Panny Młode wrzesień 2008 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-09, 16:38   #1231
kubuku86
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode wrzesień 2008

A mnie udało się ubrać TŻ-ta w praktycznie w jednym sklepie od stóp do głów

do tej pory mi nie przechodzi

to mnie facet ciągle zaskakuje- a myślałam że już szare życie się zaczęło
garnitur koszulę krawat i buty w mega promocji!!!! 399zł - 70% czarne extra eleganckie i ze skóry- którą jeszcze wynosi

Sama nie wiem jak to zrobiliśmy- zeszła nam tylko jedna sobota-i to przed poołudniem
kubuku86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-09, 19:00   #1232
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kubuku86 Pokaż wiadomość
A mnie udało się ubrać TŻ-ta w praktycznie w jednym sklepie od stóp do głów

do tej pory mi nie przechodzi

to mnie facet ciągle zaskakuje- a myślałam że już szare życie się zaczęło
garnitur koszulę krawat i buty w mega promocji!!!! 399zł - 70% czarne extra eleganckie i ze skóry- którą jeszcze wynosi

Sama nie wiem jak to zrobiliśmy- zeszła nam tylko jedna sobota-i to przed poołudniem
Ja nawet nie mam zielonego pojęcia jak będzie ubrany TŻ. Garnitur, koszulę, spinki, buty ma już kupione.. Znam tylko kolor zestawu i wiem gdzie był dokonywany zakup. Kolor to ciemna czekalada. Sądziłam, że to tylko panny młode chowają przed swoim wybrankiem sukienki
Ale nawet mi się nie chce w jego domu szukać garnituru i go oglądać... Wiem z resztą gdzie jest schowany. Taka odrobina dreszczyku emocji przed naszym pierwszym spotkaniem w dniu ślubu przyda się Zobaczymy kto będzie ładniejszy

Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-10, 20:37   #1233
brawurkaaa
Raczkowanie

my się teraz też zastaniawiamy nad piosenkami dla dj'a..
ogólnie dostaliśmy zaproszenie od mojej koleżanki na ślub - też we wrześniu, ale 6, tak więc takie małe przygotowanie do własnego ślubu będziemy mieli.. poćwiczymy sobie tańce hehe.. ale się porobiło.. więc teraz muszę szukac sukienki..

brawurkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-10, 21:42   #1234
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez brawurkaaa Pokaż wiadomość
ogólnie dostaliśmy zaproszenie od mojej koleżanki na ślub - też we wrześniu, ale 6, tak więc takie małe przygotowanie do własnego ślubu będziemy mieli.. poćwiczymy sobie tańce hehe.. ale się porobiło.. więc teraz muszę szukac sukienki..
my tydzień przed naszym czyli też 6 września jedziemy na dwu dniowe wesele w Zakopanym

a to jeszcze nie masz sukienki? mało czasu zostało

ja się cieszę bo zdjęli z naszego kościoła rusztowania i teraz jest nieżle odpicowany normalnie jak "pimp my church"

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-11, 14:45   #1235
pati83
Raczkowanie

Mój TŻ też już ubrany. Wszystko jednego dnia i w jednym sklepie. A ja po sukienke w tym tygodniu ide. Kwiatów jeszcze nie zamówiłam. Obrączek nie mamy. Jeszcze pare zaproszeń musimy rozwieść bo sporo osób było na wczasach!
pati83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-11, 17:59   #1236
Snowlove
Raczkowanie

Pati, ale sukienki nie masz jeszcze wogóle, czy odbierasz w tym tygodniu?
Stary 2008-08-11, 18:16   #1237
Daisy_80
Raczkowanie

Ależ dziś się zdenerwowałam.. Była dziś ładna pogoda, więc postanowiłam, że potestuje dziś butki ślubne.. W sumie chodziłam dziś w nich ze 2 godziny po mieście (z przerwami). Tak mnie niesamowicie poobcierały, że na palcach naliczyłam około 5 bąbli! Nie dość że zapłaciłam za nie dużo to jeszcze buty są ze skóry, więc nie sądziłam, że mnie poobcierają. Po tym jak mi buty potraktowały moje nóżki wybrałam się z mamą do slepu i trafiłam na śliczne butki w promocji, które kupiłam.. te stare (tzn faktycznie nowe) dostanie moja mama.. Ma mniejszą nogę i na nią są w sam raz.Te buty, które dziś kupiłam obcas mają ciut zbyt duży. Pamiętam, żę pisały któreś dziewczyny że u szewca skracały obcasy... Mam nadzieję, że po takim "zabiegu" buty będą iealnie do mnie dopasowane i nie stracą swojego fasonu.. I tak wprawdzie wezmę na wesele inne buty na zmianę (takie już do tańczenia), przetestowane już setki razy...
Acha, do tego dokoczyłam kompletować bieliznę.. kupiłam sobie majteczki, pas do pończoch i 2 pary pończoszek.. Nigdy w pończochach nie chodziłam, ale na swój ślub chcę się poczuć jak prawdziwa dama

Stary 2008-08-11, 18:27   #1238
Snowlove
Raczkowanie

Daisy... ja skracałam obcas. Musisz najpierw iść do szewca i zapytac czy to zrobi i o ile się da bo każdy but ma swoją "granice" do której mozna obcas skrócić, żeby nie zmienił kształtu

Ja za moje ślubne butki zapłaciłam 65 zł...koleżanka w tym samym miesjcu rok temu 50 zł i w zyciu wygodniejszych nie miała. Nie są oczywiście ze skóry, ale i tak włoże je jednen jedyny raz a są wygodne Mnie butki ze skóry tez obcierają -pierwsze 3 razy to tragedia
Stary 2008-08-11, 18:35   #1239
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Snowlove Pokaż wiadomość
Daisy... ja skracałam obcas. Musisz najpierw iść do szewca i zapytac czy to zrobi i o ile się da bo każdy but ma swoją "granice" do której mozna obcas skrócić, żeby nie zmienił kształtu

Ja za moje ślubne butki zapłaciłam 65 zł...koleżanka w tym samym miesjcu rok temu 50 zł i w zyciu wygodniejszych nie miała. Nie są oczywiście ze skóry, ale i tak włoże je jednen jedyny raz a są wygodne Mnie butki ze skóry tez obcierają -pierwsze 3 razy to tragedia
Mam nadzieję, że się da skrócić... jeśli nie to trudno... TŻ będzie zachwycony jak wystąpie w butach na takim wysokim obcasie ze mną będzie ciut gorzej... Ale nawet jak się nie da ich skrócić to zaraz po kilku pierwszych tańcach zmienie na "niezawodne i niezniszczalne" butki które już na kilku weselach spisały się na medal... Kolor tez w miarę będzie pasował. Do tego kupie sobie wkładki żelowe pod palce, wtedy przy wyższych obcasach nie pieką stopy i tez może jakoś wytrzymam.
Dobrze, że te pierwsze buty ślubne mam komu oddać. Mama się smieje, że w butach śłubnych mojej siostry chodziła i teraz w moich. Dobrze, że przynajmniej buty nie są białe tylko beżowe to przydadzą się mamie.. czasem

Stary 2008-08-13, 16:09   #1240
pati83
Raczkowanie

Cytat:
Pati, ale sukienki nie masz jeszcze wogóle, czy odbierasz w tym tygodniu?
Sukienka się szyje, i juz powinna być skończona w tym tygodniu Jeszcze bede przymierzac ale powiedzieli ze bedzie do odebrania!
Stary 2008-08-13, 17:44   #1241
M@r!k@
Przyczajenie

Hej moja siostra tez bierze slub we wrzesniu, a konkretnie 13.sukienke ma juz zamowiona, odbiera 2 wrzesnia.do tego bedzie miala takie deliokatne, srebne dodatki z Aparta. A cale wesele bedzie w super miejscu. Tam beda konie, a nawet plac zabaw dla dzieci i takie tam inne fajne. Ma ona 21 lat, a jej partner 24. Są bardzo mlodzi ale odpowiedzialni.mam nadzieje ze wszystko sie uda, ze wyjdzie cudownie, bo to przeciez nawet dla mnie wielki dzien! mam nadzieje ze wszystko wyjdzie po ich mysli, to znaczy po mysli Justynki i Pawełka!
M@r!k@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 19:28   #1242
Snowlove
Raczkowanie

Pati to tak jak u mnie Suknie odbieram w poniedzialek tzn wtedy przyjedzie uszyta i powinna byc ok, ewentualnie jest czas na drobne poprawki, ale i tak powisi w salonie do 5 wrzesnia bo nie mam gdzie jej w domu trzymac

A tak wogóle to zaczynam mieć stresa...zostalo 3,5 tygodnia
Stary 2008-08-13, 20:52   #1243
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

byłam dzisiaj na próbnej fryzurce
kwiatek to prowizorka, bo w "tym" dniu będzie prawdziwy
jak Wam się podoba?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tyl.jpg (84,2 KB, 71 załadowań)

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Stary 2008-08-13, 22:41   #1244
Snowlove
Raczkowanie

Ajajaj Gabi!!!! Piękną fryzurka A pokaż tez z przodu. Jest grzywka czy nie? Gładko zaczesane?
Stary 2008-08-13, 23:12   #1245
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

gładko, przedziałek na boku
grzywki brak
a co do przodu to się trochę wstydzę

Stary 2008-08-13, 23:27   #1246
Snowlove
Raczkowanie

Ja mam próbna w poniedziałek Chcę spróbować coś z rozpuszczonymi włosami, ale to będzie zależało od fryzjerki co mi doradzi -zawsze byłam z niej zadowolona, wiec pewnie "oddam" się w jej ręce
Stary 2008-08-14, 07:58   #1247
vanilia21
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do vanilia21 GG do vanilia21
Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Kupiłam buty!! i to dwie pary cena z kosmosu, trafiłam na jakąś mega wyprzedaż, łacznie zapłaciłam 50 zł
Te butki są naprawde ładne A można wiedzieć gdzie są takie promocje? Też jestem z Warszawy, więc ciekawi mnie to
Pozdrawiam!!!!

To i ja się przyłączę do wątku
Ślub 20.09.08. Zaproszenia już rozwiezione, teraz czekamy tylko na potwierdzenia (miały być do 10.08. ale goście jakoś się ociągają)
TŻ praktycznie ubrany, tylko gatek brakuje
Moja sukienka do odbioru 6.09., buty kupione (ale chcę jeszcze coś na zmianę), bielizna będzie dziś. Muszę tylko jakąś biżuterię wybrać, a znajoma mi ją zrobi.
W sobotę mam próbną fryzurkę- jeszcze nie wiem co zrobię z włosami, wstępnie miał być luźny koczek z kwiatem, ale wyjdzie w praniu.
Cały czas zastanawiam się nad bukietem, ja chciałabym z kremowych eustem, a TŻ uparł się na bordo.... Zobaczymy.
Pozdrawiam serdecznie.

Zapraszam

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-08-15 o 22:05 Powód: proszę nie pisać post pod postem!
vanilia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 11:29   #1248
Snowlove
Raczkowanie

Vanilia... co do bukietu...jakie masz włoski? Ciemne czy jasne? Mi florystka powiedziała, że najcześciej wyraziste bukiety pasuja jak są ciemniejsze włosy. Myslałam nad biało różowym bukietem, ale staneło na czerwonym i Ja i TZ jesteśmy szatynami a TŻ jest w czarnym garniturze

Masz djecie sukni??? Pochwal się.

Dzwoniła do mnie Pani z Salonu, moja suknia już dotarła
Stary 2008-08-14, 12:39   #1249
Daisy_80
Raczkowanie

Już doczekać się nie mogę 6 września
Moja sukienka wisi sobie u babci, i mam coraz większą ochotę już ją przywieźć do mnie :P Wiem, że to za wcześnie, bo będę ją codziennie oglądała i jeszcze zabrudzę, ale doczekać się nie mogę Pod koniec sierpnia na pewno nie wytrzymam i zabieram ją do mnie
Zaniosłam dziś moje wysokie buty do skrócenia obcasa.. Szwec powiedział, że bez problemu skróci mi obcasy na taką wysokość jaką chce.. Mam nadzieję że przetańczę w nich później całą noc

Stary 2008-08-14, 13:28   #1250
vanilia21
Raczkowanie

Cytat:
Vanilia... co do bukietu...jakie masz włoski? Ciemne czy jasne? Mi florystka powiedziała, że najcześciej wyraziste bukiety pasuja jak są ciemniejsze włosy. Myslałam nad biało różowym bukietem, ale staneło na czerwonym i Ja i TZ jesteśmy szatynami a TŻ jest w czarnym garniturze

Masz djecie sukni??? Pochwal się.

Dzwoniła do mnie Pani z Salonu, moja suknia już dotarła
Wklejam sukienkę
Włosy mam raczej ciemne, ale karnację średnią, można powiedzieć, że jasną (ale opaloną - ale pokręciłam). TŻ bedzie miał czarny smoking i bordową muszkę z pasem.
Biżuteria będzie alb z perełek- w kolorze perłowym albo z kryształków. Chciałabym do tego kwiat ew włosach.
Już sama nie wiem. :conf used:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia1.JPG (62,0 KB, 54 załadowań)

Zapraszam
Stary 2008-08-14, 13:38   #1251
elianka
Zakorzenienie

http://www.artkwadrat.pl/slubny_orga...10.09.2006.pdf

patrzcie co znalazłam wydrukowałam sobie, chyba wydrukuje sobie jeszcze jeden egzemplarz na pamiątkę Ja jeszcze nie mam wszystkich zaproszeń rozdanych,a le w sobotę skończę....
wczoraj kopiliśmy obrączki, do odbioru we wtorek.Na grawerze będą tylko imiona i data, chcieliśmy co innego, ale pani w sklepie odradziła, bo mamy wąski obrączki a ja mam rozmiar 13 czyli takie niezbyt duży, więc nie byłoby widać większego tekstu. Dostaliśmy od firmy jubilerskiej list gratulacyjny i kartę stałego klienta. pewnie to sztampa, ale zrobiło się nam bardzo miło.

tŻ prawie ubrany jeszcze nie ma butów.
Stary 2008-08-14, 13:53   #1252
Snowlove
Raczkowanie

Vanilia, jamyslę, ze skoro TŻ bedzie miał bordowy krawat i pas to faktycznie bordowy bukiet bylby najlepszy Bedziecie wtedy tworzyć piekna parę, ale może spróbuj na wątku bukietowym Ewalena i Jola Darska napewno znjada kompromis

Śliczna suknia -przymierzałam taką -niestety suknie w całości nie sa dlamnie zbyt korzystne
Stary 2008-08-14, 14:28   #1253
sanetka
Zakorzenienie

ja tez juz nie wiem jaki bukiet. stworzyl sie niezly mix w kreacjach.
ja wiadomo- na bialo
TZ- czarno (garnitur)-czerwono (kamizelka)-bialo (koszula)
swiadkowa- zielona sukienka (taka przybrudzona ta zielen)
swiadek- pozwolilam sobie poprosic o ciemny garniak i biala koszule zeby do wszystkiego pasowalo

ale ciesze sie ze chociaz na kilka dni przestaniemy o tym myslec- jedziemy jutro nad morze az nie chce myslec co to sie zacznie jak wrocimy..

i ciesze sie ze mam wesele z kucharka. jak uslyszalam jakie sa ceny od osoby w moim miescie to zwatpilam (srednio 150-160 od osoby)

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 14:34   #1254
Snowlove
Raczkowanie

No u nas takie ceny byly 1-2 lata temu. My teraz placimy 175 i to nie jest najwyzsza cena raczej bym powiedziała średnia.
Stary 2008-08-14, 14:40   #1255
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
No u nas takie ceny byly 1-2 lata temu. My teraz placimy 175 i to nie jest najwyzsza cena raczej bym powiedziała średnia.
jak zalatwialam rok temu slub to ceny byly 120-130 od osoby. i to bylo dla mnie za duzo. a teraz krzycza wlasnie 160 na przyszly rok, kolezanka bierze w 2010 i nie chca mowic ile ale ze na pewno drozej bedzie.

chyba ciesze sie ze caly ten cyrk bedziemy mieli za troche ponad miesiac za soba

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 14:56   #1256
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Ojej, jak dużo... Nam mówili, że 150 zł od osoby i tak się trzymamy. 150 zł to cena za jedzenie full wypas . Możemy obniżyć cenę wybierając nieco tańsze (ale także smacznie) dania... Za godzinkę idziemy do restauracji wybrać menu...

Stary 2008-08-14, 15:50   #1257
vanilia21
Raczkowanie

U nas wersje 140 i 150 PLN, droższa na życzenie. Ale jak porównałam menu za 140 i 150 PLN- nie widziałam jakiejś strasznej różnicy. Do tego owoce, napoje, alkohol, wiejski stół i alkohole do baru drinkowego. Aż skóra cierpnie jak liczymy wydatki, ale cóż sami tego chcieliśmy

Zapraszam
Stary 2008-08-14, 21:17   #1258
Snowlove
Raczkowanie

My mieliśmy w umowie 160, ale bylo zastrzeżenie podwyzszenia ceny, w sumie sie nie dziwie bo umowa była spisywana 1,5 roku temu a teraz wszytsko poszlo w góre. TŻ stwierdził, że będzie walczył o 170 i zapisanie na umowie jeszcze przed weselem jaka jest ostateczna cena od osoby. Jak ustalaliśmy menu i babka mówiła cenę to cos tam mamrotała, że na jakims weselu im strasznie dużo kawy poszło. Powiedziała to tak jakby chciala zasugerować że cena ostateczna to będzie wiadoma po weselu no na to sobie nie pozwolimy

Koleżanka miała rok temu wesele i płacili 180 a powiem szczerze sala taka sobie -w miejscu do tańczenia kafelki a u nas to był jeden z punktów wyboru sali -żadne kafelki tylko parkiet i jest. Nie pamietam czy wklejałam, ale o to nasza sala

http://dworek.bloog.pl/gal,352708,ti...owa,index.html

Niestety zdjęć się nie da skopiować

Dziewczynki, czy wy sie opalacie? Bo ja mam własnie wątpliwości. Jakas tam blada super nie jestem. Jak się opalam to buzie mam zawsze taka dziwna tzn, nie równy koloryt i trudno to makijażem zakryć. Zobacze na przymiarce czy opalanie sie jest konieczne

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-08-15 o 22:05 Powód: proszę nie pisać post pod postem!
Snowlove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-15, 20:09   #1259
Daisy_80
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynki, czy wy sie opalacie? Bo ja mam własnie wątpliwości. Jakas tam blada super nie jestem. Jak się opalam to buzie mam zawsze taka dziwna tzn, nie równy koloryt i trudno to makijażem zakryć. Zobacze na przymiarce czy opalanie sie jest konieczne
Ja się opalam... W zasadzie w lipcu szłam na wesele, wtedy troszkę się opaliłam (żeby nie wyglądać blado) teraz staram się podtrzymać lekki kolor opalenizny. Nie mam innej możliwości teraz na opalanie niż solarium. Gdyby nie wesele nie chodziłabym tam.. Chodzę na solarium teraz raz w tygodniu na jakieś 6,7 minut.. Czyli jeszcze do wesela 3 takie wypady :P

Stary 2008-08-15, 21:42   #1260
pati83
Raczkowanie

Myślałam że moja suknia już uszyta, a tu jeszcze dół za długi, a to suwaka nie ma. Pozatym wyszła inna niż miała być ale do mojej figury najlepiej pasuje taka. Zdołowałam się ale mama mi mówi że bardzo ładnie wyglądam. No i na zmianę całego dołu za późno. Zresztą znowu chodzić na przymiarki jak i tak tyle na głowie że już się zdecydowałam że zostanie taka jak jest.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości