|
|
#4681 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
jak po wizycie Mareczka seniora? A co do katarku to myślę że to co robisz powinno wystarczyć gdyby coś się do tego przyplątało to idź do pediatry. A jak wogole sobie radzicie? Jak twój juniorek? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#4682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jak sobie radzimy - bez zmian ledwo ogarniam a raczej nic poza dzieckiem nie ograniam czyli syf w domu i jem zarcie z cateringu.... Junior urosl juz wazy 5200 fajny chlopak. Bylismy u pediatry i nic nie wymyslil na katar nie ma goraczki i skrzela czyste wiec pozosatja domowe sposoby. Edytowane przez monyaa108 Czas edycji: 2018-09-15 o 21:01 |
|
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą spory już kawaler ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiadomo już skąd się biorą dowcipy o tesciowych ![]() "Fajna" babcia Wam się zapowiada![]() Czasem się zastanawiam czy ja też będę taką teściową jak z dowcipów ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4685 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie odzywam się, bo od 17 bujam, karmię, przewijam na okrągło z naciskiem na bujam i słucham krzyków. Bujaczkiem też coś gardzi, nawet odłożona na granicy snu i we śnie. Próbowałam odłożyć ją po 20 minut po tym jak ani drgnęła u mnie na rękach, jak myślicie, ile pospała? Minutę.
Nie, to nie jest śmieszne, ani trochę Wczoraj miałam jakoś lepszy dzień. Chyba ogólnie dni są lepsze jak wstajemy ok. 8, a nie 11.
|
|
#4686 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
już nieraz tu o niej pisałam za to do teścia za wiele się przyczepić nie mogę Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
może faktycznie przyzwyczaiła się do noszenia i teraz ja to uspokaja Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
|
#4687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Normalnie zaraz każę mamie przyjechać i niech oducza. Myślę o co może chodzić? Może o ciepło? A gdyby tak kłaść obok niej (np. przy pleckach jak śpi na boku) termofor z ciepłą wodą?---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Wiem, że możliwe, iż po prostu potrzebuje bliskości, ale kombinuję trochę.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Norka obwin termofor swoja koszulka zeby czuła Twoj zapach .Ale jeszcze Cie zapytam, obwijasz ja ciasno??? Bo u nas to wlasnie był sekret. Jak był luzem w śpiworku to Pan Nieodkladalny a jak zaczelam go opatulac to nagle zaczal spac sam. Zamówiłam dwa opatulacze wlasnie. A poki co odwijam go wielki kocem tetrowym.ImageUploadedByWizaz Forum1537045391.926017.jpg |
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może będzie myślała że jesteś cały czas z nią Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4690 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
Od jutra się ubieram.
|
|
|
#4691 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten mały Szogun dosłownie wymusił na mnie pójście spać do łóżka ze mną.. w łóżku spała od ok. 00:50 do 5:50, cwianiak. Jak człowiek buja się od 17 do tej 1wszej w nocy z nią, bo nieodkładalna, to co zrobić? Nie zdziwiłabym się, gdybym gdzieś popełniała błąd. Czy ona po prostu taka jest?
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-09-16 o 07:24 |
|
|
|
|
|
#4693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ile w tym prawdy to nie wiem Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kupiłam używaną ale w idealnym stanie za 90zl. Myśmy byli wczoraj z moimi rodzicami w ogrodach Kapias i bardzo fajnie spędziliśmy czas, małego interesowały wszystkie kolorowe kwiatki a nawet same zielone listki. Musiał mieć otwartą budkę, żeby wszystko widzieć. Chyba lubi przyrodę po rodzicach. Niestety od wczoraj ma katarek i lekki kaszelek. Ale nie ma gorączki i jest w dobrym nastroju śmieje się i bawi. Ale kaszel ma tylko w domu a na dworze jest zdrowy.. Niestety nie zaopatrzylismy się w nic do odciągania i mamy tylko gruszkę.. Noc w miarę spokojna, wstaliśmy standardowo o 5.. Teraz śpi mi na kolanach bo jak jest tak na pół siedząco to nawet katar go nie męczy.. Chcę mu podać jak wstanie sól fizjologiczną i położyć na brzuch, tak przeczytałam w internetach, żeby wydzielina wpłynęła. W ogóle jakies takie bardzo lekkie ma te przeziębienie, bo tylko czasami go męczy. Myślicie, że jest sens iść z nim jutro do lekarza czy samo przejdzie? Dzisiaj idziemy do dziadka na urodziny ale pojedziemy samochodem, żeby w razie marudzenia czy gorączki szybko wrócić do domu. Ładna pogoda i gorączki brak to nie widzę powodu żeby małego trzymać w domu, tym bardziej że widzę, że na zewnątrz mu lepiej. Kończymy dzisiaj 2 miesiące, nawet niewiem kiedy to minęło. Dopiero Camelitos ( niewiem czy dobrze napisałam) budziła mnie w szpitalu, że Przemek płacze, bo wstyd się przyznać ale nie słyszałam własnego dziecka w szpitalu. Teraz jest już taki dorosły i duży, powoli przechodzimy na rozmiar 62. Ale ten czas leci przy dzieciach. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4695 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się boję brać do łóżka, jakoś niepewnie się czuje, ale rozumiem też, że zmęczony człowiek jest w stanie nawet na wpół spać byleby spać. Dużo siły! Cytat:
gorzej z mama i tata, bo ja bym się nie wyspała ![]() U nas dziś 8h snu ciągiem nie wiem po kim to dziecko tak śpi serio, zasnął koło 20, pobudka przed 4, cyc i obudził się teraz, ale poszedł jeszcze spać. Śpioch ![]() Dziewczyny, jeszcze w ciąży wiele z Was planowało wyjazdy na wakacje z maluchami? Jak się teraz na to zapatrujecie? Mąż zaczyna urlop właśnie i tak rozmyślamy czy się gdzieś pakować tyle, że nam się jeśli już to marzy morze, a to 700km Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4696 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam się plany trochę zweryfikowały, ale to z racji zmiany pracy przez Tż (zadzwonił do niego jakiś headhunter i się skusił wkurzyłam się trochę.. ) także w piątek zamiast Kanarów jedziemy do Zakopanego a dalszą podróż planujemy dopiero na styczeń/ luty. Później jakaś majówka, a w lipcu do rodziny do Szwecji <3 Mamy już zaprawę, bo w sierpniu byliśmy na Podkarpaciu i zrobiliśmy w kilka dni ponad 600km z tym małym bąblem w aucie lubi jeździć autem, więc takie wycieczki nam nie straszne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie mam pomysłu na nic innego nasz też śpi w aucie, w sumie to nie tego się obawiam. Bardziej pobytu, tego że np tam nie będzie nam chciał tak dobrze spać, w dzień że będzie wojował. Wy byliście u rodziny prawda? Wtedy to też może trochę inaczej wiadomo, trochę więcej swobody niż w hotelu ![]() był czas, że ja namawiałam męża, on się opierał, teraz on chce dzwonić to ja się ociągam z decyzją ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Norka mowie Ci skombinuj sobie ten film „the happiest baby on the block” on tam pokazuje 5 technik usypiania i odkładania dziecka. Zawijanie i szum to sa tylko 2 z nich. Reszta to bujanie, ułożenie na boku, i ssanie. On nazwał te 3 pierwsze miesiace wlasnie 4 trymestrem. Swietnie to wszystko uargumentował. Ja tego nie potrafię wytłumaczyć. Ale to wlasnie dzieki niemu udaje mi sie E odłożyć nareszcie. Przecież do 4 tygidnia nie było o tym mowy. Dokument wart obejrzenia! Cytat:
My teraz raczej jeszcze nie planujemy. Ale na swieta juz chceielibysmy wybić gdzież za granice UK. Do którejś z rodzin ale nie wiemy jeszcze ktory kierunek .
|
||
|
|
|
|
#4699 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() A co do budzenia w szpitalu to żaden wstyd że się nie słyszało w końcu zmęczenie też robi swoje Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mimo ze dziecko póki co problemowe to planujemy w listopadzie Portugalię. Zobaczymy. W ogóle planujemy ruszyc z wyjazdami jak tylko mały nie będzie taka beksą. A teraz co niedziela jakieś malutkie wycieczki - dziś tez planujemy. Takze jeśli macie bezproblemowe dziecko to ja bym jechała. Ja bym i z naszym jechała, tylko co jesli mi godzinny ryk w hotelu urządzi ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma co będzie dobrze, ja jakoś o spanie się nie boję, najwyżej kilka dni pogrymasi i wróci wszystko do normy ![]() Aniama super pomysł z Portugalią! w listopadzie będzie cudna pogodaPola a wy się gdzieś teraz wybieracie? My niestety nie mamy teraz tyle dni urlopu aby jechać do Chorwacji.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4702 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no tego się właśnie obawiam, że zmiana miejsca i klimatu może zmienić moje grzeczne dziecko i będę chciała wracać zanim się dobrze rozpakujemy Super, że u Was metoda małych kroczków próbujecie ujarzmić synka ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Norka a nie chcesz spać z Anielka? Ja np z małym nie chce nie z powodu jakiś tam zasad tylko poprostu mi niewygodnie. Mamy dostawkę, ale w dostawce to on się nie przytuli, no ale na pewno łatwiej. Nad ranem zawsze prawie biorę do siebie bo wtedy on się kręci, przebudza a jak do ze mną to i do 9 śpimy. A z tum przyzwyczajaniem/ odzwyczajaniem to roznie bywa. W każdym wieku można przyzwyczaić i odzwyczaić . A u nas dziś przedziwna noc. W końcu. O 21 kąpiel z radością. Pobudka o północy, potem pobudka dopiero o 5! O 5 zaczął bolec brzuch i płacz. Tz go usypiał do 6 i jak o 6 padł to spał do po 10. Jednak musi te nieprzespane dnie odsypiac. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Za to mloda dziś pobiła rekord. Zasnęła o 23.30 obudziła się o 6.30 zasnęła o 7.00 przebudzila się o 8:30 M. Wziął ja na przytulasy do łóżka ja robiłam już śniadanie ona zasnęła przykryta kołdrą.. Spała do uwaga! 11:30 sama w łóżku... Jej chyba jest zimno pod spiworkiem, albo kocykiem,jak ona tak dobrze spała pod kołdrą! Co ja mam zrobić? Boję się kupić jej kołdrę dziecięca...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4705 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() Nie mamy miejsca na dostawkę, łóżeczko musiałoby pójść won, ale spoko, damy radę jakoś. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie jest sukces, bo Anielka śpi od 11:50 do teraz z kilkoma przerwami na ponowne usypianie, itd. Dwie godziny - szał ciał!
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Borki ja w pełni rozumiem twoje rozbicie z tego powodu, że męża nie ma prawie cały czas. Mieliśmy taki okres w życiu, że z M widziałam się tylko w niedzielę bo miał tyle pracy... Oj to nie był dobry czas w naszym związku. Wieczne złości i flustracja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Nie No u nas to mały nigdy dluzej nie przespał jak trzy godziny w nocy. On ma taki budzik ze 3 godziny snu to juz max i nie więcej
.
|
|
|
|
|
#4708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#4709 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam, że przesadzam.. Na pewno są cieplejsze śpiworki, a jak nie znajdziesz, to można zlecić uszycie takiego - wszak dzisiaj takie cuda szyją na życzenie ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, zobaczyłam na fb zdjęcie kilkumiesięcznej dziewczynki (ok. 4-6 pewnie) z wielką blizną na środku klatki piersiowej po operacji serduszka, potem spojrzałam na moją "marudną i nieodkładalną" Anielkę i rozpłakałam się jak bóbr... ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Szaleństwo, nie? Ale ulży mu pod innymi względami - szef, inni pracownicy, wynagrodzenie, urlopy, święta, itd. Dziękuję za dobre słówko Taka praca co drugi dzień jest dobra po tym względem, że mam męża pełny dzień w domu i można sprawy pozałatwiać. Oczywiście teraz ciągle zmęczony chodzi, bo obecna praca zużywa jego siły i nawet jak śpi te 10 godzin, to jest zmęczony. Najbardziej irytujące jest to, że ludzie wokół myślą, że on co drugi dzień to pan i król wypoczywa sobie nic nie robiąc, normalnie hulaj dusza, a on często sprawy załatwia, sklepy, gotowanie, wyspać się nie może po 15-17 godzinach pracy, a jak sie nie wyśpi, to potem jest reakcja łańcuchowa. Dobra, dość marudzenia. Dziękuję, że jesteście
|
|
|
#4710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

już się slowem do mnie nie odezwała 
jak po wizycie Mareczka seniora? A co do katarku to myślę że to co robisz powinno wystarczyć gdyby coś się do tego przyplątało to idź do pediatry. 

wiadomo już skąd się biorą dowcipy o tesciowych 
"Fajna" babcia Wam się zapowiada

Nie, to nie jest śmieszne, ani trochę
Wczoraj miałam jakoś lepszy dzień. Chyba ogólnie dni są lepsze jak wstajemy ok. 8, a nie 11.
Normalnie zaraz każę mamie przyjechać i niech oducza.
.
Ale ten czas leci przy dzieciach. 
nie wiem po kim to dziecko tak śpi serio, zasnął koło 20, pobudka przed 4, cyc i obudził się teraz, ale poszedł jeszcze spać. Śpioch 
wkurzyłam się trochę.. ) także w piątek zamiast Kanarów jedziemy do Zakopanego
będzie dobrze, ja jakoś o spanie się nie boję, najwyżej kilka dni pogrymasi i wróci wszystko do normy
w listopadzie będzie cudna pogoda
Ogólnie jest sukces, bo Anielka śpi od 11:50 do teraz z kilkoma przerwami na ponowne usypianie, itd. Dwie godziny - szał ciał!
Taka praca co drugi dzień jest dobra po tym względem, że mam męża pełny dzień w domu i można sprawy pozałatwiać. Oczywiście teraz ciągle zmęczony chodzi, bo obecna praca zużywa jego siły i nawet jak śpi te 10 godzin, to jest zmęczony. Najbardziej irytujące jest to, że ludzie wokół myślą, że on co drugi dzień to pan i król wypoczywa sobie nic nie robiąc, normalnie hulaj dusza, a on często sprawy załatwia, sklepy, gotowanie, wyspać się nie może po 15-17 godzinach pracy, a jak sie nie wyśpi, to potem jest reakcja łańcuchowa.