Starania o dziecko od 2018, cz. 8 ! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-18, 09:33   #3571
Kelpie
Zakorzenienie

Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !

Cytat:
Napisane przez pajka03 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Spijam kawkę i zacznę coś ogarniać mąż znów musi wyjechać, fakt tylko do piątku ale jednak Uuu to naprawdę dobry dzień. A co fajnego mężowi kupiłaś?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Lornetkę

U mnie temperatura dalej nisko. Dzisiaj 17 dc. Dobrze byłoby żeby owu nie wypadła jutro bo mąż wieczorem dopiero wraca Wiem mam wymagania W sumie to wypada niech kiedy chce tylko tak żeby coś z tego wyszło

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kelpie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 09:38   #3572
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Dlatego nie bierz mnie pod uwagę

To tez jest pomysł ☺ ale u nas obok kibelka jest kabina wiec raczej się nie wcisniemy niestety.

Ooo zapomniałam o tym ale zamówiłam juz przewijak na lozeczko/komodę.

Kupiłam wanienke ☺
Załącznik 7639064Załącznik 7639065

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
Super wygląda ta wanienka

kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 09:45   #3573
pajka03
Zakorzenienie

Przez Was zaczęłam oglądać wózki najpierw dowiem się jaka płeć

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 09:46   #3574
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Dzień dobry.

Wczoraj wieczorem zauważyłam jakąś jasnobrązową plamkę na wkładce. Hm....

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Przez Was zaczęłam oglądać wózki najpierw dowiem się jaka płeć

Ja wózek bym chciała szary, niezależnie od płci.

Kiedy wizyta znów?
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 09:48   #3575
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Kiedy wizyta znów?
Ja tez tylko szary

Mlody jeździł w zielonym i jak na poczatku mi sie podobal ten kolor tak teraz wiem ze nigdy wiecej zielonego

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 09:48   #3576
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Może długo leżały w kartonie?

A letnie tzn same rampersy i body z krótkim?
Drocia ja cię wcześniej pytałam ale nie wiem czy zauważyłaś, ile dajesz radę odciągnąć mleka z jednej piersi teraz? W ogóle podziwiam, se udało ci się rozkręcić laktacje bez przystawiania
Niby chlopak z wiosny tego roku, wiec no nie wiem czy by tak szybko przeszly tym smrodkiem? Pranie w 90 im wystarcza, ale z calosci wybralam az jednego spioszka pozatym dokladnie jak piszesz, same bluzeczki z krotkim rekawkiem i kilka sztuk rampersow...
A z tym mlekiem to chyba pisalam? Ale moze sie nie wyslalo... Z obu odciagam po okolo 100, czyli po 50... Ale o laktatorem... Ostatnio sama sie zdziwilam, ze jakas godzine po sciagnieciu maly wyssal jeszcze 40 i to w jakies 10 minut z wieloma przerwani na odpoczynek

Cytat:
Napisane przez carmelove_03 Pokaż wiadomość
A zapisałam się w końcu, bo przed ciążą powinno się wyleczyć wszystkie zęby. Z tego co czytałam problemy z zębami mogą się przełożyć na problemy z zajściem w ciążę albo z poronienia.
Zrobiłam kilka miesięcy temu listę "Co muszę zrobić przed ciążą?" i pora odhaczyć ten najgorszy punkt
Eee.... Serio? Ja nie zdazylam... W ogole zeby mam tak podatne, ze moglabym chodzic co miesiac i zawsze by sie cos znalazlo Mimo to watpie zeby moj przypadek mial cos wspolnego z zebami, a jeden wciaz mam do naprawde ostrej roboty, ale no... Potrzebuje do niego zdjecie, wiec to na razie odpadalo a teraz jakos nie moge sie zebrac, bo ja bez gigantycznego znieczulenia poprostu uciekam z fotela

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
czytałam jak kłaść dziecko spać, w sensie czym przykrywać na noc bo pod kocykiem może się udusić, w śpiworki będzie za zimno

W szpitalu pakija normalnie pod kocyk... Ale fakt, brzegi kocyka zawijaja pod rogala tak, ze dziecko ani sie nie zsunie w dol ani nie da rady wyciagnac kocyka spod spodu
Cytat:

Kupiłam wanienke ☺
Mam identyczna tylko bez tego oparcia... Probowalam w szpitalu tego i w ogole ani to wygodne ani ulatwiajace...

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85878166]Chyba wolę to, niż smrodzić sobie kupą pod nosem w sypialni [/QUOTE]

Moj wyczulony po szpitalu wech mowi, ze cuchnow tylko po mleku modyfikowanym... Po normalnym ja przynajmniej nic nie czuje...

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 09:48   #3577
pajka03
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry.

Kiedy wizyta znów?
Ja też tak mężowi mówiłam, tylko szary, ale chodzi mi o detale widzialam piękny szary z pastelowo różową ramą czarne też mi się podobają, kolory w ogóle nie wchodzą w grę

2 października mam prenatalne

pajka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 09:50   #3578
CiastkoveLove
Zakorzenienie

A mi kolor wózka jest zupełnie obojętny, aby tylko trafiło się kupić porzadny i w dobrej cenie

CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 09:51   #3579
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
A w rączki nie będzie zimno? Bo wszystkie śpiworki co widziałam nie miały długich rękawów tylko takie ramiączka zapinane. Widziałam chusteczki nawilżane które w składzie mają tylko wodę, więc będą bezpieczne dla delikatnej skóry maluszka. A jednak mycie woda zajmuje więcej czasu niż chusteczkami. Choć na dobrą sprawę można mokrymi pieluszkami tetrowymi myć. Każda opinia jest dobra

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

A wixzialas tez ile one kosztuja za paczke? A starczaja stednio na 3, max 4 dni... U nas w szpitalu takie preferuja, bo to jednak wczesniaki i maja delikatniejsza skorke, nie mniej uzywaja wszystkiego co rodzice przyniosa...

drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 09:59   #3580
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość
Super wygląda ta wanienka

Z wyglądu mi się podoba chociaż to zwykła wanienka ale ja się jaram wszystkim dla dziecka nie wiem jak z praktycznoscia tego siedziska, ale to wyjdzie w użyciu.

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Mam identyczna tylko bez tego oparcia... Probowalam w szpitalu tego i w ogole ani to wygodne ani ulatwiajace...
Tez właśnie się zastanawiam czy to jest praktyczne, czy nie lepiej po prostu ręką trzymać dziecko. Ale to zawsze można wyjąć ☺ zresztą na razie kąpiel mnie przeraża bardziej niż poród

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Te chusteczki nasączone woda są mega drogie, jak dla mnie. Bo przecież chusteczek idzie mnóstwo a ich jest mało w opakowaniu a duża cena. A przecież są nasączone zwykła woda... nie wiem za co tyle się płaci ☺

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 09:59   #3581
carmelove_03
Zakorzenienie

Cytat:
Eee.... Serio? Ja nie zdazylam... W ogole zeby mam tak podatne, ze moglabym chodzic co miesiac i zawsze by sie cos znalazlo Mimo to watpie zeby moj przypadek mial cos wspolnego z zebami, a jeden wciaz mam do naprawde ostrej roboty, ale no... Potrzebuje do niego zdjecie, wiec to na razie odpadalo a teraz jakos nie moge sie zebrac, bo ja bez gigantycznego znieczulenia poprostu uciekam z fotela
No tak czytałam. Wcześniej myślałam, że chodzi o to, żeby wyleczyć zęby przed ciążą, bo w ciąży nie można znieczulenia czy coś, ale jak poczytałam o tym to dowiedziałam się, że to poważniejsza sprawa
carmelove_03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 10:02   #3582
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
Ja tez tylko szary

Mlody jeździł w zielonym i jak na poczatku mi sie podobal ten kolor tak teraz wiem ze nigdy wiecej zielonego

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Dzień dobry.

Kiedy wizyta znów?
A mi z kolei szare się nie podobają, choć szary lubię.
Cytat:
Niby chlopak z wiosny tego roku, wiec no nie wiem czy by tak szybko przeszly tym smrodkiem? Pranie w 90 im wystarcza, ale z calosci wybralam az jednego spioszka pozatym dokladnie jak piszesz, same bluzeczki z krotkim rekawkiem i kilka sztuk rampersow...
A z tym mlekiem to chyba pisalam? Ale moze sie nie wyslalo... Z obu odciagam po okolo 100, czyli po 50... Ale o laktatorem... Ostatnio sama sie zdziwilam, ze jakas godzine po sciagnieciu maly wyssal jeszcze 40 i to w jakies 10 minut z wieloma przerwani na odpoczynek

W szpitalu pakija normalnie pod kocyk... Ale fakt, brzegi kocyka zawijaja pod rogala tak, ze dziecko ani sie nie zsunie w dol ani nie da rady wyciagnac kocyka spod spodu

Moj wyczulony po szpitalu wech mowi, ze cuchnow tylko po mleku modyfikowanym... Po normalnym ja przynajmniej nic nie czuje...

Albo jeszcze po pomyslalam, zeby przywiązywać do szczebelków? Przeszloby to?
Cytat:
Ja też tak mężowi mówiłam, tylko szary, ale chodzi mi o detale widzialam piękny szary z pastelowo różową ramą czarne też mi się podobają, kolory w ogóle nie wchodzą w grę

2 października mam prenatalne

Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
A mi kolor wózka jest zupełnie obojętny, aby tylko trafiło się kupić porzadny i w dobrej cenie

Ja najpierw wyszukiwalam wózki które spełniały wszystkie moje parametry techniczne, a potem z tego dobierałam kolor.
Cytat:
A wixzialas tez ile one kosztuja za paczke? A starczaja stednio na 3, max 4 dni... U nas w szpitalu takie preferuja, bo to jednak wczesniaki i maja delikatniejsza skorke, nie mniej uzywaja wszystkiego co rodzice przyniosa...

No teraz sprawdziłam ok 10 zł...albo poszukam innych z dobrym składem, albo przez pierwsze dwa miesiące będę te kupować, a potem zmienię mną tańsze jakieś. Trudno.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Z wyglądu mi się podoba chociaż to zwykła wanienka ale ja się jaram wszystkim dla dziecka nie wiem jak z praktycznoscia tego siedziska, ale to wyjdzie w użyciu.

Tez właśnie się zastanawiam czy to jest praktyczne, czy nie lepiej po prostu ręką trzymać dziecko. Ale to zawsze można wyjąć zresztą na razie kąpiel mnie przeraża bardziej niż poród

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Te chusteczki nasączone woda są mega drogie, jak dla mnie. Bo przecież chusteczek idzie mnóstwo a ich jest mało w opakowaniu a duża cena. A przecież są nasączone zwykła woda... nie wiem za co tyle się płaci

Jak za wszystko co jest bio, eko, naturalne. Teraz to jest luksus wśród towarów naszpikowanych chemia i konserwantami, a kiedyś to był standard w jakości.

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 10:02   #3583
Honcia
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85878166]Honcia, mam łazienkę tuż za drzwiami sypialni. Chyba wolę to, niż smrodzić sobie kupą pod nosem w sypialni poza tym tak jak mówiłam, chcę ograniczyć zużycie jednorazówek (czyt. nawilżanych chusteczek) i myć dziecko wodą, łatwiej będzie z kranem pod ręką [/QUOTE]Ja mylam wodą i wacikami kosmetycznymi. Na pewno na poczatku jest to wygodniejsze niz mycie pod kranem
Ja,w ogóle jestem przeciwniczka chusteczek nawilzanych bo to jest tak naprawdę plastik polany plynem do naczyń. Uzywaliśmy tylko w ostateczniści.
Cytat:
A w rączki nie będzie zimno? Bo wszystkie śpiworki co widziałam nie miały długich rękawów tylko takie ramiączka zapinane. Widziałam chusteczki nawilżane które w składzie mają tylko wodę, więc będą bezpieczne dla delikatnej skóry maluszka. A jednak mycie woda zajmuje więcej czasu niż chusteczkami. Choć na dobrą sprawę można mokrymi pieluszkami tetrowymi myć. Każda opinia jest dobra

Ubierasz body z dlugim czy pajacyka i gites dziecko i tak nie trzyma raczek pod kołderką czy kocykiem, chyba, że zamotane w otulacz.
U nas w sypialni zimą bywa tylko 16stopni nad ranem a rączki byly ciepłe Moja akurat pierwsze co robiła po urodzeniu to uwalniała rączki

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 10:04   #3584
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:

Ale mi nie chodzi o bezpieczeństwo dla delikatnej skóry maluszka (wyrodna matka ) ale o góry śmieci generowane przez jednorazówki. To, że one są nasączane wodą nie zmienia faktu, że używam raz i sru do kosza.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 10:08   #3585
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Jak za wszystko co jest bio, eko, naturalne. Teraz to jest luksus wśród towarów naszpikowanych chemia i konserwantami, a kiedyś to był standard w jakości.

Masz rację niestety.

Ja mam zamiar używać w domu guzików i wody, jedynie gdzieś poza domem chusteczki nawilzane, mam nivea bo takie dostałam od Mam, takich używają w szpitalu. ☺ Ale czy mi to wyjdzie to się okaże

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 10:08   #3586
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Ja mylam wodą i wacikami kosmetycznymi. Na pewno na poczatku jest to wygodniejsze niz mycie pod kranem
Ja,w ogóle jestem przeciwniczka chusteczek nawilzanych bo to jest tak naprawdę plastik polany plynem do naczyń. Uzywaliśmy tylko w ostateczniści.Ubierasz body z dlugim czy pajacyka i gites dziecko i tak nie trzyma raczek pod kołderką czy kocykiem, chyba, że zamotane w otulacz.
U nas w sypialni zimą bywa tylko 16stopni nad ranem a rączki byly ciepłe Moja akurat pierwsze co robiła po urodzeniu to uwalniała rączki

No skoro mówisz, że nie będzie tak za zimno to ok. Ja tam doświadczenia nie mam więc wymyślam milion opcji
Pewnie też w szkole rodzenia będzie o tym [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85878450]Ale mi nie chodzi o bezpieczeństwo dla delikatnej skóry maluszka (wyrodna matka ) ale o góry śmieci generowane przez jednorazówki. To, że one są nasączane wodą nie zmienia faktu, że używam raz i sru do kosza.[/QUOTE]Aaaa to zostaje pielucha tetrowa i ciepła woda. Pewnie w dzień będę tak robić a w nocy chusteczkami aby szybciej

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 10:18   #3587
Honcia
Zakorzenienie

Aaa Drociu nie wiem czy w koncu napisalam. Pytalam czy przystawuasz Antka bo slina dziecka ma jakiś tan enzym w sobie który pobudza laktację. I czytalam gdzieś ( chyba u Hafiji) że mozna np przystawic dziecko zeby tylko obśliniło brodawkę i powinno być więcej mleka. Na niektóre kobiety dziala też widok dziecka ( podobno też fotki lub filmiku) albo zapach ciuszków dzieciątka. Na pewno zaden super bajerancjki laktator nie zrobi tyle mleko co dziecko.
Cieszy mnie bardzo, ze Antek chce pic z piersi myślę, że jak będziecie juz razem to będzie jadł aż się uszy będą trzęsły

Ku pokrzepieniu napiszę, ze mój szwagier urodzil się gdzies na poczatku 8mca ciąży dodatkowo z lekkim porazeniem. Po 2 miesiacach dopiero dali go tesciowej na ręce i od razu zlapał za pierś i jadł przez ponad rok.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
No skoro mówisz, że nie będzie tak za zimno to ok. Ja tam doświadczenia nie mam więc wymyślam milion opcji
Pewnie też w szkole rodzenia będzie o tym Aaaa to zostaje pielucha tetrowa i ciepła woda. Pewnie w dzień będę tak robić a w nocy chusteczkami aby szybciej

Terta nie będzie za szorstka? Jednak tą pupę trzeba wytrzeć czasem konkretnie kilkanascie razy dziennie.
U nas w ruchu byly waciki te duże a potem zwykłe ( przy grubszych sprawach kran). I woda w butelce po mydle w plynie z pompką

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 10:47   #3588
UltraMarryna
Zakorzenienie

U nas do spania do 6 miesiąca był tylko spiworek. Nie wyobrażam sobie lepszej opcji. Masz pewność że dziecko się nie odkryje ani nie udusi. Rączki w pajacyku i wystarczy. Teraz śpi tylko w pajacu i tak zostanie bo nie da się jej przykryć, śpi we wszystkich możliwych pozycjach i odwraca się we wszystkie strony. A i nie używamy jeszcze poduszki. Bo na razie się nie sprawdzi skoro głowa jest wszędzie
Do pupy używamy chusteczek bambino bo duzo innych podrażnia jej skórę. Nie wyobrażam sobie świeżo urodzonego malucha myć pod bieżącą wodą. Dopiero teraz jak Alicja czasem zrobi kupy po pachy to wrzucam ja pod prysznic
Podobno woda do przemywania niemowlaka ma być przegotowana? Tak słyszałam. Buźke myłam gotowaną, ale pupę też?!
Kupa dzieciaczka przy samym kp nie śmierdzi
Wózek... dziewczyny gdybym mogła cofnąć czas to nie kupilabym wózka 3w1 i nie wybrałbym Milu Kids dokładnie minął rok i zaczął się sypać 🤬 Zakup spacerówki mnie nie ominie
Zrobiła bym tak: wózek z gondolą jak najtaniej bo posłuży góra do 6 miesiąca a spacerówka jakaś wypasiona i porządnej marki żeby wytrzymała lata jazdy. No na błędach człowiek się uczy. Drugi raz nie popełnie i was przestrzegam

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 10:53   #3589
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85878166]Honcia, mam łazienkę tuż za drzwiami sypialni. Chyba wolę to, niż smrodzić sobie kupą pod nosem w sypialni poza tym tak jak mówiłam, chcę ograniczyć zużycie jednorazówek (czyt. nawilżanych chusteczek) i myć dziecko wodą, łatwiej będzie z kranem pod ręką [/QUOTE]

Bejb, ta kupa nie śmierdzi

Właśnie coś takiego, jak wrzuciła Kamila

Drocia, haha, to Ci powiem, że po wczorajszym dniu terroru i 5h lulania młodego, mam naciągnięty mięsień w łopatce (tak w ogóle są mięśnie?!). Starość nie radość łykaj prochy i do przodu! Wierz mi, Antek wróci do domu to dopiero zobaczysz co to jest zmęczenie

Ann, mój śpi pod kocykiem albo otulaczem, jak jest ciepło i ciągle dycha. Bez przesady z tym duszeniem jak Ci jeszcze powiem, że takie małe misiu może konkret ulewać i w teorii, zadławić się (dlatego warto kłaść na boku na noc) to biedna nie będziesz spać przez tydzień nie bój nic, też nie spałam! Teraz jestem zbyt zmęczona, żeby nie spać

Carmelove, haha, widzę, że mamy podobny plan na życie! też robiłam listę "co zrobić przed ciążą" i też wtedy leczyłam zęby. Powodzenia i oby nie bolało (za mocno )
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 10:55   #3590
kasia0912
Zakorzenienie

dzień dobry dziś na 14. w końcu się wyspałam

poruszane tematy przez was są dla mnie abstrakcyjne ;p

póki co ćwiczymy robienie, aby kwestia wózków była dla mnie

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 10:58   #3591
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Znowu mam jakieś plamki jasnobrązowe na bieliźnie... Kolor bardziej cappuccino i są takie mini... Noe jakieś upławy....
Co to, zwariuję...

Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
dzień dobry dziś na 14. w końcu się wyspałam

poruszane tematy przez was są dla mnie abstrakcyjne ;p

póki co ćwiczymy robienie, aby kwestia wózków była dla mnie
Wszystko ma swoją kolejność.
Cisza, ja i czas...

Stary 2018-09-18, 11:00   #3592
Olusiaa_
Zakorzenienie

ja do mycia pupy uzywałam takich duuzych platkow kosmetycznych, w rossmanie są

a chusteczki tylko gdzies na wyjscie

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Znowu mam jakieś plamki jasnobrązowe na bieliźnie... Kolor bardziej cappuccino i są takie mini... Noe jakieś upławy....
Co to, zwariuję... .]

nadżerka, obtarcie, zagnieżdżenie, niedomoga lutealna, infekcja...
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:01   #3593
kasia0912
Zakorzenienie

Cytat:
Co to, zwariuję...

implantacja?

największy plus tego wszystkiego, że robienie dziecka jest takie przyjemne;p;p;p

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:05   #3594
UltraMarryna
Zakorzenienie

Rozesmiana, Iwonexx, Ladydi testowały???

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:07   #3595
Konto usunięte

Ej co Wy z tą nieśmierdzącą kupą!

Pkt. 1 nie zakładam z góry, że będę karmić tylko kp, bo nie wiem jak będzie, więc skoro po mm kupa śmierdzi to wszystko jasne.

Pkt. 2 o ile mi wiadomo, a wiadomo tylko co nie co, ale jednak trochę tak, to dziecka nie kończy się przewijać w momencie zaprzestania karmienia mlekiem, ale nawet przez kilka lat, nawet kiedy dziecku wprowadzamy nowe pokarmy czy już w zupełności je to co dorosły. I NIKT MI NIE WMÓWI, że kupa po mięsie nie śmierdzi

Więc sorry, nawet jakby żółta sraka po mleku nie śmierdziała, to nadal nie mam ochoty przewijać sobie obsrańca pod nosem w sypialni

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Co to, zwariuję...

Kiedy sikasz?
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:08   #3596
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Kochana, ja w szpitalu przewijałam obsrańca na własnym łóżku, bo nie miałam siły dojść do przewijaka a szamał na zmianę mm i cyca

Chciałabym już móc bara bara! Ciesz się tym robieniem. Niektórzy nie mogą

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2018-09-18 o 11:09
Stary 2018-09-18, 11:09   #3597
Konto usunięte

W szpitalu a w domu to chyba jednak różnica?
Stary 2018-09-18, 11:11   #3598
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85878792]Ej co Wy z tą nieśmierdzącą kupą!

Pkt. 1 nie zakładam z góry, że będę karmić tylko kp, bo nie wiem jak będzie, więc skoro po mm kupa śmierdzi to wszystko jasne.

Pkt. 2 o ile mi wiadomo, a wiadomo tylko co nie co, ale jednak trochę tak, to dziecka nie kończy się przewijać w momencie zaprzestania karmienia mlekiem, ale nawet przez kilka lat, nawet kiedy dziecku wprowadzamy nowe pokarmy czy już w zupełności je to co dorosły. I NIKT MI NIE WMÓWI, że kupa po mięsie nie śmierdzi

Więc sorry, nawet jakby żółta sraka po mleku nie śmierdziała, to nadal nie mam ochoty przewijać sobie obsrańca pod nosem w sypialni

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Kiedy sikasz?[/QUOTE]Dopiero za tydzień.

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
Rozesmiana, Iwonexx, Ladydi testowały???

Iwonexx @.
Cisza, ja i czas...

Stary 2018-09-18, 11:11   #3599
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85878807]W szpitalu a w domu to chyba jednak różnica?[/QUOTE]

W domu też na początku na łożku, bo mi ciężko było dojść do przewijaka ale rozumiem o co Ci chodzi, serio teraz przewijak stoi w małym pokoju obok fotela do karmienia i sobie wędrujemy. Jest spoko

Aaaaa, idziemy 02.10 na szczepienie! Moja mała myszka będzie kuj kuj
Stary 2018-09-18, 11:13   #3600
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

Co do przewijania to ja też bym wolała przewijać gdzieś indziej niż w sypialni.... No ale wiadomo, w praktyce to różnie. Mogę bywać tak zaspana, że nawet na własnej poduszce przewinę.
Cisza, ja i czas...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości