|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Cytat:
Dziewczyny dzis obejrzalam filmik jak typiarka opowiadala o swoim drugim porodzie. Od pierwszego skurza do urodzenia 40 min. Do szpitala mieli 4 min i babeczka czekala zeby upewnic sie ze to na pewno te skurcze. Przy wsiadaniu do auta odeszly jej wody. Za chwile poczula parte. Zajechali pod ip i urodziala w aucie bo juz pod szpitalem czula glowke i tylko jej facet wlecial kogos zawolac. W sumie to fajnie tak szybko i nawet sie nie zdarzyla zestresowac ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odnosnie jeszcze tego cisniecia na pecherz mlodego u mnie. Moj tz ostatnio wpadl na pomysl ze skoro on mnie tak cisnie a jak ide siku to tylko troche zrobie i tak czasmi co 5 min to czy ja nie moge sobie wsadzic tego wkladu i w to na luzie lac ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3577 |
Wtajemniczenie
|
Ej to ja już na wszelki wypadek śpię na podkładzie (taki z ceratka nieprzemakalna 1m x 1m) żeby w razie co nie zmoczyc materaca bo byłoby szkoda
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
Właśnie mnie na tą serową zupkę z Knorr tak najdzie raz na pół roku i muszę zjeść, nie ma wyjścia
![]() Lady isss na sr też mi mówili w sumie, że bardziej brązowy czop może wskazywać na szybciej postępujący poród ![]() Ja nie noszę wkładek prawie wcale, tylko do pracy, jakoś nie mam większych upławow, a ponoć właśnie noszenie wkładek może spowodować zwiększenie się śluzu. Na pecherz też w sumie nie mam parcia, w nocy wstaje 2 razy siku, ale też przed snem za każdym razem jak się obudzę to pije z pół butelki wody na raz, więc mam pełny pecherz ;p AnetaErr a te podkłady są takie plastikowe? W sensie słychać je np jak się na nich kładzie, że tak szeleszczą? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
Co do czopa cos w tym jest, moj byl zakrwawiony i po jego odejsciu minely 2h i bylo juz po porodzie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3580 |
Zakorzenienie
|
Coś mnie u☠☠☠alo w dupę w łazience ☠☠☠☠a
![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
No raczej ej o tym mogę pomarzyć
![]() Nie wiem ale kuwa czuję do tej pory ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam z warsztatow.... oj, nie czuje plecow ani tylka. Ale pochwale sie ile zebralam "fantow", wstawiam fote
![]() Szkoda, ze nic nie wygralismy, a bylo kilka losowan i kilka konkursow... no coz, bywa. :-P Co do tematyki to podobal mi sie wyklad o szczepieniach i o zywieniu mamy i dziecka.IMG_20180920_215231.jpeg Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopadłam męża ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze mozna ten podklad polozyc na materac, na to np recznik i przescieradlo. Przescieradlo i recznik uprac to nie problem w sumie a szelescic nie bedzie ani nie bedzie sie jakos super zsowal
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 |
Zakorzenienie
|
Sara Ty szczęściaro
![]() Ja to se mogę pomarzyć prawda ale nie jestem sama na wątku z tym ![]() Freya żyje ? Bo coś mi umknęła dziś (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Zadomowienie
|
Ja uplawow praktycznie nie mam. Sluz wodnisty, ale w ilosci jak przed ciaza. Moze dlatego, ze porzadnie przykladam sie do wietrzenia
![]() Planuje kupic taki ochraniacz na materac po 35 tygodniu ciazy, tak na wszelki wypadek... |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Raczkowanie
|
Fioleciasto mam nadzieję że masz rację i się obróci bo mi bardzo zależy na porodzie z Tz a w czasie cc nie będzie mógł że mną być. u Nas to jest tak że cokolwiek mi by się nie stało to on zawsze jest i mi pomaga/ naprawia i ufam mu bezgranicznie jak coś mi się przydarza raz ugryzl mnie szerszen w kark na wakacjach i cała noc przykladal mi lód dopóki nie zasnelam z wycienczenia bolało potwornie, nastawil mi palec jak mi się wybił ale tak że został wygiety w bok pod kątem 90 stopni i tak został. nie wyobrazam sobie zeby go ze mna nie bylo.😊
jeśli chodzi o czop to nam na SR mówiła że może być przezroczysty, różowy lub z cienkimi nitkami krwi.ale nie mam doswiadczenia😊 AnetaErr ja na miesiąc przed ślubem zgubiłam zaręczynowy, podczas rozwozenia zaproszeń na ślub. Tz wtedy się strasznie obraził... z tydzień się do mnie nie odzywał. a później jak byliśmy na dominikanie i się upil jeden jedyny raz to zgubił gopro6 i mu wtedy powiedzialam że tez sie powinnam teraz tydz nie odzywać?😂 lady isss napewno sprawdzę jutro ten kanał, super, dzięki!😊 Jajoanka tez tak mam czasem jak zmieniam pozycję i mi się wydaje że dzidziuś musi się przełożyć bo inaczej ma miejsce w brzuchu w innej pozycji.. nie wiem jak to wytłumaczyć. jakby jak Leżysz to może ma więcej miejsca wszerz brzucha a jak stoisz to wzdluz. tak ja sobie to tlumacze, a jak sie przesunie to przechodzi bol.ale nie wiem😊 jeśli chodzi o śluz to ja niezaobserwowalam żadnych zmian może że dwa razy było go więcej niż wcześniej ale ja majtki zakładam tylko do lekarza lub na zakupy więc tez wietrze😂 to chyba coś w tym jest..😊 ja ogólnie za bielizna nie przepadam, stanik tylko jak wychodzę z domu, śpię nago więc nie wiem jak przeżyje spanie w staniku w czasie karmienia a najbardziej nie lubię skarpetek.. bo mi za gorąco w stopy a w ciazy to już w ogóle.. Tz mów o że ja mam popsuty system chłodzenia organizmu. Mi w 90% przypadków jest za gorąco😑 |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:37 ---------- Poprzedni post napisano o 03:36 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
Boże obudziłam się o 4 i nie mogę spać bo jestem głodna :/ chce mi się placka sodowego z pasztetem i parówke z jajecznica, jak żyć
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zawsze w staniku sportowym śpię, bo mam schiz, że piersi mi stracą na jędrności, szczególnie w w ciąży jak tak urósły ;/ mogę spać bez majtek i często to robię, ale w zimie skarpetki to, ja jestem mega zmarzluch Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż za godzinę do roboty wstaje to wstanę z nim bo inaczej go obudzę, a nie mam serca tego robić :p do nas drugi huragan przyszedł i tak wieje na zewnątrz że mi zaraz dom zdmuchnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3597 |
Zadomowienie
|
Mnie strasznie swędzą piersi we wszystkich stanikach ze sztucznuch materiałów. Ale nie znalazłam jeszcze idealnego z bawełny :/
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:02 ---------- Poprzedni post napisano o 04:02 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczyny poddaję się idę po placka
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.