Starania o dziecko od 2018, cz. 8 ! - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-18, 11:13   #3601
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Dot.: Starania o dziecko od 2018, cz. 8 !

Zresztą, wszystko zweryfikuje czas i okaże się, ile z moich założeń się spełniło
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:15   #3602
UltraMarryna
Zakorzenienie

Oo Iwonex przykro mi.
Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
W domu też na początku na łożku, bo mi ciężko było dojść do przewijaka ale rozumiem o co Ci chodzi, serio teraz przewijak stoi w małym pokoju obok fotela do karmienia i sobie wędrujemy. Jest spoko

Aaaaa, idziemy 02.10 na szczepienie! Moja mała myszka będzie kuj kuj
Taki mobilny przebierak wygrywa
Gaja już cię zbiera na igraszki? Moje libido długo trwało w uśpieniu oj długo...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:15   #3603
kasia0912
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, ja w szpitalu przewijałam obsrańca na własnym łóżku, bo nie miałam siły dojść do przewijaka a szamał na zmianę mm i cyca

Chciałabym już móc bara bara! Ciesz się tym robieniem. Niektórzy nie mogą
więc mam nie wspominać, że rano zostałam na bara bara obudzona?

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:16   #3604
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
A mi z kolei szare się nie podobają, choć szary lubię. Albo jeszcze po pomyslalam, zeby przywiązywać do szczebelków? Przeszloby to?Ja najpierw wyszukiwalam wózki które spełniały wszystkie moje parametry techniczne, a potem z tego dobierałam kolor. No teraz sprawdziłam ok 10 zł...albo poszukam innych z dobrym składem, albo przez pierwsze dwa miesiące będę te kupować, a potem zmienię mną tańsze jakieś. Trudno.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Jak za wszystko co jest bio, eko, naturalne. Teraz to jest luksus wśród towarów naszpikowanych chemia i konserwantami, a kiedyś to był standard w jakości.

Przeszloby, o ile dziec nie bedzie latal po lozeczku

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Aaa Drociu nie wiem czy w koncu napisalam. Pytalam czy przystawuasz Antka bo slina dziecka ma jakiś tan enzym w sobie który pobudza laktację. I czytalam gdzieś ( chyba u Hafiji) że mozna np przystawic dziecko zeby tylko obśliniło brodawkę i powinno być więcej mleka. Na niektóre kobiety dziala też widok dziecka ( podobno też fotki lub filmiku) albo zapach ciuszków dzieciątka. Na pewno zaden super bajerancjki laktator nie zrobi tyle mleko co dziecko.
Cieszy mnie bardzo, ze Antek chce pic z piersi myślę, że jak będziecie juz razem to będzie jadł aż się uszy będą trzęsły

Ku pokrzepieniu napiszę, ze mój szwagier urodzil się gdzies na poczatku 8mca ciąży dodatkowo z lekkim porazeniem. Po 2 miesiacach dopiero dali go tesciowej na ręce i od razu zlapał za pierś i jadł przez ponad rok.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Terta nie będzie za szorstka? Jednak tą pupę trzeba wytrzeć czasem konkretnie kilkanascie razy dziennie.
U nas w ruchu byly waciki te duże a potem zwykłe ( przy grubszych sprawach kran). I woda w butelce po mydle w plynie z pompką

Staram sie, ale nie zawsze maly jest zainteresowany

Cytat:
Napisane przez UltraMarryna Pokaż wiadomość
U nas do spania do 6 miesiąca był tylko spiworek. Nie wyobrażam sobie lepszej opcji. Masz pewność że dziecko się nie odkryje ani nie udusi. Rączki w pajacyku i wystarczy. Teraz śpi tylko w pajacu i tak zostanie bo nie da się jej przykryć, śpi we wszystkich możliwych pozycjach i odwraca się we wszystkie strony. A i nie używamy jeszcze poduszki. Bo na razie się nie sprawdzi skoro głowa jest wszędzie
Do pupy używamy chusteczek bambino bo duzo innych podrażnia jej skórę. Nie wyobrażam sobie świeżo urodzonego malucha myć pod bieżącą wodą. Dopiero teraz jak Alicja czasem zrobi kupy po pachy to wrzucam ja pod prysznic
Podobno woda do przemywania niemowlaka ma być przegotowana? Tak słyszałam. Buźke myłam gotowaną, ale pupę też?!
Kupa dzieciaczka przy samym kp nie śmierdzi
Wózek... dziewczyny gdybym mogła cofnąć czas to nie kupilabym wózka 3w1 i nie wybrałbym Milu Kids dokładnie minął rok i zaczął się sypać 🤬 Zakup spacerówki mnie nie ominie
Zrobiła bym tak: wózek z gondolą jak najtaniej bo posłuży góra do 6 miesiąca a spacerówka jakaś wypasiona i porządnej marki żeby wytrzymała lata jazdy. No na błędach człowiek się uczy. Drugi raz nie popełnie i was przestrzegam

Przegotowana? Hmm... A kapia w zwyklej cieplej z kranu, wiec jak?

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:16   #3605
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
U nas do spania do 6 miesiąca był tylko spiworek. Nie wyobrażam sobie lepszej opcji. Masz pewność że dziecko się nie odkryje ani nie udusi. Rączki w pajacyku i wystarczy. Teraz śpi tylko w pajacu i tak zostanie bo nie da się jej przykryć, śpi we wszystkich możliwych pozycjach i odwraca się we wszystkie strony. A i nie używamy jeszcze poduszki. Bo na razie się nie sprawdzi skoro głowa jest wszędzie
Do pupy używamy chusteczek bambino bo duzo innych podrażnia jej skórę. Nie wyobrażam sobie świeżo urodzonego malucha myć pod bieżącą wodą. Dopiero teraz jak Alicja czasem zrobi kupy po pachy to wrzucam ja pod prysznic
Podobno woda do przemywania niemowlaka ma być przegotowana? Tak słyszałam. Buźke myłam gotowaną, ale pupę też?!
Wózek... dziewczyny gdybym mogła cofnąć czas to nie kupilabym wózka 3w1 i nie wybrałbym Milu Kids dokładnie minął rok i zaczął się sypać Zakup spacerówki mnie nie ominie
Zrobiła bym tak: wózek z gondolą jak najtaniej bo posłuży góra do 6 miesiąca a spacerówka jakaś wypasiona i porządnej marki żeby wytrzymała lata jazdy. No na błędach człowiek się uczy. Drugi raz nie popełnie i was przestrzegam

Chyba większość dziewczyn po fakcie stwierdza ze wozek 3w1 to błąd
Ja miałam 3w1 i mi w sumie pasowało tylko noo bylo ciężkie, zwlaszcza spacerowka jak dziecko tez coraz ciezsze było wiec ja szybko kupiłam lekka spacerowke jakos jak mlody mial 7msc i sluzyla nam do 2rz. Młodego a od tego czasu juz tylko na nogach smiga

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kaamilaaa0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:21   #3606
UltraMarryna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Przeszloby, o ile dziec nie bedzie latal po lozeczku

Staram sie, ale nie zawsze maly jest zainteresowany

Przegotowana? Hmm... A kapia w zwyklej cieplej z kranu, wiec jak?

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
No właśnie stąd moje zdziwienie, a mówiła to położna. Widzę że to co one mówią też trzeba brać przez palce.

UltraMarryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:26   #3607
Honcia
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85878792]Ej co Wy z tą nieśmierdzącą kupą!

Pkt. 1 nie zakładam z góry, że będę karmić tylko kp, bo nie wiem jak będzie, więc skoro po mm kupa śmierdzi to wszystko jasne.

Pkt. 2 o ile mi wiadomo, a wiadomo tylko co nie co, ale jednak trochę tak, to dziecka nie kończy się przewijać w momencie zaprzestania karmienia mlekiem, ale nawet przez kilka lat, nawet kiedy dziecku wprowadzamy nowe pokarmy czy już w zupełności je to co dorosły. I NIKT MI NIE WMÓWI, że kupa po mięsie nie śmierdzi

Więc sorry, nawet jakby żółta sraka po mleku nie śmierdziała, to nadal nie mam ochoty przewijać sobie obsrańca pod nosem w sypialni

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Kiedy sikasz?[/QUOTE]To ja ci powiem, ze śmierdzi moja potrafiła w wieku 2 mcy zasadzić takiego bąka a potem kupsona, że caly dom czuł.
Jeśli masz połaczoną łazienkę z sypialnią to spoko. Piszę tylko z wlaśnego doświadczenia, ze tych nocnych karmień i przewijań i karmien i przewijan bylo tyle, ze nocą kazda sekunda w pozycji leżącej była cenna

Gaju z tym zakrztuszeniem to niestety nie jest teoria. Dziewczyny kladźcie dzieci na boczku Moja M w wieku 4 tygodni miala epizod bezdechu po zakrztuszeniu ulanym pokarmem w trakcie snu. Gdybysmy juz spali ( bylo po 23) nie bylo by jej z nami dzisiaj.
Tydzień później w wiosce obok jedni rodzice nie mieli tyle szczęścia

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:35   #3608
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa Drociu nie wiem czy w koncu napisalam. Pytalam czy przystawuasz Antka bo slina dziecka ma jakiś tan enzym w sobie który pobudza laktację. I czytalam gdzieś ( chyba u Hafiji) że mozna np przystawic dziecko zeby tylko obśliniło brodawkę i powinno być więcej mleka. Na niektóre kobiety dziala też widok dziecka ( podobno też fotki lub filmiku) albo zapach ciuszków dzieciątka. Na pewno zaden super bajerancjki laktator nie zrobi tyle mleko co dziecko.
Cieszy mnie bardzo, ze Antek chce pic z piersi myślę, że jak będziecie juz razem to będzie jadł aż się uszy będą trzęsły

Ku pokrzepieniu napiszę, ze mój szwagier urodzil się gdzies na poczatku 8mca ciąży dodatkowo z lekkim porazeniem. Po 2 miesiacach dopiero dali go tesciowej na ręce i od razu zlapał za pierś i jadł przez ponad rok.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Terta nie będzie za szorstka? Jednak tą pupę trzeba wytrzeć czasem konkretnie kilkanascie razy dziennie.
U nas w ruchu byly waciki te duże a potem zwykłe ( przy grubszych sprawach kran). I woda w butelce po mydle w plynie z pompką

A ja wiem czy nie za szorstka? Moja pupa też się niczym nie różniła od tych pup teraz a w tetrze cały czas siedziała
Cytat:
Wózek... dziewczyny gdybym mogła cofnąć czas to nie kupilabym wózka 3w1 i nie wybrałbym Milu Kids dokładnie minął rok i zaczął się sypać Zakup spacerówki mnie nie ominie

Bosze coraz więcej problemów do myślenia

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Bejb, ta kupa nie śmierdzi

Właśnie coś takiego, jak wrzuciła Kamila

Drocia, haha, to Ci powiem, że po wczorajszym dniu terroru i 5h lulania młodego, mam naciągnięty mięsień w łopatce (tak w ogóle są mięśnie?!). Starość nie radość łykaj prochy i do przodu! Wierz mi, Antek wróci do domu to dopiero zobaczysz co to jest zmęczenie

Ann, mój śpi pod kocykiem albo otulaczem, jak jest ciepło i ciągle dycha. Bez przesady z tym duszeniem jak Ci jeszcze powiem, że takie małe misiu może konkret ulewać i w teorii, zadławić się (dlatego warto kłaść na boku na noc) to biedna nie będziesz spać przez tydzień nie bój nic, też nie spałam! Teraz jestem zbyt zmęczona, żeby nie spać

Carmelove, haha, widzę, że mamy podobny plan na życie! też robiłam listę "co zrobić przed ciążą" i też wtedy leczyłam zęby. Powodzenia i oby nie bolało (za mocno )
Czytałam o tym ulewaniu rano
I oglądałam filmiki o kąpieli, karmieniu i czymś tam jeszcze. U bakusiowej chyba znalazłam fajne z Canpol.
I wiem już teraz że na pewno na początku nie będę spać
Albo wołać kogoś do pilnowania jak już jednak padnę na ryjek

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85878792]Ej co Wy z tą nieśmierdzącą kupą!

Pkt. 1 nie zakładam z góry, że będę karmić tylko kp, bo nie wiem jak będzie, więc skoro po mm kupa śmierdzi to wszystko jasne.

Pkt. 2 o ile mi wiadomo, a wiadomo tylko co nie co, ale jednak trochę tak, to dziecka nie kończy się przewijać w momencie zaprzestania karmienia mlekiem, ale nawet przez kilka lat, nawet kiedy dziecku wprowadzamy nowe pokarmy czy już w zupełności je to co dorosły. I NIKT MI NIE WMÓWI, że kupa po mięsie nie śmierdzi

Więc sorry, nawet jakby żółta sraka po mleku nie śmierdziała, to nadal nie mam ochoty przewijać sobie obsrańca pod nosem w sypialni

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Kiedy sikasz?[/QUOTE]Uwierz mi że idzie się przyzwyczaić do tych zapachów. Też jestem delikatna pod tym względem a musiałam przebierać babcię ...także no
Kupę maluszka swojego tym bardziej przeżyje.
I nie mówcie, że nie śmierdzi bo do tej pory pamiętam ten smród u koleżanki jak prosiliśmy na wesele i przy nas mała przebierała

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Icannotfly Pokaż wiadomość
Co do przewijania to ja też bym wolała przewijać gdzieś indziej niż w sypialni.... No ale wiadomo, w praktyce to różnie. Mogę bywać tak zaspana, że nawet na własnej poduszce przewinę.
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85878833]Zresztą, wszystko zweryfikuje czas i okaże się, ile z moich założeń się spełniło [/QUOTE]No właśnie, wszystko zweryfikuje życie i wygoda i zmęczenie
Cytat:
Oo Iwonex przykro mi.Taki mobilny przebierak wygrywa
Gaja już cię zbiera na igraszki? Moje libido długo trwało w uśpieniu oj długo...

Moje teraz gdzieś zginęło
Cytat:
Napisane przez Kaamilaaa0508 Pokaż wiadomość
Chyba większość dziewczyn po fakcie stwierdza ze wozek 3w1 to błąd
Ja miałam 3w1 i mi w sumie pasowało tylko noo bylo ciężkie, zwlaszcza spacerowka jak dziecko tez coraz ciezsze było wiec ja szybko kupiłam lekka spacerowke jakos jak mlody mial 7msc i sluzyla nam do 2rz. Młodego a od tego czasu juz tylko na nogach smiga

Ja od razu wiem, że nigdy nie kupię wózka 3w1 tylko 2w1 i oddzielnie fotelik. Nawet wczoraj pan w hurtowni nam polecał jakieś dwa najlepsze.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
To ja ci powiem, ze śmierdzi moja potrafiła w wieku 2 mcy zasadzić takiego bąka a potem kupsona, że caly dom czuł.
Jeśli masz połaczoną łazienkę z sypialnią to spoko. Piszę tylko z wlaśnego doświadczenia, ze tych nocnych karmień i przewijań i karmien i przewijan bylo tyle, ze nocą kazda sekunda w pozycji leżącej była cenna

Gaju z tym zakrztuszeniem to niestety nie jest teoria. Dziewczyny kladźcie dzieci na boczku Moja M w wieku 4 tygodni miala epizod bezdechu po zakrztuszeniu ulanym pokarmem w trakcie snu. Gdybysmy juz spali ( bylo po 23) nie bylo by jej z nami dzisiaj.
Tydzień później w wiosce obok jedni rodzice nie mieli tyle szczęścia

Takie historie mnie przerażają i dlatego kupię monitor oddechu nawet wiedząc że pewności nie daje. Ale koleżanka mai polecała.

Edytowane przez AnnLady
Czas edycji: 2018-09-18 o 11:37
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:38   #3609
Konto usunięte

No i spoko, każda z Was może sobie nawet na czole dzieci czy babcie przebierać, nic mi do tego, ale JA OSOBIŚCIE tak nie chcę, więc nie musicie mi na siłę niczego wmawiać
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:45   #3610
MMonia87
Raczkowanie

Cytat:
A ja wiem czy nie za szorstka? Moja pupa też się niczym nie różniła od tych pup teraz a w tetrze cały czas siedziała Bosze coraz więcej problemów do myślenia

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

I oglądałam filmiki o kąpieli, karmieniu i czymś tam jeszcze. U bakusiowej chyba znalazłam fajne z Canpol.

Uwierz mi że idzie się przyzwyczaić do tych zapachów. Też jestem delikatna pod tym względem a musiałam przebierać babcię ...także no
I nie mówcie, że nie śmierdzi bo do tej pory pamiętam ten smród u koleżanki jak prosiliśmy na wesele i przy nas mała przebierała

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

No właśnie, wszystko zweryfikuje życie i wygoda i zmęczenie Moje teraz gdzieś zginęło Ja od razu wiem, że nigdy nie kupię wózka 3w1 tylko 2w1 i oddzielnie fotelik. Nawet wczoraj pan w hurtowni nam polecał jakieś dwa najlepsze.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Takie historie mnie przerażają i dlatego kupię monitor oddechu nawet wiedząc że pewności nie daje. Ale koleżanka mai polecała.

moja jak zjadła rybę to numer 2 było czuć na kilka metrów na szczęście mój mąż nie widzi problemu w przebieraniu pamperow i mi pomagał.Natomiast jego brat nie przebrał swojej córce ani jednego bo odrazu brało go na wymioty albo miał dobrą wymówkę

MMonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:50   #3611
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Askawtn wyluzuj.. nikt Ci nic nie wmawia i nie atakuje a wszystko tak odbierasz Twoje dziecko i będziesz sobie robiła jak Ty uważasz, w czym problem?

W ogóle co wy z tą kupa.. że tak powiem to nikt fiołkami nie sra niestety, czasem jak mi mąż do łazienki wlezie to całe mieszkanie muszę wietrzyć więc chyba jestem tak zahartowana że taka kupa bejbika chyba mi nie będzie przeszkadzała chociaż kto wie

CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:53   #3612
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wiem czy nie za szorstka? Moja pupa też się niczym nie różniła od tych pup teraz a w tetrze cały czas siedziała Bosze coraz więcej problemów do myślenia

Uwierz mi że idzie się przyzwyczaić do tych zapachów. Też jestem delikatna pod tym względem a musiałam przebierać babcię ...także no

No właśnie, wszystko zweryfikuje życie i wygoda i zmęczenie Moje teraz gdzieś zginęło Ja od razu wiem, że nigdy nie kupię wózka 3w1 tylko 2w1 i oddzielnie fotelik. Nawet wczoraj pan w hurtowni nam polecał jakieś dwa najlepsze.

Ale z wozkiem 3w1 mi chodzilo bardziej o to ze spacerowka z takiego zestawu zazwyczaj jest za ciezka a fotelik to swoja droga, wiadomo ze nie ten z zestawu tylko dodatkowy [1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85878962]No i spoko, każda z Was może sobie nawet na czole dzieci czy babcie przebierać, nic mi do tego, ale JA OSOBIŚCIE tak nie chcę, więc nie musicie mi na siłę niczego wmawiać [/QUOTE]Ale chyba nikt ci tu nic na sile nie wmawia
Chyba troszke przesadzasz
Stary 2018-09-18, 11:56   #3613
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CiastkoveLove Pokaż wiadomość
Askawtn wyluzuj.. nikt Ci nic nie wmawia i nie atakuje a wszystko tak odbierasz Twoje dziecko i będziesz sobie robiła jak Ty uważasz, w czym problem?

W ogóle co wy z tą kupa.. że tak powiem to nikt fiołkami nie sra niestety, czasem jak mi mąż do łazienki wlezie to całe mieszkanie muszę wietrzyć więc chyba jestem tak zahartowana że taka kupa bejbika chyba mi nie będzie przeszkadzała chociaż kto wie

Ha ha ha ja po moim przez pół godziny nie wchodzę
A ostatnio jak puścił "zapach" w pokoju to się spytałam dlaczego na moje życie czyha?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Ale z wozkiem 3w1 mi chodzilo bardziej o to ze spacerowka z takiego zestawu zazwyczaj jest za ciezka a fotelik to swoja droga, wiadomo ze nie ten z zestawu tylko dodatkowy Ale chyba nikt ci tu nic na sile nie wmawia
Chyba troszke przesadzasz
Aaa no o tym nie pomyślałam ...muszę w tym moim obczaic jak to wygląda bo nie przyszlo mi to do głowy
Ale jak gondola jest lekka to chyba spacerówka tony nie będzie ważyć?
No ale nic zweryfikuje to następnym razem.

Choć ja i tak raczej szybko kupię spacerówkę porzadniejsza żeby trochę posłużyła.

Stary 2018-09-18, 11:56   #3614
kasia0912
Zakorzenienie

Cytat:
A ostatnio jak puścił "zapach" w pokoju to się spytałam dlaczego na moje życie czyha?

mam to samo;p;p;p zawsze w małych zamkniętych pomieszczeniach mnie atakuję

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 11:57   #3615
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zawsze mojego pytam wprost czy zatruł powietrze czy nie, to oczywiście nieee gdzie, skąd, on? W życiu. No to ja na to że wez mów prawdę bo nie wiem czy szambo wybiło, czy kot się gdzieś zesrał w kącie - no dobra, to jednak ja i weź takiemu zrób jajecznicę czy grochówkę do jedzenia..

Stary 2018-09-18, 12:01   #3616
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Aaa no o tym nie pomyślałam ...muszę w tym moim obczaic jak to wygląda bo nie przyszlo mi to do głowy
Ale jak gondola jest lekka to chyba spacerówka tony nie będzie ważyć?
No ale nic zweryfikuje to następnym razem.

Choć ja i tak raczej szybko kupię spacerówkę porzadniejsza żeby trochę posłużyła.

Niby duzo sie nie roznia zazwyczaj ale no jednak dziecko w gondoli a dziecko w spacerowce to z miesiąca na miesiac ciezsza sprawa
Wiec mysle podobnie jak Ultra ze najlepiej na początek znaleźć sama gondole a potem zainwestować w lepsza spacerowke

Stary 2018-09-18, 12:07   #3617
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze mojego pytam wprost czy zatruł powietrze czy nie, to oczywiście nieee gdzie, skąd, on? W życiu. No to ja na to że wez mów prawdę bo nie wiem czy szambo wybiło, czy kot się gdzieś zesrał w kącie - no dobra, to jednak ja i weź takiemu zrób jajecznicę czy grochówkę do jedzenia..

Ale powiem Wam, że teraz w ciąży sama ma z tym problem
Cytat:
Napisane przez kasia0912 Pokaż wiadomość
mam to samo;p;p;p zawsze w małych zamkniętych pomieszczeniach mnie atakuję
Cytat:
Niby duzo sie nie roznia zazwyczaj ale no jednak dziecko w gondoli a dziecko w spacerowce to z miesiąca na miesiac ciezsza sprawa
Wiec mysle podobnie jak Ultra ze najlepiej na początek znaleźć sama gondole a potem zainwestować w lepsza spacerowke

No to masz rację. Ale o tym będę myśleć potem teraz i tak mam za dużo "problemów życiowych" choć mój mąż twierdzi, że mam po prostu za dużo czasu

Stary 2018-09-18, 12:19   #3618
Konto usunięte

WCALE NIE PRZESADZAM!!!!11oneone

No co, hormony
Stary 2018-09-18, 13:21   #3619
Icannotfly
Zakorzenienie

GG do Icannotfly

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85879166]WCALE NIE PRZESADZAM!!!!11oneone

No co, hormony [/QUOTE]
Cisza, ja i czas...

Icannotfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 13:32   #3620
Nemmireth_
Zakorzenienie

Ja będę przebierac z maską tlenowa albo spinacze na nos
Zreszta ja w ogóle tego nie widzę nie znam się na dzieciach, nie miałam nigdy do czynienia z takim małym. Oby naprawdę ten słynny instynkt mi mówił co mam robić bo inaczej czarno to widzę Tz zielony tak samo jak i ja

A mi się wydaje ze spacerówka taka ciezsza będzie dla mnie ok, też mamy wózek 2w1. I jak sobie prowadzalam po chodniku (bez dziecka oczywiście ) to się wydawało ok ☺ zresztą przecież nie będę jej nosić tylko pchać wiec to raczej ciężkie nie jest

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 13:37   #3621
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Nem, my też jesteśmy zieloniutcy jak groszek

Stary 2018-09-18, 13:41   #3622
Honcia
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;85879166]WCALE NIE PRZESADZAM!!!!11oneone

No co, hormony [/QUOTE]Czekoladkę zjedz
Czekolada nie pyta. Czekolada rozumie

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 13:42   #3623
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Zreszta ja w ogóle tego nie widzę nie znam się na dzieciach, nie miałam nigdy do czynienia z takim małym. Oby naprawdę ten słynny instynkt mi mówił co mam robić bo inaczej czarno to widzę Tz zielony tak samo jak i ja

A mi się wydaje ze spacerówka taka ciezsza będzie dla mnie ok, też mamy wózek 2w1. I jak sobie prowadzalam po chodniku (bez dziecka oczywiście ) to się wydawało ok zresztą przecież nie będę jej nosić tylko pchać wiec to raczej ciężkie nie jest

Cytat:
Nem, my też jesteśmy zieloniutcy jak groszek

My też zieloni

Niby kontakt z dziećmi miałam, raz rodzeństwo, dwa rodzeństwo cioteczne, chrzesnice dwie ale kontakt z doskoku to nie to samo co opieka 24/h nad takim brzdącem.
Ale koleżanka mnie pocieszyła, że instynkt przychodzi i mówi co masz robić

Stary 2018-09-18, 13:52   #3624
ladydi90
Przyczajenie

Hej zrobiłam wczoraj test. Negatywny. Okresu też nie ma tylko jakieś plamienia słabe. No i przeziębienie. Leżę w łóżku...

ladydi90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 13:58   #3625
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Kochana, ja w szpitalu przewijałam obsrańca na własnym łóżku, bo nie miałam siły dojść do przewijaka a szamał na zmianę mm i cyca

Chciałabym już móc bara bara! Ciesz się tym robieniem. Niektórzy nie mogą
Oj ja pamiętam dziewczyne ktora lezala ze mna w sali.. Urodzila synka... Za przeproszeniem rzygala na widok jego kupy.. I mnie pytala czy to normalne ze jest czarna

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 14:01   #3626
Kaamilaaa0508
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość

A mi się wydaje ze spacerówka taka ciezsza będzie dla mnie ok, też mamy wózek 2w1. I jak sobie prowadzalam po chodniku (bez dziecka oczywiście ) to się wydawało ok zresztą przecież nie będę jej nosić tylko pchać wiec to raczej ciężkie nie jest

Szybko sie odnajdziesz i bedziesz wiedziala co i jak
Ja mialam 18lat jak urodziłam i wczesniej z takimi maluszkami zadnego kontaktu a jak przyszlo co do czego to przebieralam go na totalnym lajcie i wiedzialam co i jak w sumie to nawet nie za bardzo mialam gdzie to podpatrzec bo ani na szkole rodzenia nie chodzilam ani nikt nic mi nie mowil

Stary 2018-09-18, 14:01   #3627
Iwonexx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladydi90 Pokaż wiadomość
Hej zrobiłam wczoraj test. Negatywny. Okresu też nie ma tylko jakieś plamienia słabe. No i przeziębienie. Leżę w łóżku...

a kiedy miałaś owu i który to dzień cyklu.?
Iwonexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 14:03   #3628
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Mam nadzieję że z tym instynktem to jest tak jak mówicie bo ja naprawdę nie mam zielonego pojęcia o dzieciach, nigdy nie miałam z żadnym do czynienia

Stary 2018-09-18, 14:03   #3629
ladydi90
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Iwonexx Pokaż wiadomość
a kiedy miałaś owu i który to dzień cyklu.?
Według mojego kalendarzyka owulacje mialam 3 września. 30 dzień cyklu. Cykle mam zazwyczaj 28-29 dniowe

ladydi90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-18, 14:04   #3630
Iwonexx
Rozeznanie

Cytat:
Szybko sie odnajdziesz i bedziesz wiedziala co i jak
Ja mialam 18lat jak urodziłam i wczesniej z takimi maluszkami zadnego kontaktu a jak przyszlo co do czego to przebieralam go na totalnym lajcie i wiedzialam co i jak w sumie to nawet nie za bardzo mialam gdzie to podpatrzec bo ani na szkole rodzenia nie chodzilam ani nikt nic mi nie mowil

Dokładnie ja mysle ze to jest ten instynkt.. do mnie wgl kiedyś dzieci "nie przemawiały".. bałam sie ich dotykac ze im coś zrobie i wgl wydawało mi sie ze cały czas płaczą... a teraz wsród znajomych jest wielkie buuum i jakos mam odwrotnie.:P
Iwonexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości