Mamusie styczniowe 2019 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-17, 18:00   #4651
rubbim
City of Bones

Dot.: Mamusie styczniowe 2019

Gratuluję udanych wizyt! Ja czekam na połówkowe które ma. 25 września i wizytę z 29 Wrześni muszę przenieść n październik bo nie musi mi jednak l4 wypisywać. Dogadałam się z babka u której będę na stażu, a raczej ona zaproponowała bym nie przynosiła tylko raz na jakiś czas przyszła podpisać listę obecności

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Jutro lub w środę maksymalnie przyjdą dwie przesyłki - rożek i półko-przewijak dla małej
Stary 2018-09-17, 20:14   #4652
rolnikowa88
Raczkowanie

Dostałam dziś od szwagierki ubranka po jej synku (ja dawałam jej po moich dziewczynkach, urodziła teraz w lipcu) i powiem Wam że chyba doła złapię... Czemu na chłopców są takie brzydkie ubranka? I ona w dodatku ma prawie same takie przedwojenne, bo mówiła też że komuś tam dała trochę ubranek. Nie wiem ale ja jestem zdołowana, przez taką głupotę
rolnikowa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-17, 20:39   #4653
justysiaa89
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny ruchy czuję coraz lepiej, chyba wynika to z faktu, że już je rozpoznaję, nawet tż dziś leciutko poczuł jak miał rękę na brzuchu

Cytat:
Napisane przez malajaa Pokaż wiadomość
Gratulacje!! Płeć pozanana?
od prenatalnych niezmiennie dziewczynka

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Mój wózek widziałam bo był dostępny i już wiem że jest to ten na który się decyduje
jaki wózek wybrałaś ?

Cytat:
Napisane przez rolnikowa88 Pokaż wiadomość
Czemu na chłopców są takie brzydkie ubranka? I ona w dodatku ma prawie same takie przedwojenne, bo mówiła też że komuś tam dała trochę ubranek. Nie wiem ale ja jestem zdołowana, przez taką głupotę
moim zdaniem na chłopców jest teraz mnóstwo fajnych ubranek, jak patrzę w h&m na te koszule, sweterki, spodnie i szelki to uważam że chłopcy mogą być teraz równie modni jak dziewczynki myślę, że po prostu szwagierka miała nieciekawe ubranka...

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez rubbim Pokaż wiadomość
Jutro lub w środę maksymalnie przyjdą dwie przesyłki - rożek i półko-przewijak dla małej
pamiętaj, żeby pochwalić się zdjęciem, jestem bardzo ciekawa rożka

do mnie doszła paczka od hubiworld, jestem zadowolona z jakości a na meble czekam już ponad tydzień i cisza...
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-17, 20:52   #4654
denneris
Zadomowienie

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt! Justysia bardzo się cieszę, że już czujesz ruchy i możesz być teraz spokojna
Co do ubranek to ja ostatnio miałam podobne spostrzezenie jak rolnikowa. Ale w sumie nie tyle, że dla chłopców są brzydkie, co że dla dziewczynek jest tyyyle różności! Co nie zmienia faktu, że na pewno mimo wszystko chłopca też można ładnie ubrać, a pewnie koleżanka miała takie średnie te ubranka po prostu

denneris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-17, 21:14   #4655
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubbim Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt! Ja czekam na połówkowe które ma. 25 września i wizytę z 29 Wrześni muszę przenieść n październik bo nie musi mi jednak l4 wypisywać. Dogadałam się z babka u której będę na stażu, a raczej ona zaproponowała bym nie przynosiła tylko raz na jakiś czas przyszła podpisać listę obecności

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Pochwal się foto a skąd zamawialas?
Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny ruchy czuję coraz lepiej, chyba wynika to z faktu, że już je rozpoznaję, nawet tż dziś leciutko poczuł jak miał rękę na brzuchu

od prenatalnych niezmiennie dziewczynka

jaki wózek wybrałaś ?

moim zdaniem na chłopców jest teraz mnóstwo fajnych ubranek, jak patrzę w h&m na te koszule, sweterki, spodnie i szelki to uważam że chłopcy mogą być teraz równie modni jak dziewczynki myślę, że po prostu szwagierka miała nieciekawe ubranka...

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

do mnie doszła paczka od hubiworld, jestem zadowolona z jakości a na meble czekam już ponad tydzień i cisza...
Zdecydowałam się na wózek Camarelo Carrera new.
Jest lekki, zwrotny, i największa ma gondole że wszystkich co rozważałam. Cena przystępna i podoba mi się wizualnie

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-17, 21:19   #4656
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez denneris Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt! Justysia bardzo się cieszę, że już czujesz ruchy i możesz być teraz spokojna
Co do ubranek to ja ostatnio miałam podobne spostrzezenie jak rolnikowa. Ale w sumie nie tyle, że dla chłopców są brzydkie, co że dla dziewczynek jest tyyyle różności! Co nie zmienia faktu, że na pewno mimo wszystko chłopca też można ładnie ubrać, a pewnie koleżanka miała takie średnie te ubranka po prostu

Ja uważam tak jak Ty, dla dziewczynek są przepaski, bonetki, zdobione buciki itd itp. Dla chłopców są ładne ciuszki, ale jednak jest mniejsza różnorodność. Trudno. Ja uważam, że mamy całkiem ładne zestawy dla naszego malucha.
paprif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-17, 22:49   #4657
al_dente
Zadomowienie

Cytat:
Dostałam dziś od szwagierki ubranka po jej synku (ja dawałam jej po moich dziewczynkach, urodziła teraz w lipcu) i powiem Wam że chyba doła złapię... Czemu na chłopców są takie brzydkie ubranka? I ona w dodatku ma prawie same takie przedwojenne, bo mówiła też że komuś tam dała trochę ubranek. Nie wiem ale ja jestem zdołowana, przez taką głupotę
Hmm no nie wiem, ja mam pełno fajnych ubranek, a jak widziałam różne koszule, sweterki, muchy i tego typu gadżety, to miałam ochotę wydać wszystkie pieniądze świata
Cytat:
Pochwal się foto a skąd zamawialas?Zdecydowałam się na wózek Camarelo Carrera new.
Jest lekki, zwrotny, i największa ma gondole że wszystkich co rozważałam. Cena przystępna i podoba mi się wizualnie

Kurcze, żałuję, że nie było tego w sklepie, którym byłam. Mam chęć podjechać jeszcze gdzieś, aby go obejrzeć, ale mój małżon już się nastawil na tego hollanda i na konkretny kolor... Chyba trzeba się oswoić z tą myślą

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
al_dente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 07:26   #4658
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez al_dente Pokaż wiadomość
Hmm no nie wiem, ja mam pełno fajnych ubranek, a jak widziałam różne koszule, sweterki, muchy i tego typu gadżety, to miałam ochotę wydać wszystkie pieniądze świata Kurcze, żałuję, że nie było tego w sklepie, którym byłam. Mam chęć podjechać jeszcze gdzieś, aby go obejrzeć, ale mój małżon już się nastawil na tego hollanda i na konkretny kolor... Chyba trzeba się oswoić z tą myślą

No mi on przypadł do gustu od razu, bo ma wszystko co potrzebne w sezonie zimowym. Cena u mnie w hurtowni to ok 1500 zł plus rabat jeszcze.

Jak pojeździliśmy po sklepie to lekki i mega zwrotny, super
Niby patrzyłam inne na necie, o których Wy pisalyscie i inne dziewczyny z forum i ten jakoś najbardziej mnie przekonał.
Gdzieś nawet wyczytałam że te droższe są dużo lżejsze a te tańsze ciężkie i też porownalam wagę stelaza. I ten jest lekki.
Tylko nie wiem który kolor wybrać, bo ze starej wersji kolorystycznej podoba mi się ten na pierwszym foto,ale jego nie ma w wersji "new".
A z tej wersji "new" te dwa pozostałe.
Tylko nie IMG_20180918_071425.jpegIMG_20180918_071231.jpegIMG_20180918_071256.jpeg

Stary 2018-09-18, 07:50   #4659
al_dente
Zadomowienie

Cytat:
No mi on przypadł do gustu od razu, bo ma wszystko co potrzebne w sezonie zimowym. Cena u mnie w hurtowni to ok 1500 zł plus rabat jeszcze.

Niby patrzyłam inne na necie, o których Wy pisalyscie i inne dziewczyny z forum i ten jakoś najbardziej mnie przekonał.
Gdzieś nawet wyczytałam że te droższe są dużo lżejsze a te tańsze ciężkie i też porownalam wagę stelaza. I ten jest lekki.
Tylko nie wiem który kolor wybrać, bo ze starej wersji kolorystycznej podoba mi się ten na pierwszym foto,ale jego nie ma w wersji "new".
Tylko nie Załącznik 7639057Załącznik 7639058Załącznik 7639059

Holland też mi się spodobał (a mężowi jeszcze bardziej), ale właśnie nie mam porównania. No nic, może jeszcze się gdzieś wybierzemy. Ale cena hollanda była 1600zl i też dostaliśmy rabat 10% więc cenowo mi odpowiada.
Kolor - środkowy mi się podoba! Ale może też dlatego, że ja za bardzo nie lubię czerwonego

al_dente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 08:15   #4660
malajaa
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, mało się odzywam bo trochę pracy jest ale czytam ciągle i deklaruję że w weekend zrobię nam kolejną część wątku

Także bardzo proszę o wiadomości z płcią dzidziusia jak macie jakieś sugestie to też słucham. Bardzo fajne linki do różnych stron mamy w klubie wiec na pewno je też zamieszczę na pierwszej stronie

Edytowane przez malajaa
Czas edycji: 2018-09-18 o 09:57
malajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 09:13   #4661
agnuka
Agnuka

Muszę Wam dzisiaj pomarudzić, bo mam jakieś przemyślenia, że chyba ze mną jest coś nie tak
tak słucham co znajomi mi mówią i czytam, jak co jakiś czas piszecie tutaj na forum, że czujecie ruchy wtedy i wtedy, jedna rano, jedna w południe, jedna wieczorem, stałe pory, a niektóre wiedzą kiedy dziecko kopie w nocy ;o to jest to dla mnie wielkim szokiem... Ja w nocy śpię jak zabita i totalnie nic nie czuję o 6, jak już się obudzę i wstaję do pracy, to owszem czuję kopniaczki, ale tak, żeby przez sen, albo, żeby mnie wybudzało? Przenigdy ;o chyba jestem jakaś nieczuta
w ciągu dnia też całe życie wszystko robię "na pełnej", miliard spraw i rzeczy do załatwienia, że nie zwracam za bardzo na to uwagi... Jak zwalniam tempo, skupię się i sobie pomyślę czy Mała dzisiaj coś się rusza, pogłaszcze brzuch, to też obrywam kopniaczka, czasami od razu, czasami za chwilkę, ale są, także nie skupiam się na tym aż tak jak Wy... i chyba muszę zmienić swoje zachowanie, bo czuję się teraz jak wyrodna matka, która w ogóle nie koncentruje się na swoim dziecku
agnuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 09:17   #4662
oliwia34lll
Rozeznanie

Agnuka w pierwszej ciąży też prawie ruchów nie czułam. Nigdy do tych 10- zalecanych nie doliczyłam. W drugiej usiłowałam czuć - ale też mi to nie wychodziło.
A teraz czuje cały czas- ale teraz własnie odpoczywam skupiam się na tym itp.
Jesteś aktywną mamusią i tyle. I tak oszalejesz - jak się urodzi.
oliwia34lll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 09:33   #4663
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnuka Pokaż wiadomość
Muszę Wam dzisiaj pomarudzić, bo mam jakieś przemyślenia, że chyba ze mną jest coś nie tak
tak słucham co znajomi mi mówią i czytam, jak co jakiś czas piszecie tutaj na forum, że czujecie ruchy wtedy i wtedy, jedna rano, jedna w południe, jedna wieczorem, stałe pory, a niektóre wiedzą kiedy dziecko kopie w nocy ;o to jest to dla mnie wielkim szokiem... Ja w nocy śpię jak zabita i totalnie nic nie czuję o 6, jak już się obudzę i wstaję do pracy, to owszem czuję kopniaczki, ale tak, żeby przez sen, albo, żeby mnie wybudzało? Przenigdy ;o chyba jestem jakaś nieczuta
w ciągu dnia też całe życie wszystko robię "na pełnej", miliard spraw i rzeczy do załatwienia, że nie zwracam za bardzo na to uwagi... Jak zwalniam tempo, skupię się i sobie pomyślę czy Mała dzisiaj coś się rusza, pogłaszcze brzuch, to też obrywam kopniaczka, czasami od razu, czasami za chwilkę, ale są, także nie skupiam się na tym aż tak jak Wy... i chyba muszę zmienić swoje zachowanie, bo czuję się teraz jak wyrodna matka, która w ogóle nie koncentruje się na swoim dziecku
Nie no bez przesady wyluzuj
Ja w nocy też nic nie czuję bo śpię. Rano i wieczorem jak leżę w łóżku to owszem czuje zawsze, bo mała wtedy kopie dużo. W ciągu dnia jak cos robię to też nie czuję więc czasami ja zaczepiam żeby kopnęła troszkę, ale nie zawsze mi się udaje
Ale ja nie prowadzę zbytnio energicznego trybu życia a raczej oszczędzający z zalecenia gin. Więc mam więcej czasu na skupienie się na jej ruchach.

Stary 2018-09-18, 09:45   #4664
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
no cos Ty....ja tez nie czuje ruchow w nocy, wtedy spie tak samo podczas dnia, mam tyle obowiazjow i ciagle cos robie, ze w ogole sie na tym nie skupiam ....czasami sobie tylko pomysle, ze chyba maly sie dziisiaj nie odzywal to siadam albo sie poloze i wtedy przewaznie sie odzywa Najbardziej aktywny jest wlasnie rano albo wieczorem, ale tez wtedy ja odpoczywam I wcale nie czuje sie jak wyrodna matka, bez przesady, dla mnie normalne ze narazie bardziej skupiam sie na swoich dzieciach a nie tylko na brzuchu

Co do chlopiecych ciuszkow, to ja tez mam wrazenie ze dla chlopca same brzydkie i duzo mniejszy wybor no ale pewnie dlatego, ze mam porownanie bo od dawna kupuje same cuda dla dziewczyn

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 10:04   #4665
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
no cos Ty....ja tez nie czuje ruchow w nocy, wtedy spie tak samo podczas dnia, mam tyle obowiazjow i ciagle cos robie, ze w ogole sie na tym nie skupiam ....czasami sobie tylko pomysle, ze chyba maly sie dziisiaj nie odzywal to siadam albo sie poloze i wtedy przewaznie sie odzywa Najbardziej aktywny jest wlasnie rano albo wieczorem, ale tez wtedy ja odpoczywam I wcale nie czuje sie jak wyrodna matka, bez przesady, dla mnie normalne ze narazie bardziej skupiam sie na swoich dzieciach a nie tylko na brzuchu

Co do chlopiecych ciuszkow, to ja tez mam wrazenie ze dla chlopca same brzydkie i duzo mniejszy wybor no ale pewnie dlatego, ze mam porownanie bo od dawna kupuje same cuda dla dziewczyn
Ja uważam, że jest sporo ładnych ubranek dla chłopca, ale to zależy kto i gdzie szuka. Na pewno dla dziewczynki jest dużo dużo więcej, ale to i ile kasy więcej pójdzie na to. Popłynąć idzie

Stary 2018-09-18, 10:54   #4666
paprif
Zakorzenienie

Ja dzisiaj obudziłam się z bólem gardła i katarem także zaczynam kuracje domowe.
paprif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:37   #4667
rubbim
City of Bones

Cytat:

Cytat:
Pochwal się foto a skąd zamawialas?
Jak tylko przyjdzie i odbiorę to wrzucę fotki
półko-przewijak odkupiłam na olx, a rożek na Project by Alice

Kolejny gorący dzień zapowiada się dzisiaj. Obiad zrobiony, mąż w pracy więc w sumie reszta dnia pewnie z książką

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj obudziłam się z bólem gardła i katarem także zaczynam kuracje domowe.
Oj.. kuruj się, mam nadzieję, że szybko przejdzie
Stary 2018-09-18, 11:45   #4668
paulinunia
Zakorzenienie

Wy odbieranie już zamówienia a ja listy jeszcze nie zrobiłam żadnej

Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:46   #4669
mulonka
Raczkowanie

Cytat:
ja już po wizycie

435 g zdrowego dziecia

narządy, przepływy, wszystko w porządku, a tak wierzgała dziś że ciężko było cokolwiek zmierzyć
Gratuluję udanej wizyty!

Cytat:
Dla chłopców też jest bardzo dużo ślicznych ubranek. Wydaje mi się że szwagierka ma po prostu nieciekawe.
Mam akurat w rodzinie dwóch chłopców ok. 1,5 roku, jeden od siostry i jeden od szwagierki i powiem Ci że ten od siostry od małego jest ubierany ładnie a od szwagierki prawie do roku czasu chodził w samych pajacykach i dziwnych bodziakach mimo że ciągle coś fajnego dla niego kupowaliśmy i sama miała dla niego szafę pełną super ubranek, aż w końcu teściowa się wkurzyła i powiedziała że ma małego ubierać porządnie i dało im to do myślenia Także dużo też zależy od rodziców..

Cytat:

Gratuluję wyboru, bo sama mam Carrerę ale jeszcze wersję z 2014 roku. Ale nadal jestem zachwycona. I podoba mi się ten środkowy kolor, chociaż sama mam brązowy..

Cytat:
Daj spokój! Jesteś aktywna i dlatego w ciągu dnia nie czujesz ruchów. Ja w pierwszej ciąży też czułam tylko jak odpoczywałam wieczorem albo jak jechaliśmy samochodem, bo wtedy sama byłam spokojna i dziecko mogło w końcu poszaleć. A tak jak się ruszasz cały dzień to dziecko jest kołysane i zwyczajnie śpi.. Teraz czuję częściej bo więcej siedzę no i w nocy też czuję ale to dlatego że nie mogę spać.. Będziesz super mamą!
mulonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:51   #4670
paulinunia
Zakorzenienie

A powiedzcie mi czy jeżeli założymy dziecku pajaca z długim rękawem i zdobytymi nóżkami to pod spód body z długim czy krótkim rękawem?
Nie mam zielonego pojęcia a w niektórych zestawach z takimi pajacami są body na krótki rękaw.

Ja czekam teraz na jakąś promocję na h&m i zamówię kilka rzeczy

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Co do ubranek dla chłopców to zależy gdzie się kupuje. Sporo tych ubranek ma nieciekawe kolory i wzory dlatego wypadaja gorzej niż przy tych dla dziewczynki. Ale w h&m czy next są naprawdę fajne rzeczy

Stary 2018-09-18, 11:58   #4671
mulonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi czy jeżeli założymy dziecku pajaca z długim rękawem i zdobytymi nóżkami to pod spód body z długim czy krótkim rękawem?
Nie mam zielonego pojęcia a w niektórych zestawach z takimi pajacami są body na krótki rękaw.

Ja czekam teraz na jakąś promocję na h&m i zamówię kilka rzeczy
Ja pod takiego pajaca zakładałam body z krótkim rękawem.
mulonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:58   #4672
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Wy odbieranie już zamówienia a ja listy jeszcze nie zrobiłam żadnej

Spokojnie, ja jeszcze nie mam NIC! Pewnie jako jedna z nielicznych tu

Stary 2018-09-18, 12:09   #4673
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mulonka Pokaż wiadomość
Ja pod takiego pajaca zakładałam body z krótkim rękawem.
Chyba kupię jakieś body z krótkim i zobaczymy jak mały będzie reagował . U mnie w domu jest zawsze ciepło więc boję się że dwa długie rękawy to za dużo
Cytat:
Spokojnie, ja jeszcze nie mam NIC! Pewnie jako jedna z nielicznych tu

Spoko ja też w proszku. Ale 25 tydzień na tapecie więc powoli zaczynam się zabierać

Stary 2018-09-18, 12:20   #4674
justysiaa89
Zakorzenienie

dzień dobry
po witaminach paznokcie rosną mi jak szalone, więc wybrałam się dziś na hybrydę bo w końcu jest co pomalować umówiłam się na następny raz też na stopy, bo sama nie daję rady już

Cytat:
Napisane przez denneris Pokaż wiadomość
Justysia bardzo się cieszę, że już czujesz ruchy i możesz być teraz spokojna

Cytat:
Zdecydowałam się na wózek Camarelo Carrera new.
ładny i faktycznie dobra cena bierzecie już z fotelikiem zestaw? jakie modele pasują do tego wózka?

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Ja uważam tak jak Ty, dla dziewczynek są przepaski, bonetki, zdobione buciki itd itp. Dla chłopców są ładne ciuszki, ale jednak jest mniejsza różnorodność. Trudno. Ja uważam, że mamy całkiem ładne zestawy dla naszego malucha.
aż musiałam wygooglować co to jest

ogólnie po najbliższej pensji muszę się wziąć za wyprawkę ubraniową, bo tak mam parę bodziaków, skarpetek, jakieś jedne półśpiochy, kombinezon, ale chyba będę potrzebować jeszcze grubszego i parę innych drobiazgów. nie mam jeszcze żadnych pajaców no i bodziaków też dużo więcej potrzebuję, bo mam raptem z 7 przy czym na różne rozmiary i część na krótki rękaw, a na zimę chyba jednak lepiej długi ogólnie część ubraniowa u mnie na razie słabo ogarnięta

dziewczyny, czy jeśli trafię gdzieś na promocję kosmetyków, które chcę kupić dla maluszka to myślicie że mogę już kupić, jeśli będą stały nieotwarte w szafce? nie żadne apteczne rzeczy, ale chociaż te do mycia czy smarowania z Hippa? chyba nie powinno się im nic stać prawda ?
Stary 2018-09-18, 12:31   #4675
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry
po witaminach paznokcie rosną mi jak szalone, więc wybrałam się dziś na hybrydę bo w końcu jest co pomalować umówiłam się na następny raz też na stopy, bo sama nie daję rady już

ładny i faktycznie dobra cena bierzecie już z fotelikiem zestaw? jakie modele pasują do tego wózka?

aż musiałam wygooglować co to jest

ogólnie po najbliższej pensji muszę się wziąć za wyprawkę ubraniową, bo tak mam parę bodziaków, skarpetek, jakieś jedne półśpiochy, kombinezon, ale chyba będę potrzebować jeszcze grubszego i parę innych drobiazgów. nie mam jeszcze żadnych pajaców no i bodziaków też dużo więcej potrzebuję, bo mam raptem z 7 przy czym na różne rozmiary i część na krótki rękaw, a na zimę chyba jednak lepiej długi ogólnie część ubraniowa u mnie na razie słabo ogarnięta

dziewczyny, czy jeśli trafię gdzieś na promocję kosmetyków, które chcę kupić dla maluszka to myślicie że mogę już kupić, jeśli będą stały nieotwarte w szafce? nie żadne apteczne rzeczy, ale chociaż te do mycia czy smarowania z Hippa? chyba nie powinno się im nic stać prawda ?
Fotelik kupujemy oddzielnie. Pan nam pokazywał jakieś dwa w skali bezpieczeństwa ocenione na 5/5.
Jeden to był maxi cosi a drugi jakiś Pablo/peblo nie wiem, nie pamiętam. Ten drugi coś około 500 zł a ten maxi Cosi chyba 300 zł droższy.
Ja jeszcze o fotelikach muszę poczytać, bo nie czytałam nic do tej pory.
Najlepiej rozmawiam z tym facetem o wózku, a TŻ stoi i słucha...i tak w końcu "bosze ale się naczytalas, wszystko wiesz". No mam czas i chce się przygotować.
Ja bym już kosmetyków nie kupowala, po co? Jeszcze promocja się trafi nie raz.

Stary 2018-09-18, 12:35   #4676
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze o fotelikach muszę poczytać, bo nie czytałam nic do tej pory.
ja też właśnie nie, a chyba czas najwyższy zainteresować się tematem
co do kosmetyków pewnie masz rację, dlatego wolałam spytać
Stary 2018-09-18, 12:48   #4677
AnnLady
Zakorzenienie

I tak podchodziliśmy po tej hurtowni i okazuje mu: wózek, fotelik, lóżeczko, przewijak, wanienka, ubranka, śpiworki...a on aż się za głowę złapał i stwierdził, że ta nasza malutka taka coraz realniejsza się robi hmmm dopiero zaczyna dojrzewać do tej myśli.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
ja też właśnie nie, a chyba czas najwyższy zainteresować się tematem
co do kosmetyków pewnie masz rację, dlatego wolałam spytać
Wiesz po co Ci to już trzymać tyle czasu? Lepiej na koniec kupić, to promocje stale są. A to jednak dla maluszka rzeczy. Ty nie otwierasz ale ludzie w sklepie owszem.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

A na ulotce Camarelo jest napisane, że pasujące adaptery to: maxi Cosi, cybex i kiddy.
Czyli to chodzi o to, że jak ktoś kupi wózek z fotelikiem to musi dokupić adapter żeby go do auta zamontować, tak?

Stary 2018-09-18, 12:58   #4678
malajaa
Wtajemniczenie

Cytat:
I tak podchodziliśmy po tej hurtowni i okazuje mu: wózek, fotelik, lóżeczko, przewijak, wanienka, ubranka, śpiworki...a on aż się za głowę złapał i stwierdził, że ta nasza malutka taka coraz realniejsza się robi hmmm dopiero zaczyna dojrzewać do tej myśli.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Wiesz po co Ci to już trzymać tyle czasu? Lepiej na koniec kupić, to promocje stale są. A to jednak dla maluszka rzeczy. Ty nie otwierasz ale ludzie w sklepie owszem.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

A na ulotce Camarelo jest napisane, że pasujące adaptery to: maxi Cosi, cybex i kiddy.
Czyli to chodzi o to, że jak ktoś kupi wózek z fotelikiem to musi dokupić adapter żeby go do auta zamontować, tak?

Adaptery kupujesz do wózka zeby na stelażu zamontować fotelik. W samochodzie montujesz fotelik za pomocą bazy isofix lub pasów.

malajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 13:27   #4679
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

Tez sie zastanawiam nad tym granatowym, mam jeszcze szaro-turkusowy na oku .....a z pozostalych kolorow to mi sie podoba niebieski

Cytat:
Ja uważam, że jest sporo ładnych ubranek dla chłopca, ale to zależy kto i gdzie szuka. Na pewno dla dziewczynki jest dużo dużo więcej, ale to i ile kasy więcej pójdzie na to. Popłynąć idzie

pewnie tak z tym, ze duzo mniejszy wybor niz dla dziewczynki....ale faktycznie nie ma tego zlego, przynajmniej wiecej kasy w portfelu zostanie, bo dziewczynki sa drogie

Cytat:
moim zdaniem krotki rekaw w zupelnosci wystraczy

Cytat:
kupic mozesz, ale kosmetyki to taka ☠☠☠☠☠☠☠ka a czasu jeszcze sporo
Ja kupie chyba na szarym koncu

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 13:43   #4680
Blueberry_11_19
Zadomowienie

Hej Dziewczyny, doczytałam Was

Gratuluję udanych wizyt ❤️

Co do spania - ja też mam problem przy zmianie pozycji leżenia, chyba trzeba się przyzwyczaić, bo lepiej nie bedzie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Blueberry_11_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości