|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !
Dzień dobry☺ za oknem tylko 6 stopni
zimnoooWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dostałam 8 tyg po porodzie mimo regularnego kp myslalam, ze szlag mnie trafi, 6 tyg krwawiłam/plamiłam po porodzie, 2 tyg później @ ..... |
|
|
|
|
#3454 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.! dzisiaj testowałam i negatywny
![]() wczoraj załapałam mega doła.. nawet sie poryczałam z tego wszystkiego.. ciągle słysze ze ktoś jest w ciazy.. czuje sie już jak balon a @ nie ma.. rozregulowały mi sie cykle.. achh.. ;( cieżko mi sie było też zbierac do pracy... Ale Kobitki Wam życze miłego dnia i trzymam kciuki za pozostałe sikaczki
|
|
|
|
#3455 |
|
Raczkowanie
|
Heej
U mnie też powiewa chłodem...Siedzie sobie w kolejce do lekarza rodzinnego i tak sobie rozkminiam... Czy któraś z Was korzysta/korzystała z naprotechnologi? Co wogole o tym myślicie? Dowiedziałam sie że znajoma znajomej leczyla sie u dobrego znanego lekarza, ale on w koncu powiedzial jej, ze oprocz zmiany partnera lub in vitro nic jej juz nie pomoze... A ze na in vitro oni absolutnie nie chcieli sie zgodzic to poszli do naprotechnologa...i teraz dowiaduję sie ze ta dziewczyna w ciazy.. Niestety nie znam zadnych szczegolow, jaki dokladnie mieli problem... Troche o tym czytałam, ale szczerze mówiąc mam mieszane uczucia.. Stad moje pytanie o Wasze doswiadczenia, opinie w tym temacie. 😉 ---------- Dopisano o 07:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Iwonex- przytulam mocno 😗 Oby @ szybko przyszła i Cie nie męczyła. A potem nowy cykl i nowe możliwości. Ja testuje w piątek i mimo, że staram sie nic sobie nie wkrecac to i tak nie unikne małej załamki...
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas rano chłodno ale podobno później ma być 24 stopnie. Nie lubię takiej pogody, zaraz będę przeziębiona. Rano się ciepło ubieram a potem muszę rozbierać bo gorąco Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam się po śniadaniu, dziś mam wizytę na NFZ na nic oprócz badania na fotelu i wywiadu nie liczę ![]() ![]() Dziś może podjedziemy obejrzeć wózki i zobaczę ten swój upatrzony o ile będzie. Weekend szybko zleciał, w sobotę byliśmy już znajomych a wczoraj grill rodzinny. Brzuszek już coraz większy Kciuki za wszystkie sikające ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastko
bo nie doczytałam- poznaliście płec ?? |
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Gin podejrzewa dziewczynkę ale mówi że jeszcze jest duży margines błędu
ale myślę że to się już nie zmieni i zostanie dziewczyna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, dziewczynki są super <3 |
|
|
|
|
#3461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja w tym cyklu staram się nie nakręcać.W poprzednim tak się nakręciłam że z tego wszystkiego @ przyszła aż 6 dni później.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Ultra testowałaś?☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
Iwonex wiem co czujesz, u mnie juz tyle czasu minęło od terminacji a cykle rozregulowane na maxa, strasznie mnie to wkurza, a lekarz jakoś sie tym nie przejął i stoje w miejscu ze wszystkim :/ ale spokojnie, u ciebie to dość świeża sprawa a takie nakrecanie i stres nie pomagają twojemu organizmowi dojść do siebie
jedno jest pewne, predzej czy pozniej dzidziuś się pojawi 😊
|
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3464 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ivonexx przykro mi ️Piękny dzień się zapowiada a ja do pracy na popołudnie ![]() Idę robić obiad🥗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Biało.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() U mnie też zimno, do tego stopnia, że nawet rano obudziłam się przykryta po same uszy, ale mimo to w ogóle nie mogłam się rozgrzać pod tą kołdrą o właśnie, wózek... dzieki za przypomnienie, miałam zamówić w weekend zaraz klikam ![]() Wiecie co.. właśnie dostalam od sasiadki wielka pake ciuszkow dla Antka... że niby to po jej koleżance... tylko raz że hmm... dlaczego śmierdzą one takim lumpeksem a dwa, co ja mam z nimi zrobić? Z tego co pobieżnie przejrzałam, to same w większości 62 i to letnie Tak więc dojdzie mi kolejny karton na strychu. Wydać dalej też strach, bo już nie raz coś dawała niby ciążowego, albo dla małego, a potem pytanie, czy mam to i to co mi pożyczała wtedy i wtedy, bo potrzebuje dla kogoś tam innego... Albo daje, albo pożycza, no zero zdecydowania A swoją drogą, tamten chłopak to gruba klucha musiała być, jak porównałam rozciągnięcie tamtych bodziaków i nowych w tym samym rozmiarze... Wszystkie są conajmniej 2 razy szersze
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
|
#3468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;( ![]() Cytat:
![]() Czyli jednak organizm potrafi płatać nam figle...... :/ |
||
|
|
|
#3469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale trzymam kciuki za core ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Przykro mi ze biało
![]() Ja też mam problem z podarunkami dla Małej. Dostałam juz pare worków rzeczy których nigdy nie użyje bo zwyczajnie mi się nie podobają albo są tak poplamione /pobrudzone ze to się nie dopierze. W sobotę dostałam tez wanienke - mimo że mówiłam milion razy ze ja chcę na stelażu bo nie wyobrażam sobie na podłodze kleczec - to oczywiście dostałam bez, używana i z odpływem w którym nie ma korka. "Korek można dokupic". Podziekowalam ale wyniose na strych bo ja mam już upatrzona wanienke ze stelażem w o wiele lepszym stanie niż ta. Gorzej ze nikt mnie nie pyta czy coś chce - po prostu przywozi nie wiem czy ludzie chcą dobrze czy po prostu chcą się pozbyć śmieci ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Przecięłam sobie palec przy krojeniu bułki. Brawo ja. Męża puściłam w delegację, ale przedtem wykorzystałam Dzisiaj 16dc także poproszę owu dzisiaj, albo dopiero w czwartek jak wróci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I na pewno nie brała czegoś co jest mi totalnie zbędne. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, włączyłam komputer!
Nietrafione prezenty - skaranie boskie! My też dostaliśmy tego dwa miliony pińcet. Od znajomych jak mi się coś nie podobało albo było poplamione, wyrzucałam. Zostawiałam to, co mi się podobało (zresztą darczyńcy od razy mówili, żeby tak zrobić). Od rodziny, cóż...historię z matką znacie. Dowiozła wór ubranek na rok ![]() Ciastku, kciuki za dziewuszkę! my też mieliśmy mieć córkę i co z tego wyszło to wszyscy wiemy Maryna, jaki kochany mąż!
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Dziewczyny szkoda, ze biało Drociu ja bym oddala jej te ciuszki i powiedziala, ze cis tam sobie wybralam a resztę jak chce to niech puści dalej czy coś. Nemm tej wanienki to bym w ogóle nie brała. Stelaż mozna dokupic ale skoro jest niekompletna to od razu ją wynieś na smieci, po co ci ona na strychu? Mnie szwagierka i siostra też zasypały ciucyami po swoich i sąsiadek dzieciach. częśc taka ze nawet bym się wstydzila to komus pokazywac a nie dawać ( poplamione w miejscach strategicznych, pozozrywane, bez guzików, sprane prawie na pajęczynkę) . więc zanim Mala się urodzila wywaliłam prawie wszystko na smieci. Potem szwagierka się pyta czy podalam to dalej a my z mężem w śmiech i 'tak, tak'. Teraz dalej mi zwozi uzywana bieluznę i buty po zwoich dziecuach i prawie wszystko laduje w koszu, bo o ile jakiś buty do piaskownicy są ok po kuzynce to juz majtki wydają mi się przegięciem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak można dać poplamione ciuszki albo niekompletna wanienke. Przecież zwykła wanienka 20zl kosztuje ![]() Ja jak pakowalam za małe ciuszki to wyrzucalam te poplamione i zmechacone. Po co to trzymać a tym bardziej komuś dawać. I w ten oto sposób ubranka 0-12m mieszczą mi się w małej szufladzie pod łóżeczkiem Jestem przesadną minimalistką. Alicja ma tylko jeden ręcznik, ale za to porządny. Jedne buty, które już niedługo wymienię na nowe i trochę większe. Zabawki tez chciałam ograniczać ale niestety cały czas przychodzą wraz z nowymi gośćmi Wynajmujemy mieszkanie więc nawet nie mialabym gdzie składować takiego majdanu. W nowym domu też nie będziemy mieli ani strychu ani piwnicy Pewnie trzeba będzie w przyszłości dobudować jakis gospodarczy budynek żeby chować te wszystkie lowelki i inne duperele ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
Ultra wiesz-raz lepiej raz gorzej, w zaleznosci w ktorej fazie cyklu jestem 😂 ale czas robi swoje i ostatnia wizyta u gina tez mnie troche podniosla na duchu
Ja nie mialam okazji doswiadczyc zawalenia dzieciecymi rzeczami ale póki co wydaje mi sie to nieszkodliwe-to co nieprzydatne mozna oddac a to co zniszczone wyrzucic (chociaz nie do konca kumam czemu ludzie tych zniszczonyh rzezczy nie wyrzucaja). Nie rozumiem jeszcze czemu jak ktos wam wciska cos czego nie chcecie, to nie mowicie 'dzieki ale mam tyle ciuszkow ze nie potrzebuje, ale zawieź do domu samotnej matki-tam pewnie to się przyda' 😜 |
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Gaju a jak sprawdza sie wanienka z przewijakiem ?
Co do ubran to moj młody ma cala szafe pelna ciuchow takich normalnie do chodzenia, a do tego jedna szuflade takich do szaleństw w piaskownicy czy lesie itp a polowa drugiej szafy zawalona jest ciuchami takimi w ktorych bedzie chodzil pewnie za 2-3lata Ostatnio tez dostal od znajomej caly duzy worek roznych ciuchów ale wszystkie w bdb stanie Do tego mam praktycznie wszystkie jego ciuchy od najmniejszych pochowane w szafie w kartonach i w sumie nie wiem czy za jakis czas sie ich nie pozbyć bo tylko leżą ![]() Co to bedzie przy przeprowadzce ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3479 |
|
Konto usunięte
|
Bez jaj, że nawet używane gacie Wam wciskają...
czy ci ludzie są normalni? Zaraz będą używane pampersy oddawać, bo "już wyschły", albo "oskrobiesz sobie z grubsza i jak nowy"
|
|
|
|
#3480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego ludzie nie potrafią zapytać, czy potrzebujemy to i to... Pozbywają się zbędnych rzeczy i mają problem z głowy. A już w ogóle nie rozumiem jak można komuś dać poplamione ciuszki albo niekompletną wanienkę. Mnie by było wstyd. Ja jeszcze nawet w ciąży nie jestem, a już znajomi z półtorarocznym dzieckiem czasem wspominają "o, a to wam damy jak będziecie mieć dzidzię". ![]() :roll eyes: Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

zimnooo

Byłam w raju! Pogoda dopisała a te zwierzęta..! Kocham konie!
Raz jak dowiedziałam się już na miejscu co to za niespodzianka, a później jak patrzyłam na te galopujące konie. Nie wiem, dziwne.. co mi jest?!Ja dostałam po 5 miesiacach pomimo intensywnego i regularnego kp. Ale czekałam na @ z utęsknieniem bo chcieliśmy kolejnego szkraba 
Haha Honcia plemniki ci już do głowy weszły 

U mnie też powiewa chłodem...

na nic oprócz badania na fotelu i wywiadu nie liczę 

ja w tym cyklu staram się nie nakręcać.W poprzednim tak się nakręciłam że z tego wszystkiego @ przyszła aż 6 dni później.
26.08.2017
️

zaraz klikam 

nie wiem czy ludzie chcą dobrze czy po prostu chcą się pozbyć śmieci 

my też mieliśmy mieć córkę i co z tego wyszło to wszyscy wiemy

Jestem przesadną minimalistką. Alicja ma tylko jeden ręcznik, ale za to porządny. Jedne buty, które już niedługo wymienię na nowe i trochę większe. Zabawki tez chciałam ograniczać ale niestety cały czas przychodzą wraz z nowymi gośćmi
Pewnie trzeba będzie w przyszłości dobudować jakis gospodarczy budynek żeby chować te wszystkie lowelki i inne duperele