|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !
Zła jestem kurde. Dalej nie powiedziałam szefowi o ciąży :/ już tak z tydzień się noszę z tym i nie wychodzi. Tak to był koniec miesiąca i zapierdziel taki że nie wiem i na nic czasu, to mówię nie będę mu wchodzić na rozmowę pomiędzy innymi ludźmi. W poniedziałek go nie było, we wtorek też. Wczoraj przyszedł i od razu gdzieś pojechał w sumie. Dziś to samo, pytam się go czy mogę na słowo a on na to że dziś to już nie bardzo bo musi pilnie jechać, jutro ma wolne, w poniedziałek noc, wtorek wolne i żebym przyszła w środę na spokojnie. Niby w środę będę już po prenatalnych więc to fajny czas na mówienie ale z drugiej strony ile się nawdycham to moje. A ile się wystoje przy otwartym oknie to do tego czasu to się przeziębie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam właśnie mój ulubiony makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami i mała tak się uaktywniła że szok
i teraz mnie zastanawia jedna rzecz: fika tak bo jej nie pasowało jedzenie czy fika bo było dobre??? ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2163 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85834933]Ja mam zamiar pracować do następnej wizyty, czyli do ok. 17 tc. I ani dnia dłużej. Już mi tak ta praca na nerwy działa, że dziś bolał mnie brzuch
A mam pracę biurową przy komputerze.[/QUOTE]Ja pracowałam do 27 tygodnia i też praca biurowa przy komputerze bo chciałam być taka fair dla innych współpracowników i szefa... Aż wylądowałam w szpitalu z rozejściem spojenia łonowego i bólem że nie dałam rady chodzić a w pracy obgadali, że ciążę wykorzystuję żeby nie pracować mam nauczkę, nigdy więcej. To nasze zdrowie i maluszka jest najważniejsze a nie komfort innych.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2167 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie... nikt mi orderu za siedzenie w ciąży w pracy nie da, chociaż zostanę jeszcze te 3 tygodnie, bo mamy audyt, który muszę poprowadzić. Sumienie by mi spokoju nie dało, gdybym ich z tym zostawiła, ale tylko audyt się skończy i adios!
|
|
|
|
#2168 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale w Polsce jest inaczej. Tutaj na zwolnienie się idzie jeśli ciąża jest zagrożona, coś się dzieje, jeśli nie, może pani śmiało pracować.
|
|
|
#2169 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja planuje tak gdzies do połowy popracować o ile mnie wcześniej nie wykoncza
ostatni tydzień września zapowiada mi się ciężki w pracy, liczę że przetrwam i później do końca listopada jakoś to będzie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra, ale czy dzwiganie 15 kg nie jest przypadkiem samo w sobie zagrozeniem dla ciazy? Nie powinni Ci zmienic na ten czas obowiazkow? PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny tak długo zajmuje zajście w ciąże a tak łatwo można ją stracić. Ja bym nie pracowała na stanowisku, które może być zagrożeniem. Sama w ostatniej ciąży pracowałam do końca i teraz raczej też zamierzam ale ja prowadzę własną Firmę więc sama decyduje o tym jak ta praca wygląda. Nie zniosłabym siedzenia w domu :P ale gdyby miało to zagrażać ciąży o którą jest tak ciężko to nawet bym się nie wahała.
|
|
|
|
#2172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co jeśli praca zagraża ciąży mimo że nic się z nią nie dzieje? Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym chciala pracowac jak najdluzej z przyczyn ekonomicznych: w czasie bycia na zwolnieniu skladki emerytalne sie nie odkładają (no chyba ze na ciazowym jest inaczej, jesli tak to niech ktos mnie poprawi) a jednak chciałabym kiedys miec jakas przyzwoita emeryture
mam prace spokojną, raczej bezstresową, głównie siedzącą. Jeśli lekarz by mi powiedzial ze jest konieczność pójścia na zwolnienie to bez wahania bym poszła, jednak sama nie wyjdę z taką inicjatywą jeśli będę się dobrze czuła natomiast jak słyszę jakie warunki pracy mają niektóre osby to, uważam że nie ma co przesadzać z byciem pracusiem, dziecko jest najważniejsze i jak jest wskazanie lekarza albo poczucie matki ze coś moze sprawić, ze bedzie nie tak to bym migiem poszla na l4 ![]() Ja mam zły humor bo @ na całego, wszystko mnie boli i wkurza 😜 |
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem tak... Tu na patologii noworodka jest pelno matek, ktore chcialy dlugo pracowac w ciazy. Natomiast nie ma zadnej, ktora siedziala od poczatku lub wczesnej ciazy na l4
PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
#2175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam o tych składkach emerytalnych.. masakra.. to jak kobieta urodzi 3-4 dzieci to jest tak w plecy że masakra. Pomijając fakt, ze kobiety i tak zarabiają mniej i wcześniej nabywają prawa emerytalne.. |
|
|
|
|
#2176 |
|
Raczkowanie
|
Ja osobiście nie liczę na emeryturę... i szczerze mówiąc wole sama się zabezpieczyć niż na nią liczyć.
|
|
|
|
#2177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2179 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chce chwilę popracować również że względów ekonomicznych, bo w maju miałam podwyżkę więc chce trochę do macierzyńskiego podciągnąć, ale jak wyjdzie ze lekarz wysle na L4 to bronić się nie będę
![]() Ja na emeryturę też nie liczę i wychodzę z założenia, że trzeba raczej samemu o siebie zadbać. Znając życie te kilka miesięcy składek przelozy się na jakieś 10zl emerytury o ile tyle 🤣 Teraz jest taki przepis że jak kobieta nawet w ogóle nie pracuje ale urodzi 4 dzieci to ma niby gwarantowana emeryturę minimalna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2180 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej dzieciaczki figlują po słodkim. A tu to pewnie ten makaron..Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
#2181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kto wie... nigdy nie mów nigdy, może właśnie pod sercem nosisz czworaczki? Aaalbo Tak wam się spodoba że będziecie lecieć jedno za drugim 🤪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Temperatura spadla, a mnie mdli na widok kielbasy
![]() Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miejmy nadzieję dowiem sie wszystkiego w przyszłą środę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2188 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na nasze emerytury będą pracowały chyba jeszcze nasi nienarodzeni wnukowie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Co do podwyżki to miałam dokładnie taka sama strategie. Jeszcze szefostwo mi trochę pomogło jednorazowa premia przed pójściem na l4. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak po wizycie u gina? Jak szyjka? Co więcej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.

i teraz mnie zastanawia jedna rzecz: fika tak bo jej nie pasowało jedzenie czy fika bo było dobre??? 

A mam pracę biurową przy komputerze.[/QUOTE]Ja pracowałam do 27 tygodnia i też praca biurowa przy komputerze bo chciałam być taka fair dla innych współpracowników i szefa... Aż wylądowałam w szpitalu z rozejściem spojenia łonowego i bólem że nie dałam rady chodzić a w pracy obgadali, że ciążę wykorzystuję żeby nie pracować
mam nauczkę, nigdy więcej. To nasze zdrowie i maluszka jest najważniejsze a nie komfort innych.

ostatni tydzień września zapowiada mi się ciężki w pracy, liczę że przetrwam i później do końca listopada jakoś to będzie..

Najbardziej dzieciaczki figlują po słodkim. A tu to pewnie ten makaron..