Pierwsze spotkanie z dziewczyną. Coś kupić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-19, 22:59   #1
tymczasowy97
Raczkowanie

Pierwsze spotkanie z dziewczyną. Coś kupić?

Hej dziewczyny
Mam taką sytuację, mianowicie w piątek spotykam się z dziewczyną po raz pierwszy, a poznałem ją jakieś 2-3 tygodnie temu, gdy na pewnej stronie szukała partnera na studniówkę. Zgodziła się, że to ja z nią pójdę, troszkę popisaliśmy na fb, od kilku dni też wymieniamy się wiadomościami
Nie ma chłopaka, bo pisała mi to w jednej z pierwszych wiadomości i pytała mnie o to samo ( ja też nie mam dziewczyny)
Wydaję się być bardzo skromna, np. nie ma zdjęcia na fb, ale nie pytam jej o to.
Co ważne, przy szukaniu partnera zaznaczała, że szuka nie tylko partnera, ale także przyjaciela/kolegę, który będzie z nią pisał, spotykał się itp. Wiadomo, nie napisała nic o związku, ale to już coś.
I teraz pytanie. Ponieważ wydaję się naprawdę fajną, miłą dziewczyną, czy wypada mi kupić jej np. symboliczną różę na to spotkanie? ( mamy się spotkać gdzieś na mieście)
Chciałbym, żeby ta znajomość w coś się przerodziła, mówię na poważnie. Ale nie chcę żeby czuła się niekomfortowo itp.
Jak mogę jej zasugerować, że chciałbym żebyśmy może za jakiś czas dali sobie szanse? Dzięki z góry
tymczasowy97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 00:00   #2
ruda_beksa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze spotkanie z dziewczyną. Coś kupić?

Nie kupowałabym nic na razie. Poznajcie się, zobaczcie jak idzie. Możesz jej np. zaproponować kawę i zapłacić - zobaczysz jak zareaguje, to ci coś powie, a nie będzie to tak wymowne jak róża.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 00:02   #3
TakaSamaInna
live your passion

Cytat:
Napisane przez tymczasowy97 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mam taką sytuację, mianowicie w piątek spotykam się z dziewczyną po raz pierwszy, a poznałem ją jakieś 2-3 tygodnie temu, gdy na pewnej stronie szukała partnera na studniówkę. Zgodziła się, że to ja z nią pójdę, troszkę popisaliśmy na fb, od kilku dni też wymieniamy się wiadomościami
Nie ma chłopaka, bo pisała mi to w jednej z pierwszych wiadomości i pytała mnie o to samo ( ja też nie mam dziewczyny)
Wydaję się być bardzo skromna, np. nie ma zdjęcia na fb, ale nie pytam jej o to.
Co ważne, przy szukaniu partnera zaznaczała, że szuka nie tylko partnera, ale także przyjaciela/kolegę, który będzie z nią pisał, spotykał się itp. Wiadomo, nie napisała nic o związku, ale to już coś.
I teraz pytanie. Ponieważ wydaję się naprawdę fajną, miłą dziewczyną, czy wypada mi kupić jej np. symboliczną różę na to spotkanie? ( mamy się spotkać gdzieś na mieście)
Chciałbym, żeby ta znajomość w coś się przerodziła, mówię na poważnie. Ale nie chcę żeby czuła się niekomfortowo itp.
Jak mogę jej zasugerować, że chciałbym żebyśmy może za jakiś czas dali sobie szanse? Dzięki z góry
Z jednej strony symboliczny kwiatek to mógłby być miły gest. Nie nastawiaj się jednak na za dużo od razu. Piszecie dopiero od kilku dni, nie widziałeś jej nawet, a Ty już myślisz o daniu szansy? Możecie się nawet sobie nie spodobać, może nie być chemii. Poza tym myślę, że ona niekoniecznie szuka kogoś do związku skoro podkreśliła, że kolegi/przyjaciela szuka. Z drugiej strony dziwnie by było pisać, że szuka się kogoś do związku. Po przemyśleniu chyba jednak nie kupowałabym tego kwiatka, a raczej zostawiła ten gest na ewentualną pierwszą randkę.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 05:17   #4
Dagunia
Komplikatorka

Kwiatów bym nie chciała, ale kiedyś miałam podobną sytuację tzn. rozmawialiśmy ok 2 tyg przez internet i się spotkaliśmy. Chłopak mnie zaskoczył, bo przyniósł mi dwie czekolady które uwielbiałam. Konkretna firma i konkretny smak. Wyszło podczas jakiejś rozmowy przed randkowej. Nie powiem, bo mega mnie zaskoczył i to było baaaaaaardzo miłe. Nie zwykły kwiat tylko lekko się wysilił
Stary 2018-09-20, 07:04   #5
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TakaSamaInna Pokaż wiadomość
Z jednej strony symboliczny kwiatek to mógłby być miły gest. Nie nastawiaj się jednak na za dużo od razu. Piszecie dopiero od kilku dni, nie widziałeś jej nawet, a Ty już myślisz o daniu szansy? Możecie się nawet sobie nie spodobać, może nie być chemii. Poza tym myślę, że ona niekoniecznie szuka kogoś do związku skoro podkreśliła, że kolegi/przyjaciela szuka. Z drugiej strony dziwnie by było pisać, że szuka się kogoś do związku. Po przemyśleniu chyba jednak nie kupowałabym tego kwiatka, a raczej zostawiła ten gest na ewentualną pierwszą randkę.
Dokładnie.

Przed pierwszym spotkaniem najlepiej nie mieć za wielu oczekiwań, aby się nie rozczarować i potem tego rozczarowania nie przelewać na tą drugą osobę. Nastaw się na miłą rozmowę, a jeżeli dziewczyna spodoba się i wizualnie (a Ty jej, bo sorry, ale to że "skromna" nie znaczy, że zdesperowana), to fajnie - będą kolejne spotkania.

Mam wrażenie, że za bardzo się nakręcasz na "może być z tego związek" na podstawie bardzo słanych przesłanek. Najpierw trzeba się poznać i kilka razy spotkać, aby w ogóle coś można na ten temat powiedzieć.

Edytowane przez Ellen_Ripley
Czas edycji: 2018-09-20 o 07:12
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 07:08   #6
cocacolalight
Rozeznanie

Ja bym kupiła kwiatka na twoim miejscu
Zwykłą różę za 5 zł
cocacolalight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 08:04   #7
Fortuna1
Zakorzenienie

Nie kupowałabym żadnego kwiatka

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-09-20, 08:08   #8
4bf691ac28ce4b7c42a5e5e37940d2d92e088cdd_611061f254610
Konto usunięte

Przed zakupem kwiatka warto rozważyć, czy spotkanie będzie sprzyjało opiece nad kwiatkiem. Jeśli wybierzecie jakiś lokal gastronomiczny, to ma to sens, bo kwiatek będzie gdzieś leżał na stoliku. Jeśli spacer, to może niekoniecznie, bo kwiatek trzeba nosić.
Ja bym nie kupowała żadnego kwiatka.
4bf691ac28ce4b7c42a5e5e37940d2d92e088cdd_611061f254610 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 08:37   #9
comablack89
Wtajemniczenie

Pierwsze spotkanie z dziewczyną. Coś kupić?

Na oczy jej nie widziałeś, a juz prezenciki chcesz jej dawac jakbyście byli w jakiej relacji romantycznej.
Chyba nie masz dużego doświadczenia z kobietami/związkami?

Kwiatek to jest nikt gest ale zachowaj to na spotkanie gdzie juz bedzie wiadomo, że ze soba sympatyzujecie.

Dobrym gestem na ten moment bedzie zabranie na kawę i ciastko/lody itp bo to bedzie sprzyjać 2 stronom, atmosferze.

Edytowane przez comablack89
Czas edycji: 2018-09-20 o 08:48
comablack89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 08:44   #10
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Kwiatek to ładny gest, ale nie róża. Jest wrzesień. Są piękne słoneczniki, ale nie te do jedzenia, tylko takie do wazonu.
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 08:55   #11
pfffh
Zadomowienie

Ja na pierwszą randkę od mojego męża dostałam bukiecik konwalii (maj byl) uważam że to bardzo ładnie z jego strony było. Widzieliśmy się wtedy pierwszy raz na oczy, a wcześniej tylko raz rozmawialiśmy przez telefon. Uwazam że kwiatek to jest dobry pomysl.
Stary 2018-09-20, 08:56   #12
elsene
Zadomowienie

Możesz kupić, ale nie musisz.
Kawa, lody -jak ją zaprosisz wystarczą. Ładny gest, a nie taki oczywisty.
Z drugiej strony, kwiatek to TYLKO kwiatek. Może niekoniecznie róża. Słoneczniki są fajne
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 09:03   #13
peopeo
Rozeznanie

Pamiętam jak szłam na studniówkę z kolegą koleżanki, zupełnym nieznajomym! Chodziło tylko o dotrzymanie mi towarzystwa, on był w związku, zresztą nie mój typ. Przyjechał po mnie z różą! Wszedl, przywitał się ze mną, z rodzicami, I po 5 minutach wyszliśmy, róże zostawiłam w domu i do dziś pamiętam to jako miły gest! Po prostu jestem wdzięczna, że chciał mi ubarwic wieczór, bo to niezapomniany czas.

Ktoś tutaj pisał, że już robisz jej prezenciki- przecież to tylko kwiatek, nic zobowiazujacego a większości kobiet sprawia ogromną przyjemność. Nie mówiąc już o tym, że na chyba każdej kobiecie robi wrażenie elegancki mężczyzna z kwiatami... przecież dziewczyna też za Ciebie zapłaci, więc fajnie się zrewanżować choćby tym kwiatkiem, w sensie, zrobiłem łaskę że z Tobą poszedłem w ogóle, bo była byś sama jak palec... rozumiesz o co chodzi. I gdybym była facetem i jeszcze miała jakieś plany odnośnie tej znajomości to zrobilabym wiele żeby ten wieczór był dla dziewczyny niezapomniany, bo studniówkę ma się raz i opowiada o niej wnukom

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Sorry doczytalam, ze to spotkanie na mieście. Róża może nie być odpowiednia, ale inne kwiatki już tak, albo jakieś fajne czekoladki.

I serio nie rozumiem facetów. Dlaczego są tacy zaleknieni, zrobić coś, nie zrobić? Zawsze lepszy facet który ma jakiś styl, robi wrażenie, coś się dzieje, a nie taki szary bury i jeszcze go zaproś i zapłać. Najseksowniejsze w facecie jest działanie
peopeo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 09:04   #14
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elsene Pokaż wiadomość
Możesz kupić, ale nie musisz.
Kawa, lody -jak ją zaprosisz wystarczą. Ładny gest, a nie taki oczywisty.
Z drugiej strony, kwiatek to TYLKO kwiatek. Może niekoniecznie róża. Słoneczniki są fajne
Jasne, że kwiatek to tylko kwiatek i po prostu miły gest, ale jak przeczytać to, co Autor napisał w 1 poście, to można mieć obawy, że on z tego miłego gestu zrobi wstęp do nie wiadomo czego. Niech się może jednak najpierw zobaczą. Zaproszenie jej na kawę i jakieś ciacho to też będzie fajny gest.
Stary 2018-09-20, 09:19   #15
Vanir410
Wtajemniczenie

Dla mnie nie będzie to w dobrym guście. Dziwnie poczułabym się, gdyby facet na pierwszym spotkaniu wyszkoczył z różą. Zapłać za coś co będziecie pić lub jeść i tyle.
Vanir410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 09:43   #16
elsene
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ellen_Ripley Pokaż wiadomość
Jasne, że kwiatek to tylko kwiatek i po prostu miły gest, ale jak przeczytać to, co Autor napisał w 1 poście, to można mieć obawy, że on z tego miłego gestu zrobi wstęp do nie wiadomo czego. Niech się może jednak najpierw zobaczą. Zaproszenie jej na kawę i jakieś ciacho to też będzie fajny gest.
Zgadza się. Mnie też niepokoi ten brak pewności Autora. Gdyby to było naturalne, nie pytałby tylko kupił i dał. A skoro się tak zastanawia, dopytuje, to prawdopodobnie nie wyjdzie to bardzo lekko i naturalnie, tylko właśnie poważnie "tutaj masz ode mnie kwiat, na znak moich nadziei"

Na studniówkę podarowania kwiatów, nawet róż jest super! Taki bal, kwiaty.. bajkowo )
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 10:13   #17
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pfffh Pokaż wiadomość
Ja na pierwszą randkę od mojego męża dostałam bukiecik konwalii (maj byl).
Bardzo romatyczne <3 Nie zobowiązujące jak róża, ale... woah, po prostu urocze.
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 10:27   #18
TakaSamaInna
live your passion

Cytat:
Napisane przez ParasolkaMaryPoppins Pokaż wiadomość
Bardzo romatyczne <3 Nie zobowiązujące jak róża, ale... woah, po prostu urocze.
Tylko, że to właśnie była randka czyli spotkanie w kontekście romantyczno-związkowym, a tutaj takie pierwsze przedstudniówkowe zobaczenie na żywo i ona pisze, że szuka kolegi/przyjaciela. Osobiście zrobiłabym tak, że teraz nic bym nie kupowała, a jeśli na spotkaniu obydwoje przypadniecie sobie do gustu, rozmowa będzie się kleić, będzie chemia itd. to możesz zaprosić ją na prawdziwą randkę i wtedy kupić jakiś drobiazg.

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 10:54   #19
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elsene Pokaż wiadomość
Zgadza się. Mnie też niepokoi ten brak pewności Autora. Gdyby to było naturalne, nie pytałby tylko kupił i dał. A skoro się tak zastanawia, dopytuje, to prawdopodobnie nie wyjdzie to bardzo lekko i naturalnie, tylko właśnie poważnie "tutaj masz ode mnie kwiat, na znak moich nadziei"
(...)
Dokładnie to mam na myśli. A zaraz po spotkaniu mogą pojawić się jakieś pretensje "no tak, spotkała się, KWIATA dostała, a nie wie, czy chce być ze mną w związku". Serio, lepiej na spokojnie. Ja rozumiem kwiatka w sytuacji, gdy ludzie ze sobą mają dłuższy kontakt smsowy, telefoniczny, już przed spotkaniem sporo o sobie wiedzą, wymiana zdjęć itd. I że wiadomo, że już 1 spotkanie to randka.
Stary 2018-09-20, 10:58   #20
Cynomya
Raczkowanie

Moim zdaniem lepszą opcję podała ruda_beksa Nie kupować kwiatka, ale zaproponować kawę czy herbatę i zapłacić.
Jeśli to ma być spacer po mieście tylko, to często można wziąć kawę na wynos.

Z tym dawaniem szansy, to sobie na razie daruj. Nawet jej nie widziałeś i to pierwsze spotkanie, za słabo się znacie. Tylko byś ją wystraszył...
Cynomya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 12:36   #21
def06fa1a5833bad6bee5b9e5f4f9949977d8492_5e7fe5029d904
Konto usunięte

Też czułabym się niekomfortowo gdybym dostała różę czy inny kwiatek na pierwszym spotkaniu. Czekolada - okej, ale nie róża, która zaraz przyciąga ciekawskie spojrzenia.
def06fa1a5833bad6bee5b9e5f4f9949977d8492_5e7fe5029d904 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 12:38   #22
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Hej dziewczyny
Róża wg mnie idealna.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 13:05   #23
madzil
Rozeznanie

Tymczasowy może lepiej nie rób sobie nadziei na związek. Spotkacie się pierwszy raz nawet to nie będzie randka. Po co ten kwiatek.? Może szuka tylko kolegi a nie związku. Poprostu zaproś ją na ciastko/kawę/ lody. Nie anagażuj się za wiele.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
madzil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 15:04   #24
I am Rock
lokalna gwiazda

Nie wyrywałabym się z kwiatkiem, bo to nie randka, dziewczyna szuka raczej kolegi, a w dodatku będzie ten nieszczęsny kwiat miętoliła przez całe spotkanie.
Ja wiem, że to "szukam kolegi" może być podszyte nadzieją, że może wyjdzie z tego coś więcej, ale póki co, to niezobowiązujące spotkanie.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 15:19   #25
Beniak
Raczkowanie

Ja bym się wystraszył jakby ktoś mi dawał jakieś "prezenty" na pierwszym spotkaniu, nawet na randce, a tutaj to nawet nie jest randka. Ale to tylko moje zdanie.
Beniak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 15:24   #26
ifublackorwhite
Raczkowanie

Może lepiej nic nie dawaj, albo coś drobnego, jak jej ulubiona czekolada itp. Nic zobowiązującego.
ifublackorwhite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 15:50   #27
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

ja nie chcialabym rozy na pierwszym spotkaniu, zbyt zobowiazujacy gest. mozesz przyniesc jej kwiatka kiedy odbierzesz ja przed studniowka
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 16:28   #28
tymczasowy97
Raczkowanie

Dzięki Chociaż spotykamy się jutro, a studniówka dopiero w lutym, ale jak sama napisałaś, ona zapłaci za miejsce to ja też mogę jej tym pokazać, że chcę się zrewanżować ( albo że myślę o czymś więcej w przyszłości? )

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Masz na myśli to sprzed roku? Fakt, wtedy były to tez spotkania z tym że miały do czegoś prowadzić, ale wyszło inaczej. Nie mam zbyt dużego doświadczenia z dziewczynami ( mam 21 lat ) i stąd te pytania

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

A mogę w jakiś sposób zasugerować np. pod koniec spotkania ( jak się troszkę poznamy itp. ) że zależy mi na niej? Nie tak bezpośrednio, ale żeby wiedziała o co mi chodzi
tymczasowy97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 16:52   #29
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:

A mogę w jakiś sposób zasugerować np. pod koniec spotkania ( jak się troszkę poznamy itp. ) że zależy mi na niej? Nie tak bezpośrednio, ale żeby wiedziała o co mi chodzi

Nie zapędzaj się, poczekaj na rozwój sytuacji. Na spotkaniu może być fajnie i miło, ale tez może być drętwo - czego ci nie życzę.
W każdym razie, jeżeli pójdzie dobrze, to zapytaj ją, czy możesz mieć nadzieję na kolejne spotkanie i poproś ją o wyznaczenie terminu, jeśli będzie na tak.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 17:06   #30
Frezja__
Zakorzenienie

Nic bym nie kupowała. Również nie chciałabym czegoś otrzymać.

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości