Plan wypłukiwania tłuszczu - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 21:16   #661
Dziobaczka
Rozeznanie

Dot.: Plan wypłukiwania tłuszczu

Cześć dziewczynki, ja zaczełam w piątek I faze, dzis trzeci dzien diety sie kończy, ostatnio musiała przerwać, troche chorowałam ale wracam do zurawin. strasznie bym chciala z 8 kilo zrzucic, ale zobaczymy
Stary 2013-06-24, 14:12   #662
d7a3af2e794fbce57dad65761d63db6859299864_5f8631728d37a
Konto usunięte

Hej, zaciekawiła mnie ta Wasza dieta Mogłabyś napisać ile trwa ta faza przygotowawcza?
d7a3af2e794fbce57dad65761d63db6859299864_5f8631728d37a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 18:09   #663
Dziobaczka
Rozeznanie

Tu masz skrót ksiazki:
faza 1 - 14 dni. w tym czasie gubisz tluszcz w talii, na udach i posladkach. oczyszczasz organizm pozbywasz sie nadmiaru tluszczu z komorek. miedzy posilkami pijesz napoj zurawinowy lub cytrynowy. rano i wieczorem pijesz koktajl dlugowiecznosci. unikasz tl. zwierzecych a zamiast nich wzbogacasz jadlospis dobrymi tluszczami roslinnymi omega-3.
wskazane: jajka, chude mieso i wedliny, chudy drob, ryby, owoce morza, fasolka szaparagowa, brokuly, kalafior, kapusta, ogorek, baklazan, papryka, szpinak, salata, cykoria, pietruszk, cebula, oliwki, pomidory, cytrusy, nekratynki, truskawki, jablka, porzeczki, borowki, jagody, gruszki
unikaj: mleka, jogurtu, serow, pieczywa, platkow sniadaniowych, ziemniakow, kukurydzy, marchwi, fasoli, masla, cukru, tlustego miesa i wedlin
woda zurawinowa: 150ml soku z zurawin + 850ml wody
woda cytrynowa: szklanka wody z sokiem z 1/2 cytryny
koktajl dlugowiecznosci: szklanka wody zurawinowej+lyzka sproszkowanego siemienia lnianego lub łyżeczka sproszkowanych łusek z nasion babki płesznika.

faza 2 - 14 dni. jesz bardziej kalorycznie, a mimo to chudniesz. wciaz pijesz duzo ale wode zurawinowa zastepujesz woda niegazowana. do koktajlu dlugowiecznosci dodajesz wiecej soku z zurawin (pol na pol z woda). mozesz dodac dwa weglowodany: ciemny chleb, zielony groszek, marchewke (do wyboru). jeden z nich wprowadz na poczatku, drugi pod koniec tygodnia. jesli przez dwa tygodnie nie uda ci sie schudnac tyle ile chcesz, mozesz przedluzyc te faze o tydzien lub nawet dwa. mozesz takze wlaczyc do jadlospisu cukinie, dynie, arbuza i kiwi.

faza 3 - na zawsze. jesz to samo co w 2 fazie ale wlaczasz kolejne dwa weglowodany np ziemniaki, fasole, kukurydze. mozesz jesc je nawet 4 razy dziennie. dodajesz tez oliwe z oliwek i dwa produkty nabialowe (mleko, zolty ser, jogurt - wybierz te ktore lubisz najbardziej). raz dziennie pijesz koktajl dlugowiecznosci i wode z sokiem z cytryny. mozesz tez pic czerwona herbate. jesli osiagnelas stala wage, mozesz dolozyc sobie jeszcze jeden weglowodan np. ryz.

Mi się najbardziej podoba to, że w fazie trzeciej możesz już wrócić do "normalnego" jedzenia (oczywiście bez przesady ).

A teraz dozwolone produkty (cytat za książką):

Olej - 1 łyżka stołowa wysokolignanowego naturalnego oleju z siemienia lnianego dwa razy dziennie. Niezbędny do walki tłuszczem i regulacji insuliny dzięki bogatej zawartości tłuszczów omega-3

Chude białka (do 220g dziennie). Wszystkie rodzaje ryb, owoców morza, chuda wołowina, cielęcina, baranina, kurczak lub indyk bez skóry oraz serwatka. Gdy to tylko możliwe, używaj mięsa z produkcji naturalnej lub ze zwierząt karmionych trawą. Wybieraj bezlaktozową, wysokobiałkową serwatkę w proszku, zawierającą ok. 20 g białka oraz śladowe ilości węglowodanów w jednej porcji. Do dwóch razy w tygodniu jedz tofu bądź tempeh. Białko przyspiesza przemianę materii o 25% oraz uaktywnia w wątrobie enzymy detoksyfikujące.

Jajka do 2 dziennie. Polecane są jajka o podwyższonej zawartości omega-3.

Warzywa. Spożycie dzienne nieograniczone (o ile nie podano inaczej). Szparagi, zilona fasolka, brokuły, brukselka, kapusta, kalafior, kapusta pekińska, marchew (jedna), ogórki, japońska biała rzodkiew, bakłażan, szpinak, eskariola, kapusta liściasta i włoska, liście gorczycy, sałata rzymska, rukola, cykoria, endywia, pietruszka, cebula, szczypiorek, czerwona i zielona papryka, jicama, grzyby, oliwki (trzy), rzodkiewki, kiełki fasoli mung, okra, kiełki lucerny, pomidory, rukiew wodna, czerwona lub zielona sałata o luźnych główkach, cukinia, żółty kabaczek, orzechy wodne, kiełki bambusa i czosnek. Te warzywa, bogate w błonnik i czynniki odżywcze pochodzenia roślinnego, przyspieszą oczyszczanie wątroby i dostarczą ci wartościowych karotenoidów.

Owoce - 2 pełne porcje dziennie. Do wyboru: 1 małe jabłko, 1/2 grejpfruta, 1 mała pomarańcza, 2 średnie śliwki, 6 dużych truskawek, 10 dużych wiśni, 1 nektarynka, 1 brzoskwinia, 1 filiżanka jagód, borówek lub malin. Te owoce bogate są w enzymy i minerały. Mają przy tym niski indeks glikemiczny.

Woda żurawinowa - 8 szklanek dziennie. Mieszanka soku żurawinowego i wody zapobiega zatrzymywaniu wody, oczyszcza układ limfatyczny z nagromadzonych odpadów, a także pomaga w usuwaniu celllitu. Proporcje - 150 ml soku na 850 ml wody. Zamiast soku żurawinowego można w wyjątkowych przypadkach użyć niesłodzonego soku z granatów w proporcji 60 ml soku na 890 ml wody. Soku z granatów należy używać tylko gdy się jest uczulonym na żurawiny lub nie można znaleźć żurawin w sprzedaży. Autorka nie gwarantuje że pomoże on spalić tłuszcz tak skutecznie jak czynią to żurawiny.

Koktajl dlugowieczności - 2 razy dziennie: po przebudzeniu i przed snem by wspomóc wydalanie i zaprowadzić równowagę hormonalną. Do 220 g wody żurawinowej dodaj albo 1 łyżeczkę sproszkowanych łusek z nasion babki płesznika, albo 1 łyżkę stołową zmielonego siemienia lnianego. UWAGA! Jeśli bierzesz pigułki anykoncepcyjne lub jakiekolwiek inne lekarstwa na receptę, przyjmuj je co najmniej dwie godziny przed lub po wypiciu Koktajlu Długowieczności. Zawarty w nim błonnik może utrudniać absopcję lekarstw.

Zioła i przyprawy - według smaku. Pieprz cayenne, gorczyca, cynamon, imbir, koper, czosnek, anyż, goździki, liść bobkowy, nasiona i liście kolendry, pietruszka, ocet jabłkowy i kminek. Przyprawy te przyspieszają metabolizm.

Legalne oszustwo - 1 filiżanka kawy naturalnej rano [Autorka ma na myśli kawę zbożową lub figową ] można też pić herbatkę z korzenia mniszka lekarskiego

Słodziki - jedynie słodzik z rośliny Stevia rebaudiana .

Oprócz dziennej diety
przed śniadaniem wypij szklankę cipłej wody z sokiem z 1/2 cytryny - pomoże to twej wątrobie i nerkom.

Śniadanie i obiad - Zażywaj suplementy bogate w spalajce tłuszcz GLA w ilości 360 do 400 mg dziennie. Do wyboru proste suplementy GLA lub ekwiwalent w postaci kapsułkowanego oleju z wiesiołka, ogórecznika lub nasion czarnej porzeczki.
Codziennie możesz także brać:
-zrównaoważony suplement multiwitaminowy i mineralny dla zapewnienia ogólnego odżywienia organizmu
- preparat odchudzający zawierający wspierające wątrobę zioła takie jak korzeń mniszka lekarskiego i ostropest plamisty.
-substancje kontrolujące węglowodany, takie jak chrom.
-spalacze tłuszczu takie jak L-karnityna, metionina, cholina, inozytol, lipaza i lecytyna

Mam nadzieje ze sie dołączysz
Stary 2013-06-27, 08:19   #664
d7a3af2e794fbce57dad65761d63db6859299864_5f8631728d37a
Konto usunięte

A czy to nie jest tak, że poniżej pasa tłuszczyk gubią tylko Panie o sylwetce jabłko? Jeśli chodzi o pozbywanie się tłuszczu miejscowo to znam tylko zabiegi PPC, odsysanie oraz zabiegi falami 714Hz. W szkole jesteśmy uczeni, że organizm nie jest zaprogrmowany aby podczas mniejszej ilości jedzenia tracić tłuszcz z bioder, ud i brzucha tylko aby go tracić tam gdzie najmniej go odkłada.. czyli u gruszek leci biust a u jabłek pupa i biodra. Jak ta dieta może łamać wszystko to czego nas uczyli?
d7a3af2e794fbce57dad65761d63db6859299864_5f8631728d37a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-30, 13:59   #665
Agator1
Przyczajenie

Hej dziewczyny, powiedzcie mi co uważacie na temat dużej ilości białek zwierzęcych która trzeba spożywać w tej diecie? Obawiam się troszkę czy to nie zaszkodzi. Dlaczego nie mniej białka zwierzęcego a więcej roślinnego? nie rozumiem, niby ogólnie jest przyjęte że powinno się spożywać 1g białka na 1kg masy ciała z tego ok.30% zwierzęcego a reszta roślinnego.... pomożecie?

Pozdrawiam
Agator1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-01, 08:28   #666
Agator1
Przyczajenie

Wczoraj na spokojnie jeszcze raz przeczytałam i zakumałam haha tak tak wiem że nie tyle białek chodziło o 220g mięsa i ryby dziennie. Powiedzcie mi dziewczyny jakiej serwatki używacie? te co ja patrzyłam to są kurcze drogie. Jaką wodę pijecie?? która ma podwyższoną zawartość Mg i P? I gdzie mogę znaleźć chleb o którym pisze w fazie 2?
Agator1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-11, 11:03   #667
hejho
Raczkowanie

Piłam izolat Extensor Extreme. Bardzo drogi (120 zł za 1kg), bardzo niesmaczny, bardzo dobrej jakości. Niestety, dobre białko jest drogie. Rozmawiałam ze sprzedawcą w sklepie z odżywkami i tłumaczył mi jak to się kształtuje i zdecydowanie odradzał białka z Łowicza, Ostrowii itd. Moim zdaniem, spokojnie możesz sobie izolat darować, ja sobie popijałam czasem z owocami, dla odmiany, ale na pewno można z niego zrezygnować bez szkody dla diety.

Chleb esseński jest do kupienia w Almie i Piotrze i Pawle na pewno. Możesz też poszukać w sklapech ze zdrową żywnością. Bochenek 400g kosztuje ok. 15 zł, więc to zdecydowanie luksus. Jeśli chodzi o smak, to dla mnie przepyszny, słodki, jak ciacho.

Raz piekłam sama, ale to zabawa dla cierpliwych: 3 dni kiełkowania orkiszu i 10-12h pieczenia w piecu nastawionym na 50 stopni. Dla kogoś obcykanego w raw foodzie może norma, dla mnie jednorazowa akcja

Woda się nie przejmowałam, piłam taką mineralną/źródlaną jaką akurat trafiłam w sklepie.

Z moich doświadczeń (nie chcę zniechęcać, ale lojalnie ostrzegam): zgubiłam 4 kg i wałeczki nad biodrami i tłuszcz w talii, ale w 3 fazie wszystko mi wróciło. Zasuwam teraz 5 razy w tygodniu (3x cardio, 2x rzeźba, trzymam rozsądną dietę z grzeszkami w weekendy) i liczę, że tą metodą tez osiągnę cel. Póki co, moja zmora, brzuch, wygląda tak samo kiepsko jak na starcie:/

Powodzenia i wytrwałości w każdym razie
hejho jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 17:17   #668
smerfaskr
Przyczajenie

tak pomyslałam, że może odświeże ten wątek i znajadzie się ktoś do kontynuowania tej diety razem ze mną.

Ja " niby " jestem po 4 dniu tej diety. Niby , bo codziennie zdarzaja mi się jakieś grzechy nie grzeszki. Raz cukierek, raz kawałek ciasta ( baki piaskowej) ale walczę dalej. Najgorsze , że m gotuję coś innego, bobasowi cos innego i jeszcze cos mi. a jak ich jedzenie mi pachnie..
w każdym razie nie wiem jak to sie dzieje ale
biodra -1 cm
udo-1 cm
pas -2 cm
waga -0,8 kg.
Ćwiczyłam kiedyś z Mel B cały miesiąc i nie było żadnych efektów....

Mam pytanie odnośnie serwatki- musi być ? bo ja jej nie piję a ogólnie przy tej diecie to zaskakuje mnie brak nabiału....
smerfaskr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-01, 22:03   #669
asionek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez smerfaskr Pokaż wiadomość
tak pomyslałam, że może odświeże ten wątek i znajadzie się ktoś do kontynuowania tej diety razem ze mną.

Ja " niby " jestem po 4 dniu tej diety. Niby , bo codziennie zdarzaja mi się jakieś grzechy nie grzeszki. Raz cukierek, raz kawałek ciasta ( baki piaskowej) ale walczę dalej. Najgorsze , że m gotuję coś innego, bobasowi cos innego i jeszcze cos mi. a jak ich jedzenie mi pachnie..
w każdym razie nie wiem jak to sie dzieje ale
biodra -1 cm
udo-1 cm
pas -2 cm
waga -0,8 kg.
Ćwiczyłam kiedyś z Mel B cały miesiąc i nie było żadnych efektów....

Mam pytanie odnośnie serwatki- musi być ? bo ja jej nie piję a ogólnie przy tej diecie to zaskakuje mnie brak nabiału....

Ja chętnie pokontunuuje dietę z Tobą jestem po drugiej ciązy i mam sporo do zrzucenia...

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

pokontynuuje
asionek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-08, 14:35   #670
violami
Przyczajenie

Witajcie - wierzę, że jeszcze ktoś tu zagląda. Przebrnęłam przez przez wszystkie stronki tego topiku i szkoda by było by tak całkiem zasnął.
Właśnie zgromadziłam wszystko co potrzeba i od czwartku start ( w środę jeszcze mała imprezka)
Mam pytanko do szczęśliwych posiadaczek książki - ile tak naprawdę trzeba wypić tej wody żurawinkowej. 8 szklanek + 2 szkl z siemieniem czy razem z siemieniem jest 2 litry?
Z góry dziękuję za pomoc.
No, rusza jeszcze ktoś.
A jak się mają nasze weteranki?
violami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-14, 09:22   #671
AnulkaS.
Przyczajenie

Witam, ja zaglądam .
Przeczytałam obydwa wątki od deski do deski, jestem na 13 dniu f1, 2,5 kg mnie mniej, cellu trochę mniejszy, głodna nie chodzę, w końcu dobrze śpię i dam radę wcześniej wstać bez problemu.
Pozdrawiam, Ania.
AnulkaS. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-13, 14:09   #672
Milka 76
Raczkowanie

Czy tu jeszcze ktoś zagląda. Jestem na tej diecie od półtora miesiąca i fajnie by było z kimś podzielić się swymi wrażeniami , obawami i nadziejami.
Milka 76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-18, 20:26   #673
olkaa1992
Raczkowanie

jak efekty?
olkaa1992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-19, 14:08   #674
Milka 76
Raczkowanie

U mnie bardzo fajnie zareagował organizm około 14 cm w biodrach zeszło i po 13 cm w każdym udzie. Przez 3 miesiące
03.10 -71,2
10.11. - 70,9
23.11 - 69,8 wreszcie szóstka z przodu!
28.12 - 69,0
11.01 - 68,5
04.03 - 66,7
CEL: 64kg

MARZENIE: 58kg
Milka 76 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-16, 18:25   #675
nieznana4
Raczkowanie

Halo! Minęło więcej czasu, jak teraz efekty, trzymają się? A może macie coś nowszego, lepszego?
nieznana4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości