Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-13, 19:41   #961
marti2205
Raczkowanie

Dot.: zaplodnienie palcem??

Nie denerwuj się na spokojnie okres może spóźniać się przez stres to jest normalne... lub przez diety... i raczej nie jest się w stanie przenieść plemników na palcu... ale Ty sama nie jesteś pewna... jak to było.. więc może wytłumacz mi to dokładnie i na spokojnie... bo inaczej nie zrozumiem jesteś jeszcze młoda... teraz proszę na spokojnie..
marti2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 20:00   #962
laura_piejko
Raczkowanie

jestes mloda wiec mozesz miec nieregularny okres, nie denerwuj sie bo stres rowniez moze wplynac na opoznienie krwawienia. wedlug mnie nie powinnas byc w ciazy, dla pewnosci mozesz zrobic test ciazowy (do kupienia w aptekach cena od 10 zl w zwyz, ale mozesz natkac sie na promocje-ja widzialam nawet za 6zl). na przyszlosc popros kogos o rade jak zabezpieczac sie przed ciaza (higienistka szkolna, ciocia...)
laura_piejko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 20:48   #963
kaolinait
Zadomowienie

Dot.: czy jest możliwa ciąża?

hmm skoro nie doszedl ani w tobie ani poza to w jaki sposob mozesz byc w ciazy? wiesz z powietrza i podniecenia dzieci sie nie biora

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 20:49   #964
madana
Zakorzenienie

Kup sobie test ciążowy i pisz zrozumiale: to, co i jak piszesz, to bełkot.
madana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 20:55   #965
chilligirl
Rozeznanie

no niestety nie da sie tego ukryc ale wiele dziwczynek w tym wieku zamiast myslec o szkole to mysli macica co nie tylko widac po rosnacych im brzuchach...ale rowniez po slangu ktorego uzywaja....wybacz kolezanko ale na tym foum obowiazuja pewne normy i slowa typu: robic laske, minete czy palcówę są po prostu rażące...jest tyyyyyyleeee różnych innych określen....a ten caly "komers" czy jak Ty to tam nazwalas brzmi troche śmiesznie...jestem po prostu przerażona Twoją wypowiedzią...a jesli podejmujesz juz decyzje zblizenia sie z chlopakiem to tak jak to napisala poprzedniczka najpierw sie czegos dowiedz na ten temat...a dopiero pozniej to rób....poza tym w gimnazjum na biologii raczej ucza w jaki sposob moze dojsc do zaplodnienia...wiec odsylam Cię zarówno do książek od biologii jak i do kilku dobrze skonstruowanych stron internetowych o zblizeniach, z których nie tylko dowiesz sie co i jak zeby bylo bezpiecznie ale tez moze nabierzesz troche oglady językowej...

"Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever"
chilligirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 21:14   #966
gorzalkaa
Raczkowanie

kurde ja rozumiem ze sa zasady na tym forum zreszta co ja moge pisac skoro w wiekszosci czytam to forum a nie pisze kilka postow napislam ale kobietki nie skaczcie na ta dziewczyne tak.. fakt mnie tez razi w sposob jaki opisala...no ale skoro pyta nalezalo by jej pomoc i zworcic uwage a nie tylko karcic kup test ciazowy i po krzyku ale wydaje mi sie ze w ciazy nie jestes
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 21:15   #967
madlen666
Zadomowienie

kocalam sie z facetem w pierwszy dzien okresu i prezerwatywa sei zsunela i zostało cos w srodku spermy czy jst pradwopdobne ze doszlo do zapoldnienia

kochalam sie z facetem w pierwszy dzien okresu i prezerwatywa sei zsunela i zostało cos w srodku spermy czy jst pradwopdobne ze doszlo do zapoldnienia

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-08-18 o 18:10 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
madlen666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-13, 22:10   #968
agus87
Zakorzenienie

zawsze jest prawdopobienstwo w takich przypadkach... nawet w pierwsszy dzien okresu, po 14 dniach zrob test.

Cytat:
Napisane przez kaolinait Pokaż wiadomość
hmm skoro nie doszedl ani w tobie ani poza to w jaki sposob mozesz byc w ciazy? wiesz z powietrza i podniecenia dzieci sie nie biora

ale w w tym plynie tez znajduja sie plemnieki i owszem moze dojsc do zaplodnienia.

bez przesady,. dlaczego tak na nia naskakujecie ??? gdzie tu sa chamskie wyrazenia ?? napisala dziewczyna prosto z mostu anie po chamsku, poza tym komers to jest slowo bardzo znane i ciezko bylo by nie wiedziec co to komers.....

troche zrozumienia i zanim zaczniecie kogos obrzucac obelgami przemyslcie to, bo moim zdaniem dziewczyna nie napisala nic zlego, mineta czy lod to jest normalne okreslenie w dzisiejszych czasach, nie zachowujcie sie jak damulki, ktore to w oczy kole bo to jest nic tylko prawda ;]

Czas edycji: 2008-08-18 o 18:03 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 22:24   #969
kaolinait
Zadomowienie

heh no jakos nie wierze zeby od tego zaszla w ciaze...
zreszta skoro nie skonczyl, i chyba nawet nie byl blisko skonczenia to z kad plyn? z samego "postawienia" penisa plyn sie nie bierze. Moze sie myle ale gdyby tak bylo to chyba 95% kobiet bylo by ciagle w ciazy...

[/CENTER]
Stary 2008-08-13, 22:27   #970
Neciak89
Zakorzenienie

A ja skorzystam z tego co napisala perfection,
Cytat:
Napisane przez perfection123 Pokaż wiadomość
Jakieś ryzyko ciąży jest ,ale moim zdaniem bardzo małe i wydaje mi się ze objawy ciąży tak szybko nie nastepują ....
czy rzeczywiscie jest tak ze objawy ciazy nastepuja po dluzszym czasie, tak jak wiekszosc dziewczyn mowi, czy w pierwszym miesiacu juz cos moze byc?

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 22:32   #971
kaolinait
Zadomowienie

Neciak89 wiadomo kazda ciaza jest inna ale powiem Ci po swoim doswiadczeniu, pierwsze objawy jakie moga wystapic poza brakiem miesiaczki, to dolegliwosci ktore ma sie wlasnie przed miesiaczka, czeste bole brzucha jak podczas miesiaczki i np. bole piersi. Co do czestego sikania u mnie zaczelo sie ono dopiero w 4 miesiacu, wiec tym bym sie raczej nie sugerowala. Mdlosci u mnie tak samo nie pojawily sie "od razu" tylko dopiero No i wbrew pozora, w ciaze czesto nie tak latwo jest zajsc.

najlepszym rozwiazaniem jest zrobic jak najszybciej test skoro tyle czasu spoznia ci sie okres, test powinien dac raczej pewny wynik.

magdalenka7766 polecam szklanke wody zamiast sexu, bo widac w ogole nie jestes na to gotowa

[/CENTER]

Czas edycji: 2008-08-18 o 18:04 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
Stary 2008-08-13, 22:49   #972
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Cytat:
Napisane przez madlen666 Pokaż wiadomość
kochalam sie z facetem w pierwszy dzien okresu i prezerwatywa sei zsunela i zostało cos w srodku spermy czy jst pradwopdobne ze doszlo do zapoldnienia
Jak długie masz cykle? Moim zdaniem i tak mało prawdopodbne zebys była w ciąży ale jeśli jest jeszcze czas to lec po tabletkę PO.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 22:52   #973
agatka-szoszonka
Raczkowanie

Przepraszam za off top, ale nie mogłam się powstrzymać.
Jestem magistrem filologii polskiej i nie wiem co oznacza słowo "komers". co więcej, o zgrozo, nigdy się z nim nie spotkałam.
nawet przy wielkich brakach jakie język polski posiada jeśli idzie o słownictwo dotyczące spraw natury seksualnej słowa mineta i lód na określenie miłości francuskiej w oczy kolą-gdyż do poprawnie politycznych do końca nie należą.

Edytowane przez agatka-szoszonka
Czas edycji: 2008-08-13 o 23:00 Powód: dopisanie
agatka-szoszonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 22:56   #974
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Neciak89 wiadomo kazda ciaza jest inna ale powiem Ci po swoim doswiadczeniu, pierwsze objawy jakie moga wystapic poza brakiem miesiaczki, to dolegliwosci ktore ma sie wlasnie przed miesiaczka, czeste bole brzucha jak podczas miesiaczki i np. bole piersi. Co do czestego sikania u mnie zaczelo sie ono dopiero w 4 miesiacu, wiec tym bym sie raczej nie sugerowala. Mdlosci u mnie tak samo nie pojawily sie "od razu" tylko dopiero No i wbrew pozora, w ciaze czesto nie tak latwo jest zajsc.
wiec mam nadzieje ze moje jajniki po prostu domagaja sie okresu po trzech opakowaniach tabletek...

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 01:11   #975
kaolinait
Zadomowienie

jesli obawiasz sie ciazy to najlepiej zrob test jesli od stosunku minelo 14 dni, albo idz do lekarza wiesz czeste sikanie moze byc spowodowane przez rozne rzeczy, np. zapalenie pecherza lub jakas infektcja

[/CENTER]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 01:50   #976
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ale w w tym plynie tez znajduja sie plemnieki i owszem moze dojsc do zaplodnienia.
"Ten płyn" nazywa się preejakulat i służy jako naturalny lubrykant mający nawilżyć pochwę w trakcie stosunku (natura jest mądra).
Wieść gminna (ciekawe czy ukuta przez środowiska przeciwne pieszczotom bez celu prokreacyjnego) głosi, że preejakulat zapładnia. Nie wiem jak miałby to robić, bo mimo wielu badań prowadzonych na zdrowych normalnych mężczyznach nigdy nie udało się stwierdzić obecności zdrowych, ruchliwych plemników w płynie preejakulacyjnym...

Dla porządku dodam że nigdy i nigdzie nie stwierdzono zapłodnienia za pomocą preejakulatu. Są natomiast znane przypadki zarażenia się wirusem HIV przez ten właśnie płyn.

Niechże mi ktoś powie co robią ludzie na lekcjach przysposobienia do życia w rodzinie?
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 02:29   #977
kaolinait
Zadomowienie

Saabath, zgadzam sie z Toba i wlasnie dlatego uwazam ze autorka watku w ciazy napewno nie jest. Miesiaczka potrafi platac figle wiec nie mozna za kazdym razem wariowac.

Cytat:
Niechże mi ktoś powie co robią ludzie na lekcjach przysposobienia do życia w rodzinie?
jak zwykle nie uwazaja, bo mysla ze wiedza wszystko

Ciezko powiedziec, najlepiej zrobic test tak jak radza dziewczyny,

Swoja droga ja slyszalam ze jak sie zapomnie jednej tabletki to na drugi dzien trzeba wziasc dwie naraz, to prawda? nigdy nie bralam tabletek i pytam z ciekawosci

[/CENTER]

Czas edycji: 2008-08-18 o 18:04 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać!
Stary 2008-08-14, 07:14   #978
magdalenka7766
BAN stały

czy metny mocz oznacza ciaze? takowy u siebie zaaobserwowalam ;(
magdalenka7766 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 07:32   #979
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka7766 Pokaż wiadomość
Widzę, że ty dalej szukasz na siłę objawów ciąży.... daj sobie już spokój

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-14, 07:59   #980
gorzalkaa
Raczkowanie

droga agato jak nie wiesz co to znaczy komers to juz Ci wyjasniam komers to taki jakby bal a bardziej dyskoteka na koniec 3 gim gdy ludzie pozniej sie rozchodza cos na ksztalt malej 100dniowki lub polmetka
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 08:07   #981
edit23
Zakorzenienie

Rada - test po 2 tygodniach od rzekomo feralnej "zabawy"

Cytat:
Napisane przez agatka-szoszonka Pokaż wiadomość
Jestem magistrem filologii polskiej i nie wiem co oznacza słowo "komers". co więcej, o zgrozo, nigdy się z nim nie spotkałam.
nawet przy wielkich brakach jakie język polski posiada jeśli idzie o słownictwo dotyczące spraw natury seksualnej słowa mineta i lód na określenie miłości francuskiej w oczy kolą-gdyż do poprawnie politycznych do końca nie należą.
No to Pani magister w takim razie wstyd, że nie wie Pani co to komers.
Stary 2008-08-14, 08:09   #982
paula78
Zakorzenienie

Uwielbiam takie kfiatki z rana :-D

Slowo komers nie jest uzywane wszedzie a oznacza impreze po zakonczeniu szkoly chyba 3 klasy gim. kiedys byly komersy po skonczeniu 8 klasy podstawowki.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 08:44   #983
bess
Zakorzenienie

Cytat:
a w jaki sposob go zaobserwowalas??sikasz do naczyn i pozniej analizujesz?

Cos bym napisala ale sie powstrzymam.... ............z trudem
bess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 08:46   #984
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Cytat:
ile jeszcze pytan zadasz? bo to juz sie robi nudne...

tak, możesz.

[SIGPIC][/SIGPIC]

Czas edycji: 2008-08-18 o 18:06 Powód: post pod postem
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 08:53   #985
kropka75
Zakorzenienie

Owszem. Szansa mała, ale jest.

Cytat:
Napisane przez agatka-szoszonka Pokaż wiadomość
No proszę, a w słownikach internetowych jest:
" komers przest. bankiet, uczta, bibka, zebranie (zwł. korporacji studenckiej).

Ja też miałam komers, tak na marginesie.

Z resztą się zgadzam. Nie wmawiajmy nikomu, że robienie "palcówy" czy "loda" jest normalnym określeniem i funkcjonuje w ogólnie przyjętym języku polskim. Jeszcze trochę i będą tu pisać, że się pier...ły i co wtedy, też będzie ładnie?

"Masz świra to go hoduj."

Czas edycji: 2008-08-18 o 18:07 Powód: post pod postem
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 09:16   #986
cranberry212
Raczkowanie

w ciąże na pewno nie jest tak łatwo zajść, a na pewno nie zostałaś zapłodniona palcem, chyba że miał tam nie wiadomo ile spermy i palca wsadzał głęboko w pochwę, to, są szanse ale i tak bardzo małe. Okres spóźnia się najprawdopodobniej przez stres, nie denerwuj się, to i tak nic nie zmieni, a jeśli za ok. tydzień ni4 będziesz miała okresu zrób test ciążowy. I dołączam się do dziewczyn, jeśli znasz mniej wulgarne słowa to proszę ich używaj

matura
dbam o paznokcie przynajmniej się staram..

cranberry212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 10:09   #987
smv
Zakorzenienie

masakra co za jezyk
dziewczyny komersy to teraz taki bal jak w Stanach ;-)
Stary 2008-08-14, 10:11   #988
Paulinka2222
Przyczajenie

Dot.: Zapomniana pigolka! Czy jestem w ciazy?!!! pomocy

Hej
Ja mam taki problem..A wiec od kilku miesiecy biore tabletki anty....Ale przy ostatnim opakowaniu nie wzielam 2 w pierwszym tygodniu...Mialam sporo na głowe(śmierć kogos bliskiego) i to dlatego.Stosunki normalnie wtedy byly...No i teraz powinnam dostac @ w sobote,a juz wczoraj mialam takie pomaranczowe plamienie,ale w ciagu dnia to byly tylko 2 krople...Dzisiaj jest to samo,tylko ze bardzo ciemno brazowe...To na 100% nie jest @,bo ona wyglada u mnie zupelnie inaczej!!!!Do tego boli mnie brzuch tak jakos dziwnie...Co o tym myslicie??Powinnam zglosic sie do lekarza?Z gory wam dziękuję
Paulinka2222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 10:21   #989
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Paulinka2222 Pokaż wiadomość
Hej
Ja mam taki problem..A wiec od kilku miesiecy biore tabletki anty....Ale przy ostatnim opakowaniu nie wzielam 2 w pierwszym tygodniu...Mialam sporo na głowe(śmierć kogos bliskiego) i to dlatego.Stosunki normalnie wtedy byly...No i teraz powinnam dostac @ w sobote,a juz wczoraj mialam takie pomaranczowe plamienie,ale w ciagu dnia to byly tylko 2 krople...Dzisiaj jest to samo,tylko ze bardzo ciemno brazowe...To na 100% nie jest @,bo ona wyglada u mnie zupelnie inaczej!!!!Do tego boli mnie brzuch tak jakos dziwnie...Co o tym myslicie??Powinnam zglosic sie do lekarza?Z gory wam dziękuję
zrób test ciążowy bo istnieje bardzo duze prawdopodobieństwo ciąży bo skoro nie wzielas 2 tabletek to trzeba sie bylo conajmniej 7 dni zabezpieczac!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 10:46   #990
aneczka8
Zadomowienie

Cytat:
Ciezko powiedziec, najlepiej zrobic test tak jak radza dziewczyny,

Swoja droga ja slyszalam ze jak sie zapomnie jednej tabletki to na drugi dzien trzeba wziasc dwie naraz, to prawda? nigdy nie bralam tabletek i pytam z ciekawosci
Prawda trzeba przyjąć jak najszybciej zapomnianą tabletkę nawet jeśli oznacza to przyjęcie dwóch tabletek na raz.

Ale jeśli zapomni się tabletki z 3 tygodnia tak jak to było w tym przypadku można odrazu przejść do 7 dniowej przerwy(wliczając dzień pominięcia) nie kończąc opakowania. Lub nleży dokończyć opakowanie ale wtedy nie należy robić przerwy 7 dniowej.
aneczka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości