Starania o dziecko od 2018, cz. 8 ! - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-13, 18:36   #3151
Nemmireth_
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !

Cytat:
Napisane przez Iwonexx Pokaż wiadomość
Swoja droga czy sa tutaj jakies dziewczyny ktore poronily tak jak ja i staraja sie o kolejne dziecko? Albo udalo im sie zajsc po poronieniu.. czasem zastanawiam sie czy jak zachodzi sie w druga ciaze to ma sie takie same objawy czy sa one inne.xD
Niestety są ☺ ja pierwsza ciążę miałam w kwietniu zeszłego roku, w 10tyg zabieg, kolejna w grudniu, w 6tyg poronilam. A w ta aktualna ciążę zaszłam w marcu. Dwie pierwsze na początku miały objawy typu ból brzucha, zaparcia, senność. Ta aktualna nic z.tych rzeczy ☺ mowie tu o samym początku, gdy jeszcze nie wiemy o ciąży. W pierwszej miałam parę dni mdłości, w 2 nie zdążyłam mieć, a w tej wymiotuje do tej pory a tu już prawie 29 tydzień

Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
Tanio tanio ale jakościowo to to nie jest nic super
To ja juz wole odkupić od kogos uzywane w dobrym czy bd stanie albo w ciucholandach znaleźć ciuchy z 5.10.15 czy innych dziecięcych i dłużej wygladaja jak powinny

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
To ja już wolę z pepco niż te szmaty z 5 10.15. Robiłam zamówienie i przyszło mi takie dziadostwo ze masakra. Naprawdę. Cześć była po prostu rozwalona bardzo się zawiodłam i juz więcej tam nie kupię.

Cytat:
Napisane przez coco00 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie trochę z innej beczki, dużo mialyscie wizyt przed usg 1 trymestru? Ja wczoraj byłam na wizycie pierwszej, za tydzień ide z wynikami krwi i jak dobrze zrozumiałam to później już usg prenatalne w połowie października, to będzie jakieś 3,5 tygodnia przerwy, jest to ok tak na początku? Mam obawy przed taka przerwa, bo jednak jest to okres kiedy najczęściej są poronienia, z drugiej nic mi sie nie dzieje to po co lazic co chwilkę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oj ja duzo, z 6. Ale ja chodziłam na początku co tydzień z wiadomych przyczyn - wczesniejszych poronien.

Cytat:
No u nas praktycznie wszystko co kupione w pepco szybko sie zmechacilo, porozciagalo i jakies takie zrobiło
Ja mam jednego pajaca z pepco

Cytat:
Ja za tydzień właśnie będę na początku 9 tygodnia, więc no może ok, chociaż tu widzę że niektóre dziewczyny dużo tych usg miały
22.09 w Lidlu ma być promka np 2 bodziaki za 9,99. Ktoś ma coś z lidlowych ciuszków? Warto?

O nie, znowu ta promka portfel płacze
Ja mam z lidla ale nie pralam wiec nie powiem. Wyglądają bardzo fajnie ☺

Cytat:
Napisane przez alexis77 Pokaż wiadomość
A ja mam do Was pytanie z innej beczki... Chodzicie do gin na fundusz czy prywatnie?
Zawsze myślałam że będę chodziła prywatnie bo jak wiadomo chce dla dziecka jak najlepiej jednak ostatnio zaczęłam sie zastanawiać, ponieważ mam na oku lekarkę która przyjmuje prywatnie i na nfz . Jak często chodzi się na wizyty ?
Ja prywatnie tylko. Na początku (tak do 8/9 tyg) chodziłam codziennie, teraz już normalnie co miesiąc. Na każdej wizycie badanie na fotelu plus usg.
Na nfz nie chciałam chodzić bo u nas (podkreslam u nas, pewnie nie wszedzie) obowiązuje tylko 3 usg na cala ciążę, a reszta wizyt to w sumie nie wiem po co. Dla mnie o wiele za mało ☺

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 18:37   #3152
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Ja póki co miałam 3 wizyty + prenatalne. Na każdej usg, chociaż na ostatniej dosłownie tylko zajrzał na chwilę, ale udało mu się potwierdzić przypuszczenia lekarza z prenatalnych co do płci A tylko chwilkę, bo byłam 4 dni po prenatalnych, więc bez sensu byłoby się tam gapić, co się mogło zmienić

Ooo mamo pojadłam kapusty kiszonej, ale pyyyychaaa....
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 18:38   #3153
coco00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Niestety są ☺ ja pierwsza ciążę miałam w kwietniu zeszłego roku, w 10tyg zabieg, kolejna w grudniu, w 6tyg poronilam. A w ta aktualna ciążę zaszłam w marcu. Dwie pierwsze na początku miały objawy typu ból brzucha, zaparcia, senność. Ta aktualna nic z.tych rzeczy ☺ mowie tu o samym początku, gdy jeszcze nie wiemy o ciąży. W pierwszej miałam parę dni mdłości, w 2 nie zdążyłam mieć, a w tej wymiotuje do tej pory a tu już prawie 29 tydzień

To ja już wolę z pepco niż te szmaty z 5 10.15. Robiłam zamówienie i przyszło mi takie dziadostwo ze masakra. Naprawdę. Cześć była po prostu rozwalona bardzo się zawiodłam i juz więcej tam nie kupię.

Oj ja duzo, z 6. Ale ja chodziłam na początku co tydzień z wiadomych przyczyn - wczesniejszych poronien.

Ja mam jednego pajaca z pepco

O nie, znowu ta promka portfel płacze
Ja mam z lidla ale nie pralam wiec nie powiem. Wyglądają bardzo fajnie ☺

Ja prywatnie tylko. Na początku (tak do 8/9 tyg) chodziłam codziennie, teraz już normalnie co miesiąc. Na każdej wizycie badanie na fotelu plus usg.
Na nfz nie chciałam chodzić bo u nas (podkreslam u nas, pewnie nie wszedzie) obowiązuje tylko 3 usg na cala ciążę, a reszta wizyt to w sumie nie wiem po co. Dla mnie o wiele za mało ☺

O to może coś kupię a co! jakieś neutralne kolory

coco00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 18:40   #3154
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
O to może coś kupię a co! jakieś neutralne kolory

Ja udam ze nie wiem nic o tej promce bo ja już wszystkie ciuszki mam a dziś zrobiłam kolejne zamówienie na takie jakby apteczne rzeczy i 2 stowy poszło.
Na szczęście została cześć aptecznych, łóżeczko, wanienka i koniec a i koszule dla mnie do porodu. I fotelik

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2018-09-13, 18:40   #3155
wynn
Zadomowienie

Promyczek, może nie wiesz wszystkiego bo ta historia o orzeczeniu o winie bo mąż nie wspierał żony po poronieniu skoro nawet nie bylo potwierdzenia o ciąży przez lekarza jest dość hmm...nietypowa i malo prawdopodobna. Zeby dostac orzeczenie o winie to trzeba sie trochę postarać

A ja bylam dziś przez przypadek u ginekologa, okazalo się ze mój wynik badania mu zaginal wiec zaprosil mnie na gratisowa wizyte pobral material do cytologii, zrobił usg na ktorym wszystko w porządku-widac pecherzyk dominujacy, zatem kazał nam nie proznowac 😜 powiedzial tez zeby narazie nie martwic sie brakiem ciazy tylko cieszyc się sobą,dac sobie czas
wynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 18:41   #3156
drocia
Zakorzenienie

Jak dla mnie lidlowe couchy sa spoko - nie wiem jeszcze jak w praktyce, ale mam sporo lidlowych i z auchan bo sie mama rzucila na kupiwanie, to o ile te auchanowskie dobre na lato i ciepla jesien, to lidlowe maja naprawde dobrej jakosci ten material i fajna cene. Porownalabym je ze smykowymi cool club.

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 18:45   #3157
Paulina 87
Wtajemniczenie

No kiedy te wyniki bety cleannaaaaa
???????
Stary 2018-09-13, 18:46   #3158
drocia
Zakorzenienie

A jeszcze co do rozmiarow... Te mi mowili nie kupuj 56 i malo 62 bo szybko wyrosnie.. Dziecko rosnie okolo 3 cm na miesiac (ja tak mialam wg ksiazeczki, Antek tez tak ma) to w 56 wskoczymy okolo grudnia... Poki co to raczej 50 by nam sie przydalo, bo 56 sporo za duze...

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 18:47   #3159
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
Ja juz po zabiegu, nic nie czułam ale nie życzę nikomu. Mam juz wypis ale jeszcze nie wstaje bo mi słabo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tule...
Stary 2018-09-13, 18:48   #3160
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
???????
Może będziemy obstawiać?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 18:49   #3161
Paulina 87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wynn Pokaż wiadomość
Promyczek, może nie wiesz wszystkiego bo ta historia o orzeczeniu o winie bo mąż nie wspierał żony po poronieniu skoro nawet nie bylo potwierdzenia o ciąży przez lekarza jest dość hmm...nietypowa i malo prawdopodobna. Zeby dostac orzeczenie o winie to trzeba sie trochę postarać

A ja bylam dziś przez przypadek u ginekologa, okazalo się ze mój wynik badania mu zaginal wiec zaprosil mnie na gratisowa wizyte pobral material do cytologii, zrobił usg na ktorym wszystko w porządku-widac pecherzyk dominujacy, zatem kazał nam nie proznowac 😜 powiedzial tez zeby narazie nie martwic sie brakiem ciazy tylko cieszyc się sobą,dac sobie czas
No i git to do roboty
Stary 2018-09-13, 18:59   #3162
MMonia87
Raczkowanie

Cytat:
???????
A odezwała się dzisiaj?bo czytałam do południa i była cisza a teraz jeszcze nie nadrobilam
Co do ubranek to córka miała dzisiaj w przedszkolu leginsy te lepsze Disneya kupione w Pepco,jak ją odebrałam to w kroku miała dużą dziurę po jednym dniu noszenia z Lidla są dużo lepsze ubranka.

MMonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 19:03   #3163
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rozesmiana92 Pokaż wiadomość
To zalezy... Moi rodzice sie rozwodza i ciagnie sie to juz drugi rok, ale u nich z orzeczeniem o winie to tez inaczej.
Znajomy jak sie rozwodzil to tylko 15minut na sali, rozwod dostali i do domu.

2rok ? Wow
Moi jak sie rozwodzili to 30minut rozprawy i po wszystkim

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Pajka kciuki za wizyte bo to ta godzina

Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 19:12   #3164
Rozesmiana92
Rozeznanie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85862264]Może będziemy obstawiać? [/QUOTE]Moze sie obrazila bo nikt nie obstawial
Cytat:
2rok ? Wow

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Niestety dogadac sie nie moga, a jedna ze stron chce z orzeczeniem i koniec, jest troche swiadkow, niejasnosci i sie ciagnie juz tyle czasu, ze szok

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Pajka wlasnie dawaj znac zaraz po

Stary 2018-09-13, 19:18   #3165
Paulina 87
Wtajemniczenie

A ja sie jutro wybieram na badania krwi.. dawno nie robiłam. Prolaktyna, tsh.. i tak mysle zeby sobie fsh jeszcze zrobic.. pierwszy i ostatni raz jak badalam fsh to bylo w 2011 roku... a w sumie wynik troche mowi o rezerwie jajnikowej.. a w sobote tz pokaze na co go stac. Dzis zakupilam juz pojemniczek. Cos marudzi ze szkoda kasy itd ale nie odpuszcze.. jestem ciekawa jego wynikow.. 7 lat temu byly na granicy normy..
Stary 2018-09-13, 19:20   #3166
UltraMarryna
Zakorzenienie

A u mnie jeszcze nie ma @

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 19:32   #3167
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
Juz nawet do domu dotarłam

Gaja a jak Twoje zycie z nowym członkiem rodziny.?

Trzymaj się
Cytat:
Pewnie, ze tanio szkoda, ze z jakoscia kiepsko, ale co sie dziwic za taka cene

No właśnie też czytałam że jakość średnia, ale z drugiej strony czy jest sens kupować drogie ciuchy dziecku, które założy je dwa razy albo i to nie czasami?
Wiadomo na prezent średnio, ale dla siebie na codzien?
Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Ale np w moim pepco więcej ciuszków dla chlopaka niż dla dziewczynki. Większość mam z allegro

U nas i takich duzo i takich. Ale nie przyglądalam się dokładnie.
Cytat:
Napisane przez Krop_pka Pokaż wiadomość
Rozwody stały się najłatwiejszym rozwiązaniem w dzisiejszych czasach, lepiej się rozwieść niż popracować nad związkiem. Najgorzej jak są już dzieci bo to one cierpią najbardziej

I te przepychanki z opieka

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
W Pepco fajne mają rzeczy disneya one są trochę droższe ale i lepsze.
Ribue tam czasem zakupy dla córki. I fakt dziewczęce ubranka to prawie wszystkie różowe. Ale Drocia byłaś ostatnio? Ja tam nie zauważyłam braku chlopiecych ciuszków, ostatnio kupiłam fajna bluzę z kapturem szara z zielonymi wstawkami i właśnie na chlopiecych półkach ja znalazłam. A i pajaców w uniwersalnych kolorach obkupilam za 9.90 na zaś bo Alicja tylko w pajacu śpi.
Wiecie co, jakoś ostatnio kupuje ciuszki i zwracam uwagę na to żeby były tanie. Nie macie pojęcia jak szybko dziecko wyrasta.

Dokładnie.

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Moje pepco jest na szczęście dobrze zaopatrzone.. Czy ja wiem zależy.. Lil ma wiekszosc a chyba nawet wszystko z pepco... Nic nam sie nie mechaci ani nic.. Ja mialam 3 wizyty na każdy miesiąc. I po 1 usg na każdy trymestr

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Ile wizyt? Toż to średnio co tydzień.

Cytat:
Ja za tydzień właśnie będę na początku 9 tygodnia, więc no może ok, chociaż tu widzę że niektóre dziewczyny dużo tych usg miały
22.09 w Lidlu ma być promka np 2 bodziaki za 9,99. Ktoś ma coś z lidlowych ciuszków? Warto?

Z Lidla ciuszki polecają. Ja się nie znam więc nie powiem.

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85862008]Chyba bardzo mocno przewrażliwiona na swoim punkcie..[/QUOTE]

Mało powiedziane.

Cytat:
Napisane przez alexis77 Pokaż wiadomość
A ja mam do Was pytanie z innej beczki... Chodzicie do gin na fundusz czy prywatnie?
Zawsze myślałam że będę chodziła prywatnie bo jak wiadomo chce dla dziecka jak najlepiej jednak ostatnio zaczęłam sie zastanawiać, ponieważ mam na oku lekarkę która przyjmuje prywatnie i na nfz . Jak często chodzi się na wizyty ? bo Olena pisała coś że ma po 3 wizyty na każdy miesiąc??

Nurek nawet nie jestem w stanie wyobrazić sobie co czujesz, trzymaj się
Fortuna my się nie znamy jednak chciałam pogratulować dzidziusia, wszystkiego dobrego dla Was
Ja też wczoraj jak głupia co chwile odświeżałam czy jest już ta beta Ciekawa byłam czy można być aż tak pewnym, chociaż moja szwagierka podobno też od razu wiedziała
Ja chodzę i tak i tak. Jako prowadząca uważam ta prywatna. A na NFZ to głównie o skierowania mi chodzi. Więcej pożytku nie mam.

Cytat:
Napisane przez promyczek83 Pokaż wiadomość
Trochę zrobiła test był pozytywny, 4 dni później dostała krwawienia. Żaden lekarz jej nie chciał potwierdzić, że była w ciąży. Ale rozwód z orzeczeniem o winie męża dostała...

Co do ubranek my mamy i z Pepco i smyka i trochę od znajomych i rodziny. Ale na początku mała tak szybko wyrastała, że wielu ubranek na 56 i 62 nawet nie zdarzyła założyć.
Mi już mąż zaznaczył, że mam być gotowa wieczorem na produkcję bambino także działamy na całego

To też sędzia się trafił

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 19:34   #3168
Rozesmiana92
Rozeznanie

Cytat:

Bedziesz powtarzac test ?

Stary 2018-09-13, 19:43   #3169
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze.. Cos źle napisalam.. Mialam 3 wizyty na kazdy trymesrt.. Nie miesiac...

Palce szybciej pisza niz ja mysle

No to zmienia postać rzeczy
Choć ja na początku miałam często, ok średnia wyszła spora bo miałam plamienia, pogotowie mnie zabralo, dwóch ginow. Ale później już spokojniej się zrobiło. To i wizyty rzadsze.
Cytat:
???????
Wcale
Cytat:
2rok ? Wow

To chyba kwestia jak się dogadają.
Cytat:

To może tescik?

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Kurcze.. Cos źle napisalam.. Mialam 3 wizyty na kazdy trymesrt.. Nie miesiac...

Palce szybciej pisza niz ja mysle

No to zmienia postać rzeczy
Choć ja na początku miałam często, ok średnia wyszła spora bo miałam plamienia, pogotowie mnie zabralo, dwóch ginow. Ale później już spokojniej się zrobiło. To i wizyty rzadsze.
Cytat:
???????
Wcale
Cytat:
2rok ? Wow

To chyba kwestia jak się dogadają.
Cytat:

To może tescik?

Stary 2018-09-13, 19:45   #3170
Iwonexx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Ja pod koniec lutego poronilam, a w lipcu zaszłam w ciążę. Różnią się trochę od siebie

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Kurcze sporo nas łączy bo datę ślubu mamy też taką samą hmm ja jak zaszłam w czerwcu to po około 5 dniach miałam ból piersi no i podbrzusze jak na okres.. a teraz piersi mam powiekszone i tez mnie dziwnie pobolewa brzuch i nawet w pachwinach.. dzisiaj nawet jakies mdłości.. alee zobaczymy jak w ndz nie dostane @ to będe w pon albo wt testować.. a miałaś łyżeczkowanie czy nie.?
Iwonexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 19:49   #3171
AnnLady
Zakorzenienie

Przyszły moje książki IMG_20180913_174949.jpeg

Stary 2018-09-13, 19:51   #3172
Iwonexx
Rozeznanie

[QUOTE=Nemmireth_;85862207]Niestety są ☺ ja pierwsza ciążę miałam w kwietniu zeszłego roku, w 10tyg zabieg, kolejna w grudniu, w 6tyg poronilam. A w ta aktualna ciążę zaszłam w marcu. Dwie pierwsze na początku miały objawy typu ból brzucha, zaparcia, senność. Ta aktualna nic z.tych rzeczy ☺ mowie tu o samym początku, gdy jeszcze nie wiemy o ciąży. W pierwszej miałam parę dni mdłości, w 2 nie zdążyłam mieć, a w tej wymiotuje do tej pory a tu już prawie 29 tydzień

Noo właśnie chodzi mi o takie objawy o których własnie napisałaś.. zaraz na początku.. hmm.. zobaczymy jak nie dostane w weekend to bede testowac na poczatku przyszłego tygodnia bo jakoś też inaczej się czuje.. ale nie tak jak ostatnio..
a robiłaś może jakieś badania po tych poronieniach.? mnie moja gin kazała zrobić sterte badań.. i miałam podwyższoną prolaktynę.. alee wydaje mi sie ze mogła jeszcze nie wrócic do normy bo to było jakoś 3 tyg po poronieniu..
Iwonexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 20:03   #3173
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Bedziesz powtarzac test ?

Wczoraj robilam rano. Ale przez Cleanne zapomniałam wam napisać
Powtórzyła bym jutro ale mi się dziesiątki skończyły zostały same 25. No nic dziś 33dc stawiam że jutro przyjdzie @ i problem testowania z głowy.

Stary 2018-09-13, 20:05   #3174
wynn
Zadomowienie

AnnLady a w karcie ciąży masz wpisanego jako prowadzacego lekarza z nfz czy prywatnego? Oni wiedzą o sobie nawzajem? Bo wiadomo ze ci na nfz tez czesto maja prywatne gabinety i zastanawiam sie czy nie patrza sceptycznie na pacjentke ktora do nich chodzi tylko po skierowania, uwazajac innego ginekologa za lepszego specjaliste moj gin na nfz byl dziwnie zaborczy pod tym wzgledem, badania krwi moglam robic tylko w przychodni w ktorej przyjmowal i nie mogłam odebrac sama wynikow-tylko u niego w gabinecie. Chyba ze to normalna procedura, ale nie spotkalam sie z czyms takim wczesniej 😅
wynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 20:16   #3175
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wynn Pokaż wiadomość
AnnLady a w karcie ciąży masz wpisanego jako prowadzacego lekarza z nfz czy prywatnego? Oni wiedzą o sobie nawzajem? Bo wiadomo ze ci na nfz tez czesto maja prywatne gabinety i zastanawiam sie czy nie patrza sceptycznie na pacjentke ktora do nich chodzi tylko po skierowania, uwazajac innego ginekologa za lepszego specjaliste moj gin na nfz byl dziwnie zaborczy pod tym wzgledem, badania krwi moglam robic tylko w przychodni w ktorej przyjmowal i nie mogłam odebrac sama wynikow-tylko u niego w gabinecie. Chyba ze to normalna procedura, ale nie spotkalam sie z czyms takim wczesniej
Mam dwie karty ciąży
Ta na NFZ wie że chodzę prywatnie bo powiedziałam jej.
A ta prywatna nie wie, bo i po co jej ta wiedza, a może jej wspomniałam, już nie pamiętam
Chodzenie do dwóch doradziła mi moją rodzinna bo zapytała mnie jak chce prowadzić ciążę. Odpowiedzialam, że prywatnie to stwierdzila żeby iść na NFZ dodatkowo to chociaz skierowania będę miała. Pytałam czy to nie problem ale stwierdzila że co komu do tego?
One obie przyjmują na NFZ i prywatnie. Ale do tej co chodzę na NFZ nie mam takiego zaufania i w życiu bym do niej nie poszla prywatnie. A może to po prostu wina tego że to na NFZ jest?

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

A badania jak robię na NFZ to są w gabinecie do karty wkładane i muszę iść i brać wgląd w kartę i robić foto. Ale to wszędzie tak jest z tym.
Trzeba się nagimnastykowac ale parę stówek w kieszeni zostaje więc jestem gotowa na takie poświęcenie

Stary 2018-09-13, 20:26   #3176
sunshine16
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj robilam rano. Ale przez Cleanne zapomniałam wam napisać
Powtórzyła bym jutro ale mi się dziesiątki skończyły zostały same 25. No nic dziś 33dc stawiam że jutro przyjdzie @ i problem testowania z głowy.

To piona, mam dziś 31dc, test biały, brzuch boli więc jutro bankowo @ mnie odwiedzi

Dziecko mi się przeziębiło, katar gigant, odciągnąć nie chce dac... Jak żyć

Ja kupuję małej ciuchy głównie w hm na wyprzedażach. Sporo też kupuje w pepco, ale nie lubię ich pajaców i body. Cenią się coraz bardziej a jakość wg mnie beznadziejna. Ale leginsy, koszulki, kiecki i bluzy pepcowe lubię. Super jakość mają też bodziaki z f&f.

sunshine16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 20:28   #3177
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Przyszły moje książki Załącznik 7638366

O widzisz, miałam je zamówić! Tzn nie wszystkie ale chyba 2 mam na liście ☺

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwonexx Pokaż wiadomość
Noo właśnie chodzi mi o takie objawy o których własnie napisałaś.. zaraz na początku.. hmm.. zobaczymy jak nie dostane w weekend to bede testowac na poczatku przyszłego tygodnia bo jakoś też inaczej się czuje.. ale nie tak jak ostatnio..
a robiłaś może jakieś badania po tych poronieniach.? mnie moja gin kazała zrobić sterte badań.. i miałam podwyższoną prolaktynę.. alee wydaje mi sie ze mogła jeszcze nie wrócic do normy bo to było jakoś 3 tyg po poronieniu..
Ja ogólnie podczas starań robiłam dużo badań bo i długo się staraliśmy. Ale tak typowo po poronieniu (tym drugim) robiłam tylko pakiet na trombofilie

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Stary 2018-09-13, 20:28   #3178
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunshine16 Pokaż wiadomość
To piona, mam dziś 31dc, test biały, brzuch boli więc jutro bankowo @ mnie odwiedzi

Dziecko mi się przeziębiło, katar gigant, odciągnąć nie chce dac... Jak żyć

Ja kupuję małej ciuchy głównie w hm na wyprzedażach. Sporo też kupuje w pepco, ale nie lubię ich pajaców i body. Cenią się coraz bardziej a jakość wg mnie beznadziejna. Ale leginsy, koszulki, kiecki i bluzy pepcowe lubię. Super jakość mają też bodziaki z f&f.

No to nasze drogi się skrzyżowały

Stary 2018-09-13, 20:32   #3179
Nurek1119
Zakorzenienie

Pajka jak wizyta?

Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-13, 20:56   #3180
pajka03
Zakorzenienie

Oj laski, co się naczekalam to moje. Mam 4 cm dziecia!!!! Klaskał sobie, niesamowite! Cały i zdrowy, raczki są, nóżki są, stópki są. Prenatalne 2.10 jestem mega szczęśliwa!!! Dodaje wam fote słodziaka 20180913_204628.jpeg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości