![]() |
#1051 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. IV
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1052 |
Zadomowienie
|
Mi zazwyczaj wystawiał od wizyty do wizyty, teraz dostałam ostatnie dłuższe 3.09-14.10 (tydzień po PT). Wydaje mi się, że lekarz tak na prawdę może wystawić tak długo jak chce i nie ma to znaczenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostawałam zawsze od wizyty do wizyty czyli na 3 tygodnie. Teraz mam wystawione do 25.09 - ostatnia wizyta. I nie wiem jakie teraz dostanę. Czyżby już do dnia porodu?? A jak to jest ze zwolnieniem potem jak sie przechodzi na macierzyńskie ? Przykladowo; dostanę zwolnienie od 26.09 -13.10 a urodzę 10.10 - za zwolnienie wiadomo mi wypłaca do tego czasu już. A potem złoże dokumenty o macierzyńskie to oni sobie już sami odlicza te dni (10-13) za które dostałam pieniądze jak za l4 a już byłam na macierzyńskim ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#1054 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1055 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak ale jak już mi wypłaca pieniądze za okres zwolnienia a ja urodzę ? To co każą zwrócić to co za dużo zapłacili czy macierzyński wypłaca o ta kwotę mniejszy ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#1057 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dobrze bo już mi wystarczy papierologii ![]() Wydrukowałam już sobie dokumenty do macierzyńskiego i becikowego, odebrałam nowy dowód i muszę je wypełnić żeby chociaż moje dane były uzupełnione już Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#1059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1060 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pożaliłam się na fb, to tu też się pożalę. Noc zarwana, bo się stresowałam żłobkiem dla dziecka. Okazuje się, że we Wrocławiu mamy zapisują dzieci do żłobka w połowie ciąży (i mówię o żłobkach prywatnych, publiczny mi w samym Wrocławiu nie przysługuje bo mieszkam we wsi pod Wrocławiem, ale oboje z mężem pracujemy we Wrocławiu, żłobek publiczny mamy rejonowo w jeszcze innej wsi pod Wrocławiem i jeśli tam oddamy dziecko to będziemy mieć + 1h/1,5h do dojazdu... a i tak dojazd do Wrocławia to już godzina-półtorej dziennie, więc nie chcę spędzać dziennie dwóch-trzech w samochodzie mając małe dziecko). Teraz może być już dla mnie za późno żeby dostać miejsce na październik 2019 w prywatnym żłobku (1000zł/miesiąc)! Paranoja, jak tu wrócić do pracy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wniosek z ZUS ja mam (wydrukowany z ich strony), kopia aktu + zaświadczenie ze szpitala ze się urodziło i kiedy ![]() Z tym ze ja mam umowę do dnia porodu tylko wiec nie wiem czy jeśli ktoś na dłużej musi jeszcze jakiś wniosek wypełniać. Chyba o urlop macierzyński ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
Mwm91 rozumiem twój ból.... U mnie zapisy są 1 dzień w roku w maju i trzeba się ustawić w kolejce w nocy! Przyjęcia według kolejności zgłoszeń. Rok szkolny od września dlatego czasem i 4miesieczne dzieci trzeba oddawać do żłobka albo po upływie roku zostanie się na lodzie i też nie ma jak wrócić do pracy.
Zapisz dziecko i tu i tu. Może później się uda przepisać do tego drugiego żłobka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1065 |
Przyczajenie
|
Ja niestety jestem zielona w temacie żłobków, więc nie pomogę. Za to trafiłam na fajny artykuł - myślę, że ważny dla nas za chwilę: https://www.facebook.com/26755255416...6014833709163/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U mnie w pracy gotowych drukòw na macierzyński nie ma, poprzednio ściągnęłam z neta gotowy tekst i tylko dane pozmieniałam.. do tego akt urodzenia i chyba tyle. A l4 poprzednio miałam od soboty a w poniedziałek urodziłam i nie zdążyłam go nawet dostarczyć, więc z tymi papierami o macierzyński dostali i przeliczyli zwolnienie tylko za 2 dni, a od poniedziałku już macierzyński. A do żłobka to zapisuję od razu jak się urodzi i będę mieć nadzieję, bo u nas nawet do prywatnych jest problem z wolnymi miejscami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1067 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1069 |
Przyczajenie
|
Wiola_p tu najbardziej interesujący kawałek dla Ciebie 😊 "Noworodek ma żołądek wielkości naszego paznokcia. 5 wypitych kropli naprawdę starcza mu, by zaspokoić głód. Jednocześnie mleko mamy szybko się trawi, więc niemowlę ma pełne prawo w krótkim czasie domagać się następnego karmienia."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1070 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
dlatego wlasnie wypelnia sie ZUSowski wniosek (to wniosek o zasilek amcierzynski nie urlop) nazywa sie ZAM i albo wysyla sie go online albo drukuje i dostarcza do zakladu pracy
![]() |
#1072 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Naprawdę, kto wymyśla te zasady, jak można w ten sposób organizować opiekę dla malutkich dzieci... Cytat:
![]() Zdarzają się oczywiście sytuacje, że ktoś się wypisze i z dnia na dzień zwalnia się miejsce, ale nie lubię ryzykować... Optymiści powiedzą, że "gdzieś, w jakimś żłobku we Wrocławiu, na pewno będzie miejsce". Ale co mi po żłobku na drugim końcu miasta, dokąd będę miała z domu 20km w korkach, myślę, że wręcz niemożliwością jest wtedy zdążyć w godzinach pracy żłobka zostawić i odebrać dziecko i pracować. Rozpatruję tylko te dzielnice przez które przejeżdżam w drodze do pracy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1073 |
Rozeznanie
|
A ja dziś coś się kiepsko czuje... jutro pójdę na kontrolę zobaczyć czy tam wszystko zamknięte bo coś mnie nie pokoji.... brzuch czasem bardzo twardy i czuje takie delikatne bóle na dole w bożenie ale nie w dole brzucha..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1074 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Znowu Was zaniedbalam i teraz miałam z 50 stron nadrabiania ![]() Ja dziś byłam na wizycie, nie rodze jeszcze nic a nic ![]() ![]() ![]() Gratuluję rozpakowanym Mamusiom ![]() ![]() Ja powoli kończę pranie ubranek i akcesoriów. Zrobiłam zamówienie z Gemini i już chyba nie planuję niczego kupować niektórych rzeczy mam wręcz za dużo ![]() Kupiłam też sobie nową chustę, mam nadzieję że Junior będzie chętny do motania ![]() No i myślimy nad imieniem bo to wcale nie jest śmieszne że nadal nie mamy jeszcze wybranego ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2018-09-12 o 15:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze dużo czasu do Twojego terminu także niech sobie dzidzia spokojnie rośnie ❤️ No u nas już dwie kobitki rozpakowane a kolejne bodajże dwie z terminami ba CC na koniec września ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#1077 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo a mówi się ze pierworodki maja tendencje do przenoszenia ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#1080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć że nie jestem sama z niewybranym imieniem ![]() Cytat:
![]() Ja ostatnie 2 tygodnie chodziłam z rozwarciem 3 cm więc teoretycznie mogłam nawet jeszcze wcześniej urodzić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.