Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-08, 14:06   #1741
smileska
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Wczoraj sie nie odzywalam, bo jak mowilam kuzyn z drugiego konca pl przyjechal w odwiedziny, nie widzielismy sie kilka dobrych lat. Od wczoraj wieczora tak mi osemka daje popalic, ze leze i becze... mam takiego wa i tak sie mecze ze bym najchetniej wybila sobie wszystkie zeby...wariuje... nawet mi sie gadac nie chce. Jesc nie moge bo jak zagryzam szczeke to jest tragedia, jak stukne zebami i zeby to zwariowac mozna... no nie mam sily na nic.. bylismy z rana kupic farby do duzego pokoju, a moj tz z ojczymem za chwile beda z wyczekana szafa, ale szczerze to przestalo mnie cieszyc juz wszystko. Wiem, ze macie wieksze problemy i mam nadzieje, ze dzidzki jednak na swiat sie wam nie chca pchac i wszystko sie ulozy. Nadrobilam was od wczoraj i trzymam kciuki za kazda z osobna moj tz na mnie wyzywa ze na pogotowie z tym zebem skoro sama nie moge sobie poradzic tylko co oni mi dadza? Paracetamok nie pomaga wgl, a z doswiadczenia wiem, ze ketonal daja i gitara. Rycze jak glupia z tej bezsilnosci i jeszcze na wszystkich wyzywam bo non stop albo mala albo Pawel cos chca odemnie... nawet zdazylam powyzywac na niedziele niehandlowe bo ledwo zyje a musze dzis po sklepach jezdzic zeby ogaenac zakupy. Nie wiem kiedy zdaze reszte wyprawki ogarnac. Chcialam skoczyc do smyka, chcialam pojezdzic za jakimis pierdulkami i dodatkami a nie mam ani na to sil ani ochoty dzis... wymiekam... i wariuje...

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Lady kochana a moze wybierz sie do dentysty. Może cos poradzi na ten ból. Gdzie to sie tak męczyć?? Bardzo Ci wspolczuje bo dla mnie ból zęba i leczenie zębów to zło!
Byl TZ z młoda i z tesciowa. Za krotko byli ale młoda sie nudziła a o czym mozna gadac z tesciową Zjadlam obiad który mi kochany mąż przygotował, chwile potulilam sie do jego ręki i pojechali musi ogarnąć wszystko przed swoim wyjazdem. Nie mial kiedy jechac oczywiście oni wychodzili a ja plakalam jak durna. Minęła juz godzina a ja dalej pochlipuje w poduszkę. Przeraża mnie wizja że ja tu w szpitalu, on 400 km dalej, córka w domu z moją mamą ... niby nie tragedia, a jednak człowiekowi tak źle

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-08, 15:00   #1742
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Mnie się przykro zrobiło bo mój już drugi dzień nie był u mnie,na pocieszenie wysłał wczoraj teściowa no bardzo śmieszne
Ja wiem że ma robotę, ale kurde tak mi tęskno

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-08, 15:05   #1743
smileska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Mnie się przykro zrobiło bo mój już drugi dzień nie był u mnie,na pocieszenie wysłał wczoraj teściowa no bardzo śmieszne

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Wspolczuje bardzo. Wiem jak jest ciężko tak samej. Trzymam kciuki zebys wyszła niedlugo. Bo ja sie nie łudzę ...

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-09-08, 15:05   #1744
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

hej u nas od rana aktywnie rano plac zabaw, pozniej zakupy i kawka ze znajoma a teraz Tz robi obiad a ja pieke brownie fasolowe

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Stary 2018-09-08, 15:14   #1745
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Lady kochana a moze wybierz sie do dentysty. Może cos poradzi na ten ból. Gdzie to sie tak męczyć?? Bardzo Ci wspolczuje bo dla mnie ból zęba i leczenie zębów to zło!
Byl TZ z młoda i z tesciowa. Za krotko byli ale młoda sie nudziła a o czym mozna gadac z tesciową Zjadlam obiad który mi kochany mąż przygotował, chwile potulilam sie do jego ręki i pojechali musi ogarnąć wszystko przed swoim wyjazdem. Nie mial kiedy jechac oczywiście oni wychodzili a ja plakalam jak durna. Minęła juz godzina a ja dalej pochlipuje w poduszkę. Przeraża mnie wizja że ja tu w szpitalu, on 400 km dalej, córka w domu z moją mamą ... niby nie tragedia, a jednak człowiekowi tak źle

Kochana, dacie rade. To przejściowe, a potem znowu będziecie w komplecie. Twoja mama z.małą będą Cię codziennie odwiedzać?

Ja też polecam breaking bad, ale moje ulubione seriale to: bates motel , handmaid's tale , dexter. Bardzo mi się podobało gotowe na wszystko i devious maids w bardzo podobnym stylu (oglądałaś jajoanka?).

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Bidulka! Kazałabym rzucić w cholerę ten remont i do mnie przyjechać

ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-08, 15:16   #1746
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Nie wyjdę stąd szybko coś mi się wydaje, niby pompy już nie mam, ale nic nie mówią kiedy wyjdę

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-08, 15:20   #1747
jajoanka
Zakorzenienie

Smileska, Karolkowa - musicie byc dziekne dla swoich dzieciakow! Jestescie silne babki, bedzie dobrze

Ewka - nie, nie ogladalam nic z tego, co tu wymieniacie. Ja nie jestem "serialowa", zawsze tyle do zrobienia, ze nie wiem kiedy bym miaka na to czas... moze jak w koncu sobie zrobie urlop od pracy?

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-08, 15:23   #1748
ewka_mewka
Zadomowienie

Nie nastawiaj się negatywnie. Może będzie ok. A jak jeszcze poleżysz to przynajmniej ominie cię sprzątanie po remoncie . A tak serio to mocno trzymam kciuki, żebyś wyszła jak najszybciej

Mój wczoraj chyba miał czkawkę. Jakie to straszne uczucie hahaha!!!

Dews, ty też masz dziś skan?

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Smileska, Karolkowa - musicie byc dziekne dla swoich dzieciakow! Jestescie silne babki, bedzie dobrze

Ewka - nie, nie ogladalam nic z tego, co tu wymieniacie. Ja nie jestem "serialowa", zawsze tyle do zrobienia, ze nie wiem kiedy bym miaka na to czas... moze jak w koncu sobie zrobie urlop od pracy?

Jeśli podobało ci się gotowe na wszysto to jestem pewna, że będziesz zachwycona devious maids. Ten sam rezyser (chyba), sporo tych samych aktorek, ten sam styl. Super zrobione i właśnie to taki lekki i fajny serial dla kobiet

Edytowane przez ewka_mewka
Czas edycji: 2018-09-08 o 15:21
Stary 2018-09-08, 15:24   #1749
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Nie nastawiaj się negatywnie. Może będzie ok. A jak jeszcze poleżysz to przynajmniej ominie cię sprzątanie po remoncie . A tak serio to mocno trzymam kciuki, żebyś wyszła jak najszybciej

Mój wczoraj chyba miał czkawkę. Jakie to straszne uczucie hahaha!!!

Dews, ty też masz dziś skan?

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Jeśli podobało ci się gotowe na wszysto to jestem pewna, że będziesz zachwycona devious maids. Ten sam rezyser (chyba), sporo tych samych aktorek, ten sam styl. Super zrobione i właśnie to taki lekki i fajny serial dla kobiet

Zaraz gdzies sobie zapisze ten tytul A gdzie to mozna obejrzec? Na netflix?

Stary 2018-09-08, 15:25   #1750
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Sylvana była na IP? Czy mnie coś ominęło?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-08, 15:25   #1751
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Zaraz gdzies sobie zapisze ten tytul A gdzie to mozna obejrzec? Na netflix?

Nie jestem pewna czy jest na netflixie. Ale na tych wszystkich zalukaj na pewno będzie

Edit: sprawdziłam i nannetflixie meksykanskim jest, wiec pewnie na polskim też.

Edytowane przez ewka_mewka
Czas edycji: 2018-09-08 o 15:28

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-08, 15:27   #1752
dews
Zakorzenienie

Sylvana ja bym to sprawdziła na twoim miejscu, lepiej być spokojnym

Lady isss to idź z tym zębem d i k dentysty, po co się męczyć? Ból zęba może odebrać chęć życia wiem coś o tym ;/

Smileska przykro mi że tak ci smutno i całkowicie cie rozumiem ;( szpital jest sam w sobie stresujący a tu jeszcze tż w trasie ;/
Ale to już niedługo i cała sytuacja będzie tylko wspomnieniem

Ewka_mewka dexter super tylko im nie wybaczę zakończenia!!

Tak samo jak lost, pierwsze trzy sezony ekstra a później to szkoda gadać..

Dziewczyny ja już po! Młody pozował jak model
IMG_1536416640.960842.jpg
Usta ma zdecydowanie po tż bo ja mam maleńkie a tu coś widać Hah.
Poza tym wszystko ok, leży głowa w dół, plecki ma bardziej po lewej na dole a pod żebrami po prawej nogi, dlatego tak bardzo go zawsze tam czuję.
Jest duży.. 1728g! Pani powiedziała że szacowana waga przy porodzie to 3,5-4 kg także już współczuję mojej waginie haha. Ogólnie mówiła że jak dla niej, że względu na wagę data porodu to około 5.11 ale wiadomo że to raczej nie ma nic wspólnego z wagą tym bardziej że data z om to 22.11.. Także rozrzut dość duży :p
Przepływy i wody w normie, pępowina daleko od szyi, bardzo ruchliwy cały skan otwierał oczy, wystawiał język i ziewał, przesłodko tam zobaczyć jego mały ryjek <3

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-08, 15:28   #1753
smileska
Zadomowienie

Pewnie będą wpadac do mnie, moze nie codziennie, ale co drugi dzień byloby dobrze

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze
Stary 2018-09-08, 15:29   #1754
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Jako słodki !!

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-08, 15:31   #1755
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość

Lady isss to idź z tym zębem d i k dentysty, po co się męczyć? Ból zęba może odebrać chęć życia wiem coś o tym ;/

Smileska przykro mi że tak ci smutno i całkowicie cie rozumiem ;( szpital jest sam w sobie stresujący a tu jeszcze tż w trasie ;/

Załącznik 7637622
Poza tym wszystko ok, leży głowa w dół, plecki ma bardziej po lewej na dole a pod żebrami po prawej nogi, dlatego tak bardzo go zawsze tam czuję.
Jest duży.. 1728g! Pani powiedziała że szacowana waga przy porodzie to 3,5-4 kg także już współczuję mojej waginie haha. Ogólnie mówiła że jak dla niej, że względu na wagę data porodu to około 5.11 ale wiadomo że to raczej nie ma nic wspólnego z wagą tym bardziej że data z om to 22.11.. Także rozrzut dość duży
Przepływy i wody w normie, pępowina daleko od szyi, bardzo ruchliwy cały skan otwierał oczy, wystawiał język i ziewał, przesłodko tam zobaczyć jego mały ryjek <3

Zakochałam się w twoim synku. Najpiękniejsze zdjęcia USG everrr!!!

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

A co do zęba to absolutnie nie można lekcewarzyć. Nieleczone infekcje bardzo szybko postępują i moja przyjaciółka, która jest lekarką mówiła mi, że w ciąży mogą być bardzo niebezpieczne. Leć do dentysty!

Stary 2018-09-08, 15:32   #1756
dews
Zakorzenienie

Powiem Ci ze cały skan był w super jakości, mam płytę z 20 zdjęciami i DVD z nagranym skanem, także jestem mega zadowolona cały czas patrze na te foty że świeczkami w oczach, mega uczucie! Jeśli twoje będzie w5d i jeszcze lepszej jakości, to tylko zazdrościć!!
dali mi też voucher na 2 godzinną sesję noworodkowa, ale coś mi się nie chce wierzyć że to będzie kompletnie za free muszę sprawdzić na necie

Stary 2018-09-08, 15:34   #1757
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Poleciało mi parę kropel łez, do mojej współlokatorki non stop ktoś chodzi, a u mnie to tylko siostra była.
Czuję się do dupy nikomu nie potrzebna serio

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-08, 15:44   #1758
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 7637622
Jest duży.. 1728g! Pani powiedziała że szacowana waga przy porodzie to 3,5-4 kg także już współczuję mojej waginie haha. Ogólnie mówiła że jak dla niej, że względu na wagę data porodu to około 5.11 ale wiadomo że to raczej nie ma nic wspólnego z wagą tym bardziej że data z om to 22.11.. Także rozrzut dość duży

Jak ja Ci zazdroszcze tych zdjec!!! Cudny chlopak!!! Cudny! ;-) Juz jest do schrupania, a co bedzie jak jeszcze podrosnie? Super, ze wszystko okej i jestes zadowolona z wizyty.
Waga sie nie przejmuj, dasz rade! Olej kokosowy Cie chroni XD

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Poleciało mi parę kropel łez, do mojej współlokatorki non stop ktoś chodzi, a u mnie to tylko siostra była.
Czuję się do dupy nikomu nie potrzebna serio

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Nie placz, dzidziwa wyczuwa Twoj nastroj. Musisz byc dzielna dla niego! Bedzie dobrze, obys szybko wrocila do domu

Stary 2018-09-08, 15:44   #1759
smileska
Zadomowienie

Dews tfu tfu cudo

Ślub cywilny 11.12.2010
Syn w drodze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-08, 15:49   #1760
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Mój nie odbiera. Mógłby.
Wiele nie wymagam

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-08, 15:52   #1761
dews
Zakorzenienie

Jajoanka jak jeszcse podrośnie to nawet olej kokosowy nie da rady

Karolkowa szpital tam działa depresyjnie, ale pomysł, że moje jeszcze tylko jutro i w poniedziałek do domu!! Tż pracuje ciężko pewnie przy tym remoncie, żeby wszystko było gotowe na przyjście maluszka na ten świat ;*

Stary 2018-09-08, 16:00   #1762
Vicarika
Zakorzenienie

Czytam was ale jakos nie mialam werwy odpisywac . Wrocilam z zakupow i mam kryzys , wszystko mnie boli i mam juz dosyc ja nie wiem jak jeszcze mam funkcjonowac minimum 8 tygodni .

Dews piekne zdj , pamietaj ze pomiar ma tam widelki i moze juz nawet kolo 2 kg wazyc , takze tez wspolczuje Twojej waginie . No i co do daty 5 Listopad tak jak mowilismy mozna rodzic .

Sara jak tam Twoj brzuch ? Wszystko ok ?

Karolkowa wiem co przechodzisz bo tak jak pisalam ja tez na patologi bylam sama jak palec a do wszystkich przychodzili rodzice mezowie dzieci :-/ . Plus hormony , trzeba to wytrzymac jeszcze troche i bedziesz w domku

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-08, 16:02   #1763
AnetaErr
Wtajemniczenie

Smileska, Karolkowa - trzymajcie się dzielnie! U mnie TŻ jest codziennie ale też nie siedzi długo. Głowa do góry, to ten szpital tak wpływa na nastrój. Ja swojego też nie chciałam dziś wypuścić i miałam łzy w oczach..

Dews - śliczny synek! Będziesz mamuśka musiała się pogodzić z tym, że będzie miał powodzenie u dziewczyn

Sara - daj znać jak sytuacja!

Sylvana - byłaś na IP?

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-08, 16:03   #1764
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Dews Vica dzięki
Może i faktycznie hormony mi szaleją, ale co ja mam robić, jak do niej tak przychodza

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-08, 16:04   #1765
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Dews Vica dzięki
Może i faktycznie hormony mi szaleją, ale co ja mam robić, jak do niej tak przychodza

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Znam ta frustacje ja bylam tak osamotniona ze mama kolezanki obok lezacej mi kanapki przyniosla

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-08, 16:13   #1766
Karolkowa_86
Zakorzenienie

No nie to ja obca baba hehe nikt mi nie przynosi hihi
Chciałabym żeby mój wpadł na genialny pomysł i mnie odwiedził tak bez uprzedzenia niespodzianka

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-08, 16:31   #1767
dews
Zakorzenienie

Karolkowa wiesz faceci stawiają bardziej na działanie niż emocje, więc on pewnie chce jak najszybciej się uwinąć z remontem i być gotowym stąd nie myśli nawet i odwiedzinach, bo na logikę to gdzie będziesz bezpieczniejsza niż w szpitalu??

Vicarika ja liczę że te widełki pójdą w drugą stronę, ale babka wyraźnie chciała mi zaznaczyć że to duży chłopak i że mam o tym powiedzieć położnej i umówić kolejny skan z nhs, ale oni pewnie mnie zleją ciepłym moczem :p

Dziewczyny z cyklu rzeczy które nie powinny mnie jarać w tym wieku, a jarają odkryłam worki prozniowe i wszystko w nie pakuje haha, tzn wiedziałam o nich wcześniej, ale nigdy jakoś nie kupiłam, polecam wszystkim, które nie mają miejsca na kołdry płaszcze itp:

IMG_1536420645.925296.jpg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-08, 16:31   #1768
tetrikk
Zakorzenienie

Dews - ale masz mega fotki ❤️ i super, ze chłopak się dobrze rozwija i jest już głowa w dół

Dziewczyny w szpitalach - rozumiem wasze smutki i przesyłam pozytywna energię
Stary 2018-09-08, 16:34   #1769
jajoanka
Zakorzenienie

Cytat:
Karolkowa wiesz faceci stawiają bardziej na działanie niż emocje, więc on pewnie chce jak najszybciej się uwinąć z remontem i być gotowym stąd nie myśli nawet i odwiedzinach, bo na logikę to gdzie będziesz bezpieczniejsza niż w szpitalu??

Vicarika ja liczę że te widełki pójdą w drugą stronę, ale babka wyraźnie chciała mi zaznaczyć że to duży chłopak i że mam o tym powiedzieć położnej i umówić kolejny skan z nhs, ale oni pewnie mnie zleją ciepłym moczem

Dziewczyny z cyklu rzeczy które nie powinny mnie jarać w tym wieku, a jarają odkryłam worki prozniowe i wszystko w nie pakuje haha, tzn wiedziałam o nich wcześniej, ale nigdy jakoś nie kupiłam, polecam wszystkim, które nie mają miejsca na kołdry płaszcze itp:

Załącznik 7637630

Dews, u mnie gin tez mowila, ze moje dziecko tez jest duze, jak na jego "wiek" - ciekawe jak teraz, czy sie cos zmienilo...

Worki prozniowe... coraz bardziej chce je miec! One sa wielorazowe, co nie? Jak popakuje jakies np.letnie ciuchy do workow, to za pol roku bede moga w te same worki pochowac rzeczy zimowe?

Stary 2018-09-08, 16:41   #1770
dews
Zakorzenienie

Jajoanka taa to są normalne grube worki z taką dziurą przez którą się wysysa powietrze. Na górze jest taki pasek, który się jakby rozrywa, wkłada ciuchy i później zamyka takim klipsem, ale w każdej chwili można znowu rozerwać i zamknąć. Nie wiem jak ceny w Polsce, ja na ebay znalazłam 15 worków za £5! A w jeden worek weszły 2 zimowe kołdry King size więc opłaca się mega. Plus to wszystko się nie kurzy jak leży całą zimę np

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości