|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Promocje w Sephora, Douglas i innych + OT - część XVI
Cytat:
|
|
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki lekko satynowy. Jednocześnie nie odbija się na telefonie, nie zmazuje przy dotknięciu, trwa do końca dnia. Trochę przypomina mi MACa Pro Longwear w szklanej butelce, ale jest lepszy. Niestety w Polsce wycofują tą markę i jeśli coś gdzieś jeszcze zostało, to kolory mocno przesiane.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, zapytałam, zanim mi się przypomniało, że nie lubię różanego retro zapaszku szminek Diorowych
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2074 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
kurcze, mam tak samo a nawet bardziej |
|
|
|
|
#2075 |
|
Wtajemniczenie
|
Marudzicie
To są po prostu bardzo dobre kosmetyki, o ciekawych, nowoczesnych formułach. Przecie Riri ich sama w domu nie ukręca, jest tylko ich "twarzą" tak naprawdę. A ponieważ ma megakasę i supersprawną machinę marketingową, to może sobie pozwolić na wiele: nowatorskie formuły, niewykluczającą nikogo gamę kolorów podkładów (głównie tym zasłynęła przecie, no i brawo, wreszcie), genialne kampanie reklamowe, całkiem znośne ceny produktów, fajne działania w mediach społecznościowych itp. Niezależnie zupełnie od muzyki Rihanny - ja sobie cenię markę kosmetyczną Fenty jako ciekawe zjawisko w branży - to nie jest kolejna jadąca na powielanych banałach marka celebrytki. Raczej jest przełomowa i wyznacza trendy. Od dawna znane marki mogą się od niej wiele nauczyć. No i robią to, i całe szczęście! Oby więcej takich, zmuszających dinozaury do posunięcia się na rynku, unowocześnienia składów, poszerzenia gamy kolorów, szukania nowych pomysłów.
|
|
|
|
#2076 | |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Cytat:
dobra, już wszystko wiem;p Edytowane przez -mimbla- Czas edycji: 2018-09-08 o 13:55 |
|
|
|
|
#2077 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Tak, jak nie założyłabym ciuchu projektanta, którego z jakichś względów nie lubię, bo prezentuje swoją marką coś, co mnie odpycha, tak analogicznie nie kręcą mnie takie kosmetyki. Moda, styl itd. to dla mnie coś więcej, niż tylko produkt. Prawdopodobnie dlatego postrzegam tą markę jako całościowo mało pociagającą A, że ma duży kapitał $$$ i, co za tym idzie, "wyznacza trendy", to już nie muszą być moje trendy, zawsze wolałam nisze i inspiracje z różnych dziedzin, które mnie fascynują, niż te narzucane ogółowi przez popkulturę Nic przełomowego też w tej marce nie widzę, może i wówczas by bardziej kusiła. No niech każdy sobie kupuje, co chce, dobrze, że rynek się kręci i jest w czym wybierać.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2078 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ona jest poniekąd niszowa i przełomowa, bo promuje odważnie kosmetyki dostępne dla wszystkich ras i kolorów skóry. Ja jestem za, i to bardzo.
Szkoda, że takie podejście ma dopiero nowy producent linii kosmetyków barbadoskiej wokalistki, żaden moloch wcześniej nie miał odwagi lansować takiej "mody na równość ras", shame on them Dodatkowo uwielbiam Rihannę za bycie "power girl", która nie boi się niczego (całkiem niezależnie od tego, jaką gra muzę i w jakich rolach w kinie występuję, choć tu też ją bardzo lubię). Myślę, że wzmacnia poczucie wartości dziewczyn na całym świecie, pokazuje, że mogą wszystko. Girl power do kwadratu, zawsze będę popierać ![]() A przy okazji - ma bardzo fajne formuły kosmetyków, próbowałam, mam kilka - doskonała jakość, póki co. Podkład mocno matuje, kryje, a jest lekki, dość delikatny jak na takie dobre krycie, mało takich jest. Jej "uniwersalny błyszczyk", serio jest uniwersalny, linery zmieniające formułę (mat na błysk, po potarciu) też są dość nowym pomysłem. Także serio wprowadza nowe Nie tylko w kwestii ideologii.
|
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2080 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Wcale sie błyszczyk Fenty nie klei
Przeciwnie jest mega komfortowy.
|
#2081 |
|
Klientka w krawacie
|
Czy któraś kupiła może bazę pod cienie z Fenty?
|
#2082 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Wieczne Kutango
|
Kupiłam blota z Fenty i dostalam set próbek podkładów z primerem, czaję się akurat na ten podkład i kolor 150 wydaje się być ok przetestuję na pewno
.Widziałam te blyszczyki o których piszecie i mają super zapach, na ustach nie testowalam, ten ciemny kolor wydaje się być fajny .
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyna rzecz, która mnie skusiła z Fenty. Reszta jakaś nie moja, ale nie przeszkadza mi, że to marka Rihanny ![]() Tak samo jak nie przepadam za Wayne Gossem, a uwielbiam jego pędzle . Właśnie leci do mnie kolejny |
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam sobie ten wielki sephorowy pędzel do pudru, będzie do brązowienia się MJ Chciałam kliknąć jeszcze błyszczyk Fenty i puder z Hourglass, ale mi kupon -10% online nie działa, a na bank nie minęło 24H od kiedy aktywowałam Pytanie czy Dim Light nada się na pudrowanie korektora pod oczami, czy może Ethereal? Po swatchach w necie widzę że on bardzo jasny, a ktoś tu pisał, że on transparentny? Nie chcę kupować paletki tylko dla pudru Diffused.
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#2087 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Kliknełam oba kolory Macowe blyszczyki moga sie schowac przy Fenciakowych
|
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie wyszłam z Sepho, porwalam z Fenty Milky Bomb do kompletu, co ma poprzednia sama siedzieć 😉 Wzięlam tez podwójny rozswietlacz Killawatt, ten różowo-brzoskwiniowy, średnio jasny, z Girl Next Door i Chic Phreak. Ladniutki. Aaa, i jeszcze zlapalam ten nowy tusz Narsa, Climax i koejna próbkę podkladu Hudy, 230, testów cd będzie. No i w końcu uległam macowemu Grand Illusion w kolorze Just Hustlin: taki nieoczywisty beż z lila połyskiem, chodził za mną od dawna, zobaczymy, czy słusznie.
|
|
|
|
#2089 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Ale rekę mam opalona jeszcze, wiec podejrzewam, ze 120 będzie lepszy na twarzy , na ręce jest minimalnie widoczny odcieniowo, bo bezo-roz a nie zolc jak 130.
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2091 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ja mam na polowie ryjka 120 a na drugiej 130 podkładu Fenty i nie wiem który brac
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wzielam próbkę 150 Fenty ale chyba jednak bede potrzebowala czegos bardziej zoltego. Ladne te odcienie. I wzielam blyszczyk Fenty Glow. Nie klei sie, przyjemny. Ladnie pachnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2093 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() po prostu nie trafia do mnie ta forma reklamy celebryci wręcz zniechęcają mnie do zakupu chyba, że Corii pochwali, to wtedy wręcz przeciwnie, pędzę lecę, serio albo jak się zrobi ogólny hype na wątku |
|
|
|
|
#2094 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
No ja wam powiem, ze nie przepadam za Rihanna, Beyoncde i w ogóle za tymi spiewajcymi celebrytkami, ale patrząc na kosmetyki ryra mnie frontalnie kto je promuje, bo skupiam się na zawartości i tym, jak kosmetyk sie spisuje u mnie, czy mi pasuje, etc a nie na tym, kto stoi za nim twarzą, czy jaka jest kampania reklamowa.
Szczerze, to jak o Fenty zaczęło był głosno nie byłam zainteresowana, pobieznie looknęłam w necie zdjęcia i stwierdziłam "aaa nic odkrywczego, nie dla mnie, no ok, gama podkładów swietna, ale to tyle". Teraz, nim Fenty weszła do S zaczełam głebiej w temat wchodzić, oglądac swatche, filmiki i w końcu dojrzałam do tego, zeby chcieć pare rzeczy od niej. Dzisiejsze testy stacjo bardzo pozytywnie mnie nastawiły do tej marki. Wiadomo, ze sa rzeczy fajniejsze i mniej fajne, ale to juz indywidulanie, bo co komu sie podoba. Tak czy siak, jak błyszczyków nie lubię i jak do macowych podchodziłam milion razy i zawsze w koncu zbywałam te błyszczyki (zreszta nie tylko macowe), tak Fenciakowy mnie po prostu zawojował - ten mleczny. Jest tak komfortowy, subtelny i nie przeszkadzający na ustach, ze po prostu wiem, ze będe go nosic, a nie będzie leżał. Podkład tez mi sie bardzo podoba, jak dojde który odcien wziac, to na pewno kupię, a z nim baze Puder - coz, ten w ciemno wziełam i nie sadzę ze będe zalowac ![]() Rozswietlacz podwójny - niby zadne och i ach, ale jest fajny, bo i wersja delikatniejsza i mocniejsza. Nie macalam natomiast produktów do konturowania w sztyfcie, poniewaz niezbyt lubie się z taka formą kosmetyku. Miałam z innych form takie i zbyłam. Moze to błąd, ze nie testowałam fenty, bo moze byl lepszy, ale jednak poniewaz taka forma mi nie lezy nic na siłe. I wielki plus za ceny, a minus ze brak objecia marki vipami. To tyle, troche elaborat wyszedł ale dziekuję za uwagę ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2018-09-08 o 22:04 |
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Corii
Masz mleczny czyli ktory? Fenty glow? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2096 | |
|
Kici kici miau miau
|
Cytat:
co do blyszczyka Fenty, ja macalam ten Bomb cos tam a moze piszecie o innych? zreszta i tak blyszczykow nie nosze ![]() zamowilam Powermatte NARSA, mam pytanie czy ktos ma Rouge Allure Ink , ta pomadke plynna i moze sie wypowiedziec czy to faktycznie mat?i jak trwalosc? |
|
|
|
|
#2097 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe matowe szminki wypuszczą na jesień Armani, Bobbi Brown, Chanel i Tom Ford. W końcu coś dla mnie
Podejrzałam na insta 1beautynewsruWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2099 |
|
Kici kici miau miau
|
te chanelowe juz sa na ich stronie jesli chodzi o to. Rouge Allure Velvet Extreme Matte.
|
|
|
|
#2100 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
ciekawe czy w grudniu po Świętach będą jakieś wyłączenia z %%
o ile w ogóle dadzą doroczną promkę na kolorówkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.

szkoda bo mialabym podklad trwaly i niezmieniajacy się podczas noszenia. Nie znam zupelnie podkladow Fenty, moze powinnam zbadac. Z Fenty mam sticka Amber
taki lekko satynowy. Jednocześnie nie odbija się na telefonie, nie zmazuje przy dotknięciu, trwa do końca dnia. Trochę przypomina mi MACa Pro Longwear w szklanej butelce, ale jest lepszy. Niestety w Polsce wycofują tą markę i jeśli coś gdzieś jeszcze zostało, to kolory mocno przesiane.
Na Fenty nawet nie patrzyłam, już fakt tego, że to marka kosmetyków piosenkarki, której muzyka jest dla mnie do 
To są po prostu bardzo dobre kosmetyki, o ciekawych, nowoczesnych formułach. Przecie Riri ich sama w domu nie ukręca, jest tylko ich "twarzą" tak naprawdę. A ponieważ ma megakasę i supersprawną machinę marketingową, to może sobie pozwolić na wiele: nowatorskie formuły, niewykluczającą nikogo gamę kolorów podkładów (głównie tym zasłynęła przecie, no i brawo, wreszcie), genialne kampanie reklamowe, całkiem znośne ceny produktów, fajne działania w mediach społecznościowych itp.
Oby więcej takich, zmuszających dinozaury do posunięcia się na rynku, unowocześnienia składów, poszerzenia gamy kolorów, szukania nowych pomysłów.

Pytanie czy Dim Light nada się na pudrowanie korektora pod oczami, czy może Ethereal? Po swatchach w necie widzę że on bardzo jasny, a ktoś tu pisał, że on transparentny? Nie chcę kupować paletki tylko dla pudru Diffused.
Macowe blyszczyki moga sie schowac przy Fenciakowych
Wzięlam tez podwójny rozswietlacz Killawatt, ten różowo-brzoskwiniowy, średnio jasny, z Girl Next Door i Chic Phreak. Ladniutki. Aaa, i jeszcze zlapalam ten nowy tusz Narsa, Climax i koejna próbkę podkladu Hudy, 230, testów cd będzie. No i w końcu uległam macowemu Grand Illusion w kolorze Just Hustlin: taki nieoczywisty beż z lila połyskiem, chodził za mną od dawna, zobaczymy, czy słusznie.