Biura Podróży, opinie, doświadczenia - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-11, 20:57   #481
Nerchie
Zakorzenienie

Dot.: Biura Podróży

Witam Panie.
W następnym roku pojadę pierwszy raz na wczasy. Zawsze jezdzilam na kolonie z ofert wykupionych przez zakład pracy ojca. Mam parę pytań.
1. Czy jesli wyjezdzajac na kolonie z pełnoletnią osobą musze miec 18 lat? (koleżanka 19 bedzie miala, ja 19 lipca sie urodzilam wiec JESZCZE bede pewnie miala 17)
2. Napewno jadę do Złotych Piasków znam tam hotele - Ale nie znam biur podrózy, polecacie jakieś? Czytam wątek cały i widze tradia i te 'wielkie' nie. Zastanawiają mnie te mniejsze z mojego miasta WERATOUR na przyklad, ktos cos wie - Jestem z Jastrzebia Zdroju
3. Kiedy sie zalatwia takie wczasy, w lutym? Tak aby bylo najkorzystniej, odrazu wplaca sie calosc czy jak?

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Nerchie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-11, 21:46   #482
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nerchie Pokaż wiadomość
Witam Panie.
W następnym roku pojadę pierwszy raz na wczasy. Zawsze jezdzilam na kolonie z ofert wykupionych przez zakład pracy ojca. Mam parę pytań.
1. Czy jesli wyjezdzajac na kolonie z pełnoletnią osobą musze miec 18 lat? (koleżanka 19 bedzie miala, ja 19 lipca sie urodzilam wiec JESZCZE bede pewnie miala 17)
2. Napewno jadę do Złotych Piasków znam tam hotele - Ale nie znam biur podrózy, polecacie jakieś? Czytam wątek cały i widze tradia i te 'wielkie' nie. Zastanawiają mnie te mniejsze z mojego miasta WERATOUR na przyklad, ktos cos wie - Jestem z Jastrzebia Zdroju
3. Kiedy sie zalatwia takie wczasy, w lutym? Tak aby bylo najkorzystniej, odrazu wplaca sie calosc czy jak?
nie rozumiem troszkę pierwszego pytania czy wyjezdzając na kolonie musisz miec 18 lat? z tego co ja wiem to takie kolonie/obozy są właśnie od 12-13 do 18-19 roku życia

2. Ja polecam www.orlando.com.pl siostra była od nich w Bułgarii i wróciła bardzo zadowolona

3. Nie wiem jak jest z obozami, ale ja załatwiałam wczasy już w styczniu- wtedy masz taniej (choć zapytaj w biurze bo nie wszędzie tak jest). Nie musisz od razu wpłacać całości, na początek dajesz zaliczkę ok. 30 % potem dopłacasz resztę, możesz nawet co miesiąc płacić po trochu. Im wcześniej rezerwujesz to masz więcej termionów do wyboru, a jak będziesz rezerwowała maj-czerwiec to zostaną Ci te "odpadki" czyli koniec sierpnia, wrzesień, albo połowa czerwca
Stary 2008-08-11, 21:48   #483
Sandra1993
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nataska_92 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, może macie do polecenia jakieś biuro podróży które zajmuje się obozami młodzieżowymi? Oprócz almatur'a i ok-tours ? Chciałabym przejrzeć ich oferty, porównać
Ja jadę z tourpolem nawet dostali jakieś specjalne wyróżnienie (certyfikat) za organizowanie obozów młodzieżowych za rok ubiegły. Dokładnie nie wiem trzeba zerknąć na ich stronie. Generalnie mój obóz został wybrany pod wpływem impulsu bo wcześniej o tym biurze nie czytałam ale jak wrócę to opiszę Oferta mi się podoba i ceny stosunkowo nie są duże można popatrzeć.
Tourpol jest członkiem a nawet założycielem PITM-u i to mnie chyba przekonało, daję link do strony http://www.tourpol.pl
Sandra1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-12, 19:31   #484
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
nie rozumiem troszkę pierwszego pytania czy wyjezdzając na kolonie musisz miec 18 lat? z tego co ja wiem to takie kolonie/obozy są właśnie od 12-13 do 18-19 roku życia

2. Ja polecam www.orlando.com.pl siostra była od nich w Bułgarii i wróciła bardzo zadowolona

3. Nie wiem jak jest z obozami, ale ja załatwiałam wczasy już w styczniu- wtedy masz taniej (choć zapytaj w biurze bo nie wszędzie tak jest). Nie musisz od razu wpłacać całości, na początek dajesz zaliczkę ok. 30 % potem dopłacasz resztę, możesz nawet co miesiąc płacić po trochu. Im wcześniej rezerwujesz to masz więcej termionów do wyboru, a jak będziesz rezerwowała maj-czerwiec to zostaną Ci te "odpadki" czyli koniec sierpnia, wrzesień, albo połowa czerwca
Nie nie , nie koloniee. WCZASY.

„Prawdopodobnie nie powiedziałbym wszystkiego, o czym myślę, ale na pewno przemyślałbym wszystko, co powiedziałem.”
Stary 2008-08-12, 19:58   #485
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie , nie koloniee. WCZASY.
no właśnie, coś mi nie pasowało w tym
w takim razie nie wiem, skoro masz "opiekuna" pełnoletniego który za Ciebie odpowiada to powinni Cię puscić, ale najlepiej zapytaj w biurze
Stary 2008-08-13, 06:30   #486
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Lecę 4.09 do Tunezji z Alfastar - pierwszy raz z tym biurem, mam nadzieję, że będzie ok.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 09:14   #487
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Lecę 4.09 do Tunezji z Alfastar - pierwszy raz z tym biurem, mam nadzieję, że będzie ok.
Gosiu to jednak wybrałaś Tunezję , chyba nie miałaś jej w planach
W moim biurze dużo ludzi wyjeżdża do Tunezji - to chyba w tym roku najczęściej wybierany kierunek
Co do biura Alfa Star - u mnie jego imprezy schodzą , ludzie są naprawdę zadowoleni!
ewulinek@vp.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 09:38   #488
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez ewulinek@vp.pl Pokaż wiadomość
Gosiu to jednak wybrałaś Tunezję , chyba nie miałaś jej w planach
W moim biurze dużo ludzi wyjeżdża do Tunezji - to chyba w tym roku najczęściej wybierany kierunek
Co do biura Alfa Star - u mnie jego imprezy schodzą , ludzie są naprawdę zadowoleni!
dokładnie, Tunezja nie była w planach, ale w życiu nie zawsze tak wychodzi jak byśmy chcieli Teneryfa i Wyspy Greckie na 100% jeszcze przede mną w tym roku znowu Arabów podenerwuję (lubię ich czasami wkurzać jak sie za dużo targuję oni woleliby z moim meżem rozmawiać a tu nic z tego))
Stary 2008-08-13, 09:42   #489
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, Tunezja nie była w planach, ale w życiu nie zawsze tak wychodzi jak byśmy chcieli Teneryfa i Wyspy Greckie na 100% jeszcze przede mną w tym roku znowu Arabów podenerwuję (lubię ich czasami wkurzać jak sie za dużo targuję oni woleliby z moim meżem rozmawiać a tu nic z tego))
a jaki hotel wybrałaś ??
ewulinek@vp.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-13, 14:52   #490
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Alfa Star spisuje się całkiem dobrze. Powinnaś być zadowolona z ogolnej obslugi. A czy bedziesz zadowolona z hotelu...to już kwestia tego jaki hotel wybralaś
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 06:37   #491
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez ewulinek@vp.pl Pokaż wiadomość
a jaki hotel wybrałaś ??
Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Alfa Star spisuje się całkiem dobrze. Powinnaś być zadowolona z ogolnej obslugi. A czy bedziesz zadowolona z hotelu...to już kwestia tego jaki hotel wybralaś
wybrała Sultan Beach niedaleko Hammametu. Mam nadzieję, że to dobry wybór i że będzie ok Nie jesteśmy z mężem przedasnie wymagający a ten hotel chwalą na necie.

ewulinek znasz go?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 08:42   #492
ogiee
Przyczajenie

jechał ktoś może z biurem Orlando Travel na jakis oboz do hiszpanii??? zalezy mi raczej na tym by ktos niepelnoletni. bo chcialabym sie dowiedziec czy mozna bylo w nocy np. do klubow wychodzic. pic alkohol i w ogole...
ogiee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-14, 10:41   #493
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Napisane przez ogiee Pokaż wiadomość
jechał ktoś może z biurem Orlando Travel na jakis oboz do hiszpanii??? zalezy mi raczej na tym by ktos niepelnoletni. bo chcialabym sie dowiedziec czy mozna bylo w nocy np. do klubow wychodzic. pic alkohol i w ogole...
Jeśli niepełnoletni to chyba raczej nie oficjalnie, przecież to normalne, że skoro nie masz lat i ktos za Ciebie odpowiada to nie pozwoli Ci na owe "wyskoki".
Stary 2008-08-14, 11:28   #494
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
wybrała Sultan Beach niedaleko Hammametu. Mam nadzieję, że to dobry wybór i że będzie ok Nie jesteśmy z mężem przedasnie wymagający a ten hotel chwalą na necie.

ewulinek znasz go?
Sma w nim nie bylam ale opinie od klientów slyszalam.
A te jak to zwykle bardzo rożne.
Generalnie duzo osob na plaże narzeka. Jak na Tunezję podobno brzydka i mała.
Stary 2008-08-14, 12:50   #495
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Sma w nim nie bylam ale opinie od klientów slyszalam.
A te jak to zwykle bardzo rożne.
Generalnie duzo osob na plaże narzeka. Jak na Tunezję podobno brzydka i mała.
A to dziwne bo ja z kolei czytałam, że piękna, duża i nie za dużo ludzi Widać zależy co kto rozumie pod pojęciem ładnej plaży
Stary 2008-08-19, 20:46   #496
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Właśnie wróciłam z Bułgarii z biurem podróży OSKAR. odradzam serdecznie. W dużym skrócie: pracownicy biura są chamscy i niekompetentni, regułą jest informowanie ludzi na miejscu, że nie mają hotelu tego który jest na umowie, tylko zupełnie inni, po czym jak ktoś się "stawia", rezydent się zabiera i ma wszystko gdzieś. W ten sposób przesiedzieliśmy chyba ze 3 godziny pod hotelem i gdyby nie telefon do Oskara w Polsce, że rezydent ma się natychmiast pojawić, bo 3 godziny siedzimy pod hotelem, to chyba spalibyśmy na trawniku. Facet sobie poszedł wiedząc, że stoimy pod hotelem i nie chcemy wejść do środka, bo co go obeszło - nie próbował nawet starac sie rozwiązac jakoś sytuacji chocby dzwoniąc do biura czy próbując wytłumaczyć i przeprosić w imieniu biura. Zresztą spacerując po mieście widzieliśmy inną grupę, która właśnie przyjechała - ludzie pod jednym hotelem awanturowali się, że na umowie maja inny hotel, a rezydent? Kompletna olewka "może Pan dzwonić do biura w Polsce". ODRADZAM SERDECZNIE!!!

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-20, 06:17   #497
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Brrr..... chyba najgorszy koszmar każdego turysty natrafić na biuro, które nie przykłada się zbytnio do zapewnienia dogodnych warunków i oczywiście na rezydenta, który ma wszystko w d...
Stary 2008-08-20, 09:06   #498
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogiee Pokaż wiadomość
ja jechałam z Orlando na wczasy do Hiszpanii (Calella), siostra na obóz do Hiszpanii (Lloret De Mar), pytałam teraz siostrę, mówi że normalnie sobie wychodzili kiedy chcieli, w nocy też . Ale też nie sugeruj się tym za bardzo, bo niewiadomo na jakich opiekunów trafisz, jak na bardziej rygorystycznych, to wiadomo... będziecie bardziej pilnowani
Stary 2008-08-20, 09:08   #499
*Niki*
Zakorzenienie

ale ogólnie polecam orlando, byłam z nimi 2 razy i były to moje najlepsze wczasy (właścicielem Orlando jest mój kuzyn- Marcin, więc dużo o biurze wiem i jak masz pytania to pisz )
Stary 2008-08-20, 10:37   #500
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
ale ogólnie polecam orlando, byłam z nimi 2 razy i były to moje najlepsze wczasy (właścicielem Orlando jest mój kuzyn- Marcin, więc dużo o biurze wiem i jak masz pytania to pisz )
biuro z krakowa?

Stary 2008-08-20, 11:26   #501
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
A to dziwne bo ja z kolei czytałam, że piękna, duża i nie za dużo ludzi Widać zależy co kto rozumie pod pojęciem ładnej plaży
To jak wrócisz napisz jaka ta plaża w rzeczywistośi jest
Stary 2008-08-20, 11:40   #502
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
To jak wrócisz napisz jaka ta plaża w rzeczywistośi jest
Ok napiszę Mam tylko nadzieję, że się mylisz Oby...
Stary 2008-08-20, 13:51   #503
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
biuro z krakowa?
ze Skawiny k/Krakowa (ale w Krk też mają oddział)
Stary 2008-08-20, 19:59   #504
caradura
Raczkowanie

a ja za tydzień lecę do Tunezji z biurem Oasis Tours. może coś wiecie na jego temat, w necie dużo negatywnych opinii ..
caradura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 12:57   #505
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez caradura Pokaż wiadomość
a ja za tydzień lecę do Tunezji z biurem Oasis Tours. może coś wiecie na jego temat, w necie dużo negatywnych opinii ..
Oasis Tours robi ogromną ilość imprez, więc to normalne, że negatywnych opinii na jego temat jest więcej niż na temat małego lokalnego biura Warto się wczytać w negatywne opinie - co konkretnie ludzie krytykują? Bo jeśli praktycznie wszyscy narzekają na to samo, np. na zmianę hotelu już po przylocie, to może znaczyć, że jest to regułą biura. Ale kwestia niesmacznego jedzenia czy niekompetentnego rezydenta to już sprawa indywidualna - jedzenie bywa różne, nie każdemu smakuje, a co do rezydenta, to niektórzy oczekują, że będzie każdego dnia witał ich ukłonem i wszędzie oprowadzał.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 13:50   #506
Nerchie
Zakorzenienie

Cytat:
ze Skawiny k/Krakowa (ale w Krk też mają oddział)
hm skupuja oferty od wiekszych biur czy maja wlasne ? Wyjazdy na wczasy sa z krakowa?

Stary 2008-08-21, 13:54   #507
caradura
Raczkowanie

opinie o jedzeniu i rezydencie nie zrobiły na mnie wielkiego wrażenia, ponieważ zamierzamy sobie radzić i zwiedzać sami
chodzi właśnie o tę zmianę hoteli, pisało o tym kilka osób
caradura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-21, 14:04   #508
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
hm skupuja oferty od wiekszych biur czy maja wlasne ? Wyjazdy na wczasy sa z krakowa?
mają własne, ale teraz w tym roku nawiązali też wspólpracę z innymi biurami.
A swoje własne oferty mają na www.orlando.com (tylko teraz wakacje się konczą i nie wiem czy na stronce jakieś oferty jeszcze mają). Wyjazdy na wczasy są z Krakowa, ale z innych miast też (jak jechaliśmy teraz do Hiszpanii to zbieraliśmy po drodze ludzi z Katowic, Wrocławia..)
Stary 2008-09-17, 11:06   #509
vokuro
Raczkowanie

Dziewczyny a znacie biuro podróży Janosik z Rzeszowa? mają dosyc atrakcyjne ceny ale jak z uczciwoscia....
vokuro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 07:27   #510
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Wróciłam. Jak obiecałam piszę odnośnie plaży przy Sultan Beach.
Któregoś dnia wybraliśmy się z mężem piechotą plażą do starego Hammametu i muszę powiedzieć, że plaża przy naszym hotelu była najładniejsza ze wszystkich mijanych przez nas. Przede wszystkim są tam prawie wyłącznie goście hotelowi, w lewą stronę nie można już za daleko iść ze względu na rezydencję prezydenta Tunezji, więc za dużo ludzi się nie plącze. Plaża jest piaszczysta, codziennie sprzątana (oczywiście są pety pozostawiane przez turystów, ale o to chyba tylko do siebie możemy mieć pretensje, skoro ciężko jest wstać z leżaka do kosz na śmieci, który stoi tuż obok). Poza tym widok - cudo.
Tak na marginesie do Alfa Star nie mam zastrzezeń. Transfery bez żadnych opoźnień, rezydent też ok.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości