|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Komplikatorka
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 46
Cytat:
|
|
|
#872 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam Huawei'a już przeszło 2 lata i polecam, naprawdę, a nie jestem łaskawa dla telefonu. Baterię i pamięć zajeżdżam regularnie.
|
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wcześniej miałam Huawei p9 lite, teraz mam huawei mate 10 lite, który jest porównywalny do p20 lite.
Nie zamieniłabym teraz Huawei na żaden inny telefon Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Huawei P9 i już nigdy więcej. Zdecydowałam się na niego bo miał robić dobre zdjęcia, zarówno selfie jak i normalne, ale się rozczarowałam. Zdjęcia z przedniej kamerki wychodzą takie sobie, z tylnej też są kiepskie, zwłaszcza jak robi się już ciemno, nie mówiąc o tym, że przekłamuje kolory.
W grudniu będę zmieniać telefon (nie przy zmianie abonamentu, kupuję sama) i też mam dylemat co wziąć. |
|
|
|
|
#875 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam dobre zdanie o Samsungach z serii A oraz J. Sa mniej promowane niz ''S'', przez co - moim zdaniem - za mniejsze pieniadze dostaje sie lepsza jakosc. Mam A5 i nie wiem, czego mogloby temu telefonowi brakowac. Po 2 latach nadal smiga jak nowy.
|
|
|
|
|
#876 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
|
#877 |
|
Konto usunięte
|
Ja z Huawei mam jeszcze P8 Lite i jestem zadowolona. Aparat na moje potrzeby jest ok, szybko łapie ostrość tekstu. Nie mam na co narzekać, choć mógłby mieć jeszcze podczerwień, zazdroszczę ludziom możliwości sterowania klimatyzacją za pomocą telefonu
|
|
|
|
|
#878 |
|
Skrzat leśny
|
Ja właśnie totalnie zajechałam baterię 4000mAh w Xiaomi po bodajże pół roku i już nie wiem na co patrzeć. Przeglądam mgsm i tylko większy mętlik w głowie, no nie ma nic co by do mnie krzyczało 'bierz mnie!'
Xiaomi nie wezmę tylko ze względu na to, że tu gdzie mieszkam nie da się go nawet oddać do serwisu na jakąkolwiek wymianę szkła czy czegoś innego. Znaleźć case na mój rozmiar to też sztuka, bo wszystkie do tej pory były za małe. Śmiga spoko, tylko ta bateria i miejsce na dysku mnie bolą. Zdjęcia też takie meh... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Oprócz aparatu i baterii na pewno przy wyborze kolejnego telefonu będę myślała o tym czy znajdę szkło na ekran, które będzie idealnie pasowało. Bo do Huawei P9 nie znalazłam. Tzn teoretycznie pasuje ale jest węższe niż ekran i nie chroni go w całości.
Jeśli chodzi o baterię to zdaję sobie sprawę z tego, że przy moim korzystaniu z telefonu codzienne ładowanie to jest standard. Byle bym tylko nie musiała robić tego 2 razy dziennie, jak po półtora roku użytkowania obecnego. Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2018-09-10 o 14:44 |
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;85847917]to jest ostatnio moja ulubiona: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0568931008.html tylko że ona u mnie jest faktycznie do połowy łydki a nie lekko za kolano
z balerinami Melissa też dobrze wygląda Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#882 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tej strony. Mam jeszcze model Nina. Noszą sie świetnie, w Ninie przechodziłam cała końcówkę poprzedniego lata i spora cześć jesieni. Rozmiarówka standardowa, na stronie są podane wymiary i są one zgodne z tym, co ja mam - nosze s i sukienki mam eski, leżą idealnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Nie jest cienka. To dresowka, ale bardzo porządna. Nie rozciąga się, łokcie w Ninie tez mi się nie wybiły. Rosę jest uszyta z troszkę cieńszej dresowki, ale nie jest to szmatka, tkanina jest naprawde porządna. Ogólnie polecam te stronę, kontakt przez messengera świetny, realizacja zamówienia tez szybka. |
||
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Dwa tyg. Temu wróciłam z urlopu do wynajmowanego mieszkania. Nie było mnie ok. Trzech tygodni, właścicielka poprosiła mnie przed wyjazdem o zakup ubezpieczenia mieszkania, co też uczyniłam. Właścicielka mieszka za granicą. Po powrocie zastałam mieszkanie zalane. Uszkodzone zostały moje prywatne meble, których Akurat ubezpieczenie nie obejmowało- koszty ma zwrócić osoba która zalała mieszkanie. Z ubezpieczenia właścicielka ma dostać pieniądze za uszkodzony sufit (zerwany) i resztę typu podłogi itd. Skutki zalania nie utrudniają jakoś mocno mieszkania, aczkolwiek musieliśmy po tym posprzątać, i jednak mieszkamy już od dwóch tygodni w mieszkaniu, w którym jest zerwany sufit, "napompowane" (nie wiem jak to ujac) zalane ściany, i panele pod które też podeszła woda. (W kuchni i pokoju) Remont zaplanowany jest na koniec września, bo wtedy ma wrócić mąż właścicielki W tym czasie my bedziemy musieli się gdzieś przenieść, prawdopodobnie koszty pokryje właścicielka, ale jeszcze nie wiadomo, gdzie.. Moje pytanie jest takie: czy zaplacilibyscie czynsz w normalnej kwocie za miesiąc w tych warunkach? Nigdy nie byłam w takiej sytuacji i zastanawiam się jak to wygląda z perspektywy najemcy i wynajmującego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#884 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesli tak, to nie musisz placic czynszu w normalnej kwocie. Czynsz sie wtedy zmniejsza, ale nie po to, zeby mniej placic, tylko zeby ''zachecic'' wlasciciela do naprawy szkod. Najczesciej takie szkody to np. brak ogrzewania, roboty drogowe, plesn. Zmniejsza sie o ok. 20% czynszu (ale to zalezy od przypadku). Jesli mieszkanie jest w Polsce, to nie wiem. |
|
|
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przeciwnym razie oczywiście nie chciałabym płacić pełnego czynszu. Z innej beczki, jestem trochę w szoku, że po zalaniu, które opisujesz, warunki w mieszkaniu „nie utrudniają jakoś mocno mieszkania”. Nie było Was trzy tygodnie, być może mieszkanie stało zalane tyle czasu, nikt tego nie wysuszył, za jakiś czas może wyjść grzyb. Z ciekawości (też ostatnio nas zalała sąsiadka) wiadomo, co się stało i czy sąsiedzi zorientowali się, że mogli Was zalać? |
|
|
|
|
|
#886 |
|
Konto usunięte
|
Czy robienie co tydzień henny brwi osłabi lub zniszczy włoski?
|
|
|
|
|
#887 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej. Pamięta ktoś, że wczoraj pytałam, czy wypada komuś napisać, że się woli kontakt pisany niż telefoniczny? No to napisałam i koniec końców umówiliśmy się na jutro. Coś tam dziś piszę do niego i dostaję odpowiedź: rozumie. Matko, witki mi opadły i wszystko mi opadło. Teraz mam inny kłopot, czyli jak napisać, że się rozmyśliłam, ha ha
problemy trzeciego świata normalnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#888 |
|
Inez
|
Co najlepsze na gardło? Od rana trochę mnie boli, teraz ból się nasila i czuję, że zaczynam chrypnąć. Bardzo potrzebuję głosu, nie mogę sobie teraz pozwolić na jakieś niedyspozycje. Czuję się trochę przeziębiona, wypiję wieczorem polopirynę, Gripex albo coś w tym stylu, ale co dodatkowo na to gardło?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#889 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#891 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a jeśli nie chcesz się tłumaczyć to też, napisz po prostu: zmieniłam zdanie, nie chcę się spotykać jutro ani nigdy. tyle. rezygnacja ze spotkania to zapewne i tak będzie początek końca tej znajomości więc nie ma powodu aby się przejmować, że ktoś się obrazi. |
|
|
|
|
|
#892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki, Mada, to moje początki w poznawaniu płci przeciwnej przez internet. Nie toleruję błędów w stylu "ja rozumie", bo to nawet nie ortograf, a podstawa podstawy. Nie wiem, czy tłumaczyć swoją decyzję, ale chyba lepiej nie.
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#894 | |
|
Inez
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8584948 5]Orofar Max[/QUOTE]
Cytat:
|
|
|
|
|
#895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuję szybkiej pomocy, co mogę wziąć na mocne parcie pęcherza? Nie mam żadnych tabletek
Wysłane z iPhone'a
|
|
#897 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
niemniej jednak, to jeśli jednak zrywasz kontakt, to jednak zrobiłabym to tak aby on zrozumiał. ja tak kiedyś spławiałam faceta kilka tygodni, bo się wstydziłam napisać wprost, że nic z tego nie będzie.
|
|
|
|
|
|
#898 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakby napisał "muj" to np. mogłabym założyć, że dysleksja czy coś. A rozumie? Na to nie mam wyjaśnienia. I jeszcze inne kwiatki, typu brak jakiekolwiek znaku zapytania przy pytaniach.
Chociaż nie, muj też by mnie odstraszyło. Jednym słowem, chyba się nie dogadamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#899 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#900 |
|
Konto usunięte
|
Zgadzam sie z Pani_Mada. Tez mi sie wydaje, ze jak ktos ma naprawde takie braki, to zauwaza sie to wczesniej, w sumie juz po paru wiadomosciach.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.

Xiaomi nie wezmę tylko ze względu na to, że tu gdzie mieszkam nie da się go nawet oddać do serwisu na jakąkolwiek wymianę szkła czy czegoś innego. Znaleźć case na mój rozmiar to też sztuka, bo wszystkie do tej pory były za małe. Śmiga spoko, tylko ta bateria i miejsce na dysku mnie bolą. Zdjęcia też takie meh... 

problemy trzeciego świata normalnie.
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58