![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Maturzystki 2008 idą na studia cz. VIII
pewnie, że są fajni. Tylko przeraża mnie fakt, że po tych studiach będzie ciężko z pracą, a nawet jeśli to mało kaski. Och i jak tu połączyć przyjemne z pożytecznym?
A na jaką podyplomówkę idzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę brzmieć brutalnie, czy zniechęcać, ale nie ma co koloryzować. Póki co, mój brat ma nawet problemy z odbyciem głupiego stażu w szkole, bo nie ma miejsc. A podyplomówka to nauczanie języka polskiego jako obcego.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
ooo, fajny kierunek.
szczerze mówiąc, zdaję sobie z tego sprawę, dlatego już teraz zaczynam się zastanawiać co dalej... a na mojej uczelni wyboru nie ma. i nie wiem, czy dobrze zrobiłam nie idąc na polonistykę ze specj. nauczycielską... bo to zawsze pewniejsza praca... oj, jeszcze nie jestem na studiach i już narzekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
lele-to nie tyle euforia po maturze z historii, co z faktu że już mi nie będą wisieć królowie<i królowa
![]() ![]() ![]() ![]() I na zakończenie: Uczymy się rosyjskiego, zwrot na dziś: Ja niemnożka gawarju pa niemiecki, czyli: Mówię trochę po niemiecku. Iiii, caaała klaasa powtaaarza! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ze o bez akcentu czyta sie jak a wkurzajace ;x jakby sobie po prostu nie mogli dac zamiast o "a" ![]() wlasnie mialam czytac z mama bajke po rosyjsku o niedzwiadku ![]() Inde nie chciala spamu... a tu tyle nowych twarzy ![]() dziewczynki.. moze Hula Was wpisze na ta liste jak sie juz troche zaznajomimy? bo na tej liscie wszystkie sie znamy ![]() [i w ogole to mialam chyba glupi pomysl z ta nowa nazwa ![]()
![]() |
#96 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale mi się spodobało ![]() meble takie stare - tzn nie że rozpadają się i źle wyglądają itp, ale są na taki styl zrobione. zdjecia nie oddają tego klimatu i wyglądu ale chociaz jutro Wam pokaże mniej więcej jak wyglada ![]() Cytat:
mieszkania 2pokojowe przewaznie tutaj - 2500+opłaty ![]() także to jest naprawde okazja;P i to jest w końcu to jedno od znajomych moich rodziców;P tyle szukałyśmy czegoś jeszcze a i tak stanęło na tym jak je zobaczyłyśmy ![]() a co z podziałem 1500 to jeszcze nie wiem. na razie podzieliłyśmy po 475 za 2os i 550 za 1os. ale jak to bedzie za duzo i nie znajdziemy nikogo to wtedy po równo się podzielimy ![]() w sumie ten 2os jest większy dwa razy od tamtego a i tak mamy jeszcze ten ogólnodostępny salon także nie jest źle;P może jak nam się będzie chciało to np będziemy się co 3miesiące zmieniać. tak żeby każda miała te 3miesiące 1os. ale to jeszcze zobaczymy bo może w ogóle nie będzie nam się chciało zamieniać ![]()
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Villemka-oczywiście, że pamiętam o akcentach!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
ZŁE BABSZTYLE!!
Nie zaczekały na mnie z nowym wątkiem ![]() Aaa zaraz nadrabiam co napisałyście. W weekend jade z tż znów do Gdańsk ![]() Wreszcie sami, odpoczniemy sobie, polezymy nad morzem ![]() Byłam z koleżankami na piwku no i ooo ![]() A co do nauki to ja w życiu bym się nie uczyła w wakacje, zaczne od października po co się spieszyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Adwokat diabła
|
Vill, chciałaś to masz
![]() Z tego co się domyślam to można zmienić temat wątku, ale to już nie do mnie tylko do Huli ![]() Ja się oswajam z myślą o akademiku, uff. Ja lubie poznawać nowych ludzi ![]() Leluś, to jak z tą fryzurka?
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Martuś i co, znalezliscie mieszkanie?
![]()
#101 |
Zakorzenienie
|
Ateystka zobaczysz wkrotce sama:p
Vill oj czasem rtzeba swiezego powietrzu :P Zetko no to super ![]() Black no nie wiem co.. zero weny, ale jeszcze nei wiem jaka keicke ubiore ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na studiach wybrałam niemiecki od podstawy ![]() TZ mi pomoże i bede się uczyc. Zetko moja kochana: Miałam istną parodie z tymi mieszkaniami, nic nie znalazłam jak byłam w Gdańsku. A jak wyjeżdzalam ciocia zadzwonila i powiedziala, że ma dla mnie i tż pokój u takiej młodej pary ![]() Świetna okolica, wszędzie bliziutko mamy ![]() W ten weekend tylko pojedziemy je zobaczyć i poznać współlokatorów. A mieszkanie jest 3 pokojowe, w tym nasz będzie jeden pokój. Opłaty to tylko 600 na 2 osoby plus opłaty na pół. Jestem zadowolona, oby pokój mi się spodobal, a nawet jak nie to sobie go przemebluje, pomaluje itp ![]() Ciesze się, że ty też coś masz ![]() i czekam na zdjęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boze.. jak mi teraz.. dziwnie sa czasem takie wiadomosci ze jedyna reakcja jest.. brak reakcji i wlasnie teraz tak mam ![]() ratunkuuuu....
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
leluś to u nas by musiało być 1os 750 a 2os po 375;P plus opłaty.
no ale jakoś tutaj mi się wydaje, że i tak będziemy w tym salonie siedzieć ciągle ![]() a do nauki jakby co to każda może iść do innego pokoju. jedna do swojego 1os. a my możemy się podzielić na salon i nasz pokój. bo niektórzy muszą się uczyć sami w pokoju bo nie mogą się skupić inaczej. zobaczymy jak bedzie ![]() na razie robimy...casting na wspołlokatorke ![]() na razie dałyśmy znać u nas na forum msg i zobaczymy czy jakaś dziewczyna będzie chętna ![]() a jak kilka to będziemy musiały którąś wybrać ![]() ![]() Vill ale co jest? ![]() ja nie w temacie chyba;p Martuś no to też fajnie, że coś macie ![]() ![]()
#105 | |
Zakorzenienie
|
dopisuję
![]() Cytat:
![]() jestem jestem ![]() wróciłam wykończona! oglądałyśmy 3 mieszkania mieszkanie numer 1: ciemna nora ![]() mieszkanie numer 2: lepsze niż 1 ale i tak beznadziejne mieszkanie numer 3: całkiem całkiem mieszkanie numer 3 to 3 pokoje, umeblowane (nowe łóżka i biurka) i meble, nowa lodówka i pralka, nowe okna cena to 1600zł i ok.500zł opłat ja bym była w największym pokoju z przyjaciółką, a w 2 pozostałych pokojach po jednej osobie. Chyba wszyscy będa zadowoleni, bo mi i przyjaciółce nie przeszkadza mieszkanie w pokoju z druga osobą, a pozostałe dziewczyny miały coś przeciwko tylko kwestia jest taka, że te pozostałe pokoje są różnej wielkości, jeden jest spory, a drugi mały i no nie wiemy jak to zrobić, może jakoś to cenowo podzielić, że 2 osobowy najmniej, mały pojedynczy troche więcej, a duży pojedynczy najwięcej... 5 minut drogi mamy pętlę autobusową i tramwajową, 5 minut tramwajem do dworca (wiemy bo jechałyśmy) bardzo często jeżdzi autobus który by mnie pod sam AGH podwoził właścicielka miła, emerytowany wykładowca na Collegium Medicum więc nas wypytała która gdzie będzie studiować Oluniu byłyśmy w jednym tym biurze ale jeszcze nie wpłacałyśmy nic, bo nie miałyśmy już czasu i siły żeby się umawiać i oglądać. Jedziemy do krk jeszcze raz w poniedziałek i wtedy wpłacimy, pooglądamy i jeżeli coś znajdziemy to super, a jeżeli nie to weźmiemy to co znalazłyśmy dzisiaj ![]() ale naprawdę dziękuję, że o mnie pomyślałaś ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Adwokat diabła
|
Vill , co się stało?
Hula, hmm a myślałam że masz taką moc aby zmienić ![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
ja tez jeszcze przed chwila nie bylam....
i nawet nie wiem czy pisac bo to... Internet ![]() tu mozna wszystko... ale mi troche przykro... szkoda ze nic nie wiedzialam...
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2008-08-13 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hula no i fajnie, a z podzialem cenowym to dobry pomysl Vill no ale skad moglas wczesniej o tym wiedziec? ehh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() --> ![]() nie ma sprawy ![]() ![]() ps. pewnie mialam glupi glos ale rano mi sie zachrypnelo ![]() Vill - przykro mi.. troche Cie rozumiem co to za uczucie Toba tak teraz trzesie ;/ mam nadzieje ze jeszcze wszystko Ci sie ułoży. MUSI! ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
no znikad... niby
hyh chcialam sie tylko wygadac, a boje sie ze np taki on moze tu wejsc.. rozne mysli do glowy pzychodza ![]()
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2008-08-13 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super! ![]() ![]() ale Ci zazdroszczę... ![]() Wiecie co? Przeczytałam dziś Wasze posty i najczęstszym emotem, który się pojawiał był -> ![]() To dobrze, że jesteście zadowolone ![]() ![]() Jutro OSTATNI dzień w pracy ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
a jaki proponujesz podział 1600? bo ja już mam dosyć na dzisiaj i wyłączyłam myślenie
![]() Cytat:
wcale nie miałaś zachrypniętego głosu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Adwokat diabła
|
Vill, o Ty nasza zakręcona baboszko
![]() z dnia na dzień idę wcześniej spać, chyba chora jestem ![]() Leluśka, sukienki szukaj, a my spotkamy się w połowie drogi (gdzie ta połowa jest?)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Vill: Przykro mi ale ten facet to padalec, musisz go odpuścić sobie, zająć się czymś innym ![]() Mój tż dzisiaj przesadził. Kolega ( i tylko kolega) napisał mi sms czy jade z nim i jego kolega nad jezioro, a mój tż już zły, już zafochany i chce pisać do tego kolesia, żeby się odczepił. Nic nie dało tłumaczeie, że nic nas nie łączy, po prostu zaproponował spotkanie i tyle. TŻ stwierdził ,ze nie znam facetów i tamten koleś trakuje mnie więcej niż koleżanke. Teraz pewnie moj P.nie da mi spokoju ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
![]() w końcu się doczekałaś ![]() a ja jutro w tym pociągu to chyba bede sobie chodzić z nudów i zaglądać do przedziałów ![]() bo jade pośpiechem a nie mam ze sobą iPoda ![]() nie mam też żadnej książki. jedynie jakieś gazety kupie i oby wystarczyły chociaż na 1/3 drogi ![]() no a w piątek też pośpiechem i też sama no ale chociaż wezme sobie z domu muzyke i książke ![]()
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
noo to musiala byc jakas masakra rzeczywiscie ;/ moze i mieszkanie tansze ale rachunki za prąd po 300 na głowe ;D a to mialas rarytas ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Black, no zakrecona zakrecona xD
ale silna i co mnie nie zbaije to mnie wzmocni ![]() marta, tylko widzisz... ja nigdy tego kolesia na oczy nie widzialam ;x wiec jest niby fair.. ale same wiecie jak to jest ![]() bo ja niby tak sama z siebie ten Wroclaw wybralam... ale.. Wroclaw jest najcudowniejszy ; ))
#118 |
Zakorzenienie
|
Martuś na Przymorzu tak
![]() jak na Przymorzu to wsiadasz w SKMke i na czwartej stacji wysiadasz i jesteś u mnie! ![]()
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie i jak do mnie zadzwoniłaś to akurat rozmawiałam przez ten drugi telefon, a przyjaciółka jak zobaczyła, że to Ty dzwonisz to już nie chciała odbierać, bo pewnie jakby to była np. moja mama to by odebrała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Vill, ja Ci tam coś wyzzzzej napisalam
![]() Hulcia, mysle ze i tak bym nie widziala czy to Ty, czy też ona ![]() ale spotkać to sie musimy w koncu ;P lece spac bo juz ktora godz :O rano znowu bede wlączać drzemke 10 razy ![]() dobranoc Baboszkom i nie ~ baboszkom ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.