![]() |
#151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak czytam te rady mam kpi typu "ściągaj 8-10 razy dziennie aby pobudzić i utrzymać laktację to się załamuję bo niby kiedy to robić? Jak tż był w domu to udawało mi się po 700 ml ściągnąć a teraz tylko ok 600. Moja często całej butli nie zje jak jej daję i mi potem tego mleka, które trzeba wylać, szkoda - tyle mojej krwawicy w otchłań idzie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez tak kazali przy wypisie ze szpitala ściągać po kazdym karmieniu tyle ze to moje karmienie sie nigdy nie kończyło... ja jednorazowo podaje 100 ml. Resztę przechowuje w lodowce albo na wierzchu jesli wiem ze wypije przed upływem 6 godzin. Na tej grupie facebookowej wyczytałam ze ściągnięte mleko moze stać w temperaturze ponizęj 26 6 godzin, w lodowce 6 dni i w zamrażalce 6 tygodni. Oczywiscie moje mleko nigdy nie stoi długiej niz 2 dni w lodowce. A na laktację to pije piwo bezalko i herbatkę laktacyjna mam No i witaminy dla mam karmiących. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Wtajemniczenie
|
O ile dzień był w miarę ok tak teraz była masakra :/ półtorej godziny usypia nią, gdzie normalnie po karmieniu o 20 już śpi :/
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Wtajemniczenie
|
Karolinka, Zgrysia tez mam Avent z jedną sciagaczka. I racja ze w dzien jest problem ze sciaganiem, no bo kiedy ? Dlatego poki co staran sie przystawiac a jak śpi i uda sie odlozyc to mogę porandkowac z laktatorem...
Karolinka a u mnie tez karmienie sie nie konczylo, ale powiem Ci ze od kilku dni udaje sie jednak je kończyć ! Mała jest na piersi i najada sie w przeciagu jakis 20 minut i puszcza - wtedy odkladam na chwile zabawy albo jak widzę że lapie spiocha to usypiam. Wczesniej też karmienie trwało wieki, ciagle przy cycku. Mleka mam nagromadzone poki c zamrożone 500 ml i w lodówce 500 ml - zawsze w butli ma noc podaję zaczynajac od najstarszego, ale nigdy nie stoi 6 dni. Hafija ma bardzo fajną grafike do pobrania nt. przechowywania mleka ![]() Moja wlasnie zasypia, wiec i ja odplyne bo znów okolo drugiej w nocy musze zacumowac ma dojenie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- A, no i tez nie mogę przebolec wylewania niedojedzonego mleka - tyle łez, tyle potu do zlewu ! Teraz tez zostawiła 30 ml no i co? Chyba zaczne te resztki dla kotów dawać w koncu to tez moje dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas tez wieczorne ryki, ale odpukać nie najgorsze. Dawał się choć na chwile uspokoić śpiewem czy grzechotka. W ogóle u nas ranek super przedpołudnie niezle a potem spadek formy, aż do złego wieczoru. Mniej więcej codziennie podobnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam zamrożone ponad 2l. Narazie już nie zamrażam. No i codziennie ściągam przed snem młodej 150/200ml i dostaje to do picia. Jak coś zostaje bo nie wypije To...daje do wypicia psu..od tego czasu przestała mu wypadac sierść.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mówisz, że dobre na włosy? To może spróbuję bo mi lecą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego Wy to mleko wylewacie? Mówicie o tym odgrzanym?
Wogole to jak odgrzewajcie to mleko??? W podgrzewaczu czy naturalnie w temp pokojowej? Ja jak ściągnę to mu daje jak nie wypije całego to zostawiam na wierzchu bo wiem ze za dwie godziny dopije a w temp pokojowej moze stać max 6 godzin. A z lodówki to zawsze odlewam tylko 100 ml bo wiem ze więcej nie zje. Jak przyspi w ciagu to go odkładam i wiem ze wtedy sie zaraz obudzi i daje mu dokonczyc resztę. Nigdy nie wylałam ani nie wypiłam (jak Norka) ani psom nie dałam. Zawsze E wszystko zjada... No czasami mu sie uleje 🤨. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Halo Norka jak u ciebie sprawa z wypadaniem włosów??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja albo w temp. Pokojowej, albo w misce z ciepłą wodą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi elektrycznym to jest wygodnie. Znacznie wygodniej niz ból brodawek po ssaniu E 🤣 ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- [QUOTE=xxxbursztynekxxx;85 881929]Co racja to racja ale sam kontakt][ Cytat:
Mi elektrycznym to jest wygodnie. Znacznie wygodniej niz ból brodawek po ssaniu E 🤣 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=KarolinaK;85881981]Mi elektrycznym to jest wygodnie. Znacznie wygodniej niz ból brodawek po ssaniu E 🤣
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie No z lodówki to wiadomo. Ja miałam raczej na mysli to co zostało akurat odciągnięte. U mnie każda kropla jest na wagę złota bo wiem jak ciezko walczyłam o ta moja laktację, jak sama musiałam ściągać colostrum do strzykawki bo E nie chciał ssać od początku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Mozna tez zrobic mydło z mleka ludzkiego
![]() Albo jak ma sie za duzo to mozna oddac do banku mleka w szpitalu czesto używana dla wcześniaków. Zreszta babcia mojego Tz była karmiona przez sąsiadkę bo jej mama nie miała mleka. Poza tym w japoni podobno robia lody na bazie ludzkiego mleka ktore kosztuja majatek. Także zastosowań mleka jest masa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W dzień daje w temp pokojowej a w nocy biorę butle pod pochę i z nią śpię, żeby ocieplić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
Haha dziewczyny musimy opatrntowac mleko ma włosy
![]() ![]() Karolinka ja mowie o odgrzanym mleku. Jak butla jest na noc, to potem nie odgrzewam drugibraz tego co zostanie, bo nie można, no i tez nie chcę, wole dac świeże. Podgrzewam w podgrzewaczu - mam avent iq, ale jest taki sobie. Mleko mozna podgrzac tylko do danej temp - chyba max 50 st- zeby nie stracilo swoich wlasciwosci probiotycznych więc wolę nie ryzykowac z gorącą woda w miseczce bo jeszcze przegrzeje i lipa bedzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Mi włosy też lecą na potęgę - są wszędzie! Dziś idziemy na kontrolę bioderek - trzymajcie kciuki żeby wyszło już wszystko dobrze, bo mocno się stresuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pora karmienia? U mnie młoda się obudziła o 6.00 już mała czysty pampers pełny brzuszek i śpi. Pora na odłożyć i wracam do łóżka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.