|
|
#4651 |
|
City of Bones
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
Gratuluję udanych wizyt!
Ja czekam na połówkowe które ma. 25 września i wizytę z 29 Wrześni muszę przenieść n październik bo nie musi mi jednak l4 wypisywać. Dogadałam się z babka u której będę na stażu, a raczej ona zaproponowała bym nie przynosiła tylko raz na jakiś czas przyszła podpisać listę obecności ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Jutro lub w środę maksymalnie przyjdą dwie przesyłki - rożek i półko-przewijak dla małej
|
|
|
|
#4652 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam dziś od szwagierki ubranka po jej synku (ja dawałam jej po moich dziewczynkach, urodziła teraz w lipcu) i powiem Wam że chyba doła złapię... Czemu na chłopców są takie brzydkie ubranka? I ona w dodatku ma prawie same takie przedwojenne, bo mówiła też że komuś tam dała trochę ubranek. Nie wiem ale ja jestem zdołowana, przez taką głupotę
|
|
|
|
#4653 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
od prenatalnych niezmiennie dziewczynka ![]() Cytat:
?Cytat:
myślę, że po prostu szwagierka miała nieciekawe ubranka...---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
![]() do mnie doszła paczka od hubiworld, jestem zadowolona z jakości a na meble czekam już ponad tydzień i cisza...
|
|||
|
|
|
#4654 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!
Justysia bardzo się cieszę, że już czujesz ruchy i możesz być teraz spokojna Co do ubranek to ja ostatnio miałam podobne spostrzezenie jak rolnikowa. Ale w sumie nie tyle, że dla chłopców są brzydkie, co że dla dziewczynek jest tyyyle różności! Co nie zmienia faktu, że na pewno mimo wszystko chłopca też można ładnie ubrać, a pewnie koleżanka miała takie średnie te ubranka po prostu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd zamawialas?Cytat:
Jest lekki, zwrotny, i największa ma gondole że wszystkich co rozważałam. Cena przystępna i podoba mi się wizualnie ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4657 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pojeździliśmy po sklepie to lekki i mega zwrotny, super Niby patrzyłam inne na necie, o których Wy pisalyscie i inne dziewczyny z forum i ten jakoś najbardziej mnie przekonał. Gdzieś nawet wyczytałam że te droższe są dużo lżejsze a te tańsze ciężkie i też porownalam wagę stelaza. I ten jest lekki. Tylko nie wiem który kolor wybrać, bo ze starej wersji kolorystycznej podoba mi się ten na pierwszym foto,ale jego nie ma w wersji "new". A z tej wersji "new" te dwa pozostałe. Tylko nie IMG_20180918_071425.jpegIMG_20180918_071231.jpegIMG_20180918_071256.jpeg Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc cenowo mi odpowiada.Kolor - środkowy mi się podoba! Ale może też dlatego, że ja za bardzo nie lubię czerwonego Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4660 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, mało się odzywam bo trochę pracy jest ale czytam ciągle i deklaruję że w weekend zrobię nam kolejną część wątku
![]() Także bardzo proszę o wiadomości z płcią dzidziusia jak macie jakieś sugestie to też słucham. Bardzo fajne linki do różnych stron mamy w klubie wiec na pewno je też zamieszczę na pierwszej stronie
__________________ Najważniejsze to mieć swój cel, Reszta przyjdzie z czasem... Edytowane przez malajaa Czas edycji: 2018-09-18 o 09:57 |
|
|
|
#4661 |
|
Agnuka
|
Muszę Wam dzisiaj pomarudzić, bo mam jakieś przemyślenia, że chyba ze mną jest coś nie tak
![]() tak słucham co znajomi mi mówią i czytam, jak co jakiś czas piszecie tutaj na forum, że czujecie ruchy wtedy i wtedy, jedna rano, jedna w południe, jedna wieczorem, stałe pory, a niektóre wiedzą kiedy dziecko kopie w nocy ;o to jest to dla mnie wielkim szokiem... Ja w nocy śpię jak zabita i totalnie nic nie czuję ![]() w ciągu dnia też całe życie wszystko robię "na pełnej", miliard spraw i rzeczy do załatwienia, że nie zwracam za bardzo na to uwagi... Jak zwalniam tempo, skupię się i sobie pomyślę czy Mała dzisiaj coś się rusza, pogłaszcze brzuch, to też obrywam kopniaczka, czasami od razu, czasami za chwilkę, ale są, także nie skupiam się na tym aż tak jak Wy... i chyba muszę zmienić swoje zachowanie, bo czuję się teraz jak wyrodna matka, która w ogóle nie koncentruje się na swoim dziecku
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4662 |
|
Rozeznanie
|
Agnuka w pierwszej ciąży też prawie ruchów nie czułam. Nigdy do tych 10- zalecanych nie doliczyłam. W drugiej usiłowałam czuć - ale też mi to nie wychodziło.
A teraz czuje cały czas- ale teraz własnie odpoczywam skupiam się na tym itp. Jesteś aktywną mamusią i tyle. I tak oszalejesz - jak się urodzi.
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w nocy też nic nie czuję bo śpię. Rano i wieczorem jak leżę w łóżku to owszem czuje zawsze, bo mała wtedy kopie dużo. W ciągu dnia jak cos robię to też nie czuję więc czasami ja zaczepiam żeby kopnęła troszkę, ale nie zawsze mi się udaje Ale ja nie prowadzę zbytnio energicznego trybu życia a raczej oszczędzający z zalecenia gin. Więc mam więcej czasu na skupienie się na jej ruchach. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak samo podczas dnia, mam tyle obowiazjow i ciagle cos robie, ze w ogole sie na tym nie skupiam ....czasami sobie tylko pomysle, ze chyba maly sie dziisiaj nie odzywal to siadam albo sie poloze i wtedy przewaznie sie odzywa Najbardziej aktywny jest wlasnie rano albo wieczorem, ale tez wtedy ja odpoczywam I wcale nie czuje sie jak wyrodna matka, bez przesady, dla mnie normalne ze narazie bardziej skupiam sie na swoich dzieciach a nie tylko na brzuchu Co do chlopiecych ciuszkow, to ja tez mam wrazenie ze dla chlopca same brzydkie i duzo mniejszy wybor
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj obudziłam się z bólem gardła i katarem także zaczynam kuracje domowe.
|
|
|
|
#4667 | ||
|
City of Bones
|
Cytat:
półko-przewijak odkupiłam na olx, a rożek na Project by Alice ![]() Kolejny gorący dzień zapowiada się dzisiaj. Obiad zrobiony, mąż w pracy więc w sumie reszta dnia pewnie z książką ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Wy odbieranie już zamówienia a ja listy jeszcze nie zrobiłam żadnej
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
#4669 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mam akurat w rodzinie dwóch chłopców ok. 1,5 roku, jeden od siostry i jeden od szwagierki i powiem Ci że ten od siostry od małego jest ubierany ładnie a od szwagierki prawie do roku czasu chodził w samych pajacykach i dziwnych bodziakach mimo że ciągle coś fajnego dla niego kupowaliśmy i sama miała dla niego szafę pełną super ubranek, aż w końcu teściowa się wkurzyła i powiedziała że ma małego ubierać porządnie i dało im to do myślenia Także dużo też zależy od rodziców..Cytat:
Cytat:
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi czy jeżeli założymy dziecku pajaca z długim rękawem i zdobytymi nóżkami to pod spód body z długim czy krótkim rękawem?
Nie mam zielonego pojęcia a w niektórych zestawach z takimi pajacami są body na krótki rękaw. Ja czekam teraz na jakąś promocję na h&m i zamówię kilka rzeczy ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Co do ubranek dla chłopców to zależy gdzie się kupuje. Sporo tych ubranek ma nieciekawe kolory i wzory dlatego wypadaja gorzej niż przy tych dla dziewczynki. Ale w h&m czy next są naprawdę fajne rzeczy ![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
#4671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba kupię jakieś body z krótkim i zobaczymy jak mały będzie reagował . U mnie w domu jest zawsze ciepło więc boję się że dwa długie rękawy to za dużo
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
|
|
#4674 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
po witaminach paznokcie rosną mi jak szalone, więc wybrałam się dziś na hybrydę bo w końcu jest co pomalować umówiłam się na następny raz też na stopy, bo sama nie daję rady już ![]() Cytat:
ładny i faktycznie dobra cena bierzecie już z fotelikiem zestaw? jakie modele pasują do tego wózka?Cytat:
![]() ogólnie po najbliższej pensji muszę się wziąć za wyprawkę ubraniową, bo tak mam parę bodziaków, skarpetek, jakieś jedne półśpiochy, kombinezon, ale chyba będę potrzebować jeszcze grubszego i parę innych drobiazgów. nie mam jeszcze żadnych pajaców no i bodziaków też dużo więcej potrzebuję, bo mam raptem z 7 przy czym na różne rozmiary i część na krótki rękaw, a na zimę chyba jednak lepiej długi ogólnie część ubraniowa u mnie na razie słabo ogarnięta ![]() dziewczyny, czy jeśli trafię gdzieś na promocję kosmetyków, które chcę kupić dla maluszka to myślicie że mogę już kupić, jeśli będą stały nieotwarte w szafce? nie żadne apteczne rzeczy, ale chociaż te do mycia czy smarowania z Hippa? chyba nie powinno się im nic stać prawda ?
|
||
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden to był maxi cosi a drugi jakiś Pablo/peblo nie wiem, nie pamiętam. Ten drugi coś około 500 zł a ten maxi Cosi chyba 300 zł droższy. Ja jeszcze o fotelikach muszę poczytać, bo nie czytałam nic do tej pory. Najlepiej rozmawiam z tym facetem o wózku, a TŻ stoi i słucha...i tak w końcu "bosze ale się naczytalas, wszystko wiesz". No mam czas i chce się przygotować. Ja bym już kosmetyków nie kupowala, po co? Jeszcze promocja się trafi nie raz. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
I tak podchodziliśmy po tej hurtowni i okazuje mu: wózek, fotelik, lóżeczko, przewijak, wanienka, ubranka, śpiworki...a on aż się za głowę złapał
![]() ![]() i stwierdził, że ta nasza malutka taka coraz realniejsza się robi hmmm dopiero zaczyna dojrzewać do tej myśli. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- A na ulotce Camarelo jest napisane, że pasujące adaptery to: maxi Cosi, cybex i kiddy. Czyli to chodzi o to, że jak ktoś kupi wózek z fotelikiem to musi dokupić adapter żeby go do auta zamontować, tak? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4679 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja kupie chyba na szarym koncu
|
|
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, doczytałam Was
![]() Gratuluję udanych wizyt ❤️Co do spania - ja też mam problem przy zmianie pozycji leżenia, chyba trzeba się przyzwyczaić, bo lepiej nie bedzie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

Ja czekam na połówkowe które ma. 25 września i wizytę z 29 Wrześni muszę przenieść n październik bo nie musi mi jednak l4 wypisywać. Dogadałam się z babka u której będę na stażu, a raczej ona zaproponowała bym nie przynosiła tylko raz na jakiś czas przyszła podpisać listę obecności 

myślę, że po prostu szwagierka miała nieciekawe ubranka...

Ale może też dlatego, że ja za bardzo nie lubię czerwonego 
tak samo podczas dnia, mam tyle obowiazjow i ciagle cos robie, ze w ogole sie na tym nie skupiam ....czasami sobie tylko pomysle, ze chyba maly sie dziisiaj nie odzywal to siadam albo sie poloze i wtedy przewaznie sie odzywa Najbardziej aktywny jest wlasnie rano albo wieczorem, ale tez wtedy ja odpoczywam I wcale nie czuje sie jak wyrodna matka, bez przesady, dla mnie normalne ze narazie bardziej skupiam sie na swoich dzieciach a nie tylko na brzuchu