![]() |
#271 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa.
Cytat:
Ja w dzieciństwie miałam dużo kłopotów z zatokami - laryngolog powiedził wtedy o krzywej przegrodzie nosowej, ale nigdy nikt nie sugerował mi operacji z tego powodu. Zresztą, to było dawno i w małej mieścinie, więc może nawet lekarze nie mieli tam świadomości, że można taką operację zrobić... Od końca liceum uregulowały się moje kłopoty z zatokami. Może w okresie dojrzewania moja przegroda nosowa się wyrównała czy co?? Chyba odwiedzę jakiegoś laryngologa i zapytam się, jak to z tą przegrodą...
![]() |
#272 |
Przyczajenie
|
hej wszystkim.
![]() jestem tu nowa.. i mam problem z nosem bo jego czubek jest gruby i troche szpiczasty... mam małe czoło, i moj nos z profilu wygląda jak dziub..szczegolnie gdy sie smieje..niecierpie kiedy ktoś sie patrzy na mnie z profilu..stram sie wtedy jakos zasłonic moj nos ale i tak go widac... ![]() z tego co widziałam na róznych stronach na necie korekta koncówki nosa wynosi ponad 3 tys.. jeszcze mnie nie na razie stac na taki wydatek..mam skonczone 18 lat i zastanawiam sie na tą operacją... mam pytanie czy podczas tej operacji bedzie łamana kość?? bo ja jeszce ogolnie mam nie duze problemy z oddychaniem przez nos...nie duze ale czasem naprawde mi sie trudno przez niego oddycha.. bardzo bym prosiła o jakąkolwiek porade... z góry dziękuje.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pourazowo mój nos zostal drastycznie skrzywiony i to jest mój dramat. 7 lat temu(jako 13 latka) przeszłam jedną operację na kasę chorych, bo nie moglam już oddychać jedną dziurką. nie jest już aż tak tragicznie, ale jedna operacja nie zalatwila wszystkiego, pamiętam jak ryczałam całą noc jak wrócilam do domu a babcia mówi:'ja nie widzę róznicy,szkoda było bólu' ![]() tydzień chodzilam w gipsie, wszystko ladnie się zagioło,nie trzeba było zdejmować szwów bo się rozpuszczały(taka nić) dzisiaj z profilu mam ladny nosek, taki malutki, ale widać że jest krzywy,nawet bardzo;/ najgorsze ze tej części ciała nie da się maskować ![]() jak tylko uzbieram trochę kasy, to będzie druga rzecz jaką zrobię-zaraz po aparacie ortodontycznym, nie wiecie moze czy aparat jest jakąś przeszkodą do operacji? (no blacha,wiadomo;p)
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Przyczajenie
|
Wiesz,doktor tylko spojrzał i sam zapytał czy to pourazowe.Nie wierzył że nos był taki od urodzenia.Ja w każdym razie żadnym dokumentów na nos nie miałem,tylko skier.od laryngologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Przyczajenie
|
W Barlickim robiłem bo państwowo tylko tam zrobisz.Konsultacja była u dr.Pisery,a zabieg robił dr.Zieliński.(Pisera był wtedy na urlopie).Wiesz,myślałem że będzie gorzej.Też się bałem ale było dobrze.Oddział jest na 2 piętrze,są 2 sale męskie i 2 damskie i 1 dla dzieci.Ogólnie cisza,spokój,siostry nie wykazywały olewczego stosunku a i nie rzucały ^kopertowych^aluzji.Konsu ltację miałem w czerwcu,zabieg 11.07.
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Przyczajenie
|
Operacja plastyczna nosa.
Śledze wątek operacji plastycznych nosa już od dawna. Sama mam problem - zbyt szerokiego czubka. Przez co nos jest za szeroki i lekko zadarty. Jest po prostu mało kobiecy. Przez ten kompleks, strasznie nie lubię swoich zdjęć. Jak na nie patrzę, widzę tylko mój nos.. i mam wrażenie, że razem ze mną wszyscy, którzy na mnie patrzą. Rodzice twierdzą, że nie rozumieją mojego problemu, i że wcale jeszcze nie jest tak źle..
teraz mam wakacje, skończyłam studia i postanowiłąm uporać się z problemem. Ponieważ jestem z Łodzi, udałam się do Barlickiego. Strasznie się bałam nawet konsultacji. Pani profesor nawet nie zasugerowała, że może zastanowiłabym się nad operacją tylko od razu przystąpiła do omawiania procedury. Przez co zrozumiałam, że problem jednak istnieje.. Moja data to 18 sirrpnia, więc już całkiem niedługo.. Z konsultacji byłam zadowolona, z jedną tylką wątpliwością - operacja ma być na tyle prosta, gdyż nie naruszane będą żadne kości, że będzie ona TYLKO W ZNIECZULENIU MIJESCOWYM !!!! Czyli będę w pełni świadoma, co dzieje się właśnie z moim nosem!! Szczerze, to trochę mnie to przeraża i zaczynam panikować. Czy ktoś kiedyś poddawał się operacji plastycznej nosa w znieczuleniu miejscowym??? Czekam na opinie i rady.. |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Aleksyna, ja wolałabym znieczulenie miejscowe. Pod narkozą byłam raz, przebudzanie się to niezła jazda (ani grama satysfakcji po
![]() ![]() Słyszał może coś ktoś o chirurgu z Nałęczowa? Muszę w końcu mamę przyszpilić żeby sama poszła do okulisty i wreszcie przestała tylko myśleć nad operacją mojego nosa. ![]()
#278 |
Przyczajenie
|
Ines-ka - dzięki za wsparcie..
przez ostatnie parę dni przemyślałam sobie wszystko jeszcze raz i bardzo dokładnie, łącznie z oglądaniem zdjęć i operacji na żywo ![]() Dam znać, jak poszło, jak się czułam i jak to wszystko zniosłam.. Gdyby ktoś chciał mnie poinformować o jakiś szczególnych detalach - na co powinnam uważać i na co się przygotować - to piszcie.. pozdrawiam wszystkich, którzy wyleczyli się z kompleksu lub zamierzają to zrobić..! W końcu "człowiek może znieść wszystko - i to jest właśnie nie do zniesienia" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Przyczajenie
|
Witam, ja również niedługo przechodze operacje plastyczna nosa 30 sierpnia ale płatna czekałam na refundowaną ponad4 lata i powiedziałam dość wszedzie wrecz spławiają.Zakwalifikowana byłam w Polanicy Zdrój tam sa najlepsi specjaliści w kraju. Dowiedziałam się niedawno że prawdzuwy średni czas oczekiwania na zabieg tam to ok 6 lat dla kobiety ja juz 4 czekam. Wiec postanowiłam zrobic zabieg prywatnie u doktora Józefa Jethona podobno to jeden z najlepszych mieści się z 20 najlepszych na świecie,. Bardzo mi zależy żeby ktoś szczególowo mi opisał samopoczucie i wygląd po operacji chce wiedzieć w jakim czasie byłabym w stanie po operacji wrócić do pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Przeczytaj całość wątku.
#281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a powiedz mi jak duzy wplyw na ksztalt npsa miales Ty sam? pokazales zdjecie i powiedziales, ze taki chcesz czy ona sama to planowala duzo wczesniej przed zabiegiem? ta pani doktor Pisera to jakas taka kontaktowa osoba? no i ile czasu lezales przed operacja i po w szpitalu bo z tego co wiem to ok 3-4 dni. i jak to jest juz pozniej z konsultacjami? jak czesto sie przychodzi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Przyczajenie
|
Witam
przeczytałam i widzę że wyglad pooperacyjny uzalezniony jest indywidualnie od ogranizmu, jednak bardzo bym chciała zeby odpoweidział mi ktoś kto już przeszedł operację plastyczną bądx chirurgiczną nosa u doctora Józefa Jethona |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
Operacja nosa w wieku 16 lat..
Witam. Od pewnego czasu zauważyłam że mój nos nie jest doskonały. Wprawdzie każdy mi mówi że jestem ładna itd. ale jakoś gdy ktoś się na mnie patrzy wydaje mi się że patrzy na mój nos. Jest za duży...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Operacja nosa w wieku 16 lat..
Wystarczy poszukac w wyszukiwarce, ten temat byl juz nie jednokrotnie poruszany... i tu cytat "by wykonac zabieg korekcji nosa w pelnym zakresie powinno sie miec ukonczone 18 lat oraz ukonczony tzw. wiek kostny"
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
widzę, że coraz większej liczbie nastolatek w głowie się przewraca... nie uważasz, ze za młoda jesteś na operacje plastyczne? a tak w ogóle to masz te kilka tysięcy na taki zabieg, że już byś chciała go zrobić? czy liczysz na sponsoring rodziców?
#286 |
Raczkowanie
|
Kochana, żaden nos nie jest doskonały
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#287 |
Zakorzenienie
|
ehh w polsce mozna o 18 jeeli sie zgodzi a w usa czy innych krajach robia juz nawet 14 latkom =/
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
Wiesz, w Stanach niedługo będzie można sobie cycki na czole zrobić także nie ma co porównywać
![]()
#289 |
Przyczajenie
|
No ok, moze i jestem troche za młoda no ale po co mam robic operacje na stare lata.. to teraz chce dobrze wygladac a nie jak bede miala meza i wogole, bo wtedy to juz zadna roznica... A co do pieniedzy to w tym akurat nie ma problemu bo rodzice maja swoja firme wiec fundusze beda... tylko chodzi mi o to czy w moim wieku moze ksztalt nosa sie jeszcze zmienic czy juz taki zostanie... bo jesli cos by sie zmienilo to moze operacja nie bedzie konieczna... ale watpie czy w tym wieku cos sie zmieni bo mowia ze rośnie sie do 16 roku zycia wiec teraz to juz chyba jak jest tak zostanie...;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa, a dobry lekarz w Łodzi?
Witam, jest ktos, kto nadal sledzi ten wątek?
Edytowane przez bolus87 Czas edycji: 2010-11-13 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Iwonka1311- ale czy ta dykusja jest w ogóle poparta rzeczywistą możliwością dokonania tej operacji? Bo narazie to gdybasz na forum, prawda? Punkt 1. Spytaj rodziców czy wydadzą zgodę na taką operację (w tym wieku).Idę o zakład, że nie padną ze szczęscia kiedy im zakomunikujesz co masz w planach... Punkt 2. Znajdź lekarza chirurga, który będzie skłonny przeprowadzać taką operację na 16 latce. Operacja nosa to w dalszym ciągu operacja, a nie prosty zabieg estetyczny. Wiąże się z pobytem w szpitalu/klinice,bólem. Potem dłuższy czas łazisz z bandarzem na pół twarzy, a przez następne miesiące bardzo dbasz, aby nos nic nie uszkodziło mechanicznie. Mówisz, że masz 16 lat, tak. Szkoła to przecież poligon, w każdej chwili jakiś wyrostek może na ciebie wpaść przypadkiem i załatwić ci twarzyczkę na amen... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Rozeznanie
|
to twoi rodzice chyba nie mają co robić z kasą, jeśli by ci dali na operację plastyczną nosa tylko dlatego, że "coś ci się w nim nie podoba". Nikt nie ma idealnego nosa, jak powiedziala olenqua. Pewnie masz ładny nos, lecz ci się poprzewracało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
no tak, nie ma to jak coś sobie ubzdurać i później ciągnąć kasę od rodziców
#295 |
Zakorzenienie
|
ja mialam w wieku 13 lat i to na kosci, bo taka byla konieczność. inaczej chyba nigdy bym sie nie zdecydowała.
a operację przejsc musze jeszcze przynajmniej jedną żeby wyglądał normalnie(byl złamany, a kości wręcz zmiażdżone). powiem wam że nie ma brzydkich nosów dopóki noski sa proste i nieuszkodzone ![]()
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Ja bym również radziła poczekać jesteś w takim wieku, kiedy ciało dziewczęce wciąż się zmienia, rysy wciąż nie są tak wyraziste, jak będą za kilka lat. Poczekaj, aż skończysz dojrzewać i wtedy zastanów się nad operacją. Od 16 roku życia mój nos zdążył już zmienić kształt,a mam dopiero 20
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
a u chlopaka jak to jest ?
mozna w wieku 15 lat robic tzn sciecie garba |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
Operacja jest możliwa tylko jeżeli jesteś w stanie wykazać, że masz jakąś wadę, i operacja jest koniecznie niezbędna, abyś mógł normalnie funkcjonować. Żaden chirurg nie zrobi ci w tym wieku operacji w celu wyłącznie estetycznym . No chyba, że jest chciwym partaczem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
Weźcie się za nauke biologii lepiej a nie za oglądanie w lustrze swoich nosów.
![]()
#300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.