|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a testy robiłam w tym cyklu w celu wykrycia owulacji i ciemniały w 10dc a później już 15dc były negatywne. Więc coś jest na rzeczy ale co to ciężko stwierdzić bez testu. Byłam ciekawa tylko czy z tymi owulacyjnymi tak jest dzięki dziewczynki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
ale skąd to już nie pamiętam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Olusia gratulacje cieszę się Waszym sukcesem, jakoś tak bardzo Ci kibicowalam i ostatnio myślałam o Tobie Rrock szkoda, ze malpa przyszła Z tymi suplami to mój gin nie jaze nic lykać poza kwasem foliowym. W pierwszej ciąży brałam suplementy różne i okresowo magnez, dziecko urodzilo się na 3440g więc nie gigant Teraz będę brała jakiś najprostszy z kwasem, jodem i dha. Wg mnie to raczej nie ma związku pomiędzy suplementami a dużymi dziećmi. Raczej to są geny. U mnie dziś 28dc iii będzie @ albo nie jeśli do poniedziałku się małpa nie zjawi to se siknę ale raczej nie będzie takiej potrzeby Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2314 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeny kobieto kiedy ty się zdążysz ciąża nacieszyć?Cytat:
mojemu teromometrowi zdechły baterie i nie zamierzam kupować![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#2315 |
|
Konto usunięte
|
Tak na chłopski rozum witaminy i minerały nie mogą mieć wpływu na wielkość dziecka, bo to nie są stricte składniki budulcowe organizmu... czytałam chwilę o tym i ponoć teoria obalona, tylko mit ciągle powtarzany ...
|
|
|
|
#2316 |
|
Wtajemniczenie
|
Angel kcciuki
Ciekaee ciekawe ![]() Ja juz w łóżku. Padam po calym tygodniu.. masakra... od kilku dni juz sie czuje okresowo a przeciez @ ma być dopiero w srode... w niedziele testowanko... aaa
|
|
|
|
#2317 |
|
Wtajemniczenie
|
Do fanek zmierzchu : ja tu z @ a tam takie sceny
![]() ![]() Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85840602]Tak na chłopski rozum witaminy i minerały nie mogą mieć wpływu na wielkość dziecka, bo to nie są stricte składniki budulcowe organizmu... czytałam chwilę o tym i ponoć teoria obalona, tylko mit ciągle powtarzany ...[/QUOTE]Właśnie
Ja jadłam i gin troszkę narzekał że dzidzia mała, ale finalnie wyszła 3250 więc normalna nie przypakowała na Prenatalu Ale anemie miałam mimo wszystko i pokrzywami się ratowałam naturalnymi, więc w zasadzie to przyjmowanie tak jakby mi nic nie dawało.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Testy owulacyjne nie są przeznaczone dla kobiet z ciągłą anowulacją z powodu zaburzeń równowagi hormonalnej takich, jak PCOS. Testy owulacyjne określają początek owulacji poprzez wykrycie wyrzutu LH powyżej poziomu bazowego. Kobiety z PCOS mają wyższy poziom bazowy LH, dlatego może nie wystąpić u nich wystarczająca zmiana, jeśli chodzi o wartość LH tak, aby test mógł wykryć wyrzut, więc owulacja może nie być określona. Linia bazowa może też być tak wysoka, że okaże się, że wyrzut ma już miejsce i test wskaże owulację pierwszego dnia badania. |
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale za to przy staraniach owulacyjne w ogóle mi nie wychodziły. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2321 |
|
Raczkowanie
|
Tak więc może się okazać, że w całym cyklu te skoki LH są różne i nie dają po prostu wiarygodnej informacji. Tak więc ciężko cokolwiek stwierdzić na tej podstawie.
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli o masie decydują geny to z mojej strony spoko, bo miałam 2600, tylko TŻ nie pamięta ile miał
|
|
|
|
|
#2324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2325 |
|
Wtajemniczenie
|
Może coś w tym jest co piszecie, że sam kwas by wystarczyl, a z drugiej strony może jednak z jakiegoś powodu PTG zaleca branie kwasu, witaminy d3, jodu i dha i może nie tylko jest to przekupstwo przez koncerny farmaceutyczne
można przesadzić z witaminami? Jak polecimy za bardzo w drugą stronę to pewnie też to powinno wyjść w badaniach i najwyżej odstawic, chociaż, może te ewentualne inne dodatki to niepotrzebny zapychacz, bo witaminę d3, jod, dha i tak w większośc osób powinna suplementowac bo zazwyczaj nie przyjmujemy tyle ile potrzeba, nie ma albo warunków albo zazwyczaj tego nie spożywamy wystarczająco, a ciężarna ma dodatkowo inne zapotrzebowanie, dla mnie te 4 rzeczy nawet się trzyma to logiki żeby jednak bracWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85840680]Pytanie jakie miałabyś niedobory, gdybyś nie brała witamin... [/QUOTE] No dokladnie, ja uwazam, ze kobieta w ciazy oraz na czas calego karmienia piesia, powinna przyjmowac suple, zwlaszcza zelazo, wit D i DHA, i oczywiscie kwas foliowy. Po wynikach krwi widac pozniej, ze nawet branie codziennie tej tabletki z wit. ciazowymi to moze byc za malo - pojawia sie np. anemia. Z kolei podczas kp dziecko wysysa z matki wit D, kobieta ktora kp powinna dziennie przyjmowac nawet i 14 tys jednostek wit D, dzidzius wszystko zabiera. I DHA 600 jednostek dziennie.
|
|
#2328 |
|
Raczkowanie
|
Ja biorę kwas foliowy, jod bo to każda która na problemy z tarczyca powinna brać w trakcie starań i w ciąży, D3 bo po zbadaniu wyszło że mam niedobór
i kwasy omega z własnej woli i czuję się jak stara babcia bo co chwilę jakaś tabletkę muszę brać a zawsze unikałam jak ognia![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85840141]Pozytyw
Czyli też stosujesz taki system...! A w dni, w które nie bierzesz supli bierzesz czysty kwas foliowy?[/QUOTE]Staram się, ale przyznam że nie zawsze pamiętam Cytat:
Moje pęcherzyki wcale nie rosły. Zawsze były malenkie i same z siebie nigdy nie rosły, calkowity brak owulacji. Cytat:
na szczęście wymiotuje tylko po śniadaniu (chociaż przedwczoraj cały dzień + zgaga) wiec powiem Ci ze po tylu tygodniach można się przyzwyczaić a minie pewnie jak odstawie progesteron czyli na sam koniec ciąży ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Aha no i póki nie zjem śniadania to tez wymioty Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Fortuna, alew ciazy nie musisz. Poprostu dobrze sie czulas, chcialas, to pojechalas. Wg kodeksu pracy moglas odmowic i nikt nie mial by prawa nic powiedziec. Natomiast sorry, ale nie powiesz mi, ze w tej koncowce szostego miesiaca rozpakowslabys cala palete makaronow czy zbierala porozrzucane po calym h&m ciuchy i bys dalej sie dobrze czula.
ale dobra, koniec tematu, bo nie zrozumiemy sie ![]() Ja w kazdym badz razie cala ewentualna nastepna ciaze zamierzam siedziec na zwolnieniu i kij komu do tego, ze bede sie czula wysmienicie. Lepsze to niz spedzic dwa miesiace w szpitalu i kolejne dwa na noworodkowym oiomie, bo przeciez praca... ![]() PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 2 dni po pozytywnym teście byłam już na l4 także
no ale nie wyobrażam sobie pracować w markecie, dźwigać, stać i biegać tylko. Szczególnie po naszej historii. Wole pokisic się w domu ☺ a ze później doszło **ujowe samopoczucie to akurat ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#2332 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze nie zaszłam i pracę mam biurowa ale wiem że nie będę się szczypac bo fizycznie nie pracuje ale stres za to i klienci różnego typu codziennie więc tak max 4/5msc i też się musi człowiek nacieszyć
Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85839666]Wiecie co no ja właśnie się zastanawiam czy mam brać tę suplementy wszystkie, niby ginekolog zalecił, ale zastanawiam się czy to tak naprawdę jest potrzebne i niezbędne... czytałam kiedyś, że od zbyt dużej suplementacji rosną duże dzieci....[/QUOTE]
Też gdzieś czytałam, że jak się bierze dużo niepotrzebnych witamin to dzieci rodzą się bardzo duże. Ale wydaje mi się, że to zależy od preparatu. Zwróć uwagę, że są suplementy, które zawierają TYLKO to, co zaleca Polskie Towarzystwo Ginekologiczne (a nie sądzę, że ich zalecenia są wyssane z palca, raczej jest to istotne), a są takie, które poza tymi składnikami mają jeszcze różne inne mniej istotne w czasie ciąży. Także ja robiąc research suplementów brałam pod uwagę tylko te, które mają w składzie to co zaleca PTG, bez żadnych "dodatków". ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2335 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Znalazłam męża książeczkę zdrowia dziecka, miał 3350g przy narodzinach, to jeszcze ujdzie. Średnia ze mnie i z niego i mam nadzieję, że dam radę
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko i wyłącznie to co trzeba ma Pregna Plus i ten suplement jest moim faworytem
Symvital Mama jest na drugim miejscu, bo też ma to co trzeba, ale dodatkowo ma magnez. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby był w jakiejś dobrze przyswajalnej formie, a nie tlenek magnezu. Podobnie Doppelherz Activ Mama Premium, ale ten ma jeszcze witaminy B6 i B12, jest to na plus przed ciążą, bo to istotne witaminy dla płodności (B6 reguluje aktywność hormonalną, jej niedobór może doprowadzić do zwiększenia poziomu estrogenów i zmniejszenia poziomu progesteronu, a B12 zwiększa grubość endometrium, pomaga w zagnieżdżeniu zarodka i zmniejsza ryzyko poronienia). Evital Pregnal też ma witaminy B6 i B12, do tego witaminę E, która jest nazywana witaminą płodności, ale to też ma większe znaczenie przed ciążą niż w trakcie ![]() Aczkolwiek muszę dodać, że nie jestem farmaceutą ani tym bardziej lekarzem, a swoją wiedzę na temat suplementów czy witamin, ich wpływu na organizm zdobyłam dużo czytając na ten temat i robiąc researche ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Tutaj jest zestawienie od farmaceuty, więc większy autorytet niż ja ![]() http://pantabletka.pl/jakie-witaminy...pinia-analiza/ |
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie jestem jeszcze w ciazy ale juz biorę duphavit pregna który wybralam dzieki postowi na blogu pana tabletki- w skladzie ma dha,jod,zelazo,d3, po polowie kwas foliwoy i foliany co dla mnie jest szczegolnie wazne. Ogolnie wszystko w przyzwoitej ilosci i idealne pod moje niedobory d3 i zelaza, jod sie przyda na niedoczynnosc tarczycy a dha ogolnie sa wazne. Mit o dużych dzieciach po witaminach jest juz dawno obalony
mysle ze zanim zacznie sie cos suplementowac warto zbadac czy tego potrzebujemy i dobrac stosowny preparat
|
|
|
|
#2338 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od jakiegoś tygodnia biorę Composita mama dha - skład wydaje mi się do rzeczy, ale mam wrażenie że mi po nich jest bardziej niedobrze... i nie wiem czy na dłuższą metę dam radę to brać, bo teraz to już na samą myśl o tych tabletkach mam ochotę na bełcika.
Wczoraj po pracy jak padłam po 17 to się obudziłam 21.30 ![]() Tak w ogóle dzień dobry w miejmy nadzieję piękny weekend
|
|
|
|
#2339 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety test negatywny, czyli owulacja musiała się przesunąć.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

a testy robiłam w tym cyklu w celu wykrycia owulacji i ciemniały w 10dc a później już 15dc były negatywne. Więc coś jest na rzeczy ale co to ciężko stwierdzić bez testu. Byłam ciekawa tylko czy z tymi owulacyjnymi tak jest
dzięki dziewczynki!
ale skąd to już nie pamiętam.
cieszę się Waszym sukcesem, jakoś tak bardzo Ci kibicowalam i ostatnio myślałam o Tobie
jeśli do poniedziałku się małpa nie zjawi to se siknę
) ale te suple biorę co kilka dni jak już pisąłam
Jeny kobieto kiedy ty się zdążysz ciąża nacieszyć?
my juz na miejscu, mlody właśnie zasypia, chyba juz mu jazda autem nie pasuje bo kolejny raz mu sie zdarzylo
mojemu teromometrowi zdechły baterie i nie zamierzam kupować
trzymajcie kciuki 

i czuję się jak stara babcia bo co chwilę jakaś tabletkę muszę brać a zawsze unikałam jak ognia