|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !
Cytat:
a testy owulacyjne robię żeby sprawdzić czy cykl wraca do normy samodzielnie i czy występuje owulacja od razu po sztucznej menopauzie. A właśnie to że takie cuda się dzieją to zwalam na rozwalone hormony po tych tabletkach ️ tylko ze zaczyna mnie to martwić, że kolejny raz zaczynają być objawy owulacyjne... To już raczej nie zdrowe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Szybciej
za 3 razem się udało. A teraz zaczniemy 6cs jak ta @ w końcu się zjawi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3303 | |
|
Żona
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3305 |
|
Żona
|
Co do testów owulacyjnych ja właśnie w tamtym miesiącu zakupiłam i po prostu sama dla siebie zobaczę czy się opłaca czy nie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3307 |
|
Żona
|
Ja już mówiłam że zaczynamy diagnostykę. Dostaliśmy się do pewnego programu dzięki mojemu ginekologowi
|
|
|
#3308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale zeby nie bylo, moj kilka dni wczesniej postanowil zrobic kupe akurat w polowie drogi miedzy przewijakiem a waga... musze mowic, ze dostalo sie wszystkiemu po drodze, wlacznie z moja bluzka (a to juz nie wiem jakim cudem)?
|
||
|
|
|
#3309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój w sumie średnio dba o siebie, raczej jego tryb życia nie jest przyjazny plemnikom więc też po dłuższych nieudanych staraniach będę nad tym myśleć. Dawaj znać co uważasz o tym programie i jak wam pomógł ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3310 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#3311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nawet jakaś alternatywa na w razie "w" jest.Cytat:
Dało radę pozbyć się tej okropnej endo? Boję się jej strasznie a wiem że po cc może się pojawić ![]() Trzymam kciuki żeby wszystko się unormowalo szybko. Cytat:
|||
|
|
|
#3312 | ||
|
Żona
|
Cytat:
no nic trzeba przeżyć wszystko ![]() Ojeju to nie źle musiało wyglądać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3313 |
|
Raczkowanie
|
Moj mąż już dawno przebadany i wszystko gra. Ale jak teraz sie nie uda to zrobimy powtórkę bo w sumie to juz bardzooo dawno to było.
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Dawno- czytaj jakies 2 lata temu. Więc powtórka myślę że wskazana. Aczkolwiek wątpię że wniesie to coś nowego do "sprawy"....
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3316 |
|
Raczkowanie
|
Tak, tak wiem. Ale problem leży po mojej stronie. Zresztą już o tym kiedyś pisałam-mutacja, kiry, dwuroznosc ( wcześniej 2 poronienia)--->laparo, histero i czekamy czy beda jakies efekty ☺ Jak nie to boję się, że lekarz nie będzie miał pomysłu na nas.
Po laparoskopii usunięto mi dużo zrostow z otrzewnej, a teraz pierwszy cykl po tych zabiegach, więc jest jakaś cichutka nadzieja..
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Eh no i się doczekałam... @ przyszla
|
|
|
#3318 | |
|
Żona
|
Cytat:
|
|
|
|
#3319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy endo po cc widac by bylo na usg? Gin mowil ze wszystko super wygląda u mnie... |
|
|
|
|
#3320 |
|
Raczkowanie
|
Paulina, lekarz mówi, że to ma wpływ. Dlatego zalecał laparo- żeby sprawdzić drożność jajowodow, sprawdzić czy nie ma zrostow i żeby sprawdzić czy nie ma endometriozy.
Endomenda wykluczona, drożność jest a zrosty zostały usunięte. Mi lekarz tłumaczył że endo nie widać na usg. Dopiero laparo może ją potwierdzić lub wykluczyć.
|
#3321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Endo nie wiem czy widać na usg ale wiem że nie występuje bezobjawowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Ina ja też mam dwuroznosc i mutacje i na jednym jajniku ogniska endo. Ale mam też córkę 5 letnią więc wszystko jest możliwe
![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Endo widać na usg. Mi powiedział lekarz że mam na lewym jajniku i że może powodować problemy z zajściem ale zachodze bez problemu soł... chyba są jakieś stopnie endometriozy. |
|
|
|
#3323 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja zła, sfrustrowana i niewyspana... Miały być takie seksy, a wyszła opieka 2 dniowa nad gorączkującą niunią, której idą 3 zęby na raz
jeden ząbek już wyszedł a teraz mamy kombo. Płacz, mega rozpulchnione dziąsła, nie chce jeść nic poza mlekiem i cały czas rączki. Spanie po godzinie max dwóch i najlepiej jak ją bujam w spacerówce. Mąż wyjeżdża w poniedziałek na 1.5 tygodnia a ja się tak nakręciłam, że zostawi mnie z tym całym Majdanem samą, że mam ochotę wyjść z siebie. Ehhhhh musiałam aż z siebie to wyrzucić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Promyczek nie nakręcaj sie bo to najgorsze co mozesz zrobic tz pewnie wolałby zostać z Wami ale nie moze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem jak to jest, ja też nie raz zostawałam sama z moją córeczką i zdarzało mi się ryczeć razem z nią ze zmęczenia,niewyspania i bezsilności skoro mąż wyjeżdża w poniedziałek to spróbuj jak najwięcej odpocząć przez weekend,niech on zajmuje się małą.Idź sama na spacer,wyśpij się w dzień,naładuj energię na kolejne 1,5 tygodnia.Trzymaj się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się przywitać i uciekam do pracy
![]() Mąż był w delegacji i od poniedziałku znowu wyjeżdża, a w przyszłym tygodniu owu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3327 |
|
Żona
|
Ja dziś też w pracy a potem urlop. Po dwóch latach tyrania wreszcie mam urlop uhuh szkoda że musiałam dostać wypowiedzenie by mieć urlop
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś znowu w pracy. Dawno nie pracowałam w sobotę. I posprzeczalam się z mężem 🤬 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

a testy owulacyjne robię żeby sprawdzić czy cykl wraca do normy samodzielnie i czy występuje owulacja od razu po sztucznej menopauzie. A właśnie to że takie cuda się dzieją to zwalam na rozwalone hormony po tych tabletkach
️ tylko ze zaczyna mnie to martwić, że kolejny raz zaczynają być objawy owulacyjne... To już raczej nie zdrowe 

no cóż... Nie wszystko stracone 

? 👨

ale zeby nie bylo, moj kilka dni wczesniej postanowil zrobic kupe akurat w polowie drogi miedzy przewijakiem a waga... musze mowic, ze dostalo sie wszystkiemu po drodze, wlacznie z moja bluzka (a to juz nie wiem jakim cudem)? 

jeden ząbek już wyszedł a teraz mamy kombo. Płacz, mega rozpulchnione dziąsła, nie chce jeść nic poza mlekiem i cały czas rączki. Spanie po godzinie max dwóch i najlepiej jak ją bujam w spacerówce. 
skoro mąż wyjeżdża w poniedziałek to spróbuj jak najwięcej odpocząć przez weekend,niech on zajmuje się małą.Idź sama na spacer,wyśpij się w dzień,naładuj energię na kolejne 1,5 tygodnia.Trzymaj się