|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o ruchy to u mnie były początkowo znikome i częściej myślałam ze to jelita a nie młoda takze u Ciebie tez tak zapewne jest bo początkowo to ciężko to odróżnić biorąc pod uwagę że dodatkowo nasze jelita też wariuja w ciąży takze nie martw się zaraz i u Ciebie młoda zacznie szaleć ![]() Ja się ostatnio budzę po 5 i juz zasnąć nie mogę a potem młoda zaczyna szaleć i nici ze spania moze zrobię sobie kakao jak Ty bo narobiłaś mi smaka ![]() ![]() ![]() Dzień dobry przy okazji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pokoik chce już gotowy żeby potem się nie martwić remontami itp duperelamiWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja koleżanka chciała od poczatku kłaść dzidzie w swoim pokoju, nakupowała nianie elektroniczne, kamerki, monitor oddechu i skapitulowała przy kilkukrotnym wstawaniu w nocy ![]() My pokoik musimy odmalować ale mebelkami to już chyba zajme się jak faktycznie bedzie tam spala
|
|
#4235 |
|
Raczkowanie
|
Też mam ochotę na kakao
tylko muszę jeszcze chwilkę poczekać bo krowa robi muuuuu za oknem, jeszcze nie podojona, może doczekam się na mleko ![]() Młodsza córka za to od 6 stoi pod oknem i "rozmawia" z krową w jej języku Dzień dobry dziś
|
|
|
|
#4236 | ||
|
City of Bones
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę Kakao z rana króluje, też się witam znad kubka kakao Ostatnio często pije na śniadanie, chyba taka moja zachcianka bo wcześniej piłam raz na pół roku może albo i rzadziej. A teraz minimum dwa razy w tygodniu, a często więcej. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wkładki laktacyjne już mam jak zaczęło mi lecieć z piersi, mam lovi. Podkłady to z tego co kojarzę polecają 40x60, ale muszę sprawdzić. Mam już listę zrobioną, tylko nie wiem czy o wszystkim pamiętałam Majtki siateczkowe... tutaj temat długi i szeroki, jedne polecają te z Horizon (podobno trzeba brać większy rozmiar), inne dziewczyny twierdzą, że są beznadziejne. O maści już kiedyś pisałyśmy ja mam Maltan, zobaczymy czy się sprawdzi, jak nie to kupię Purelan Medela. Z takich kosmetycznych spraw to chyba pisałam, że mam szczotkę z naturalnego włosia dla maluszka, nożyczki, gąbeczkę i naparstnik do masowania dziąsełek. ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
i faktycznie znowu mam na nie ochotę
|
||
|
|
|
#4239 |
|
Wtajemniczenie
|
to co...tylko ja przy kawie ? w ogole nie toleruje mleka, wiec kakao u mnie odpada Dziewczyny pokazcie mebelki ![]() My tylko dokupimy jedna komode z ikei i licze na to, ze sie w niej zmieszcze
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja z mebelków to chce białe na pewno, myślę o komodzie z szufladami, otwartym słupku na zabawki, łóżeczku i tu właśnie nie wiem jeszcze czy od razu je kupić czy poczekać bo najpierw chce kosz Mojżesza. Przewijak - nie wiem czy oddzielny czy jednak taki nakładany na łóżeczko. Chyba ten drugi lepszy bo mniej miejsca zajmuje, już nawet nie chodzi mi o pokoik małej bo ten będzie spory, tylko później na strych go rzucić.
U kolezanki widziałam taki przewijak z wanienka ale chyba mi się to nie widzi jednak ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4241 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie tylko Ty, u mnie też kawa zawsze rano jeszcze leżąc w łóżku musi być ;p
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko na razie będzie spało z nami, łóżeczko będzie w sypialni, oddaliśmy małemu całą jedną szafę i myślę, że się pomieścimy. Zamierzam mieć przygotowane ubranka na 56,62,68 i gdy tylko wyrośnie to je wynosić do garderoby.
|
|
|
|
|
#4243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak bylam w poprzednich ciazach to sie zmuszalam do takiej z odrobina mleka, a teraz wole sobie wypic jedna ale taka co lubie
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą herbaty też nie, bo daje trochę soku najczęściej pigwy, ale też maliny, z mniszka lekarskiego albo aronii czy czarnej porzeczki. Mój mąż kawy nie pije, herbaty też nie słodzi. Więc cukier idzie tylko od święta, a tak to do pieczenia i gotowania. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mebelki musiałam kupić bo nie mam miejsca na jej gadżety a ze pokój stał pusty to jest motywacja go zapełnić teraz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4248 | |
|
City of Bones
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na początek i tak wstawię jakieś łóżko żeby było jakbym musiała tam trochę spać. Plus łóżeczko, komoda i półka otwarta, do tego kosz i wiatr nie będzie hulał. O myślę jeszcze nad fotelem uszakiem Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4250 | |
|
City of Bones
|
Cytat:
Ehh.. na nowo mi niedobrze od kilku dni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4251 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam dom w budowie dopiero. Więc nic nie urządzam. Na okres przejściowy wystarczy tak jak jest.
Majtki siateczkowe brr... Używałam tylko własnych. Podkłady mi wystarczyły tylko jedne a potem duże podpaski- dużo wygodniej mi było.
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak z praktycznościa to nie wiem jeszcze ![]() No ja z moim wzrostem raczej w nim nie utone a Ty ile masz wzrostu? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w laboratorium powiedzieli, że na krzywą cukrową muszę mieć skierowanie, bo to jest duże obciążenie dla organizmu (robię prywatnie).
Teraz nie będę urządzać pokoju dla niemowlaka. Przy starszaku kupiłam łóżeczko, materac i komodę. Teraz gdy ma dwa lata zaczynam urządzać mu pokój i dopiero teraz tam będzie spał. |
|
|
|
#4254 | ||
|
City of Bones
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze możesz kupić jakiś inny fotel, który będzie Tobie pasował. Jest taki wybór, że chyba każdy coś znajdzie dla siebie ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() rubbim wspolczuje samopoczucia Mi fotel tez odpada, mam taki z ikei A zaluje ze nie kupilam takiego bujanego A teraz ide kupic wyprawke, ale do szkoly Milego dnia
|
|
|
#4257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4258 | ||
|
City of Bones
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na szczęście przeszło już ale pewnie potem na wieczór wróci ![]() Oo bujane są świetne |
||
|
|
|
#4259 |
|
Zadomowienie
|
To ja dziś dla odmiany witam się z herbatą cytrynową
i niestety nie z łóżka, od tygodnia wstaje Starszaka odwieźć do szkoły, koniec wakacji i leżenia u mnie ![]() Z mebelków mam zamówione tylko łóżeczko, w szafie Starszaka mam wydzielinę miejsce na ubranka maluszka, w mojej szafie miejsce na pampersy i ma start wystarczy. Tak jak Oliwia mam budowę domu w trakcie i nie chce inwestować w remonty mieszkania, ktore zaraz pójdzie do sprzedaży. Co do majtek siateczkowych - nie miałam takich po porodzie, miałam swoje bawełniane z wysokim stanem (takie babcine z targu) i podkłady poporodowe. Kilka par tych majtek na zmiany, jak przestałam krwawić to wywaliłam je i wróciłam do swoich normalnych. Po CC położne zalecały te babcine majty zamiast siateczkowych. Teraz też tak zrobie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
My będziemy wstawiać łóżeczko do pokoju dziecka, i jakoś pokój musimy urządzić (właśnie wybieram farby). Trzeba kupić meble, ale myślę o komodzie i półkach. Również marzy mi się fotel z Ikea do karmienia
![]() Ja też z kakao leżałam w łóżku - podobno ma dużo żelaza Teraz pije koktajl ze szpinakiem ![]() U nas TŻ słodzi kawę i herbatę. Ja tylko czarną herbatę. Ale duuużo mleka nam schodzi bo często pije latte, więc ekspres pochłania dużo mleka
Edytowane przez loveve Czas edycji: 2018-09-07 o 10:52 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

a jak meble będą skręcone to ruszę dalej z ubrankami, bo chociaż będę miała je gdzie trzymać a nie tak jak teraz w reklamówkach poupychane po szafkach 

O maści już kiedyś pisałyśmy
ja mam Maltan, zobaczymy czy się sprawdzi, jak nie to kupię Purelan Medela.