Starania o dziecko od 2018, cz. 8 ! - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-09, 11:03   #2431
sunshine16
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry .. na teście biało

CC mialam bo nie było postępu porodu. (brak partych) Najprawdopodobniej po znieczuleniu w kregoslup cos sie poknocilo.
Co do kolejnej nie wiem czy sn czy cc.. najpierw trzeba zajść
Który masz dpo? Jeszcze może za wcześnie za test. Trzymam kciuki

Śniło mi się dziś, że zrobiłam betę i wyszedł wynik 12 w sumie nie wiem dokładnie kiedy spodziewać się @ bo owu miałam później, ale obstawiam, że w środę
Przed nami dziś 600 km trasy, wczoraj się przeziębiłam i już czuję, że będzie to ciężka podróż

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 12:05   #2432
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
Ej ale jeszcze nie masz @ ? to dlaczego juz obstawiasz ze w srode bedzie nowy cykl ? Moze jeszcze za wcześnie na test ?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
@ powinna byc w srode...
No moze macie racje ale ja juz nie testuje.. czekam do srody grzecznie

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
Który masz dpo? Jeszcze może za wcześnie za test. Trzymam kciuki

Śniło mi się dziś, że zrobiłam betę i wyszedł wynik 12 w sumie nie wiem dokładnie kiedy spodziewać się @ bo owu miałam później, ale obstawiam, że w środę
Przed nami dziś 600 km trasy, wczoraj się przeziębiłam i już czuję, że będzie to ciężka podróż

11dpo

Gdzie wyruszacie?
Stary 2018-09-09, 12:20   #2433
Angel7891
Wtajemniczenie

No i pik LH coraz jaśniejszy więc miałam owulacje w dniu spodziewanej miesiączki, no super, fajnie, że taki ten cykl przewidywalny dziewczynki na moim przykładzie widzicie, że wszystko się może zdarzyć

Angel7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 12:37   #2434
morelle_
Zakorzenienie

Ja wychodzę z założenia, że lepiej jest nic nie mierzyć itd. Jak się czasami za bardzo chce to nic nie wychodzi.
Chyba Teraz tak mam

morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 12:41   #2435
Rozesmiana92
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Niby sie spodziewałam I... ale i tak przykro. .. w śr zaczniemy 4cs... prawda jest taka że jak sie nie uda w pierwszych 3-4 cyklach to później już będzie coraz trudniej..

Yh a dzis idziemy w odwiedziny do rodzinki do 3mc dzidziusia.. może się zarażę ...
Za wczesnie na testowanie.
Ja wiem, ze ciezko wytrzymac, ale postarajcie sie testowac jak @ sie spoznia. Nie wszystko jeszcze jest u Ciebie na przegranej pozycji
Nie wszystkim test ciazowy wychodzi kilka dni przed @

Mi dzis jest tak okropnie smutno bo moj maz wyjezdza na tydzien strasznie sie czuje az on jest w szoku, ze tak bardzo to przezywam. Ale jakos tak noo

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Robotek9 Pokaż wiadomość
Co to za teoria że po 3 cyklach pod górkę przecież to jak nic... Raz może nie być owulki raz nie trafić a nawet jak się trafi to jest 30 %szans na zapłodnienie, więc po 3 nie ma co panikowac że jak nie teraz to nigdy

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
No dokladnie... Przeciez nawet lekarze zalecaja spokojne 12cykli, a pozniej nalezy sie martwic, a nie po 1 czy 3 cyklach...
Stary 2018-09-09, 12:54   #2436
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Ja wychodzę z założenia, że lepiej jest nic nie mierzyć itd. Jak się czasami za bardzo chce to nic nie wychodzi.
Chyba Teraz tak mam
Też tak uważam, dlatego nie zamierzam nic mierzyć

Od dzisiaj zaczynam brać Pregnę Start i od dzisiaj zaczynam odliczanie do starań - jeszcze dwa miesiące

Wczoraj się dowiedziałam, że kolega z którym pracowałam będzie tatusiem, jego dziewczyna jest w ciąży

Ja w ogóle wszędzie widzę kobiety w ciąży Któregoś dnia postanowiłam policzyć ile ciężarnych zobaczę. I naliczyłam 8 A to tylko te z widocznym brzuszkiem, kto wie czy kolejne 8 nie było we wczesnej ciąży

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Rozesmiana92 Pokaż wiadomość
Mi dzis jest tak okropnie smutno bo moj maz wyjezdza na tydzien strasznie sie czuje az on jest w szoku, ze tak bardzo to przezywam. Ale jakos tak noo
Oj, to smutno faktycznie... Ja podziwiam dziewczyny, które mają np. facetów kierowców i dają sobie z tym radę, ja bym nie zniosła ciągłych rozłąk... Ale tydzień szybko minie Często Twój mąż wyjeżdża?
carmelove_03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 12:58   #2437
wynn
Zadomowienie

Morele, carmel, tez przez chwile mialam taka teorie i przestalam mierzyc, ale przy moich cyklach ktore potrafily trwac 35-50dni to bylo zabójstwo bo bylam cala w napieciu czy to @ sie spoznia czy juz jestem w ciazy ktora nie wychodzi na testach teraz przynajmniej wiem ze ok 14 dni po skoku albo przyjdzie @ albo zrobie test 😁 jak bede musiala zrobic badania proga albo pojsc na monitoring to tez bede wiedziala kiedy ale jak ktos ma regularne cykle to chyba mierzenie nie jest potrzebne
wynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 12:59   #2438
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:

Niby sie spodziewałam I... ale i tak przykro. .. w śr zaczniemy 4cs... prawda jest taka że jak sie nie uda w pierwszych 3-4 cyklach to później już będzie coraz trudniej..

Yh a dzis idziemy w odwiedziny do rodzinki do 3mc dzidziusia.. może się zarażę ...
Haha, no szkoda, że ciążą nie można się zarazić
Tak jak już ktoś napisał martwić się można jak nie udaje się przez rok. Raz nie trafisz w owulację, raz możesz jej nie mieć, innym razem się jakoś przesunie, nie ma co się martwić Ale podobno w 4 cyklu starań sporo kobiet przechodzi taki kryzys
Stary 2018-09-09, 13:02   #2439
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelove_03 Pokaż wiadomość
Też tak uważam, dlatego nie zamierzam nic mierzyć

Od dzisiaj zaczynam brać Pregnę Start i od dzisiaj zaczynam odliczanie do starań - jeszcze dwa miesiące

Wczoraj się dowiedziałam, że kolega z którym pracowałam będzie tatusiem, jego dziewczyna jest w ciąży

Ja w ogóle wszędzie widzę kobiety w ciąży Któregoś dnia postanowiłam policzyć ile ciężarnych zobaczę. I naliczyłam 8 A to tylko te z widocznym brzuszkiem, kto wie czy kolejne 8 nie było we wczesnej ciąży

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Oj, to smutno faktycznie... Ja podziwiam dziewczyny, które mają np. facetów kierowców i dają sobie z tym radę, ja bym nie zniosła ciągłych rozłąk... Ale tydzień szybko minie Często Twój mąż wyjeżdża?
Ja tak mam z wózkami; ) wszędzie widzę wózki!

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez wynn Pokaż wiadomość
Morele, carmel, tez przez chwile mialam taka teorie i przestalam mierzyc, ale przy moich cyklach ktore potrafily trwac 35-50dni to bylo zabójstwo bo bylam cala w napieciu czy to @ sie spoznia czy juz jestem w ciazy ktora nie wychodzi na testach teraz przynajmniej wiem ze ok 14 dni po skoku albo przyjdzie @ albo zrobie test jak bede musiala zrobic badania proga albo pojsc na monitoring to tez bede wiedziala kiedy ale jak ktos ma regularne cykle to chyba mierzenie nie jest potrzebne
Jeśli Ci to pomaga to jak najbardziej mierz.
Ja też mam nieregularne od 14 do 48 dni. Także loteria. Jednak nie będę mierzyć.
Jak nie uda się za miesiąc to kupię paski do spr owulacji.
Za pierwszym razem otworzyłam tylko opakowanie i juz byłam w ciąży
Hehe siła sugestii

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Rozesmiana92 Pokaż wiadomość
Za wczesnie na testowanie.
Ja wiem, ze ciezko wytrzymac, ale postarajcie sie testowac jak @ sie spoznia. Nie wszystko jeszcze jest u Ciebie na przegranej pozycji
Nie wszystkim test ciazowy wychodzi kilka dni przed @

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

No dokladnie... Przeciez nawet lekarze zalecaja spokojne 12cykli, a pozniej nalezy sie martwic, a nie po 1 czy 3 cyklach...
Współczuję rozłąki.

Mi od kilku dni tz działa na nerwy. Pewnie przez @

Stary 2018-09-09, 13:04   #2440
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Morele, carmel, tez przez chwile mialam taka teorie i przestalam mierzyc, ale przy moich cyklach ktore potrafily trwac 35-50dni to bylo zabójstwo bo bylam cala w napieciu czy to @ sie spoznia czy juz jestem w ciazy ktora nie wychodzi na testach teraz przynajmniej wiem ze ok 14 dni po skoku albo przyjdzie @ albo zrobie test 😁 jak bede musiala zrobic badania proga albo pojsc na monitoring to tez bede wiedziala kiedy ale jak ktos ma regularne cykle to chyba mierzenie nie jest potrzebne
Hmm no tak, skoro mówisz, że masz cykle 35-50 dni to faktycznie ciężko, bo jak nie wiesz ile ten cykl będzie trwał to nie wiadomo czy @ się spóźnia, kiedy zrobić test ciążowy itp. Ja mam regularne cykle 30 dni, czasem jak jest większy stres to potrafi się kilka dni spóźnić. A ginekolog coś mówił na te Twoje cykle? Bo 15 dni różnicy w cyklach to spory rozstrzał
Stary 2018-09-09, 13:07   #2441
morelle_
Zakorzenienie

Paulina 87 widziałam, że też starasz się o drugie i tak ja miałaś cc. Ile lat ma Twoje dziecko?

Stary 2018-09-09, 13:08   #2442
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak mam z wózkami; ) wszędzie widzę wózki!
Haha to chyba tak już jest Jak nie myślisz o ciąży, dzieciach to tak nie zwracasz uwagi na te wszystkie mamuśki i dzieci dookoła. A jak już zaczniesz myśleć to nagle są wszędzie
Stary 2018-09-09, 13:11   #2443
morelle_
Zakorzenienie

Dokładnie

Stary 2018-09-09, 13:28   #2444
wynn
Zadomowienie

U gina ostatnio bylam jakos w lutym, wtedy mowil ze po terminacji ciazy moj organizm musi dojsc do siebie. Juz duzo czasu minelo, ale obecnie obstawiam ze to wina stresu ktorego ostatnio mam wiele, wiec pójdę do gina jak ten stres sie skonczy wczesniej mialam cykle jal w zegarku wiec licze na to, ze w końcu mi sie wszystko ureguluje

Morele przy takich nieregularnych cyklach to nawet niewiadomo kiedy te testy owu robic-tez to przerobilam, dla mi najlepiej sprawdza sie mierzenie ale tak jak napisalam-pogladowo zeby wiedziec kiedy owu byla i ile ten cykl bedzie trwac
wynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 13:29   #2445
Nemmireth_
Zakorzenienie

Hej my wczoraj byliśmy na tych dozynkach a wieczorem na koncercie, fajnie było chyba naprawdę mam mały brzuch bo namawiali mnie na picie i jak mówiłam ze nie mogę to się dziwili

Wczoraj pierwszy raz Tz poczuł jak Mała kopie ☺ a dziś pierwszy raz zobaczylismy to jak fajnie brzuch skacze śmieszne to
Jutro wizyta, ciekawe ile Ona waży i czy wszystko z nią w porządku ☺

Milej niedzieli ☺

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 13:33   #2446
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
U gina ostatnio bylam jakos w lutym, wtedy mowil ze po terminacji ciazy moj organizm musi dojsc do siebie. Juz duzo czasu minelo, ale obecnie obstawiam ze to wina stresu ktorego ostatnio mam wiele, wiec pójdę do gina jak ten stres sie skonczy wczesniej mialam cykle jal w zegarku wiec licze na to, ze w końcu mi sie wszystko ureguluje

Morele przy takich nieregularnych cyklach to nawet niewiadomo kiedy te testy owu robic-tez to przerobilam, dla mi najlepiej sprawdza sie mierzenie ale tak jak napisalam-pogladowo zeby wiedziec kiedy owu byla i ile ten cykl bedzie trwac
Każda z nas intuicyjnie najlepiej wie co dla niej dobre

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Hej my wczoraj byliśmy na tych dozynkach a wieczorem na koncercie, fajnie było chyba naprawdę mam mały brzuch bo namawiali mnie na picie i jak mówiłam ze nie mogę to się dziwili

Wczoraj pierwszy raz Tz poczuł jak Mała kopie ☺ a dziś pierwszy raz zobaczylismy to jak fajnie brzuch skacze śmieszne to

Milej niedzieli ☺

Milej ndz.

U mnie brzuch pojawił się w 8 Mc
Noszę 32. A w 9 Mc nosiłam rozmiar 34

Stary 2018-09-09, 13:37   #2447
madz88
Zakorzenienie

Hej! Witam się po panieńskim! Bylo super! Poszłyśmy na sushi i było mega pięknie ułożone na takich łodziach i mostach. No mega! Na szczęście przeziębienie odpuscilo, trochę brzuch mnie od @ bolał ale dałam radę były też testy na znajomość Pana Młodego 50 pytań i chyba z 5 zdjęć do rozpoznania. Zdjęcia wszystkie poznałam a na pytania to i tak większość odpowiedziałam bardzo dobrze się bawiłam. A teraz jadę pomoc posprzątać i jedzenia trochę zabrać, a potem do teściowej.
A jutro po pracy jadę na pierwszą przymiarke sukni

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 13:52   #2448
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulina 87 widziałam, że też starasz się o drugie i tak ja miałaś cc. Ile lat ma Twoje dziecko?

5 latek

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:

Milej niedzieli ☺

A na czyim koncercie byliscie?
Stary 2018-09-09, 14:43   #2449
kasia1221
Zadomowienie

Witam się
Dziewczyny w środę powinnam mieć owulacje, czy jak pójdę do gina w czwartek to czy on będzie w stanie mi powiedzieć czy owulacja była? Czy trzeba kilka dni pod rząd chodzić na monitoring?

kasia1221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 15:03   #2450
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia1221 Pokaż wiadomość
Witam się
Dziewczyny w środę powinnam mieć owulacje, czy jak pójdę do gina w czwartek to czy on będzie w stanie mi powiedzieć czy owulacja była? Czy trzeba kilka dni pod rząd chodzić na monitoring?

Nie no powinien ci powiedzieć co widzi. Ale dla stwierdzenia owulacji potrzebny jest pełny monitoring czyli przed, mniej więcej w trakcie i po. Wtedy masz pewność. W przypadku pojedynczej wizyty może być tak jak u niektórych dziewczyn że niby owu nie bylo a ciaza jest

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 15:24   #2451
Krop_pka
Raczkowanie

Ale tu dzisiaj cicho
Ja jestem w trakcie remontu i ciągle że szmatą latam i żeby za nudno nie było pralka wysiada i nie chce wirować

Krop_pka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 15:26   #2452
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
5 latek

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

A na czyim koncercie byliscie?
Ooo to już duże

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia1221 Pokaż wiadomość
Witam się

Mój widział

Stary 2018-09-09, 15:38   #2453
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Krop_pka Pokaż wiadomość
Ale tu dzisiaj cicho
Ja jestem w trakcie remontu i ciągle że szmatą latam i żeby za nudno nie było pralka wysiada i nie chce wirować

Może to nic takiego! Moja odmówiła wirowania jak zapięcie od stanika zaczepiło się o dziurkę bębna
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 15:44   #2454
Krop_pka
Raczkowanie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85845165]Może to nic takiego! Moja odmówiła wirowania jak zapięcie od stanika zaczepiło się o dziurkę bębna [/QUOTE]Piorę pościel, ale chyba po 10 włączeniu od nowa płukania zaskoczyła nie wyobrażam sobie teraz ręcznie wszystkiego płukać

Stary 2018-09-09, 15:56   #2455
pajka03
Zakorzenienie

Dzień dobry fatalny mam dziś humor, na wszystkich tylko warcze...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 16:03   #2456
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Dzień dobry fatalny mam dziś humor, na wszystkich tylko warcze...

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Cos sie stało ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 16:04   #2457
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez Krop_pka Pokaż wiadomość
Ale tu dzisiaj cicho

Sprawdz filtr.. Tez potrafi odmowic wirowania jak jest tam syf

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-09, 16:24   #2458
Krop_pka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Sprawdz filtr.. Tez potrafi odmowic wirowania jak jest tam syf

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Sytuacja opanowana

Stary 2018-09-09, 16:37   #2459
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:

Milej niedzieli ☺

Nem pochwal się jutro wrażeniami z wizyty

Stary 2018-09-09, 17:59   #2460
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
To musi być niesamowite uczucie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości