![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Zadomowienie
|
Vica potem to spiszesz i bedziesz milionerką
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
a ja dziś robię sałatkę z kurczakiem, pestkami słonecznika, makaronem, sosem sojowym, suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami😁
a i z czosnkiem, uwielbiam😂 my wczoraj byliśmy zwiedzać ten szpital w którym chce rodzic😊 i wszystko mi się podobało.. mniej niż 3 lata temu był generalny remont więc wszystko takie świeże jeszcze😊 a no i teraz już jest możliwe znieczulenie😊 mam tylko nadzieję że uda Nam się wynająć tą salę w której tz będzie mógł ze mną być cała dobę po porodzie bo jestem od niego uzależniona..😛 no nie wyobrażam sobie żebyśmy byli osobno szczególnie w nocy😑 tak wiem że to dziwne, aż wstyd się przyznac😛 a po za tym niech tez sie uczy jak sie dzieckiem zajmowac bo my nie mieliśmy nigdy z żadnym do czynienia więc boję się że sobie nie poradzę a tak razem zawsze razniej😊 ja też mam większy temperament niż Tz.. a teraz to już w ogóle muszę się prosić bo On się "boi" brzucha.. że mnie coś zaboli, bo ja ciągle dysze, że on nie chce mnie męczyć.. przynajmniej tak mówi ale ja myślę że chodzi o to że wyglądam jak wieloryb..😑 a dziś w poczekalni baba się do mnie przyczepila że ona rok czeka do Endo a i tak w kolejce siedzi bo wciskają na wizyty co 5 min w sensie że mnie. no szkoda bardzo że nie zapisałam się rok temu na wizyty co 6tyg bo wiedziałam że w ciazy bede i że tarczyca mi zglupieje! wrr.. ale mnie wkurza takie gadanie. ale lekarz dziś do mnie że on chce się spotkać na wizycie znów za 4-6 tyg no chyba że wcześniej urodze bo na końcówce ciazy to nigdy nic nie wiadomo i zdałam sobie sprawę że faktycznie za te 6 tyg to już praktycznie donoszona ciąża.. ale ten czas leci🤤 a ja jeszcze w lesie, prawie nic nie mam🤤 |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogolnie z tz kiedys gadalam o tym, bo w birth centre w szpitalu na pewno moze partner spac, ale nie jestesmy pewni czy w szpitalu tez, jesli sie okaze, ze wyladuje na oddziale.. i ja do niego mowie- kurcze chcialabym zebys byl, bo tak pierwsza noc i ja calkowicie sama z dzieckiem jeszcze obolala? A on do mnie, ze wiadomo, ze jesli bedzie sie dalo to oczywsicie, ze bedzie, ale przeciez dziecko i tak nie bedzie ze mna tylko je zabiora do sali dla noworodkow ![]() haha uswiadomilam go, ze takie rzeczy to za czasow naszych matek sie dzialy i teraz dzieci sa w sali kolo mamy :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Raczkowanie
|
U nas położna z porodowki przy nas zapytała takiej juz z oddziału że te po cc po 12h są pionizowane i już mają dziecko cały czas i że to praktycznie nie możliwe żeby sama ogarnęła wszystko i mąż wtedy powinien być można powiedzieć że inaczej jest mega słabo bo jest jedna położna a zanim każde dziecko poda ogarnie i wszystko to mija duuuzo czasu. a ta z oddziału ja poprawiła że pionizacja i dają dziecko na 24h na dobę już nawet po 6h bo za mało rak do pracy i rodzących duzo😑 u nas te sale komercyjne są 4 więc mam nadzieję że jakaś będzie wolna i kosztuja za dobe 150 zl bez lazienki 200 z lazienka. jestem w stanie przeżyć taka kwote😊
ja wiedziałam że te maluszki są od razu z mamami a i tak poczułam się rozczarowana że nie widzieliśmy żadnego maluszka😂 jedno dziecko zaczęło płakać i było je słychać na korytarzu i mój tz to najbardziej wspominał że to mu się najbardziej podobalo, zrobilo najwieksze wrazenie ze jego tez tak bedzie kwilil i cały czas mówi że on już nie może się doczekać aż go zobaczy na zywo😊 mam takie pytanie.. myslicie ze można zamrozić ser żółty w kawałku? |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej, bez takich , ja tu lecę jakieś dwa tygodnie dłużej w celibacie nakazanym ![]() Co gorsza tak już chyba do rozwiązania, ja nigdy z TZ nie mielismy az tak dlugiej rozlaki , normalnie testuja te nasze zwiazki lekarze ![]() Co do tej laski z pokoju, masakra... Z tego co piszesz dziewczyna albo ma dwubiegunową depresję albo schizofrenię, na 100 %. Smutne jest , że nikt nie kontroluje takich rodzin i takie dziecko umówmy się , które dorastało w tak patologicznej rodzinie, nie ma szans na bycie normalnym społecznie.. Ostatnio w tvn uwaga byl program co dziewczyna ponad 30 lat miala , mieszkala z rodzicami na wsi z bratem, byla uposledzona psychicznie a sąsiad , młody chlopak tez po 30 r zycia ja posuwał bo inaczej tego określić nie można.. Dziewczyna zaszla w ciaze, miala nadwage, nikt niby z rodziny i ten chlopak , ktory byl zdrowy na umysle nie wiedzieli, ze jest w ciazy i jak urodzila "z zaskoczenia" w domu, to jej matka czyli babcia tego dziecka wlozyla je do wiaderka i wystawila na przedsionek domu!! Wezwali karetke , mysleli, ze sie nie zorientuja, ze ona rodzila, na szczescie znalezli tego dzieciaka w tym wiaderku juz na skraju ale odratowali go i na szczescie odebrali! Postepowanie trwa, jej ojciec czyli dziadek dziecka dostal zawalu w miedzyczasie jak byl wzywany na swiadka w sprawie i zmarl bo nie wytrzymal tego wszystkiego, no koszmar, ze tacy ludzie po prostu są i się rozmnażają w takich sposób................. Wręcz obrzydliwe takie rodziny są z tragicznym skutkiem dla takich noworodków i pytanie o ilu takich przypadkach światlo dzienne nie zobaczy a ile się wydarza.. Cytat:
![]() Co pozamawiałaś? ![]() Cytat:
Cytat:
Z własnego wyboru pracujesz czy takie są zasady w tym meksyku w pracy w ciąży? Nie brzmi to wszystko dobrze, nie możesz się skonsultować z lekarzem co się dzieje, zebys jakiegos zatrucia ciazowego nie dostala i nie przegapila Cytat:
![]() ![]() a 10.11 wypadają moje urodziny i rocznica poznania się z moim TŻ, jak będe ustalać CC, postaram się uwzględnić tę datę, TŻ się nie wyplaci na prezenty bo to juz mu sie zrobia trzy okazję w jednym dniu jak coś ![]() ![]() Termin z mlodym mam 23.11 wiec jest moze szansa na to , ze matka bedzie robic kiedys imprezki urodzinowe z mlodym ![]() ![]() Moze bedzie miec fajnych znajomych i troche mnie poodmładzają mentalnie chociaż hehe Choc mam znajome co maja te plus minus 40 stki, synowie kolo 20 stki to wygladaja czasami jak rodzenstwo albo jak para z lekka roznica wieku ![]() ![]() Cytat:
Kochana na szczęście jest internet, zakpupy online to nie zginiesz w razie jak cos sie wydarzy predzej a z wyprawką bedizesz do tylu, to sie w ogole nie stresuj ![]() ![]() Dziewczyny, czy Wy kojarzycie z ta polozna, ktora przychodzi do Was po porodzie do domu kilka razy? Moja siostra mnie meczy , ze mam sobie wybrac polozna a ja nie chce nikogo w domu widziec obcego i mam gdzies ich jakies przepisy |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do poloznej, to podobno bedac w szpitalu podajesz miejsce gdzie bedziesz po porodzie z dzieckiem i jesli nie masz wybranej poloznej, to przychodzi do Ciebie ta, ktora jest z przychodni w twoim obrebie. Przynajmniej mi tak tlumaczono. Ma pomoc w pierwszych dniach z dzieckiem, sprawdzic czy dobrze przybiera na wadze, czy pepuszek sie goi, Tobie ewentualnie pomoc w karmieniu albo zdjac szwy. Ale najpierw powinna dzwonic i sie umowic - wiec jak nie chcesz tych wizyt to mysle, ze mozesz z nich zrezygnowac. Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zadomowienie
|
Sylvana ona musi przyjść, wtedy podpisujemy papier, że nie chcesz wizyt i tyle. Do położnej pewnie jakiejś jesteś zapisana, bo nawet w przychodni deklarujesz polozna.
Strasznie mnie rozłożyło chorubsko. Ledwo zipie ![]()
![]() |
#2267 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny monitor oddechu lepiej nowy kupic, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
Sylvana, na płasko i pół leżąco wypróbowane przez brata
![]() Sorry za burdel w tle ![]() ![]() ![]() Ma wibracje (starszy uwielbiał wibracje do tego stopnia, że mąż leżaczek zrobił na prąd, bo baterie szły jak woda), ta zabaweczka ma światełka i muzyczki w 2 głośnościach i na zasadzie, że leci cały czas lub że leci jak dziecko uruchomi. Dokładnie się temu nie przyglądałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Ja kupilam nowy no bo kupujac uzywany to ryzyko czy sprawny
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zadomowienie
|
Ja kupilam uzywany i sprawdził sie super
![]() Dziewczyny w szpitalach super ze juz wychodzicie ![]() Jade na konsultacje w sprawie porodu... stresa mam ![]() Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
#2271 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
Ja deklarowałam wybór położnej jak się zapisywałam do szkoły rodzenia. Ale cieszę się, ze ona przyjdzie, bo to super babka i jak będę miała wątpliwości to na pewno pomoże
![]()
#2273 |
Zadomowienie
|
Nie, z jakimś lekarzem ale nie wiem dokładnie
![]() Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
A skad takie cos? Sama sobie to jakos ogarnelas, czy kazdy w uk ma taka konsultacje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.