|
|
#4441 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
Cytat:
![]() Cytat:
jest co robić.. Cytat:
![]() Dziewczyny muszę się komuś wygadać, bo komuś na żywo mi wstyd spotkałam dzisiaj niespodziewanie chłopaka niegdys mi bliskiego i zachowałam się jak jakaś nastolatka tak mnie zaskoczyło to spotkanie, w dodatku od razu zaczął wypytywać o ciąże, co u mnie itp, że czułam, że robie się czerwona a potem się miotałam i na pewno zachowywałam nerwowo, bo chciałam to ukryć. Oczywiście spotkanie w sklepie, ja zero make upu i jakiegoś wyglądu, no bo jakby inaczej czuje się teraz jak totalna idiotka, w dodatku ostatnio miałam podobną sytuacje, ja nie wiem co się ze mną dzieje jakiś powrót do liceum, nie wiem czy się śmiac czy płakać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aniaamelia przeoczyłam Twoje pytanie o sterydy - póki co nic na ten temat nie mówił. Ja myślę, że jeśli dalej będzie się skracac to wtedy o tym porozmawiamy. Na razie mamy nie panikowac ![]() Kolejna wizyta 29.09, więc wtedy pewnie sprawdzimy co i jak. No wlansie ograniczyłam każda aktywność, mąż sprząta, spacery z psem krótkie, ale też nie chce popadać w paranoje. Niestety, czekają mnie jeszcze dwa weekendy z trasą 130km w jedną stronę, no ale to chyba nie tak tragicznie. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
denneris co ta ciąża robi z ludźmi
ja dla odmiany właśnie pierwszy raz w życiu zepsułam ciasto... kruche ze śliwkami i bezą. blacha wyłożona ciastem, śliwki ułożone, biorę się za bezę i cup ten cukier od razu do białek... normalnie jakby myślenie mi się wyłączyło. zero zapasowych jajek w lodówce. próbowałam to ubić, trochę zgęstniało ale daleko było do sztywnej piany dodałam trochę budyniu, wyłożyłam na śliwki i wsadziłam do piekarnika, zobaczymy co z tego wyjdzie ale pewnie niewiele
|
|
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
Al dente skoro jest poki co bez paniki to myślę, że wytarczy takie ograniczenie aktywnosci
![]() Apropo spacerów z psem.. myślicie, że jak pies ciągnie na spacerze to może miec to jakiś zły wpływ? Niestety nie wychowaliśmy zbyt dobrze naszego pod tym względem :/ Justysia może nie będzie tak źle chociaż ja się na ciastach nie znam. Ale takie zakręcenie to może faktycznie objaw ciąży.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój pies akurat jest teoretycznie grzeczny, ale jak widzi innego psa na dworze to też ciągnie, aby się przywitać ja do tej pory żyłam normalnie, teraz też tak chcę z pewnymi ograniczeniami.Pytalyscie też o prowadzenie auta, ja zamierzałam jeździć do końca, ale w obecnej mojej sytuacji będę ograniczać podróże. Moim zdaniem, jeśli nie ma przeciwwskazań od lekarza, to czemu nie? 4:30 a ja już nie mogę spać. Co tu robić? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też czasem rozmyślam pół dnia co mogłam powiedzieć inaczej i wogóle ale to bez sensu :p
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaz moj ciągnie niestety cały czas, tzn aż sie zmeczy a ostatnio mu sie jak na złość poprawiła kondycja haha. Ale skoro nic mnie nie boli i jest ok, a zawsze tak z nim chodziłam, to chyba nie będę z tego rezygnować.Z autem to ja pytałam i faktycznie nie słyszałam, żeby były jakieś 'odgórne' przeciwskazania. Jednak coś mi się też obiło o uszy, że jak brzuch już jest duży to nie powinien być zbyt blisko kierownicy, a ja mam 158cm wzrostu, więc nie ma opcji zebym nie siedziała blisko inaczej nie dosięgne do pedałów Ja też już nie śpie, ale to niestety z musu, inaczej bym wstała około 10, jak codzień.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4450 |
|
Zadomowienie
|
U mnie niestety mocno ciągnie, to duży, młody pies :/ chce go zacząć uczyć z jakimiś smakołykami, żeby chodził ładnie przy nodze (wiem, wczaas
). Ale też raczej nie ma opcji, żeby mnie przewrócił, nigdy mi się to nie zdarzyło i z tym, i z innymi dużymy psami z którymi chodziłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4451 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem wysoka, mam długie nogi to i brzuch daleko od kierownicy
myślę, że krótkie trasy można robić, co innego jakbyś miała jeździć 200km - wtedy to i ja bym się bała.No ja mam małego psa, także jeśli miałabym się przywrócić to ręcznej dlatego, że wejdzie pod nogi, a nie ze mocno pociągnie może zima, jak będzie mróz to ogranicz wyjścia (żebyś się nie poslizgnela, bo jak psiak Cię pociągnie na smyczy to większe prawdopodobieństwo). ale najwyższa pora uczyć psa chodzenia na smyczy, potrm być może będziesz musiała wyjść i z psem i z wózkiem i dopiero będzie tragedia. Smakołyki dobry pomysł, ja w ten sposób uczyłam ponad rocznego swojego psa, żeby nie szczekal na biegnące dzieci i wielkie psy (pies z domu przeprowadził się do bloku, także totalna zmiana otoczenia) i się udało Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4452 | |
|
Agnuka
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o samochód, to ja też planuję jeździć praktycznie do końca. Zresztą codziennie jeżdżę tak do pracy i planuje na L4 iść dopiero jakoś w listopadzie najwcześniej Do tego do lekarza mam 90 km w jedną sgtronę, więc też dłuższa trasa co jakiś czas. No i sam fakt, że za chwilę mój mąż wyjeżdża w delegację za granicę na ponad miesiąc i ogólnie dosyć często go nie ma, to muszę być mobilna, bo inaczej ugrzęzłabym w domu na amen :P
|
|
|
|
|
#4453 |
|
Rozeznanie
|
Malajaa gratuluję! A że drobne - to jak moje - ja same trzy-kilówki rodzę. USG przed porodem pokazywało zaledwie 2600 - więc rozbieżności też są.
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
U mnie młodsza złapała katar, a ona katar przeżywa jak mężczyzna chorobę
Kobieta choćby nie wiem jak była chora to musi funkcjonować, a facet katarek i stan podgorączkowy i już umieeeera, śmieszy mnie to
|
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Co do jazdy samochodem to ja jeżdżę ale takie krótkie trasy w okolicy. Niestety zauważyłam że koncentrację mam gorszą w ciazy więc na dłuższe trasy tylko z mężem
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
#4456 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
byłam rano oddać krew i mocz, zastanawiam się ile ten mocz warty bo ja wstaję średnio co 2h do łazienki w nocy, więc ten poranny to w sumie taki nie po całej nocy, nawet nie po pół ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4457 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a masz te adaptery do pasów czy jeździsz bez?Cytat:
niby mężczyzni mają być twardzi, a przychodzi mała choroba i przeżywają! Cytat:
w długie trasy jeśli jest możliwość to też jedzie mąż, no a jeśli nie ma to załączam gpsa i jakoś sobie trzeba radzić ![]() Justysia, gdzies mi zniknął Twój post, a chciałam zacytować. Widocznie dobrze pieczesz i potrafisz uratować nawet takie pomyłki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4459 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
mam takie pytanie odnośnie L4 w ciąży wiem że jest płatne 100 % i jest liczona średnia z 12 miesięcy ale koleżanka mi dziś namieszała że dodatkowo liczą też weekendy i za to powinno dostać się więcej pieniędzy niż wypłata czy ktoś jest tu księgową i potrafi mi to jakoś rozjaśnić ?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jezdze bez adaptera, szczerze to nawet nie wiem jak to wyglada a teraz zmienilismy auto na ala jeepa i sie pomalu przyzwyczajam do takich gabarytow Z parkowanien jest masakara, choc ma te wszystkie asystenty itd ale nie ufam temu do konca
|
|
|
#4463 | ||
|
Agnuka
|
Cytat:
zobaczymy jeszcze czy się uda, oby. Adapter mam i zawsze jeżdżę w nim zapięta. Wyrobiłam w sobie nawyk, tak jak kiedyś z zapinaniem pasów zaraz po tym jak wsiądę do samochodu i jest ok, a jednak faktycznie odciąga mi to pasy od brzucha i nie gniecie ![]() tak, dosyć daleko, ale to ze względu na to, że będę rodzić nie u siebie w mieście i lekarza mimo wszystko wolę mieć z danego szpitala do 8 tc chodziłam do ginekologa u siebie, a później się przeniosłam.Cytat:
![]() nie odciąga aż tak pasów, jak ten krokowy, ale jednak nadal blokuje pas przed naciskaniem na brzuch |
||
|
|
|
#4464 |
|
Zadomowienie
|
Widzę że żyjecie ja nie byłam obecna ze względu na zakażenie układu oddechowego tydz wyrwany z życia nic z niego nie pamiętam aaa i spodziewamy się synka
|
|
|
|
#4465 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A waga z ostatniego USG szacowana była na 2800.Cytat:
|
|||
|
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
Al dente jeśli ginekolog nie proponował sterydów na rozwój płuc to według niego nie jest źle. Oszczędzaj się.
Ja przy skracajacej się szyjce w pierwszej ciąży miałam zakaz podróży nawet do rodziców a tam mam 110 km. |
|
|
|
#4467 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na pewno nie mam liczonych weekendów, co prawda dostaje na l4 więcej niż wynosi wypłata, ale to dlatego, że przy ciążowym l4 nie pobierają jakiś tam składek i stąd ta nadwyżka Cytat:
Cytat:
To ja chyba z moim wzrostem też nie pojeżdże do samego końca, ale najwyżej potem wsiąde w autobus.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4468 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba jakaś ściema, ja dostaje mniej niż jakbym pracowała. Jak miałaś premie jakieś czy dodatki to wtedy dostaniesz wiecej kasy, ale weekendy nie mają z tym nic wspólnego niestety ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4469 |
|
Zadomowienie
|
Też myśle, że o tych płatnych weekendach to moze mówią osoby, które mają wiekszą kase a nie wiedzą skąd sie to bierze dokładnie. Bo gdyby mi zapłacili za wszystkie soboty i niedziele jakbym była w pracy, to bym miała tyle kasy że hoho
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na L4 ciążowym też masz liczone z ostatnich 12 miesięcy. I wchodzi wszystko, z nagrodami i innymi dodatkami jeśli były. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

jest co robić..
spotkałam dzisiaj niespodziewanie chłopaka niegdys mi bliskiego i zachowałam się jak jakaś nastolatka
czuje się teraz jak totalna idiotka, w dodatku ostatnio miałam podobną sytuacje, ja nie wiem co się ze mną dzieje

dodałam trochę budyniu, wyłożyłam na śliwki i wsadziłam do piekarnika, zobaczymy co z tego wyjdzie
ale pewnie niewiele

mam takie pytanie odnośnie L4 w ciąży wiem że jest płatne 100 % i jest liczona średnia z 12 miesięcy ale koleżanka mi dziś namieszała że dodatkowo liczą też weekendy i za to powinno dostać się więcej pieniędzy niż wypłata