Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-13, 12:54   #901
azakowana
Zakorzenienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Aniu ja miałam robione tipsy przed weselem w czwartek. Mi osobiście dość szybko rosną paznokcie i po tygodniu już miałam bardzo duży odrost. Na twoim miejscu zastanowiłabym się nad robieniem paznokci na miejscu jakieś dwa, trzy dni przed weselem. Ty masz jeszcze prawie rok do wesela wiec możesz sobie teraz na próbę pokryć paznokcie samym żelem - swoje naturalne, bez tipsa i sprawdzisz jak szybko pojawi ci się odrost.
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 13:22   #902
aniaa22
Zakorzenienie

ewelko 6 czerwca 2009

azakowana dobry pomysł dzięki za radę chyba tak właśnie zrobię. nie chcę malować moich paznokci bo strasznie mi się łamią i wolę nie ryzykować
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 13:29   #903
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ewelko 6 czerwca 2009
Coś mi sie pokićkało i myślałam, że niedługo idziesz gdzieś na wesele i chcesz zrobić tipsy
Na swoje to oczywiście zrób w Ostrowcu

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 13:32   #904
linaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelinka29a Pokaż wiadomość
witam Was Dziewczynki
Nie zagladalam na forum 2 dni a widze ze ruch byl jak w ulu.Bylam w niedziele zamowic wiazanki z panna mloda na targu.Pani ktora zbiera zamowienia ma swoje stoisko na hali targowej z ubrankami dzieceymi i zaprowadzil nas do niej jej tata.Bardzo sympatyczna,konkretna,rze czowa dziewczyna a co najwazniejsze potrafi doradzic..
Radziłabym tydzień przed slubem iść jeszcze raz do tej pani i wszystko potwierdzić, bo ja przez nią płakałam w dniu swojego ślubu ;( Być może to był pojedynczy incydent, ale nie zrobiła mi koszy dla rodziców tylko zwykłe wiązanki. po prostu sobie nie zapisała, ablo nie miała tych koszy nie mam pojęcia. W każdym razie w dzień swojego ślubu przeszłam przez te kwiatki niezły stres. Nie zaszkodzi pójść i potwierdzić, ja żałuję, że tak nie zrobiłam.
linaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 13:32   #905
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
ewelko 6 czerwca 2009

azakowana dobry pomysł dzięki za radę chyba tak właśnie zrobię. nie chcę malować moich paznokci bo strasznie mi się łamią i wolę nie ryzykować
Aniu to może w ogóle nie niszcz sobie płytki tipsami tylko zapuść swoje i pokryj je żelem. Wzmocnisz je, a przy ewentualnym spiłowywaniu żelu nie zniszczą się tak jak przy zdejmowaniu tipsa.
Stary 2008-08-13, 13:40   #906
ewelka111
Raczkowanie

Azakowana a ty jak masz jeszcze tipsy czy już zdjęłaś?

Linaaaa na pewno warto potwierdzić, koleżanka była u tej pani tydzień przed ślubem zmienić wiązankę dla starszej i potwierdziła inne zamówione kwiaty i wszystko było ok.

Edytowane przez ewelka111
Czas edycji: 2008-08-13 o 17:49 Powód: literówka
Stary 2008-08-13, 13:51   #907
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
Azakowana a ty jak masz jeszcze tipsy czy już zdjęłaś?

Już zdjęłam jakiś czas temu. Po zdjęciu miałam bardzo przepiłowaną płytkę - były tak cienkie, że przy lekkim dotknięciu bolało Ale moja kosmetyczka nałożyła mi żel i po miesiącu wszystko wróciło do normy Tyle tylko że paznokietki miałam króciutkie. Teraz już odrosły i wyglądają normalnie. Ten żel mi sie tak spodobał, że teraz też mam nałożoną cienką warstwę żelu - dzięki temu już paznokci nie obgryzam i mają ładny kształt - i wzorek

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-08-13 o 17:38 Powód: domknięcie cytatu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-13, 15:24   #908
angelinka29a
Raczkowanie

...

Edytowane przez angelinka29a
Czas edycji: 2008-08-31 o 19:55
angelinka29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 15:32   #909
karolina403
Raczkowanie

Angelinka Mi sie wydaje ze jesli sa pecherze to musi byc troche zle nalozony, ale nie jestem w 100% pewna, a cena w salonach jest chyba rozna jakos 120-140zl
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 15:58   #910
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko odnosnie polozenia zelu na swoich paznokciach.Zel mialam nakladany juz 4 razy,2 razy przetrwal mi do m-ca ale niestety 2 razy szybko zaczelo podchodzic mi powietrze i bardzo brzydko to wygladalo, mozecie mi powiedziec dlaczego tak sie dzieje?-zaznaczam ze zel nakladala mi kolezanka ktora nie jest kosmetyczka tylko z zamilowania sie tym zajmuje.Dziewczynki ile kosztuje nalozenie zelu i wykonanie jakiegos wzorka u kosmetyczki?doradzcie mi
Według mnie to zależy od sposobu nałożenia żelu i od tego jak się dba o dłonie po nałożeniu. Teoretycznie powinno się do wszelkich prac domowych zakładać rękawiczki i co jakiś czas smarować dłonie i paznokcie kremem jakimś albo oliwką - tak mi powiedziała moja kosmetyczka - żeby były natłuszczone, bo szybko przesychają. Ja nie robie z nimi nic.
Za żel na tipsie płaciłam w Ostrowcu w jednym zakładzie 100 zł a w innym 125 - w zależności od tego jakiego żelu używały dziewczyny. A za sam żel i zdobienie tu gdzie teraz mieszkam płacę 45 zł i mam ładne paznokcie przez miesiąc. Dopiero pod koniec widać jak powietrze podchodzi w miejscu gdzie zaczyna się odrost.
Stary 2008-08-13, 17:42   #911
angelinka29a
Raczkowanie

...

Czas edycji: 2008-08-31 o 19:56
Stary 2008-08-13, 17:53   #912
ewelka111
Raczkowanie

Dziewczyny ja jednak zdecyduje sie na tipsy w końcu chociaż raz można spróbować Nie wiem czy będę dobrze się w nich czuła, ale na ślubie chciałabym wyglądać wyjątkowo

Stary 2008-08-13, 18:15   #913
katalinka17
Zadomowienie

Co do tipsow to ja nie jestem zwolenniczka ich robienia. Sama mialam naturalne i musze przyznac, ze na kasecie wygladaja genialnie.

No wlasnie, odebralam kasete, musze przyznac ze jestem przezadowolona i utwierdzilam sie w przekonaniu ze wybralam najlepsza firme w miescie.
Bedac perfekcjonistka weselna moge polecic Gorczynskiego.
Jestem szczesliwa

p.s. czy wy tez nie mozecie pisac z polskimi znakami na wizazu?

SYN

Edytowane przez katalinka17
Czas edycji: 2008-08-13 o 18:16 Powód: dopis
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 18:49   #914
Ywanka
Zadomowienie

Ale ruch ,ile mam zaległości!

WITAM NOWE DZIEWCZYNY!!!!

katalinka17 fajnie ze kaseta Ci się podoba, ja też zawsze ich polecam.
Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 19:12   #915
ninuska
Zadomowienie

Hej dziewczyny, czytam właśnie o tipsach i żelu i zazdroszczę wszystkim, tym, którym to się trzyma na paznokciach. Ja mam taki problem, że jak zrobie w czwartek żel to muszę rękoma nie ruszac, żeby się do soboty odpryski nie porobiły i wogule żeby to jakoś wyglądało. Normalnie katastrofa. Juz o tipsach nie mówię. Najdłużej trzymały mi się 4 dni Jak myślicie, jaka może być tego przyczyna?
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 19:42   #916
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki Dziewczyny pecherze z powietrzem zrobily mi sie w niecaly dzien po nalozeniu zelu i nie robilam nic wielkiego,nie moczylam rak dlugo w wodzie no nic a to bylo na dzien przed sylwestrem i bylam zalamana gdy zobaczylam co sie stalo na drugi dzien.
azakowana a gdzie teraz mieszkasz jesli mozesz powiedziec?
Teraz mieszkam w Gorlicach. Miasto małe ale jaka okolica cudna
W Ostrowcu jestem średnio raz w miesiącu, czasem dwa razy. W tym tygodniu wlasnie byłam bo musze sobie paszpotr wyrobić i kurcze wszystko osobiście trzeba załatwiać i na dodatek w Kielcach. Debilizm.

Dowiedziałam się też od mamy, że u nas na ulicy (Ulica niewielka 20 domów) jest w tym roku 7 ślubów Wszystkich zebrało akurat na ten rok
My byliśmy z mężem pierwsi a w tym tygodniu były dwa śluby Zostało jescze trzy.

Ninuska może kosmetyczka, która robiła Ci ten żel robi to niepoprawnie. Może źle oczyszcza płytkę i jest ona nierówna - wtedy może podejśc chyba powietrze. Może żel nakłada nieumiejętnie. Pewnie przyczyn może być wiele. Spróbuj zrobić w innym salonie i przyjrzyj się pracy innych pań. Może zauważysz różnicę.
Stary 2008-08-13, 21:27   #917
angelinka29a
Raczkowanie

azakowana faktycznie gorlice sa podobno fajnym miastem-tak slyszalam ale nigdy nie bylam.Powiedz mi czy zel robilas w ktoryms z ostrowieckich salonow?bo ja sie zapisalam do salonu kolo Lysicy i pani mi powiedziala ze zel kosztuje w granicach 40-50 zl.Aha Dziewczyny wiece cos o tym salonie?z gory dzieki za odpowiedzi
Stary 2008-08-13, 23:22   #918
monikinda
Raczkowanie

GG do monikinda
jeszcze takie;)

Myślicie, że wypada mieć czerwone paznokcie, jeśli suknia skromna?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2917 [640x480].jpg (39,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2916 [640x480].jpg (32,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2915 [640x480].jpg (34,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2904 [640x480].jpg (30,6 KB, 14 załadowań)
monikinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 07:55   #919
kiana
Przyczajenie

Cześć dziewczyny. Macie namiary na dom weselny w Smykowie i Kałkowie?Nigdzie nie mogę ich znaleźć a nie chce jechać w ciemno.
kiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 08:04   #920
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
azakowana faktycznie gorlice sa podobno fajnym miastem-tak slyszalam ale nigdy nie bylam.Powiedz mi czy zel robilas w ktoryms z ostrowieckich salonow?bo ja sie zapisalam do salonu kolo Lysicy i pani mi powiedziala ze zel kosztuje w granicach 40-50 zl.Aha Dziewczyny wiece cos o tym salonie?z gory dzieki za odpowiedzi
W Ostrowcu robiłam żela na tipsie. Raz w salonie na Iłżeckiej i raz w Glamour. Sam żel miałam nakładany tylko w Gorlicach. W salonie na Iłżeckiej pani mi zepsuła paznokcie - powietrze zaczęło podchodzić już na drugi dzień - cud że wytrzymały do soboty. Poszłam z tym do GLAMOUR i tam panie założyły mi nowe. Utrzymały się przez 4 tygodnie i gdyby nie ogromny odrost pewnie nosiłabym je dłużej. Osobiście byłam baaaardzo zadowolona, ale wiem, że dużo osób było niezadowolonych z GLAMOUR więc już teraz nie polecam tak ochoczo tego salonu.
Stary 2008-08-14, 08:31   #921
angelinka29a
Raczkowanie

...

Czas edycji: 2008-08-31 o 19:56
Stary 2008-08-14, 11:46   #922
aniaa22
Zakorzenienie

azakowana ale Ci zazdroszczę uwielbiam Gorlice!!! mój tata stamtąd pochodzi więc często tam jeździliśmy. Piękna okolica naprawdę super może juz byłaś a może nie ale polecam ci wybranie się na pysznego pstrąga do Łosia pod Gorlicami. naprawdę palce lizać

dzięki za wszystkie rady dotyczące paznokci

katalinka ja moge pisać polskie znaki (czasem tylko zapominam )
Stary 2008-08-14, 11:53   #923
karolina403
Raczkowanie

Kiana jesli chodzi o Smyków to podaje nr 0412627957 a na kom 0604202085 lub 0698167920 te numery sa rowniez na sale na bokycce, bo to jest tej samej właścicielki, a do Kałkowa nie znam.
Stary 2008-08-14, 13:17   #924
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
dzieki azakowana wyprobuje salon kolo lysicy to pozniej Wam napisze co i jakPani mloda bedzie tam robic tipsy na wesele i zobacze jak dlugo jej wytrzymaja
Słyszałam, że w tym salonie koło Łysicy, tam obok salonu fryzjerskiego Marta, tipsy nie trzymają sie za długo. Koleżanka robiła tam paznokcie i nie była zadowolona, coś jej tam musieli poprawić dwa razy. Najlepiej chyba zapisać sie do salonu na młyńskiej

Ywanka witam ponownie, dawno Cię nie było Jesteś już po wizycie w studiu fryzjerskim

Monikinda
musisz być odważna, skoro chcesz wybrać czerwone paznokcie To jest Twój ślub i możesz mieć paznokcie nawet czarne, pani młoda może pozwolić sobie na wszystko. Ja jednak planuje mieć skromniejsze- francuski+ kryształki, ale wszystko zależy od osobowości.

Azakowana wybraliście bardzo ładną miejscowość, Gorlice podobno są urocze (tak twierdzi mój narzeczony)

Stary 2008-08-14, 13:17   #925
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
azakowana ale Ci zazdroszczę uwielbiam Gorlice!!! mój tata stamtąd pochodzi więc często tam jeździliśmy. Piękna okolica naprawdę super może juz byłaś a może nie ale polecam ci wybranie się na pysznego pstrąga do Łosia pod Gorlicami. naprawdę palce lizać
Aniu mój tata jest wędkarzem więc rybki mam od niego zawsze A na pstrąga to musiałabym sama chyba jechać bo mój mąż nie cierpi ryb hihi
Ostatnio coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Gorlice i Ostrowiec łączy jakaś dziwna więź, bo już poznałam co najmniej 20 osób, które są z Gorlic i mają rodzinę w Ostrowcu lub w Okolicach. Mój mąż jest właśnie z Gorlic a jego kuzyn ma żonę z okolic Ostrowca

A co do okolicy, to rzeczywiście jest cudownie, i na Słowację bliziuteńko. Wczoraj właśnie po pracy sobie skoczyliśmy po migdały w czekoladzie mlecznej, które uwielbiam.
Stary 2008-08-14, 13:29   #926
aniaa22
Zakorzenienie

no właśnie to są plusy mieszkania w tamtych okolicach a droga na słowacje z gorlic tez jest przepiękna
Stary 2008-08-14, 13:33   #927
Ywanka
Zadomowienie

ewelka111 byłam z córeczką u mojej rodzinki i dlatego tu nie zaglądałam.
Do fryzjera jeszcze sie nie wybrałam, czekam na męża wypłatę.

Co do tipsów to nie wiem czemu tak krótko niektórym sie trzymają. Ja bardzo długo mogę ich nie uzupełniać i trzymają się.
Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 17:17   #928
aniaa22
Zakorzenienie

no to miłego długiego weekendu wreszcie uciekam z pracy
Stary 2008-08-14, 17:18   #929
karolina403
Raczkowanie

Nawzajem, trzeba dobrze wypocząć.
Stary 2008-08-14, 18:55   #930
szczerbinka
Przyczajenie

witam, jeśli chodzi o paznokcie (tipsy) to można je zrobić zarówno dwa tyg, przed slubem i ze dwa dni przed uzupelnić, dzięki temu nie będzie problemu z przyzwyczajeniem do dluższych pazurków...
a odpadanie tipsów to już poważniejszcy problem, czasami winna jest osoba nakładająca, bo żle przygotuje płytkę, a czasami klijentka, która nie stosuje sie do zalaeceń manikiurzystki, no i ważna jest też jakość materiałów, a także płytka, nie każdej trzyma się żel, a wtedy warto spróbować akryli-jeśli są dobrze założone też wyglądają bardzo ładnie, zresztą jeśli ktos chce żeby się ładnie błyszczały jak żele można na akryl nałożyć żel i efekt jest podobny, wtedy można też zatapiać ozdoby itp...... Paniętajcie że tipsy to nie stal, należy o nie dbać tak samo jak o naturalne paznokcie. mam nadzieję że pomogłam, pozdrawiam
szczerbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości