Mamy lipcowe 2018 cz. I - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-20, 17:18   #361
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I

Kurcze dziewczyny byłam zważyć młodą w przychodni i za 9 dni przybrała mi tylko 140 gram nie wiem czy się mam już martwić i zacząć dokarmiać? Ostatnio ważyła 5650 a dziś 5780.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 17:58   #362
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny byłam zważyć młodą w przychodni i za 9 dni przybrała mi tylko 140 gram nie wiem czy się mam już martwić i zacząć dokarmiać? Ostatnio ważyła 5650 a dziś 5780.

A kto mi mówił jeszcze wczoraj ze mam się nie przejmować że waga stoi w miejscu? Same pisalyscie że dziecko przybiera skokowo a jak z kupkami i siurkami? Swoją drogą dzisiaj rano przed karmieniem stanęłam z nią na wadze i potem sama i mi wyszła jej waga 5200g więc ja już sama nie wiem jak to wczoraj było

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 18:09   #363
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

Bursztynek jakby była głodna to by pewnie dawała znać. A lekarz cos mówił?

U nas dzis śpiący dzien. Cały dzien spał u mnie na kolanach bo nie dał sie odłożyć. Juz całkiem przestałam odkładać bo sie budził co 10-20 minut... wiec mysle No juz dam mu wreszcie odpocząć. I tak przesiedzieliśmy prawie cały dzien. W koncu godzine temu dałam jedzenie znowu zasnął. A musiałam isc do toalety wiwc go szybko na śpiocha obwinelam i włożyłam do wózka i tak spi juz godzine... wczesniej zrobiłam mu kąpiel i strasznie mu sie podobało bo az sie do mnie cały czas uśmiechał. Moze ta kąpiel pomogła
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 18:21   #364
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
A kto mi mówił jeszcze wczoraj ze mam się nie przejmować że waga stoi w miejscu? Same pisalyscie że dziecko przybiera skokowo a jak z kupkami i siurkami? Swoją drogą dzisiaj rano przed karmieniem stanęłam z nią na wadze i potem sama i mi wyszła jej waga 5200g więc ja już sama nie wiem jak to wczoraj było

No właśnie z siurkami tak sobie po nocy potrafi mieć prawie suchy pampek. Kupek robi nawet kilka dziennie. Nie żebym się jakoś strasznie martwiła ale teraz mam wrażenie że mleko jest i że powinna się najadać

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Bursztynek jakby była głodna to by pewnie dawała znać. A lekarz cos mówił?

U nas dzis śpiący dzien. Cały dzien spał u mnie na kolanach bo nie dał sie odłożyć. Juz całkiem przestałam odkładać bo sie budził co 10-20 minut... wiec mysle No juz dam mu wreszcie odpocząć. I tak przesiedzieliśmy prawie cały dzien. W koncu godzine temu dałam jedzenie znowu zasnął. A musiałam isc do toalety wiwc go szybko na śpiocha obwinelam i włożyłam do wózka i tak spi juz godzine... wczesniej zrobiłam mu kąpiel i strasznie mu sie podobało bo az sie do mnie cały czas uśmiechał. Moze ta kąpiel pomogła
Nie byłam u lekarza, chciałam ją tylko zważyć. Robię to profilaktycznie co tydzień od kiedy miałam ten kryzys laktacyjny. Nie jest marudna więc chyba nie jest źle. Początkiem października mamy szczepienie to zobaczymy jak się sprawy mają.

Stary 2018-09-20, 18:24   #365
pola25
Zakorzenienie

Elcia super przyrost!

Bursztynku a może po kupie i po siku była i dlatego.

Byłam dzisiaj z moją na spacerze,wykończyła mnie,droga przez mękę i obiecuję sobie,że bez męża lub syna się nie ruszam,koleżanka pchała mój i swój wózek,a moja na rękach,jeść nie chciała ech.....A i idę na podyplomówkę,przez pół roku online,więc powinnam dać radę,zastanawiam się,czy nie zrobić sobie dwóch na raz,bo jest zniżka 50% na drugi keirunek

Aniama też mam plan,aby schudnąć,bo spory brzuch mi został i chcę zrzucić ok 4-5 kg,narazie mój plan jest nirealizowany,bo chrzciny,w najbliższą ndz kolejne chrzciny...

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-09-20 o 18:33
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 19:36   #366
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Elcia super przyrost!

Bursztynku a może po kupie i po siku była i dlatego.

Byłam dzisiaj z moją na spacerze,wykończyła mnie,droga przez mękę i obiecuję sobie,że bez męża lub syna się nie ruszam,koleżanka pchała mój i swój wózek,a moja na rękach,jeść nie chciała ech.....A i idę na podyplomówkę,przez pół roku online,więc powinnam dać radę,zastanawiam się,czy nie zrobić sobie dwóch na raz,bo jest zniżka 50% na drugi keirunek

Aniama też mam plan,aby schudnąć,bo spory brzuch mi został i chcę zrzucić ok 4-5 kg,narazie mój plan jest nirealizowany,bo chrzciny,w najbliższą ndz kolejne chrzciny...
O a co to za podyplomowka?

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 19:40   #367
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
O a co to za podyplomowka?

pedagogika specjalna
Stary 2018-09-20, 20:15   #368
monyaa108
Raczkowanie

Ovejita pytałaś o TSH miałam niedoczynność i junior był badany w szpitalu na TSH A następnie miesiąc po urodzeniu też miał powtórkę miałam takie wskazanie na wypisie że szpitala i pediatra prowadzący dał skierowanie. Podobnie zresztą miał w szpitalu monitorowana glikemie że względu na moją cukrzycę
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 20:25   #369
aaska92
Zadomowienie

Mój nie wiem czy ma jakiś kolejny skok rozwojowy czy te pierdy tak go męczą, ale dał się odłożyć trzy razy do 20 - 30minut. Chwilę się bawimy, cieszymy a potem Marudka płaczę noszenie i przechodzi . Zaczynam się obawiać chrzcin. Jeszxze dziś w sumie do teraz byliśmy sami więc trochę padam.
My w sb mamy zaproszenie do znajomych na imprezę, ale młody źle znosi głośne towarzystwo i Jeszce jakieś gorsze dni ma z powrotem więc zaoszczędze sobie i jemu stresu.
Znowu lekka deprecha i wątpię, że te płaczę i brak odkładania się skończą.

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 20:28   #370
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Odmrozilam porcję mleka dla świętego spokoju i po cycu zjadła jeszcze 60 z butli teraz sobie ładnie śpi.

Stary 2018-09-20, 21:00   #371
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Monya a macie jakies dalsze zalecenia co do badania poziomu cukru ?
Asska trzymaj sie, na pewno w koncu bedzie lepiej i krzyki sie skończą
Moja wlasnie usunęła, wypila 140

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 21:03   #372
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Mój nie wiem czy ma jakiś kolejny skok rozwojowy czy te pierdy tak go męczą, ale dał się odłożyć trzy razy do 20 - 30minut. Chwilę się bawimy, cieszymy a potem Marudka płaczę noszenie i przechodzi . Zaczynam się obawiać chrzcin. Jeszxze dziś w sumie do teraz byliśmy sami więc trochę padam.
My w sb mamy zaproszenie do znajomych na imprezę, ale młody źle znosi głośne towarzystwo i Jeszce jakieś gorsze dni ma z powrotem więc zaoszczędze sobie i jemu stresu.
Znowu lekka deprecha i wątpię, że te płaczę i brak odkładania się skończą.

Nie łam się będzie w końcu dobrze

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
pedagogika specjalna
Ambitna Polcia

Stary 2018-09-20, 21:16   #373
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Bursztynku ile masz zamrozonego mleka ? Sciagasz laktatorem zeby troche pobudzic produkcje ?

Stary 2018-09-20, 21:28   #374
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Bursztynku ile masz zamrozonego mleka ? Sciagasz laktatorem zeby troche pobudzic produkcje ?

Myślę że z 15 woreczków mam średnio po 100 ml każdy. A odciągam tylko w nocy raz jak młoda śpi pomiędzy karmieniami żeby jej nie budzić specjalnie. W ciągu dnia karmie na żądanie, czasem co 3 godziny a czasem co godzinę

Stary 2018-09-20, 22:07   #375
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Hejho! Ostatnio Kropek w dzien ma problemy ze spaniem- robi sie marudny i placzliwy i dopiero zasnie, jak mu przyloze dłoń do twarzy nie wiem o co chodzi...
Ja dzis mam dzien prania i prasowania. Calkiem niezle mi idzie

Dziewczyny ja juz od jakiegos czasu mam 3, bo 2 byly zdecydowanie za male. A ubranka 62 to juz takie straszbie naciagane sa u mnie na dlugosc, wiec przeszlismy na 68- niektore jeszcze za duże, ale wg mnie lepiej w ta strone. Jak są lekko przyciasnawe, to Kropek strasznie sie denerwuje przy ubieraniu...

Anima ja mam kombinezon dresowy ze smyka kupiony jeszcze w ciąży za 15zl na wyprzedazach- idealny na jesien, rozmiar 68 (ale jest taki wiekszy ze Kropek miesci sid w ciuszkach do niego). Na zime kupilam w smyku taki pluszowy kombinezon 74 w kolorze babyblue, czapke rekawiczki i szalik szare. Mam spiworek do wozka, więc myślę ze taki zestan wystarczy!

Jaki masz śpiworek?
Pochwal się

Ja właśnie dziś odkryłam, że mamy dwa kombinezony - jeden na 3-6msc, a drugi na 6-9msc - najwidoczniej były w paczce od kuzyna
Ale śpiworek też chyba dokupię, bo mega mi się podobają

Cytat:
Mój w ogóle nie chodzi do dentysty więc nie wiem co gorsze.. Fakt ma mocne, ładne zęby po teściu ale mimo wszystko pasowałoby skontrolować... On ostatni raz był uwaga.. Na lakowaniu zębów... A ma 30 lat...

ja znalazłam patent na mojego tż - umawiam nas razem do dentysty - jedno po drugim mamy jeden samochód, więc i tak musiałby mnie zawieźć, więc przy okazji zalicza fotel Ale mój tż należy do szczęściarzy, którzy mają mega silne zęby. Oby Młody odziedziczył je po tatusiu

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
My po wizycie u pediatry, waga 5400. Przyrost w ciągu trzech tygodni 700g, więc jak na niego super gorzej z naszym charczeniem, bo pediatra na początku myślała, że przesadzam, a potem mały zaczął gaworzyć i usłyszała dokładnie. Wysłała nas do laryngologa, ale oczywiście terminy na grudzień, załatwiłam przez znajomości na poniedziałek prywatnie. Mamy więc maraton.. jutro bioderka, w poniedziałek laryngolog i we wtorek kontrola u pediatry.. ech.. A no i "w razie czego" dała nam antybiotyk.. Ale do naszej decyzji.. Chyba czas zmienić lekarza.
Uważa, że osłuchowo czysty, gardło czyste ale antybiotyk proszę bardzo.. Nie dam nic na razie bez konsultacji z laryngologiem.

antybiotyk 'w razie "w"'? nie podoba mi się takie podejście dobrze robisz, że się wstrzymujesz z podaniem.

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Ovejita pytałaś o TSH miałam niedoczynność i junior był badany w szpitalu na TSH A następnie miesiąc po urodzeniu też miał powtórkę miałam takie wskazanie na wypisie że szpitala i pediatra prowadzący dał skierowanie. Podobnie zresztą miał w szpitalu monitorowana glikemie że względu na moją cukrzycę
Dziękuję za informacje
u nas nie badali małemu tsh po porodzie
No nic, dziś pobraliśmy krew na morfologię to przy okazji poprosiłam o zbadanie tsh, ft3 i ft4.

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
A my musimy umówić się do pediatry... Nie podoba mi się problem z kupa... Po 2 dniach gdy nie robi kupy mała już nie ogarnia, płacze, próbuje zrobić i nic... A widać, że chce. Ja nie mogę na to patrzeć. Już myślę czy to nie przez witaminę D3... Może zmienię, bo ta jest na oleju roślinnym, może zmienię na vigantol... To jest lek, a nie suplement.
Na nią nic nie działa prócz czopka, albo termometru.. Masaże nie, ciepły termofor nie... Leżenie na brzuszku nie...
Boje się, że to ma związek z moim mlekiem... I bede musiała ja odstawić.. Ale prócz tego ze ma problem z kupa to nic, żadnej wysypki itp..

my mamy vigantol i bardzo sobie chwalę
jeszcze ew. mozesz spróbować devikap, ale on jest na receptę.

Cytat:
Moja tez odkryla że ma rączki, bo od kilku dni non stop lądują w buzi
Ovejita super, że bioderka idą w dobrym kierunku ! Co do spacerów jesienno zimowych to tez myślałam o śpiworki - jestem w trakcie polowania tryb Grażyna uruchomiony.
Anima super że wyjście udane ! Ja juz myslami jestem w sobotnim poranku, buszuje wśród ciuchów za 2 zl...... haha
Blanka zapalilas ????? O ja, ale zazdro, jak sie czujesz ? Normalnie tetaz bedziesz karmic ? Jestes niesamowita po prostu !! Opowiadaj zaraz jak ugryzlas ten temat !

tryb grażyna

Cytat:
Co do tych ubezpieczycieli to szkoda gadać my jesteśmy w Signal Iduna i jest to samo

Właśnie znowu pobralismy siurki na kontrolny posiew - mam nadzieję że wyjdzie jałowy i w końcu zaszczepimy..

Dzisiaj usg bioderek też

my jutro będziemy łapać mocz - chyba znowu 'zatrudnię' do tej fuchy tż.

Cytat:
Napisane przez joas711 Pokaż wiadomość
My już od jakiegoś czasu używamy 3. Rozm 2 wydawał mi się już mały, a dostalismy paczkę 3 w prezencie i okazały się dobre. Mały waży 5860gr i ma 65cm. Z ubranek wyrasta w błyskawicznym tempie, teraz zaczynamy 68 nosić. Mnóstwo ciuszkow w 56 I 62 nie zdążył założyć
Jakie rozmiary tych zimowych kombinezonow zamawiacie? Bo to jeszcze ze 2-3 miesiące do poważne zimy.

Na jesień mamy 5kombinezonow, część od siostry a reszta z lupka, no bo jak tu nie kupic jak takie ładne i tanie

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
ja mam jeden kombinezon na 3-6msc (coś między 62 a 68), i jeden na 6-9msc

Wydzwaniałam dzis do przychodni i udało mi się przełożyć wizytę kwalifikującą na szczepienie na jutro, bo u lekarza zwolniło się miejsce
Dziś pojechaliśmy zbadać morfologie i crp, jutro z tana tż zawiezie mocz do badania
Jak wszystko będzie ok, to jutro szczepimy na rota i pneumokoki. Skłaniam się ku płatnym pneumokokom, a wy jakie brałyście/ planujecie brać?

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-09-20 o 22:10
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-20, 23:13   #376
monyaa108
Raczkowanie

Zua dla juniora nie mam zaleceń co do mnie to było mierzenie glikemii po porodzie i 3 miesiące po krzywą cukrową powtarzam.

I tak wracam na ścisłą dietę bo mam fatalny wynik lipidogramu.

Ovejita co do szczepień to kupiłam na pbeumokoki prewenar 13 tyle że junior ma katar i dziś nie został dopuszczony do szczepienia robię badania jutro morfologia i crp i w przyszłym tygodniu podchodzimy na pneumokoki. Wczesniej szczepilam 6w 1 hexacima i rotawirusy
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-20, 23:19   #377
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Eh... Za każdym razem jak myje włosy to mam ochotę usiąść i płakać... jak tak dalej pójdzie to będę Łysa.
Jedna Reka włosów w wannie, jedna na grzebieniu, następna w rękach podczas mycia... A ostania na podłodze.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 01:33   #378
zUa_tysica
Wtajemniczenie

A jak walczycie z zimnymi rączkami ? Bo ja tez mam spiworek no ale zimą nawet jak Młoda w nim wyląduje, to rączki pozostaną nieopatulone :/
Wczoraj na olx ktos wystawil dwie paczki pieluch pakpers 3 po 90 sztuk za darmo !!! Tryb Graża uruchomiony, ale w roznowie wyszło że koles chce za nie 100 zl, to po co wystawia "za darmo" ? :/

Stary 2018-09-21, 01:36   #379
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
A jak walczycie z zimnymi rączkami ? Bo ja tez mam spiworek no ale zimą nawet jak Młoda w nim wyląduje, to rączki pozostaną nieopatulone :/
Wczoraj na olx ktos wystawil dwie paczki pieluch pakpers 3 po 90 sztuk za darmo !!! Tryb Graża uruchomiony, ale w roznowie wyszło że koles chce za nie 100 zl, to po co wystawia "za darmo" ? :/

Zua rękawiczki pewnie trzeba będzie dawać i cieplejszą górę. Masz na myśli te śpiworki które zakłada się na ramiona?

To z niego to dopiero Janusz biznesu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-21, 02:10   #380
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Eh... Za każdym razem jak myje włosy to mam ochotę usiąść i płakać... jak tak dalej pójdzie to będę Łysa.
Jedna Reka włosów w wannie, jedna na grzebieniu, następna w rękach podczas mycia... A ostania na podłodze.

Łącze się w bólu.. jestem przerażona jak mało teraz mam włosów, a nadal lecą
Cytat:

Twój tryb Grażyna the best

Stary 2018-09-21, 02:23   #381
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Przecież ten stan nie może przecież trwać wiecznie mam nadzieję że szybko się to u nas poprawi.

Stary 2018-09-21, 08:16   #382
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dziendobry !
U nas dzis rekord spania pobity... od 22 do 6 to chyba przez to ze wieczorem zjadla 140 ml. Po 6 zjadla 110'i jeszcze pospalysmy do 8:30 teraz poranny gadulec
Bursztynku ten spiworek to tsk, taki na ramionka mamy.
Dzisiaj ostatni ciwply dzien wiec trzeba isc na jakis spacerek

Stary 2018-09-21, 09:08   #383
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Dziendobry !
U nas dzis rekord spania pobity... od 22 do 6 to chyba przez to ze wieczorem zjadla 140 ml. Po 6 zjadla 110'i jeszcze pospalysmy do 8:30 teraz poranny gadulec

No pięknie pospała moja jeszcze śpi z pobudkami o 2, 6 i 7 a już 10 jest.

Ja wczoraj w smyku kupiłam taki śpiworek za 40 zł był w promocji.

No racja trzeba pospacerowa , Dziś mojej starszej córce robimy urodziny zamówiłam dzueciakom 2 pokoje zagadek w escape room, mam nadzieję że się im spodoba a potem pojadą na pizzę. Ja się nie wybieram z nimi więc popołudnie będzie właśnie spacerowe

Stary 2018-09-21, 09:09   #384
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

No racja trzeba pospacerowa , Dziś mojej starszej córce robimy urodziny zamówiłam dzueciakom 2 pokoje zagadek w escape room, mam nadzieję że się im spodoba a potem pojadą na pizzę. Ja się nie wybieram z nimi więc popołudnie będzie właśnie spacerowe

A właśnie miałam pytać jak starsza córka odnajduje się w nowej sytuacji?

Stary 2018-09-21, 09:12   #385
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie łam się będzie w końcu dobrze

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Ambitna Polcia

Moja spała od 18 do 6.45,z przerwami na karmienie
Stary 2018-09-21, 09:18   #386
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Dziendobry !

Zua ale noc zazdroszcze!
U nas znowu było 4 godziny pod rząd to juz cos. Ale... ale uwaga! Spał wczoraj ciągiem od 17 i juz o 4:30 myslalam Żr to koniec. Położyłam go o 6 u mnie na brzuchu i tak spaliśmy do 8:20 dla E to prawdziwy wyczyn . Nigdy dluzej mi nie da jak 6:30-7...

Cytat:

Bursztynek super urodziny beda!
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 09:18   #387
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
A właśnie miałam pytać jak starsza córka odnajduje się w nowej sytuacji?

Super bardzo jest zakochana w Lidce, bawi się z nią, gada, non stop robi jej zdjęcia. Zachwyca się każdą jej minką. Bardzo mi też pomaga. Zawsze muszę jej pokazać jak jakieś ciuszki nowe kupię ona musi się pozachwycać. Jak koleżanki przychodzą do niej to od razu prowadzi je do małej. Chwali się nią.
Jednak różnica wieku jest duża to pewnie dlatego.

Stary 2018-09-21, 09:22   #388
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Super bardzo jest zakochana w Lidce, bawi się z nią, gada, non stop robi jej zdjęcia. Zachwyca się każdą jej minką. Bardzo mi też pomaga. Zawsze muszę jej pokazać jak jakieś ciuszki nowe kupię ona musi się pozachwycać. Jak koleżanki przychodzą do niej to od razu prowadzi je do małej. Chwali się nią.
Jednak różnica wieku jest duża to pewnie dlatego.

To super że nie jest zazdrosna ja w rodzinie mam kuzynka u której różnica wieku pomiędzy córka z synem to 7 lat i ta córka w ogóle nie akceptuje małego, nieraz ona ja prosi żeby jej na chwilę popatrzyła na niego bo musi wyjść np do toalety a ta zostawia go samego i idzie.. Jest zazdrosna o wszystko mimo że skupiają po równo uwagę na nią i na małego..

Stary 2018-09-21, 09:27   #389
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
To super że nie jest zazdrosna ja w rodzinie mam kuzynka u której różnica wieku pomiędzy córka z synem to 7 lat i ta córka w ogóle nie akceptuje małego, nieraz ona ja prosi żeby jej na chwilę popatrzyła na niego bo musi wyjść np do toalety a ta zostawia go samego i idzie.. Jest zazdrosna o wszystko mimo że skupiają po równo uwagę na nią i na małego..

U nas jest 11 lat, jakoś się nie martwiłam tym jak zareaguje od początku ciąży nie mogła się doczekać pierwsze na braciszka a w końcu potem na siostrę znam dużo takich przypadków gdy starsze nie akceptuje małego ale to głównie gdy jest właśnie mniejsza różnica wieku.

Stary 2018-09-21, 09:28   #390
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas jest 11 lat, jakoś się nie martwiłam tym jak zareaguje od początku ciąży nie mogła się doczekać pierwsze na braciszka a w końcu potem na siostrę znam dużo takich przypadków gdy starsze nie akceptuje małego ale to głównie gdy jest właśnie mniejsza różnica wieku.

A największy hardcor był u kuzynki męża.. Tam różnica była 2 lata pomiędzy chłopcem a dziewczynka.. I nagle kuzynka poszła zrobić butle małej, nie było jej może minute, wchodzi do pokoju a mały dusi poduszka dziewczynkę..

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości