczoraj zjadała obiadek zapijając bebilonem ![]() ![]() ![]() Niektórzy w swej życzliwości strasza mnie, że będzie na ulicy domagać sie piersi, przy ludziach wyciagać cycki itp. Złoszczą mnie takie opowieści, bo na siłę jej nie odstawię. Teraz dostaje pierś po południu ( ok 16-17), wieczorem i po kąpieli oraz rano ok 5. Potwór śpi, mam wreszcie chwilke dla siebie. Moje dziecko od jakiegoś czasu jest nie do zniesienia. Im większa tym wiecej płacze. Czasem jest to dziki wrzask, zasypia tylko na rękach ( dobrze, że chociaż mogę siedzieć, nie muszę jej bujać). Staje wiecznie wszędzie , szarpie za nogawki, gryzie po nogach, szczypie. Kocham ją, ale czasem już nie mam cierpliwości. Powtarzam sobie, że to przejściowe, ale tak długo to trwa, że sobie juz z tym nie radzę i beczę po kątach. Ma oczywiście lepsze chwile, sama się bawi, usmiecha, tuli, ale jakoś nie potrafię się wyluzować bo trzeba tyle rzeczy zrobić..... Nie potrafię się zrelaksować, cieszyć chwilą, chyba trzeba się będzie wybrać do psychologa, bo królewna zasługuje na najlepszą matkę na świecie, a nie znerwicowaną, wiecznie zestresowaną i nerwową zgorzkniałą babę. Czytałam to co Murmelius napisała, dało mi do myślenia. Bardzo łatwo skrzywdzić taką maleńką istotkę, dlatego muszę się wziąć w garść, poszukać pokładów cierpliwości. Edit : Demoniku moim zdaniem lepiej gdy tylne kółeczka są pojedyncze. U mnie na osiedlu na schodach czasem są szyny, dwa kółeczka się nie zmieszcza, wtedy wjeżdżam tyłem... Edytowane przez joli31 Czas edycji: 2008-08-13 o 11:00 Powód: skleroza |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() prosimy sie pochwalic synkiem ![]() Iza my mamy krzeselko nr 1 ze zdjec,ktore wkleilas.nie wyobrazam sobie karmic go w innej formie, bo najzwyczajniej w swiecie mi ucieka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
Raczkowanie
|
maatra
![]() a fotki juz zalaczam ![]() Alex z bratem Phillipem i sam ![]()
#2147 |
Raczkowanie
|
witam - dawno mnie nie bylo i wpadłam tylko na chwilke by dac znac że żyję, mniej mnie boli , tylko od rana urwanie głowy z tą naszą dwójką diabełków, mamy za sobą juz kilka starc dzieciaków o zabawki - było ostro, jedno bardziej zacięte od drugiego, Mikolaj nadal kiepsko śpi w nocy - ok. 5 pobudek, Zuzia na szczęscie przesypia juz całe noce ale tak naprawde nie wiele to zmienia bo i tak do Mikołaja trzeba wstawac. W dzień Mikołaj spi tylko raz ok. godziny, je bardzo ładnie i bardzo dużo!!!!! i w zasadzie wszystko. wyrósł mu juz 10 ząbek i Mikołaj chodzi sam, jeszcze się przewraca ale udało mu się już kilka razy przejśc przez cały pokój bez przytrzymywania do połowy kuchni gdzie po drodze pokonał próg bez przewrotki.
Generalnie jestem bardzo zmęczona, dzieci sa bardzo żywiołowe i wszędzie ich pełno, trudno za nimi nadążyć - wieczorem nie wiem jak się nazywam jedyny plus mojego chorowania i biegania za dziećmi że schudłam 5 kg i teraz ważę 64 kg czyli od porodu Mikołajka schudłam juz 26 kg Serdecznie pozdrawiam wszystkich, ucałujcie dzieciaczki ![]()
#2148 |
Raczkowanie
|
eszeweria skad ja to znam
![]() Moj mlodszy synek Alexander tez nie przesypia calej nocki - budzi sie do cycusia 2 razy. Na szczescie nie budzi nigdy starszego ![]() Wczoraj wyszedl mu trzeci zabek na dole - wiec ma juz 6 ! He he ja slysze ze Twoj ma juz 10 to nie wiem czy zazdroscic ![]() ![]()
#2149 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 |
Raczkowanie
|
Alex
![]()
#2151 |
Konto usunięte
|
czesc
![]() Zyjemy, przezylismy podroz, wieczorem napisze co i jak, bo teraz nadaje z biura tescia, mieszkamy u gory, nad biurem, ale nie mozna tam neta dociagnac ![]() ![]() Paaaaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Rozeznanie
|
iza tak mam te
ale wiecie ze tych drewnianych np klupsia są 3 rodzaje i ja mam te srodkowe jakby i ona za chiny sama stamtad nie wyjdzie oparcie jest blisko blatu no i miedzy nogami jest taki krok zeby sobie tyłem nie wylazla myslalam tez nad plastikowym ale te mi bardziej posluzy |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ......................... ........... najlepsze życzonka dla Darii i dla wszystkich maluszków o których zapomniałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i Klaudufek dziekuje za życzonka oglądałam dzisiaj butki w sklepie- antylopa- były super- nóżka wpasowała się idealnie a że to drogi sklep to jeszcze sie wstrzymam. no i byłysmy z siostra i z dziećmi w parku w piaskownicy. klaudia zwiedziła wszystkie drabinki i murek dookoła i brudna wróciła okropnie bo piasek po porannym deszczu jeszcze był mokry.
![]() |
#2154 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj byliśmy piechotą na Kasprowym. Adam niósł Miśka w nosidle co robiło furorę na szlaku, bardzo wygodna sprawa. Wejście zajęło nam 3h potem stanie w kolejce do kolejki godzinę ![]() ![]() ![]() fotki: 1. Nosidło (wypożyczone za 15 zł za dobę) jak widać Michałowi przypadło do gustu. Usnął po ok 15 minutach. 2. Widoczek ![]() 3. Moi panowie - zauważcie jak misiek wygląda zza tatowego ramienia 4. A to my - fotkę robił Kac 5. A tak wyglądała przerwa na posiłek 6. A to mój syn dzielnie wspinający się po skałach |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Rozeznanie
|
c.d. fotek:
7. Misiek na szczycie 8. W kolejce do kolejki 9. Dzisiejszy tatuaż 10. Wanna pełna facetów czyli małpy w kąpieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy nową mamusię i jej skarb ![]() Cytat:
Fajnych masz synków ![]() ![]() Cytat:
Ja myślę, że jeśli w domu jej na to nie pozwolisz, by Ci wywalała piersi na wierzch to i na dworze, czy przy towarzystwie tego nie zrobi. Maja też mnie czasem ciągnie za bluzkę ![]() Cytat:
Joli mam nadzieję, że wróci Ci dobry humor i poradzisz sobie z emocjami. Głowa do góry. ![]() ![]() Chłopcy świetni, obaj maja duże oczęta ![]() ![]() Cytat:
Esz, cieszę się, że u Ciebie mała poprawa. Mikołajkowi gratuluje tylu ząbków i samodzielnego dreptania. Cytat:
Gratulacje dla Alekxa za ząbka ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8574823]czesc ![]() Zyjemy, przezylismy podroz, wieczorem napisze co i jak, bo teraz nadaje z biura tescia, mieszkamy u gory, nad biurem, ale nie mozna tam neta dociagnac ![]() ![]() Paaaaa ![]() Fajnie, że jesteś. Czekamy na relacje ![]() Cytat:
Jak wróciła brudna to znaczy, że dziecko zadowolone i dobrze się bawiło ![]() ... U nas nic ciekawego, zębów nadal brak. Walczymy z atakami złości Mai, kiedy coś nie jest tak, jak ona chce ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
hey
![]() Właśnie stwierdziłam, ze już padam trochę poczytałam,,,jutro odpiszę ![]() Dziś spędziłam milutko czas w milym i doborowym towarzystwie...zobaczcie same ![]() Dobranoc cioteczki ![]()
![]() |
#2158 |
Raczkowanie
|
Dziekuje dziwczyny za mile przyjecie
![]() anusia starszy syn ma 31 miesiecy, czyli rowniutkie 20 miesiecy i 9 dni starszy ![]() myshia piekne zdjecia - tak mi tych gor brakuje ... zazdroszcze wakacji ![]()
#2159 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Myshia zdjęcia świetne, narobiłaś mi nimi ochoty na góry ![]() Cytat:
Dwaj przystojniacy. Widzę, że chłopcy jak na dobrych przyjaciół przystało maja te same koszulki na sobie i chyba spodnie też, tylko w innych odcieniach. Nawet furami się wymienili, a Jaś musiał spróbować Puchatkowego kwiatka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zadomowienie
|
Czesc!
Myshia - extra macie wakacje! Zdjecia radosne, beztroskie i takie rodzinne ![]() ![]() Pysiu - no tak dzis sroda wiec pewnie z chlopakami urzedowalyscie w kinie,co? A takie same koszule to przypadek czy swiezo zakupione? Fajowo Puchatek i Jas sie prezentuja ![]() ![]() My dzisiaj tez bylysmy z Primavera i Hubertem. Jedyne co zapamietalam z filmu to kilka rozbieranych scenek bo caly senas biegalam po sali za Blanka ktora nawet na 1 minute nie chciala spokojnie posiedziec pobawic sie z Hubertem tylko ciagle i uparcie wlazila wszedzie:/ Nie potrafi usiedziec ani chwili - w mieszkaniu jest to samo - pzremierza mega dlugie dystanse biegajac na czterech przy czym absolutnie nie spieszy sie jej zeby probowac na dwoch ![]() ![]() Dune - witamy ciebie i twoich synkow na watku! napisz cos wiecej o sobie ![]() Murmelius - jak u was? Moona - witaj! Dorka - super ze Klaudii podobalo sie w parku ![]() ![]() Anusia - co do napadow zlosci to niestety u nas tez sie zdarzaja - najczesciej jak mowie zdecydowane "NIE" :/ --- My jutro po pracy TZta jedziemy do moich rodzicow na wies bedziemy do niedzieli ![]() ![]() Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.