|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Tarczyca pomocy
Mam straszne dolegliwości w związku z chorobą tarczycy. Czy ktoś może na to zerknąć? Mam 25lat.
Moje wyniki z marca Tsh 4,010 Ft3 4,07 Usg: prawy plat 38x15x17, lewy 40x14x16, cieśń o gr. 3mm. W lewym płacie na granicy z cieśnią zmiana o mieszanej echogeniczności, bogato unaczyniona o wym. 14x5mm. Pozostały miąższ o jednorodnie obniżonej echogeniczności z licznymi torbielkami o śr. Do 3mm. Moje wyniki z sierpnia: Tsh 13,776 Ft3 5,70 Ft4 13,08 Magnez,wapń,d3,b12 w normie. Czy ktoś może mi rozjaśnić czy to niedoczynność czy hashimoto? Jakie wyniki powininem jeszcze zrobić? Czy jak się idzie do endokrynologa to patrzy na wyniki zrobione przeze mnie czy kieruje ponownie? Czy mogę wyleczyć to bez hormonów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tarczyca pomocy
Poczytaj o przeciwciałach anty TPO. I co najważniejsze nie lecz się sam tylko idź do lekarza specjalisty czyli endokrynologa, jak nie prywatnie to na NFZ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz spojrzy na wyniki, które robiłaś. Bez hormonów się nie da. Powinnaś jak najszybciej udać się do endokrynologa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Atg 114,7
atpo 6523 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Hashimoto i to od daaawna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Zawsze podawaj normy do badań, różne labolatoria mają różne zakresy referencyjne.
Choć i tak na pierwszy rzut oka widać hahsi i niedoczynność.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.