Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-20, 20:09   #3571
lady isss
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Cytat:
Napisane przez dews Pokaż wiadomość
Lady isss właśnie weszłam na ten kanał, który polecałaś i zorientowalam się, że go znam, tylko nie zwróciłam uwagi na nazwę też go polecam, naprawdę poruszają wiele różnych zagadnień związanych z ciążą i porodem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I z pologuem tez. Fajnie to przedstawiaja bo nie jest to straszenie tyko mowienie co i jak wyglada.

Dziewczyny dzis obejrzalam filmik jak typiarka opowiadala o swoim drugim porodzie. Od pierwszego skurza do urodzenia 40 min. Do szpitala mieli 4 min i babeczka czekala zeby upewnic sie ze to na pewno te skurcze. Przy wsiadaniu do auta odeszly jej wody. Za chwile poczula parte. Zajechali pod ip i urodziala w aucie bo juz pod szpitalem czula glowke i tylko jej facet wlecial kogos zawolac. W sumie to fajnie tak szybko i nawet sie nie zdarzyla zestresowac

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 20:11   #3572
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
I z pologuem tez. Fajnie to przedstawiaja bo nie jest to straszenie tyko mowienie co i jak wyglada.

Dziewczyny dzis obejrzalam filmik jak typiarka opowiadala o swoim drugim porodzie. Od pierwszego skurza do urodzenia 40 min. Do szpitala mieli 4 min i babeczka czekala zeby upewnic sie ze to na pewno te skurcze. Przy wsiadaniu do auta odeszly jej wody. Za chwile poczula parte. Zajechali pod ip i urodziala w aucie bo juz pod szpitalem czula glowke i tylko jej facet wlecial kogos zawolac. W sumie to fajnie tak szybko i nawet sie nie zdarzyla zestresowac

Jezu juz slysze swojego meza ,, tylko nie na tapicerke ,,

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 20:15   #3573
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź Wolę się dowiedzieć takich rzeczy póki mam czas żebym czasem tego nie przegapiła

A czy macie może ostatnio bardziej mokra wkładkę? Bo ja siusiam mniej więcej co 1-2 h i po tym czasie wkładka jest już bardzo wilgotna. Dziś bieliznę zmienialam 3 razy.. Lekarz mówił, że teraz tak to może wyglądać ale myślałam że mnie to ominie

Mam tak, nawet ostatnio pomyślałam że to sączące się wody

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 20:19   #3574
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź Wolę się dowiedzieć takich rzeczy póki mam czas żebym czasem tego nie przegapiła

A czy macie może ostatnio bardziej mokra wkładkę? Bo ja siusiam mniej więcej co 1-2 h i po tym czasie wkładka jest już bardzo wilgotna. Dziś bieliznę zmienialam 3 razy.. Lekarz mówił, że teraz tak to może wyglądać ale myślałam że mnie to ominie

U mnie i wydzielina raz rzadsza raz gestsza, ale zauwazylam ze zdarzy mi sie...eghm..popuscic... nie ukrywam ze maly potrafi mnje przy zmianie pozycji czy wstawaniu tak cisnac na pecherz ze mam wrazenie, ze zaraz sie posikam naprawde tak jakbym z 2 doby nie sikala, az nie moge dac kroka

Stary 2018-09-20, 20:21   #3575
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie i wydzielina raz rzadsza raz gestsza, ale zauwazylam ze zdarzy mi sie...eghm..popuscic... nie ukrywam ze maly potrafi mnje przy zmianie pozycji czy wstawaniu tak cisnac na pecherz ze mam wrazenie, ze zaraz sie posikam naprawde tak jakbym z 2 doby nie sikala, az nie moge dac kroka

No właśnie ja też myślę, że to może być też trochę moczu.. Nie czuję tego ale mała jest bardzo nisko i strasznie naciska na pęcherz, więc może kilka kropelek moczu polecieć chyba

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 20:31   #3576
lady isss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Jezu juz slysze swojego meza ,, tylko nie na tapicerke ,,

Hahaha mojemu byloby juz raczej to obojetne. Sam przyznal ze zaczyna sie tez stresowac tym wszystkim. Ale glupim pomyslem nie jest wrzucic juz teraz jakis worek czy reklamowke do schowka zeby w razie czego podlozyc pod pupe. Jak do szpitala jest rzut beretem to pikus ale jak ktos ma dalej to tapicerka faktycznie moze ucierpiec. Mi zaczely najpierw sie saczyc wiec wlozylam sobie ta wkladke poporodowa jak jechalismy i szczerze mowiac po pol godziny musialam ja wymienic i to wcale nie bylo tak ze byla tylko wilgotna. Ona byla mokra, przesiaknieta. Pol godziny jechalismy autem wiec nie bardzo mialam jak ta sprawe ogarnac w drodze.

Odnosnie jeszcze tego cisniecia na pecherz mlodego u mnie. Moj tz ostatnio wpadl na pomysl ze skoro on mnie tak cisnie a jak ide siku to tylko troche zrobie i tak czasmi co 5 min to czy ja nie moge sobie wsadzic tego wkladu i w to na luzie lac ja mu powiedzialam ze moze on w trase chce takie wklady co bedzie mogl lac pod siebie. Ten czasami ma takie pomysly ze klekajcie narody...

Stary 2018-09-20, 20:34   #3577
AnetaErr
Wtajemniczenie

Ej to ja już na wszelki wypadek śpię na podkładzie (taki z ceratka nieprzemakalna 1m x 1m) żeby w razie co nie zmoczyc materaca bo byłoby szkoda

Stary 2018-09-20, 20:44   #3578
dews
Zakorzenienie

Właśnie mnie na tą serową zupkę z Knorr tak najdzie raz na pół roku i muszę zjeść, nie ma wyjścia

Lady isss na sr też mi mówili w sumie, że bardziej brązowy czop może wskazywać na szybciej postępujący poród

Ja nie noszę wkładek prawie wcale, tylko do pracy, jakoś nie mam większych upławow, a ponoć właśnie noszenie wkładek może spowodować zwiększenie się śluzu.
Na pecherz też w sumie nie mam parcia, w nocy wstaje 2 razy siku, ale też przed snem za każdym razem jak się obudzę to pije z pół butelki wody na raz, więc mam pełny pecherz ;p

AnetaErr a te podkłady są takie plastikowe? W sensie słychać je np jak się na nich kładzie, że tak szeleszczą? bo ja swoje dostanę dopiero w paczce z Polski w sobotę, nie wiem jak to wygląda, ale nie czułabym się komfortowo spać na takim czymś, ale z drugiej strony będę zamawiała na dniach mowy materac do łóżka i nie chce go zniszczyć od razu xD

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 20:46   #3579
Vicarika
Zakorzenienie

Co do czopa cos w tym jest, moj byl zakrwawiony i po jego odejsciu minely 2h i bylo juz po porodzie

Stary 2018-09-20, 20:51   #3580
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Coś mnie u☠☠☠alo w dupę w łazience ☠☠☠☠a

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 20:52   #3581
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Coś mnie ualo w dupę w łazience a

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
I pewnie to nie byl mąž

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 20:55   #3582
Karolkowa_86
Zakorzenienie

No raczej ej o tym mogę pomarzyć
Nie wiem ale kuwa czuję do tej pory

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-20, 21:01   #3583
jajoanka
Zakorzenienie

Wrocilam z warsztatow.... oj, nie czuje plecow ani tylka. Ale pochwale sie ile zebralam "fantow", wstawiam fote

Szkoda, ze nic nie wygralismy, a bylo kilka losowan i kilka konkursow... no coz, bywa. :-P

Co do tematyki to podobal mi sie wyklad o szczepieniach i o zywieniu mamy i dziecka.IMG_20180920_215231.jpeg

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
jajoanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 21:08   #3584
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
I pewnie to nie byl mąž

Hahaha

Ja dopadłam męża zafundował młodemu karuzele, myślałam że będzie spal, a ten szaleje serio, no wyskoczy mi zaraz

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-20, 21:08   #3585
lady isss
Wtajemniczenie

Zawsze mozna ten podklad polozyc na materac, na to np recznik i przescieradlo. Przescieradlo i recznik uprac to nie problem w sumie a szelescic nie bedzie ani nie bedzie sie jakos super zsowal

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 21:11   #3586
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Sara Ty szczęściaro
Ja to se mogę pomarzyć prawda ale nie jestem sama na wątku z tym
Freya żyje ? Bo coś mi umknęła dziś

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-20, 22:24   #3587
ewka_mewka
Zadomowienie

Ja uplawow praktycznie nie mam. Sluz wodnisty, ale w ilosci jak przed ciaza. Moze dlatego, ze porzadnie przykladam sie do wietrzenia . Jak jestem w domu to wietrze non stop, spie bez majtek, a do z domu wychodze w babcinych, luznych i o numer wiekszych majtkach 100% bawelnianych.
Planuje kupic taki ochraniacz na materac po 35 tygodniu ciazy, tak na wszelki wypadek...
ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-21, 00:08   #3588
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie mnie na tą serową zupkę z Knorr tak najdzie raz na pół roku i muszę zjeść, nie ma wyjścia

Lady isss na sr też mi mówili w sumie, że bardziej brązowy czop może wskazywać na szybciej postępujący poród

Ja nie noszę wkładek prawie wcale, tylko do pracy, jakoś nie mam większych upławow, a ponoć właśnie noszenie wkładek może spowodować zwiększenie się śluzu.
Na pecherz też w sumie nie mam parcia, w nocy wstaje 2 razy siku, ale też przed snem za każdym razem jak się obudzę to pije z pół butelki wody na raz, więc mam pełny pecherz ;p

AnetaErr a te podkłady są takie plastikowe? W sensie słychać je np jak się na nich kładzie, że tak szeleszczą? bo ja swoje dostanę dopiero w paczce z Polski w sobotę, nie wiem jak to wygląda, ale nie czułabym się komfortowo spać na takim czymś, ale z drugiej strony będę zamawiała na dniach mowy materac do łóżka i nie chce go zniszczyć od razu xD

Mój nie szelesci bo z jednej strony jest taki mieciutki, a z drugiej ma jakby warstwę gumy (?) która sprawia że nic nie ma prawa przemoknąć. Dostałam taki od siostry bo miała po swoich dzieciach ale, że ja już mam dla młodej 2 na calutki materac to ten mniejszy wzięłam dla siebie
Cytat:
Zawsze mozna ten podklad polozyc na materac, na to np recznik i przescieradlo. Przescieradlo i recznik uprac to nie problem w sumie a szelescic nie bedzie ani nie bedzie sie jakos super zsowal

Właśnie ja ten podkład mam na materacu i dopiero później pzescieradlo żeby podkład się nie zwijal
Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Ja uplawow praktycznie nie mam. Sluz wodnisty, ale w ilosci jak przed ciaza. Moze dlatego, ze porzadnie przykladam sie do wietrzenia . Jak jestem w domu to wietrze non stop, spie bez majtek, a do z domu wychodze w babcinych, luznych i o numer wiekszych majtkach 100% bawelnianych.
Planuje kupic taki ochraniacz na materac po 35 tygodniu ciazy, tak na wszelki wypadek...
Oj uwielbiam się wierzyć i spać w samej koszulce

Stary 2018-09-21, 01:13   #3589
agnieszka68678
Raczkowanie

Fioleciasto mam nadzieję że masz rację i się obróci bo mi bardzo zależy na porodzie z Tz a w czasie cc nie będzie mógł że mną być. u Nas to jest tak że cokolwiek mi by się nie stało to on zawsze jest i mi pomaga/ naprawia i ufam mu bezgranicznie jak coś mi się przydarza raz ugryzl mnie szerszen w kark na wakacjach i cała noc przykladal mi lód dopóki nie zasnelam z wycienczenia bolało potwornie, nastawil mi palec jak mi się wybił ale tak że został wygiety w bok pod kątem 90 stopni i tak został. nie wyobrazam sobie zeby go ze mna nie bylo.😊

jeśli chodzi o czop to nam na SR mówiła że może być przezroczysty, różowy lub z cienkimi nitkami krwi.ale nie mam doswiadczenia😊

AnetaErr ja na miesiąc przed ślubem zgubiłam zaręczynowy, podczas rozwozenia zaproszeń na ślub. Tz wtedy się strasznie obraził... z tydzień się do mnie nie odzywał. a później jak byliśmy na dominikanie i się upil jeden jedyny raz to zgubił gopro6 i mu wtedy powiedzialam że tez sie powinnam teraz tydz nie odzywać?😂

lady isss napewno sprawdzę jutro ten kanał, super, dzięki!😊

Jajoanka tez tak mam czasem jak zmieniam pozycję i mi się wydaje że dzidziuś musi się przełożyć bo inaczej ma miejsce w brzuchu w innej pozycji.. nie wiem jak to wytłumaczyć. jakby jak Leżysz to może ma więcej miejsca wszerz brzucha a jak stoisz to wzdluz. tak ja sobie to tlumacze, a jak sie przesunie to przechodzi bol.ale nie wiem😊

jeśli chodzi o śluz to ja niezaobserwowalam żadnych zmian może że dwa razy było go więcej niż wcześniej ale ja majtki zakładam tylko do lekarza lub na zakupy więc tez wietrze😂 to chyba coś w tym jest..😊 ja ogólnie za bielizna nie przepadam, stanik tylko jak wychodzę z domu, śpię nago więc nie wiem jak przeżyje spanie w staniku w czasie karmienia a najbardziej nie lubię skarpetek.. bo mi za gorąco w stopy a w ciazy to już w ogóle.. Tz mów o że ja mam popsuty system chłodzenia organizmu. Mi w 90% przypadków jest za gorąco😑
agnieszka68678 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-21, 04:37   #3590
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jajoanka Pokaż wiadomość
Wrocilam z warsztatow.... oj, nie czuje plecow ani tylka. Ale pochwale sie ile zebralam "fantow", wstawiam fote

Szkoda, ze nic nie wygralismy, a bylo kilka losowan i kilka konkursow... no coz, bywa. :-P

Co do tematyki to podobal mi sie wyklad o szczepieniach i o zywieniu mamy i dziecka.Załącznik 7639748

Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka
No teraz to masz co czytać

---------- Dopisano o 03:37 ---------- Poprzedni post napisano o 03:36 ----------

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Hahaha

Ja dopadłam męża zafundował młodemu karuzele, myślałam że będzie spal, a ten szaleje serio, no wyskoczy mi zaraz

Mamie dobrze to i dziecku tez

Stary 2018-09-21, 04:55   #3591
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka68678 Pokaż wiadomość
Fioleciasto mam nadzieję że masz rację i się obróci bo mi bardzo zależy na porodzie z Tz a w czasie cc nie będzie mógł że mną być. u Nas to jest tak że cokolwiek mi by się nie stało to on zawsze jest i mi pomaga/ naprawia i ufam mu bezgranicznie jak coś mi się przydarza raz ugryzl mnie szerszen w kark na wakacjach i cała noc przykladal mi lód dopóki nie zasnelam z wycienczenia bolało potwornie, nastawil mi palec jak mi się wybił ale tak że został wygiety w bok pod kątem 90 stopni i tak został. nie wyobrazam sobie zeby go ze mna nie bylo.

jeśli chodzi o czop to nam na SR mówiła że może być przezroczysty, różowy lub z cienkimi nitkami krwi.ale nie mam doswiadczenia

AnetaErr ja na miesiąc przed ślubem zgubiłam zaręczynowy, podczas rozwozenia zaproszeń na ślub. Tz wtedy się strasznie obraził... z tydzień się do mnie nie odzywał. a później jak byliśmy na dominikanie i się upil jeden jedyny raz to zgubił gopro6 i mu wtedy powiedzialam że tez sie powinnam teraz tydz nie odzywać?

lady isss napewno sprawdzę jutro ten kanał, super, dzięki!

Jajoanka tez tak mam czasem jak zmieniam pozycję i mi się wydaje że dzidziuś musi się przełożyć bo inaczej ma miejsce w brzuchu w innej pozycji.. nie wiem jak to wytłumaczyć. jakby jak Leżysz to może ma więcej miejsca wszerz brzucha a jak stoisz to wzdluz. tak ja sobie to tlumacze, a jak sie przesunie to przechodzi bol.ale nie wiem

jeśli chodzi o śluz to ja niezaobserwowalam żadnych zmian może że dwa razy było go więcej niż wcześniej ale ja majtki zakładam tylko do lekarza lub na zakupy więc tez wietrze to chyba coś w tym jest.. ja ogólnie za bielizna nie przepadam, stanik tylko jak wychodzę z domu, śpię nago więc nie wiem jak przeżyje spanie w staniku w czasie karmienia a najbardziej nie lubię skarpetek.. bo mi za gorąco w stopy a w ciazy to już w ogóle.. Tz mów o że ja mam popsuty system chłodzenia organizmu. Mi w 90% przypadków jest za gorąco
U mnie to samo. Nie wiem jak dam radę zasnąć w staniku i w podpasce. z całego połogu to najbardziej mnie przeraża. Próbowałam spać w 6 różnych stanikach (wsztskie nocne, bezszwowe, niby wygodne): próby zakończyły się nieprzespanymi nocami

Stary 2018-09-21, 04:56   #3592
dews
Zakorzenienie

Boże obudziłam się o 4 i nie mogę spać bo jestem głodna :/ chce mi się placka sodowego z pasztetem i parówke z jajecznica, jak żyć

Stary 2018-09-21, 04:57   #3593
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Boże obudziłam się o 4 i nie mogę spać bo jestem głodna :/ chce mi się placka sodowego z pasztetem i parówke z jajecznica, jak żyć

Wstac zrobic i jesc . Ja czesto wstaje w nocy z wilczym apetytem

Stary 2018-09-21, 04:57   #3594
dews
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to samo. Nie wiem jak dam radę zasnąć w staniku i w podpasce. z całego połogu to najbardziej mnie przeraża. Próbowałam spać w 6 różnych stanikach (wsztskie nocne, bezszwowe, niby wygodne): próby zakończyły się nieprzespanymi nocami

Ja zawsze w staniku sportowym śpię, bo mam schiz, że piersi mi stracą na jędrności, szczególnie w w ciąży jak tak urósły ;/ mogę spać bez majtek i często to robię, ale w zimie skarpetki to, ja jestem mega zmarzluch

Stary 2018-09-21, 04:58   #3595
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:

Podpaska jeszcze spoko ale ja tak samo nie spie w staniku , ogolnie to zakladam go tylko jak wychodze . I pamietam ze z corka strasznie sie meczylam , ale nosic musialam bo mnie strasznie zalewało

Stary 2018-09-21, 04:59   #3596
dews
Zakorzenienie

Cytat:
Wstac zrobic i jesc . Ja czesto wstaje w nocy z wilczym apetytem

Tż za godzinę do roboty wstaje to wstanę z nim bo inaczej go obudzę, a nie mam serca tego robić :p do nas drugi huragan przyszedł i tak wieje na zewnątrz że mi zaraz dom zdmuchnie

Stary 2018-09-21, 05:01   #3597
ewka_mewka
Zadomowienie

Mnie strasznie swędzą piersi we wszystkich stanikach ze sztucznuch materiałów. Ale nie znalazłam jeszcze idealnego z bawełny :/

Stary 2018-09-21, 05:02   #3598
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Tż za godzinę do roboty wstaje to wstanę z nim bo inaczej go obudzę, a nie mam serca tego robić do nas drugi huragan przyszedł i tak wieje na zewnątrz że mi zaraz dom zdmuchnie

U mnie jest podobnie , jestem glodna ale corka spi , a pewnie jak wstane panel zaskrzypi i odrazu oczy jak 5zł . Bylo trzeba jak swinka wybudowac z cegly

---------- Dopisano o 04:02 ---------- Poprzedni post napisano o 04:02 ----------

Cytat:
Mnie strasznie swędzą piersi we wszystkich stanikach ze sztucznuch materiałów. Ale nie znalazłam jeszcze idealnego z bawełny :/

Ręce Tż

Stary 2018-09-21, 05:09   #3599
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
U mnie jest podobnie , jestem glodna ale corka spi , a pewnie jak wstane panel zaskrzypi i odrazu oczy jak 5zł . Bylo trzeba jak swinka wybudowac z cegly

---------- Dopisano o 04:02 ---------- Poprzedni post napisano o 04:02 ----------

Ręce Tż

Teraz jestem na niego tak zła, że nie dam się dotknąć już wolę, żeby mi piersi obwisły niż żeby tż miał z nich jakiś pożytek

Stary 2018-09-21, 05:11   #3600
dews
Zakorzenienie

Dobra dziewczyny poddaję się idę po placka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości