|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Hej!
![]() ja ostatnio też nie mam co pisać, bo Prezesunio cały czas śpi, a jak nie śpi to nam się chichra, leży i patrzy na zabawki, w sufit, przeżuwa pięść - no bardzo aktywnie spędza czas wolny ![]() ![]() madziara, współczuję przebojów z chrzestnymi, nie słyszałam jeszcze, żeby ktokolwiek tak się zachowywał. Bycie chrzestnym to ma być zaszczyt i przyjemność, a nie kara... I w ogóle podziwiam wszystkie chrzczące - życzę determinacji, spokoju i żeby wszystko poszło po waszej myśli, a dzieciaki zachowywały się jak aniołki podczas ceremonii ![]() Emmo, bądź z nami częściej! Brawa za zdrowe podejście do kp - tak fajnie i bezpardonowo napisałaś, że Staś przeszedł na mm. To jest super teraz, w dobie faszyzmu karmienia piersią! Aniama, z zapartym tchem czytam o waszych postępach i o kolejnych dobrych wieściach w twoich relacji z Tymciem! Oj, obudził się mój potwór mleczny, odezwę się potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4232 | |||
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za miłe słowa
![]() ![]() ![]() Ja zaraz lecę karmić bo mały się przebudza ![]() Cytat:
![]() ![]() ja to się nawet przestraszyłam, że w ciąży jestem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
Leżaczek to strzał w 10 ![]() daj znać jak po tajpingu! ja sobie wymacałam rozejście mięśni ![]() ![]() ![]() Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-09-06 o 09:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4233 |
Zadomowienie
|
U nas też teraz po tygodniu był praktycznie żaden przyrost ale te z już praktycznie nie dostaje mm tylko kp.
Mały jak ma chwilę przerwy od bolacych gazów to się uśmiecha coś próbuje po swojemu gadać, macha nóżkami i rękami, jak dam do ręki coś mu to trzyma i do buzi chce dawać. W końcu noc mieliśmy lepsza tylko dwie pobudki o 1:30 do 3:30 i o 5:30 do 6:30potem już wstalismy. Ale też już drzemka 45 min samodzielna była. Za to przed spaniem od 18 do 21 był płacz przez brzuszek, ale to i tak mega poprawa. Problem ze spacerem mamy teraz budzi się jak zaczynamy jechać i chwilę wytrzyma ale po 10 min mu się nudzi i krzyk i na rękach chce obserwować, więc samodzielny spacer odpada póki co. U Nas chrzciny planujemy w październiku muszę powoli coś mu do ubrania ogarnąć nie za miliony monet ![]() Co do zabawek na macie i w leżaku jeszcze nie ogarnia. Bardziej już mata go interesuje ale jeszcze mało. Dostaliśmy karuzele z projektorem do lozeczka wczoraj dziś zamontujemy i zobaczymy czy to mu przypasuje. My przytulanki praktykujemy od wizyty z gin choć pierwszy raz to się czułam jak dziewica po tych ok 5 Mc przerwy :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4234 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha- sukcesy Tymcia- on prędzej zacznie czytać niż spać bezproblemowo. Bo rozwija się naprawdę świetnie no ale jak się nie śpi czesto cały dzień to nawet biorąc pod uwagę kilka godzin płaczu to zostaje jeszcze trochę na zabawę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Co do sprzątania to ja jak się tylko uda małego odłożyć lub się bawi to biegiem wszystko ogarniam, ale nawet chętnie to robię bo jestem tak zdrętwiała od tych godzin gdy mały śpi na mnie albo go nosze ze relaks ze szmata miłe widziany. Natomiast nie gotuje- mama nam gotuje. Jedynie gdy na wsi jesteśmy to coś na szybko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4235 |
Wtajemniczenie
|
Ovejita co do przyrostu to wlasnie zastanawiam sie gdzie ważyć, skoro juz skonczyl się patronarz położnej. Zapewne zwaza mi Małą na szczepieniu we wtorek, ale gdzie potem...?
Summer a jezeli Prezes bedzie chciał pojsc do komunii to wtedy bedziecie chrzcic ? Rozumiem ze teraz nie chrzcicie bo chcecie dac mu wybór ? Faszyzmowi i terrorowi kp mowimy nie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4237 | |
Zadomowienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka 😊
Cytat:
Ja mam wagę w domu, szczerze to nie chce mi się go ważyć, ale on je jak smok. Mozesz na ważenie chodzic do przychodni jeśli masz blisko.m, bez wizyty lekarskiej. Ale im starsze dzieci tym mniej przybierają i w sumie to my same będziemy widzieć ze jedzą, dobrze się rozwijają to ta waga już mniej ważna będzie. Tymcio śpi na mnie 1,5 godz- podejmuje próbę odłożenia. Jak się obudzi to już spoko bo pospal. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez aniama6 Czas edycji: 2018-09-06 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4238 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a i dokupiłam butelki avent natural i są bardzo fajne ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-09-06 o 09:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4239 |
Wtajemniczenie
|
Emma tez dokarmiam butelką avent
![]() ![]() Co do wazenia to najpierw musze kupic sobie wagę hahaha ![]() A i chcialan poinfornowac ze od dzisiaj pije koktajle slodowe, więc dam znać jak działa ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4240 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam wyniki posiewu i wyszła inna bakteria :/ ale z tego co czytam to chyba bardziej bakteria kałowa.. Wysłałam MMS do mojej pediatry zobaczymy co napisze.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4241 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja wczoraj ważyła 4620 g. W 8 tygodni przybrała ok 1,5 kg. Chyba w normie. Rośnie cały czas na 25 centylu. Niby na mm dzieci szybciej przybierają ale jakoś tego nie zauważyłam ![]() Dalej walczę z kp. Mała dalej nie chce szeroko buzi otwierać i języka kłaść na dziąsła ![]() ![]() Dziewczyny, które karmią mm - jakie mleko podajecie? Mała jest na bebilonie ha bo takie dostawała w szpitalu i nie chciałam zmieniać ale jakby była na samym mm to z torbami pójdę ![]() Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Troszkę popłakała ale chyba w miarę dobrze je zniosła. Z dnia na dzień robi się bardziej kumata i niedawno odkryła "kogoś" w lustrze i jest zaciesz ![]() Stymulujecie jakoś rozwój maleństw czy czekacie aż same odkryją wszystko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4242 |
Wtajemniczenie
|
W ogóle ta kamerka z aliexpress to istne cudo jak dla mnie.. Teraz kiedy jesteśmy u rodziców i mała śpi na górze a my siedzimy na dole kamerkę mamy włączona z dźwiękiem i widzimy czy mała śpi
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4243 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, w poniedziałek byliśmy u pediatry, ważyliśmy oczywiście i Mała w trzt tygodnie z 3090 przytyła do 4100, czyli codzienny przyrost to jakieś 55 gram średnio.. Będzie kluska, co?
![]()
![]() |
#4244 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dołączam do pytania o mleko, jako że 2x w tyg już regularnie pracuje musimy mieć w razie czego. Do tej pory mieliśmy bebilon profutura, ma dość dobry skład, ale że podajemy 2 butelki na tydzień i to nie zawsze, to 800g się marnuje, a nie ma mniejszych opakowań.. wyczytaliśmy, że otwarte mleko może stać tylko miesiąc, jakoś dziwne to dla mnie, bo to proszek.. No ale nie zaryzykuje wiadomo, dlatego szukam czegoś równie dobrego byle miało mniejsze opakowania ![]() U nas noc równie cudowna jak poprzednio od 20 jakoś do 9 rano z pobudka około 2--3, nie pamiętam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4245 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka[COLOR="Silver"] Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-09-06 o 11:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4246 |
Zadomowienie
|
Ciekawe czy ja się kiedykolwiek taka przespana nocka pochwale. Nie narzekam bo praktycznie nie płacze nigdy w nocy i jedli brzuch nie meczy to maksymalnie 20 minut karmienia i śpi. No ale jednak co 2 godz pobudka. Jak czytam o tych 5 godzinach przespanych to niepojęte dla mnie. Ale z drugiej strony tak szybko się te dzieci zmieniają, czy wy tez to widzicie? Mój 2 tyg temu to wisiał non stop na piersi, teraz je 5-10 rzadko 15 minut i koniec. I piers już nie jest lekiem na wszystko. Ale potrafi już pół godziny się zająć czymś, ja go nosze, bujam, piers wymuszam- ryk, pokazuje zabawki gadam - uspokaja się. Jak czytałam ze dziecko samo zasypia - kosmos, wczoraj nagle położony w łóżeczku prawie przysnął,przeszkodził brzuszek no ale prawie się udało. I tak co chwila coś- a im na gorsze rzeczy się nastawie- typu dzień ryku tym on jest grzeczniejszy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4247 |
Zadomowienie
|
My dajemy Hipp comfort, do tanich nie należy i dostępny u nas tylko w rosmanie . Plus że w puszce i 300g więc akurat, że dokarmiamy maks raz dziennie to udaje się zużyć w czasie. My na początku jak miałam mało pokarmu nie mogliśmy dobrać mleka i położna doradzila, że może to będzie odpowiednie i jest ok.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4252 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W Zabrzu w szpitalu jak dokarmiali dzieci mm to było to mleko Hipp ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 |
Wtajemniczenie
|
w Gliwicach też takie dziewczyny brały
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My po zakupach, małe śpi ja coś ugotowałam, pranie ogarnęłam i kawka ![]() Dziewczyny planuje któraś z Was basen z maluchem? Tworzy się nam grupa 3msc dzieciaczków i myśle czy zapisywać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-09-06 o 13:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja narazie o basenie nie myślałam ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4260 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.