Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 46 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-11, 20:52   #991
theali
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 46

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Do jakich spodnic/sukienek nosicie pończochy? Ja powiem, że się czuje średnio komfortowo. Noszę spodnice/sukienki trochę za połowę uda lub do kolan. I ciągle mam wrażenie, że pończochy widać. A nie chce się nimi "chwalić". I źle się czuję jak sukienka/spódnica jest luznuejsza, bo się łatwo może odchylic, ale też źle się czuję jak przylega, bo wtedy odbija się koronka. Nie wspomnę, że jak mam pas do pończoch, to już w ogóle mam wrażenie, że się odbija na bardziej przylegających ubrabiach. Do dłuższych i luźniejszych spodnic/sukienek nie ma problemu. Jednak przez to nie noszę ich prawie wcale.

Przy samonosnych też wkurza mnie ta guma, co trzyma, bo po kilku godzinach czuje dyskomfort na udach i mam ochotę je ściągnąć /"odkleic".

Ale się wyzalilam. Jakieś rady?
Najkrótsze - kilka centymetrów przed kolano. Sporo dłuższych. Praktycznie zawsze rozkloszowane, od lekkiego trapezu po pełne koło. Do ołówkowego kroju też się zdarzyło, ale wtedy czułam się nieco mniej komfortowo (chociaż może przez to, że ogółem średnio się czuję w dopasowanych krojach).
W przypadku pończoch do paska możesz wybrać takie z gładką manszetą zamiast koronki - wtedy w sumie tylko żabki mogą się lekko odbijać. Samonośnych nie noszę, są dla mnie mniej wygodne.

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Nie mam kurde jakiś grubych ud, różne pończochy próbowałam, ale za każdym razem ta gumka była nieprzyjemna dla mojego ciała, a po ściągnięciu zostawiła taki ślad dwóch pasków. No nie wiem. Może to kwestia przyzwyczajenia?
Znam osoby, które od tego silikonu w pończochach samonośnych miały odparzenia. Może też masz bardziej wrażliwą skórę.
theali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-11, 20:56   #992
pannajoanna71
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0dorothy Pokaż wiadomość
Miała któraś z Was podkład Giorgio Armani Power Fabric? Chcę zrobić przesiadkę z lancome Teint Idole Ultra Wear, dziś dałam się namówić na pełen makijaż GA i wygląda bosko... Napiszcie, że to badziew bo kusi zniżka -20% w D.

Ktoś już mi napisał, że jednak badziew, ale zamierzam jeszcze wziąć odlewkę.
Ja miałam. Może być, ale po 4h się już swiecilam... Jak za taką cenę to są lepsze zdecydowanie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

If I make a cake and it fails, it becomes a pudding.
pannajoanna71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-11, 21:01   #993
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Najkrótsze - kilka centymetrów przed kolano. Sporo dłuższych. Praktycznie zawsze rozkloszowane, od lekkiego trapezu po pełne koło. Do ołówkowego kroju też się zdarzyło, ale wtedy czułam się nieco mniej komfortowo (chociaż może przez to, że ogółem średnio się czuję w dopasowanych krojach).
W przypadku pończoch do paska możesz wybrać takie z gładką manszetą zamiast koronki - wtedy w sumie tylko żabki mogą się lekko odbijać. Samonośnych nie noszę, są dla mnie mniej wygodne.

Znam osoby, które od tego silikonu w pończochach samonośnych miały odparzenia. Może też masz bardziej wrażliwą skórę.
Dzięki. Muszę się przekonać też do noszenia do takich przed kolano.

Może faktycznie mam wrażliwa skore, bo to taka dziwna skóra mi się robi w tym miejscu.

Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-11, 21:03   #994
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0dorothy Pokaż wiadomość
Miała któraś z Was podkład Giorgio Armani Power Fabric? Chcę zrobić przesiadkę z lancome Teint Idole Ultra Wear, dziś dałam się namówić na pełen makijaż GA i wygląda bosko... Napiszcie, że to badziew bo kusi zniżka -20% w D.

Ktoś już mi napisał, że jednak badziew, ale zamierzam jeszcze wziąć odlewkę.
Jak dla mnie średni, za cieżki, matowy. GA Luminous Silk o wiele lepszy jeśli cię swędzą w kieszeni pieniądze Albo YSL All Hours.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-11, 21:28   #995
ridja devojka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;85854284]W jakim sensie? Zawsze w jakiejś marynacie (olej+przyprawy), w 175-180 stopniach, ok. 40-50 minut.[/QUOTE]Pod przykryciem?
Jaka ilość mięsa w tym czasie?

Stary 2018-09-11, 21:49   #996
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Pod przykryciem?
Jaka ilość mięsa w tym czasie?

Nie, bez.
Podwójny filet, zwykle jakoś pokrojony.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-11, 22:07   #997
Quadesha
Zakorzenienie

Dziewczyny przesolilam sałatkę jarzynowa da się coś z tym zrobić, czy ja wywalić?

Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-11, 22:19   #998
damdalena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
przesolilam sałatkę jarzynowa
możesz dołożyć niesolonych ziemniaków i innych składników, które nie są słone (czyli ogórków konserwowych nie dawaj, a w zamian nich kwaśne jabłko). Jak już dołożysz tych innych składników, to nie dodawaj majonezu tylko olej, śmietanę i/lub jogurt naturalny. Generalnie ziemniaki, śmietana i coś kwaśnego najbardziej zneutralizują tą słoność.
damdalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-11, 22:51   #999
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186
Konto usunięte

1. Czy przewozac w bagazniku przez granice jednego kraju UE do drugiego owocowa nalewke wlasnej roboty z, powiedzmy, 1 litra spirytusu, mozna miec jakies problemy? Co trzeba ewentualnie ze soba miec, rachunek po zakupie spirytusu?

2. Jak juz jestesmy w temacie, jakie ciekawe przepisy na nalewki znacie? Takie z produktow ogolnodostepnych. Ostatnio robilam miodowo/cytrynowa, polecam na przeziebienie, idzie od razu w przelyk. Chcialam zrobic orzechowke, ale z tego co widzialam robi sie je tylko z mlodych orzechow, a do takich nie mam dostepu.
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-11, 23:31   #1000
gryx82
BAN stały

Jakiś czas temu była tu dyskusja o środkach na kamień w łazience, więc polecam moje dzisiejsze odkrycie - Ace Toilet Gel, rozpuszcza kamień w trymiga (ale trzeba uważać, bo jest serio żrący - zacząłem czyścić zacieki gąbką, bez rękawiczek jak zawsze, aż po chwili poczułem ciepło i okazało się, że gąbka jest już lekko nadżarta)

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85853540]Co do moczenia w solance to w ladach luzowych często widać, że producent już ten krok uczynił ... nastrzyki są takie, że mięso aż pływa...[/QUOTE]
Dzie?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 00:57   #1001
ruda_beksa
Zakorzenienie

[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8585533 7]
2. Jak juz jestesmy w temacie, jakie ciekawe przepisy na nalewki znacie? Takie z produktow ogolnodostepnych. Ostatnio robilam miodowo/cytrynowa, polecam na przeziebienie, idzie od razu w przelyk. Chcialam zrobic orzechowke, ale z tego co widzialam robi sie je tylko z mlodych orzechow, a do takich nie mam dostepu.[/QUOTE]

Ciekawi mnie imbirówka i mandarynkówka, chociaż nie robiłam. Mama robi aroniówkę i malinówkę, wychodzą pyszne.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-12, 05:57   #1002
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu była tu dyskusja o środkach na kamień w łazience, więc polecam moje dzisiejsze odkrycie - Ace Toilet Gel, rozpuszcza kamień w trymiga (ale trzeba uważać, bo jest serio żrący - zacząłem czyścić zacieki gąbką, bez rękawiczek jak zawsze, aż po chwili poczułem ciepło i okazało się, że gąbka jest już lekko nadżarta)

Dzie?
To takie lady chłodnicze, do których podchodzisz i mówisz "dzień dobry, poproszę 10 deka sopockiej, 5 podwawelskich i kilo fileta" w sensie mięso luzem leży, a pani podaje.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 06:34   #1003
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:

Dzie?
Kurde, użyłam go ostatnio na szyby pod prysznicem i średnio dał radę. Ja mam ten koloru jasnozielonego, a Ty?

Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 07:05   #1004
MrsRight
Raczkowanie

Wszystko, co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 46

1.Cześć, pierwszy raz w życiu będę lecieć samolotem, boję się latać ale wybieramy się na last minute do Grecji. Jak się przygotować do lotu na wczasy zorganizowane z biura podróży? Nigdy nie byłam na wczasach samolotem. Są jakieś limity odnośnie bagażu? Jaki może być bagaż podręczny?

2. Palę e-papierosa, jak wygląda kwestia jego przewozu w samolocie?

3. Czy w Grecji można bez problemu korzystać z e-papierosa?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
MrsRight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 08:37   #1005
archimonde
Raczkowanie

Nietypowe pytanie, ale może ktoś coś pomoże:

Jeden z moich członków rodziny ma problemy psychiczne (ignorowane i nieleczone...), które się ostatnio nasilają.

Ma niekontrolowane napady gniewu, rzuca przedmiotami, wszystkich wyzywa, wrzeszczy, ciągle powtarza, że nikt się z nim nie liczy i wszystko jest na jego głowie. Boję się wychodzić z pokoju, jak jest w domu, bo boję się, że coś mi może zrobić.

Jeśli doszłoby do sytuacji, w której czułabym realne zagrożenie, czy istnieją jakieś telefony/miejsca, gdzie mogłabym to zgłosić, żeby udzielono mi jakiejś pomocy?

Jestem nim przerażona i naprawdę boję się, że któregoś dnia mu "odbije" i coś zrobi sobie i komuś przy okazji...

(Nie jestem w stanie się teraz wyprowadzić, żeby z nim nie mieszkać)
archimonde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 08:50   #1006
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez archimonde Pokaż wiadomość

Jeden z moich członków rodziny ma problemy psychiczne (ignorowane i nieleczone...), które się ostatnio nasilają.

Ma niekontrolowane napady gniewu, rzuca przedmiotami, wszystkich wyzywa, wrzeszczy, ciągle powtarza, że nikt się z nim nie liczy i wszystko jest na jego głowie. Boję się wychodzić z pokoju, jak jest w domu, bo boję się, że coś mi może zrobić.

Jeśli doszłoby do sytuacji, w której czułabym realne zagrożenie, czy istnieją jakieś telefony/miejsca, gdzie mogłabym to zgłosić, żeby udzielono mi jakiejś pomocy?

Jestem nim przerażona i naprawdę boję się, że któregoś dnia mu "odbije" i coś zrobi sobie i komuś przy okazji...

Dzwonić na 112 (oni wyślą odpowiednie służby - albo karetkę z kaftanem i do psychiatryka, albo policję).

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Dzisiaj się zorientowałam, że jeden wczorajszy słoik ze śliwkami w syropie mi nie złapał... Co teraz?
Mam go wsadzić do garnka z wodą z inną zakrętką i zagotować?
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 08:51   #1007
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez MrsRight Pokaż wiadomość
1.Cześć, pierwszy raz w życiu będę lecieć samolotem, boję się latać ale wybieramy się na last minute do Grecji. Jak się przygotować do lotu na wczasy zorganizowane z biura podróży? Nigdy nie byłam na wczasach samolotem. Są jakieś limity odnośnie bagażu? Jaki może być bagaż podręczny?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=808148
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=897951
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=112176
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186209

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 09:06   #1008
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
No acze żre nawet konrketnie
Ten polecany Tytan nawet robi sens, miał spore stężenie kwasu fosforowego, jakoś żaden inny z moich żeli do kibelka tego kwasu nawet nie miał w składzie. Niektórzy rajcują się z tego, że colą mogą coś rozpuścić, domyć, w takim żelu na pewno jest więcej kwasu fosforowego niż w coli. A ten spray do piekarników, którym moja przyjaciółka jeździła po łazience, ma w składzie jakieś fosforany (tyle z chemii pamiętam, że to może mieć jakiś związek z kwasem fosforowym ), ale w mniejszych ilościach niż ten Tytan.
Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Ciekawi mnie imbirówka i mandarynkówka, chociaż nie robiłam. Mama robi aroniówkę i malinówkę, wychodzą pyszne.
Mandarynkówka w Wodopojce
Jakby ktoś był kiedyś w Białymstoku, to polecam wieczorem zajrzeć, taka drewniana mała budka po środku ronda, okolice Rynku Siennego.
Cytat:
Ciężki temat, bo w przypadku mojego ojca policja nie reagowała. Na upomnieniach się kończyło, w większości przypadków nawet się nie fatygowali, żeby przyjechać. Mam nadzieję, że w ciągu paru lat coś ruszyło do przodu pod tym względem
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 09:13   #1009
cojarobietu_uu
Zadomowienie

Cytat:

112, 999 i 997 - pamiętaj podkreślić, że boisz się o swoje zdrowie/życie, że agresja i groźby są skierowane w kierunku do konkretnych ludzi, że słowa idą w parze z czynami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-12, 09:34   #1010
damdalena
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;85856131]Dzisiaj się zorientowałam, że jeden wczorajszy słoik ze śliwkami w syropie mi nie złapał... Co teraz?
Mam go wsadzić do garnka z wodą z inną zakrętką i zagotować?[/QUOTE]Tak, nakrętkę najlepiej dać inną. Możesz włożyć do garnka i jeszcze raz zapasteryzować, ale śliwki za bardzo się rozgotują, będą takie flakowate. Proponuję zlać syrop z tego słoika i go zagotować (pod przykryciem, żeby woda nie wyparowała), i takim wrzącym zalać te pozostawione w słoiku śliwki. Zakręcić i odwrócić do góry nogami. I zaznaczyć, że ten słoik jest "felerny", więc zużyć w pierwszej kolejności. A, warto przed ta operacją sprawdzić czy nowa nakrętka pasuje idealnie do tego konkretnego słoika.
A jak nie masz czasu się tak bawić, to włóż ten słoik do lodówki i zużyj do tygodnia.

Edytowane przez damdalena
Czas edycji: 2018-09-12 o 09:35
damdalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 10:02   #1011
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:

1. Wszystkie wytyczne powinnaś dostać od biura podróży, wszystko zależy jakimi liniami lecisz i co jest zawarte w ofercie (może być zawarty np. Sam bagaż podręczny)
2. Możesz mieć go ze sobą w bagażu podręcznym, ale nie może się włączyć/nie możesz go używać w samolocie.

Edytowane przez moja imaginacja
Czas edycji: 2018-09-12 o 10:03
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 10:03   #1012
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez damdalena Pokaż wiadomość
Tak, nakrętkę najlepiej dać inną. Możesz włożyć do garnka i jeszcze raz zapasteryzować, ale śliwki za bardzo się rozgotują, będą takie flakowate. Proponuję zlać syrop z tego słoika i go zagotować (pod przykryciem, żeby woda nie wyparowała), i takim wrzącym zalać te pozostawione w słoiku śliwki. Zakręcić i odwrócić do góry nogami. I zaznaczyć, że ten słoik jest "felerny", więc zużyć w pierwszej kolejności. A, warto przed ta operacją sprawdzić czy nowa nakrętka pasuje idealnie do tego konkretnego słoika.
A jak nie masz czasu się tak bawić, to włóż ten słoik do lodówki i zużyj do tygodnia.
Dzięki Jak wrócę do domu to to ogarnę
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 10:20   #1013
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:
Nie ma się czego bać
Biuro podróży powinno przekazać informacje odnośnie tego, co obejmuje cena biletu, czy jest wykupiony jakikolwiek bagaż poza bagażem podręcznym. Jak masz dostęp do biletu czy oferty biura, to sprawdź po prostu.
W podręcznym mieści się mała walizka (naprawdę mała, są limity).
Cytat:
Te e-fajki mają jakieś płynne wkłady? Bo mi się tylko hasło "liquidy" kojarzy, sama nie wiem jak to działa. Jak tak, to albo trzeba wsadzić do bagażu rejestrowanego (tego, co idzie do luku - o ile jest wykupiona taka opcja), albo przeczytać jak się przewozi płyny w bagażu podręcznym.
No i czasami każą wyjmować całą elektronikę z bagażu podręcznego. Chyba zawsze się powinno (?), ale ja tego nie robię, póki nikt nie poprosi, a rzadko kiedy proszą. I dobrze, bo zazwyczaj to ponad połowa mojego podręcznego
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 10:33   #1014
zksiezyca
Raczkowanie

Hej, szukam kogoś kto pracuje w banku ing, mam pytanie odnośnie płynnej lokaty
zksiezyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 11:29   #1015
Konto usunięte

Czy kupujecie bieliznę swoim mężczyznom z tych droższych marek typu Calvin Klein, Tommy Hilfiger itp? Którą markę brać pod uwagę przy wyborze bokserek i skarpet? Które się "do czegoś nadają" i są warte swojej ceny?
Stary 2018-09-12, 11:43   #1016
herbata_moim_zyciem
Raczkowanie

Czy lek przeciwbólowy może nie wywoływać objawów niepożądanych x czasu, a potem nagle coś się dzieje? Zazywam ibuprom w czasie 1 i 2 dnia okresu co miesiąc, zazywalam dwa dni temu. Było ok. Dzisiaj rano zazylam jeden i mam straszne zawroty głowy.

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
herbata_moim_zyciem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 11:47   #1017
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez herbata_moim_zyciem Pokaż wiadomość
Czy lek przeciwbólowy może nie wywoływać objawów niepożądanych x czasu, a potem nagle coś się dzieje? Zazywam ibuprom w czasie 1 i 2 dnia okresu co miesiąc, zazywalam dwa dni temu. Było ok. Dzisiaj rano zazylam jeden i mam straszne zawroty głowy.

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
W każdej chwili, tak samo, jak i w każdej chwili może Cię coś (w tym lek) uczulić.
Ale może to też być zbieg okoliczności.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-12, 12:05   #1018
Konto usunięte

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;85856985]Czy kupujecie bieliznę swoim mężczyznom z tych droższych marek typu Calvin Klein, Tommy Hilfiger itp? Którą markę brać pod uwagę przy wyborze bokserek i skarpet? Które się "do czegoś nadają" i są warte swojej ceny?[/QUOTE]

No wiesz, to takie pytanie z serii ''czy kupilabys sobie torebke za 10 tysiecy zl''. Niektorzy kupia, inni nie. Ja takich markowych, drogich, znanych ciuchow nie kupuje, bo dla mnie to jest w jakims sensie nieetyczne (nie ze oceniam innych, po prostu w moim osobistym kodeksie nieetyczne) a na pewno nieekonomiczne. Mialam w swoim zyciu kilka takich ubran ''lepszych'' znanych marek i ogolnie nie zauwazylam, zeby ich zywotnosc byla o wiele dluzsza niz marek ze sredniej polki. Jesli wydaje wiecej na ubrania, to musza one byc np. z bawelny sygnowanej znakiem fair trade, od firmy nietestujacej na zwierzetach, farbowane barwnikami, ktore nie uczulaja, nieodprowadzajace sciekow do rzek w krajach 3 swiata, dbajace o pracownikow - bo to sa w moich oczach kryteria, ktore wplynelyby na odbior produktu jako bardziej wartosciowego (a nie marka). Krotko mowiac jesli mam zaplacic, to naprawde za jakosc, a nie za drogi marketing firmy.
TZ kupuje bokserki od lat w C&A (po przetestowaniu kilku innych firm) i najlepiej mu sie sprawdzaja. Najstarsze ma chyba od 3 lat i wszystko jest z nimi nadal ok.

Edytowane przez 7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186
Czas edycji: 2018-09-12 o 12:06
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 12:06   #1019
kaledonia
zielony stworek

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;85856985]Czy kupujecie bieliznę swoim mężczyznom z tych droższych marek typu Calvin Klein, Tommy Hilfiger itp? Którą markę brać pod uwagę przy wyborze bokserek i skarpet? Które się "do czegoś nadają" i są warte swojej ceny?[/QUOTE]
Majtki
Nie, zdecydowanie nie przepłacamy z mężem za majtki czy skarpetki.
Do tego w USA to nie jest żadna marka, jak u nas sieciówka.
Mój mąż lubi polskie bokserki ze śmiesznymi wzorami, najważniejsze to 100% bawełna, np.
https://sklep.cornette.pl/mezczyzni/bokserki.html?cat=7

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 12:06   #1020
Konto usunięte

Czy moge zamrozic zupe pomidorowa, ktora jest zabielona smietana rama cremefine 7% do gotowania?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości