![]() |
#4561 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4562 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My od 14.30 na spacerze ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas dziś rekord spania, od 20 do 4 wtedy cyc i o 10 obudziłam, bo jechaliśmy do siostry., a spałby jeszcze ![]() ![]() Trzymajcie kciuki, jedziemy na basen zaraz ! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-09-13 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest dzis dla mnie bardzo łaskawe. Rano była drzemka godzinna wiec miałam czas przygotować obiad. Pozniej park gdzie sie sam sobą zajął, pozniej bujaczek, pozniej poszliśmy do parku koło domu Piesie wyprowadzic. Wiec spał w chuście. A teraz wróciliśmy a on dalej kima w wózku
![]() No i radio chyba działa... bo tak jak wczoraj w aucie przy radiu spał tak dzis włączyłam dosc głośno radio w tv i spi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My już w domu ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4566 |
Zadomowienie
|
A u nas strasznie płaczliwy dzień, męczący ehh. Teraz była drzemka 1,5 godz ale na mnie i rozwaliliśmy system karmienia bo pozwoliłam jesc podczas drzemki. Owszem były chwilki ze się zabawi a tak to płacz. Dziś to jestem umęczona, a jeszcze powrót do domu nas czeka. Tz jest w domu- coś niby zabawia go, ale po pierwsze z nim to płacze non stop pi drugiecma tu różne zajęcia wiec niewiadomo ile nie porobi. Ehh, kiedy te płacze się skończą.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
Aniama a może jest znudzony i dlatego płacze?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
Anima a moze u Was tez jakis skok???
Moj nadal spi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- A ogólnie to dzwonili do mnie dzis ze szpitala pytać czy nadal karmie piersią ![]() Powiedziałam jej ze ściągam mleko i dokarmiam troszke mm. Mowi ze swietnie i ze mam tak dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4569 |
Wtajemniczenie
|
Cami swietny obrazek o zasypianiu haha
![]() Joas ten slod z młyna oliwskiego jest spoji, mi smakuje n naprawdę ![]() Kocie, z moją tez jest tak, że chyba ktos ją na noc podmienia. Po kąpieli o 21 dostaje butelke, wyciszamy sie i dziecko zasypia ! Spi różnie, ale przewaznie do 5-5:30. Sporadycznie zdarza sie, ze pobudka jest o 3 np. Oooo Ela basen ale super !!! ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Zua dałabyś link do tego słodu???
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Summer co u Ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4571 |
Zadomowienie
|
U Nas dzień spokojny w miarę, teraz lekkie swirunki. Jedynie zaczął mi się rzucać w trakcie karmienia. Je i nagle przerywa krzyki itp.
Sa szansę na redukcję moich rozstępów, ale dopueri zabiegi możliwe jak przestanę karmić. Więc póki co czekam, chce karmić jak najdłużej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4572 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wrócił znowu okres
![]() Co do spania to moja mała pobiła wszelkie rekordy z małymi przerwami, wstała dziś o 12.20 w południe po nocy. Potem znowu usnęła po 13 na godzinkę i popołudnie w samochodzie przespała. Teraz też już poszła o 21 spać. Wszystko fajnie tylko że mało dziś jadła, tylko tak "pociumkiwała". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4573 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przy kolkach dzieci długo płaczą? Bo mój chwilę i się uspokaja, ale to jest nowy rodzaj płaczu jakby pomieszany z krzykiem. Od kilku dni wieczorami tak ma. ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4575 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mozliwe ze bedziemy miały taka sama noc 🤣. No wlasnie ja czesto mam wrażenie ze moj E to tak płytko ssie. Prawidłowo tylko na początku pozniej jak usypia to tylko tak ciumka ale nie puszcza az do czasu. I sie zastanawiam czy przez takie płytkie ciumkanie dostaje normalna ilośc pokarmu czy mniej? Cytat:
U mnie tez tak było przez jakis czas. Zaczęło sie kiedys jak ściągnęłam pokarm kiedy spał. Pozniej jaksie obudził i chciał jesc to był wlasnie ten krzyk z płaczem i odrywanie sie od piersi... wiec kolejnego razu nie ściągałam juz przed jego posiłkiem tylko obserwowałam ale znowu sie to powtarzało. Wiec na laktacyjnym dziewczyny mówiły ze krzyczy i płacze zeby zwiększyć Twoje zasoby bo widocznie więcej potrzebuje... ile w tym prawdy... nikt nie wiem... Bo to tak jest jak z tym kangurowaniem, ze dziecko płacze to jest więcej pokarmu produkowanego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Wtajemniczenie
|
Link do słodu
https://sklep.mlynoliwski.pl/p/2296/...pieczenia.html Dziewczyny ja robię koktajl łyżeczka cukru, łyżeczka słodu i szklanka mleka. Mi sie Mała drze przy cycku jsk słabo leci, slbo jak juz nie jrst głodna. Asska jutro nadrobi jedzonko, niech spi jak potrzebuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4577 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak sobie radzicie w nocy z odbijanie jak Wam dziec na ramieniu śpi i mimo że go przekładam jeszcze raz np. To dalej przytuli się spać i ma w nosie odbijanie. A wiadomo w nocy to brak sił na długie chodzenie do odbijanie Oczywiście już jak przeloze na kolana to się czujny robi i tak łatwo nie ma przełożyć do lozeczka taki kombinator mały.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Czy Wasze dzieci same chwytaja zabwke czy jak przystawicie mu ja do dłoni? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4579 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u was jak nocka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś pobudki co 2 godz
![]() Ja też nie odbijam w nocy, jak karmię na leżąco to Szymciu tego nie potrzebuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4581 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mojego odbicie automat jak tylko spionizuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4582 |
Zadomowienie
|
Chyba też zaprzestane w nocy odbijania bo i tak bez efektu.
Polu u mnie mały czasem chwyci zabawke sam i sam bije rączkami np w wiszace kółko co się kręci itp, ale z tego co czytałam to taki chwyt samodzielny w 4 mcu jesy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4583 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4584 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś kończy już 12 tygodni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4586 |
Rozeznanie
|
My raczej odbijamy w nocy, bo dalej bardzo dużo bazancik ulewa.. Tym bardziej że ja go położę na boczek a wrócę z łazienki i już leży na plecach..
Byliśmy wczoraj po wyniki badań hemoglobina trochę się podniosła na 10.8 ale podobno dalej za mało. Żelazo nadal musimy brać, ale lekarka zmieniła nam ma inne, może nie będzie go tak korkować. Pytałam jak często możemy mu pomagać czopkiem, to powiedziała że najwyżej do dwóch razy dziennie, ale mamy mu nie pozwolić się męczyć.. A ja głupia się bałam podać co trzeci dzień. Oczywiście będziemy używali czopka jak będzie taka potrzeba i będzie się męczył, raczej nie będzie potrzeby pomagać aż 2 razy dziennie.. Jeżeli dalej będą problemy z zatwardzeniami za 6 tygodni odstawimy żelazo.. Co do tej fali miłości po porodzie to też mnie to nie dotyczyło.. Jak mi go pokazano po porodzie pocałowałam go w czoło i zapytałam czy jest zdrowy. Wiedziałam że jestem za niego odpowiedzialna ale nie czułam jakoś ogromu miłości do niego na początku. Miłość się zaczęła na dobre chyba dopiero w 6 tygodniu jak zaczął się uśmiechać, jak zaczął uspokajać się na moich rekach. Teraz jak on się śmieje to mi aż łzy lecą z miłości do tego słodziaka.. Wstyd się przyznać ale przed tym 6 tygodniem zdarzało mi się nawet na niego krzyknąć w chwili słabości, teraz niewiadomo skąd znalazłam w sobie ogromne pokłady cierpliwości. ![]() ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4587 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moja spała od ok. 23 do 2giej, karmienie, zasnęła ok. 3ciej i do 6 spała normalnie, a potem to już do 8 wierciła się niesamowicie przysypiając i budząc się co rusz.. głaskałam jej główkę przekładając rękę między szczebelkami i zaraz zasypiała i tak ze eee.. 15 razy? ![]()
![]() |
![]() |
#4588 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4589 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4590 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odbijam zawsze i jak daje z butelki to wtedy odbijam po kazdym wypitym 20-30 ml a jak z piersi to tez odbijam. Jak Sue nie chce odbić to czekam kilka minut 7-10 i kłade bez odbicia, moj sporo ulewal ale od kiedy tak czesto odbijam ulewa znacznie mniej. Czasem jak Sue nie chce odbić to kłade na kilka sekund i znowu kłade na ramie i klepie po pleckach. Cytat:
To całkiem niezle! U nas po#edk spac o 20:30, o 24:30 pobudka na karmienie, pozniej o 4:45 i spaliśmy do 7:30. Czyli wyglada na to ze potrzebował tyle snu. Cytat:
Moj jeszcze nie chwyta. U nas dzis równa połowa 6 tygidni ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.