|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Biura Podróży
Witam Panie.
W następnym roku pojadę pierwszy raz na wczasy. Zawsze jezdzilam na kolonie z ofert wykupionych przez zakład pracy ojca. Mam parę pytań. 1. Czy jesli wyjezdzajac na kolonie z pełnoletnią osobą musze miec 18 lat? (koleżanka 19 bedzie miala, ja 19 lipca sie urodzilam wiec JESZCZE bede pewnie miala 17) 2. Napewno jadę do Złotych Piasków znam tam hotele - Ale nie znam biur podrózy, polecacie jakieś? Czytam wątek cały i widze tradia i te 'wielkie' nie. Zastanawiają mnie te mniejsze z mojego miasta WERATOUR na przyklad, ktos cos wie - Jestem z Jastrzebia Zdroju 3. Kiedy sie zalatwia takie wczasy, w lutym? Tak aby bylo najkorzystniej, odrazu wplaca sie calosc czy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 2. Ja polecam www.orlando.com.pl siostra była od nich w Bułgarii i wróciła bardzo zadowolona ![]() 3. Nie wiem jak jest z obozami, ale ja załatwiałam wczasy już w styczniu- wtedy masz taniej (choć zapytaj w biurze bo nie wszędzie tak jest). Nie musisz od razu wpłacać całości, na początek dajesz zaliczkę ok. 30 % potem dopłacasz resztę, możesz nawet co miesiąc płacić po trochu. Im wcześniej rezerwujesz to masz więcej termionów do wyboru, a jak będziesz rezerwowała maj-czerwiec to zostaną Ci te "odpadki" czyli koniec sierpnia, wrzesień, albo połowa czerwca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tourpol jest członkiem a nawet założycielem PITM-u i to mnie chyba przekonało, daję link do strony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
no właśnie, coś mi nie pasowało w tym
![]() w takim razie nie wiem, skoro masz "opiekuna" pełnoletniego który za Ciebie odpowiada to powinni Cię puscić, ale najlepiej zapytaj w biurze
![]() |
![]() |
#486 |
Wtajemniczenie
|
Lecę 4.09 do Tunezji z Alfastar - pierwszy raz z tym biurem, mam nadzieję, że będzie ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W moim biurze dużo ludzi wyjeżdża do Tunezji - to chyba w tym roku najczęściej wybierany kierunek ![]() Co do biura Alfa Star - u mnie jego imprezy schodzą , ludzie są naprawdę zadowoleni!
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ewulinek znasz go? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Przyczajenie
|
jechał ktoś może z biurem Orlando Travel na jakis oboz do hiszpanii??? zalezy mi raczej na tym by ktos niepelnoletni. bo chcialabym sie dowiedziec czy mozna bylo w nocy np. do klubow wychodzic. pic alkohol i w ogole...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli niepełnoletni to chyba raczej nie oficjalnie, przecież to normalne, że skoro nie masz lat i ktos za Ciebie odpowiada to nie pozwoli Ci na owe "wyskoki".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te jak to zwykle bardzo rożne. Generalnie duzo osob na plaże narzeka. Jak na Tunezję podobno brzydka i mała.
![]() |
![]() |
#495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z Bułgarii z biurem podróży OSKAR. odradzam serdecznie. W dużym skrócie: pracownicy biura są chamscy i niekompetentni, regułą jest informowanie ludzi na miejscu, że nie mają hotelu tego który jest na umowie, tylko zupełnie inni, po czym jak ktoś się "stawia", rezydent się zabiera i ma wszystko gdzieś. W ten sposób przesiedzieliśmy chyba ze 3 godziny pod hotelem i gdyby nie telefon do Oskara w Polsce, że rezydent ma się natychmiast pojawić, bo 3 godziny siedzimy pod hotelem, to chyba spalibyśmy na trawniku. Facet sobie poszedł wiedząc, że stoimy pod hotelem i nie chcemy wejść do środka, bo co go obeszło - nie próbował nawet starac sie rozwiązac jakoś sytuacji chocby dzwoniąc do biura czy próbując wytłumaczyć i przeprosić w imieniu biura. Zresztą spacerując po mieście widzieliśmy inną grupę, która właśnie przyjechała - ludzie pod jednym hotelem awanturowali się, że na umowie maja inny hotel, a rezydent? Kompletna olewka "może Pan dzwonić do biura w Polsce". ODRADZAM SERDECZNIE!!!
![]() |
#497 |
Wtajemniczenie
|
Brrr..... chyba najgorszy koszmar każdego turysty natrafić na biuro, które nie przykłada się zbytnio do zapewnienia dogodnych warunków i oczywiście na rezydenta, który ma wszystko w d...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
ale ogólnie polecam orlando, byłam z nimi 2 razy i były to moje najlepsze wczasy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
biuro z krakowa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#502 |
Wtajemniczenie
|
Ok napiszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#504 |
Raczkowanie
|
a ja za tydzień lecę do Tunezji z biurem Oasis Tours. może coś wiecie na jego temat, w necie dużo negatywnych opinii ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
hm skupuja oferty od wiekszych biur czy maja wlasne ? Wyjazdy na wczasy sa z krakowa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Raczkowanie
|
opinie o jedzeniu i rezydencie nie zrobiły na mnie wielkiego wrażenia, ponieważ zamierzamy sobie radzić i zwiedzać sami
chodzi właśnie o tę zmianę hoteli, pisało o tym kilka osób |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swoje własne oferty mają na www.orlando.com (tylko teraz wakacje się konczą i nie wiem czy na stronce jakieś oferty jeszcze mają). Wyjazdy na wczasy są z Krakowa, ale z innych miast też (jak jechaliśmy teraz do Hiszpanii to zbieraliśmy po drodze ludzi z Katowic, Wrocławia..)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a znacie biuro podróży Janosik z Rzeszowa? mają dosyc atrakcyjne ceny ale jak z uczciwoscia....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam. Jak obiecałam piszę odnośnie plaży przy Sultan Beach.
Któregoś dnia wybraliśmy się z mężem piechotą plażą do starego Hammametu i muszę powiedzieć, że plaża przy naszym hotelu była najładniejsza ze wszystkich mijanych przez nas. Przede wszystkim są tam prawie wyłącznie goście hotelowi, w lewą stronę nie można już za daleko iść ze względu na rezydencję prezydenta Tunezji, więc za dużo ludzi się nie plącze. Plaża jest piaszczysta, codziennie sprzątana (oczywiście są pety pozostawiane przez turystów, ale o to chyba tylko do siebie możemy mieć pretensje, skoro ciężko jest wstać z leżaka do kosz na śmieci, który stoi tuż obok). Poza tym widok - cudo. Tak na marginesie do Alfa Star nie mam zastrzezeń. Transfery bez żadnych opoźnień, rezydent też ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.