podtrzymajcie na duchu- mój chłopak przestał się odzywać.. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-21, 12:11   #241
januszpolak
Zakorzenienie

Dot.: podtrzymajcie na duchu- mój chłopak przestał się odzywać..

Cytat:
Napisane przez commerce Pokaż wiadomość
Cóż, najpewniej Twój lekarz tyle właśnie pracuje. Lub niewiele mniej.
Rozumiem w pełni czyjąś decyzję, jeśli ktoś nie chce być w związku z osobą, która rzadko ma czas i wiecznie jest w biegu. Moje związki też się przez to rozpadały, chociaż to ja jestem tym "pracoholikiem" (wolę mówić, że mam pasję :p). Ludzie mają różne wady, które się toleruje albo nie.
Jestem ciekawa jak się sytuacja Autorki rozwinie.

Wysłane z TupTapTok
Nie. Niektórzy, a nawet coraz więcej lekarzy pracuje na jeden etat. I to powinno powoli stawać się normą.

Nie chcę Ci opowiadać, o ile % wzrasta prawdopodobieństwo błędu medycznego, bo nie dlatego zależy mi na ograniczeniu pracy lekarzy z obawy o pacjentów. Po prostu to jest strasznie nieuczciwe, że jedna grupa zawodowa jest wykorzystywana. I to psuje rynek. Nie rozumiem, jak można pracować za głodowe stawki przez kilka dób pod rząd, zamiast się solidarnie wstrzymać i po kilku latach (jak nie szybciej) pracować na jeden etat, za świetne stawki. Ale to jest właśnie mentalność środowiska lekarskiego w Polsce. Widzę, że się udało, teraz już wszyscy myślą, że każdy lekarz musi zasuwać.

To nie jest tak, ze lekarze (np. na rezydenturze) mają nienormowany czas pracy. Mają ustalony 1 etat w ramach rezydentury i tylko tyle muszą pracować. Reszta godzin to już wolny i indywidualny wybór każdej osoby. To nie "specyfika zawodu" tylko pokolenia utwierdzania społeczeństwa w przekonaniu, że lekarz to niewolnik.
januszpolak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 12:23   #242
commerce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez januszpolak Pokaż wiadomość
Nie. Niektórzy, a nawet coraz więcej lekarzy pracuje na jeden etat. I to powinno powoli stawać się normą.

Nie chcę Ci opowiadać, o ile % wzrasta prawdopodobieństwo błędu medycznego, bo nie dlatego zależy mi na ograniczeniu pracy lekarzy z obawy o pacjentów. Po prostu to jest strasznie nieuczciwe, że jedna grupa zawodowa jest wykorzystywana. I to psuje rynek. Nie rozumiem, jak można pracować za głodowe stawki przez kilka dób pod rząd, zamiast się solidarnie wstrzymać i po kilku latach (jak nie szybciej) pracować na jeden etat, za świetne stawki. Ale to jest właśnie mentalność środowiska lekarskiego w Polsce. Widzę, że się udało, teraz już wszyscy myślą, że każdy lekarz musi zasuwać.

To nie jest tak, ze lekarze (np. na rezydenturze) mają nienormowany czas pracy. Mają ustalony 1 etat w ramach rezydentury i tylko tyle muszą pracować. Reszta godzin to już wolny i indywidualny wybór każdej osoby. To nie "specyfika zawodu" tylko pokolenia utwierdzania społeczeństwa w przekonaniu, że lekarz to niewolnik.
Opieram swoje wypowiedzi na znajomości środowiska i realnej sytuacji, nie utopii.
Ale to offtop i nie czuję potrzeby udowadniania komuś czegokolwiek, więc eot.

Wysłane z TupTapTok
Stary 2018-09-21, 12:33   #243
nikilo
Przyczajenie

ja trzymam kciuki za Ciebie, żebyś w tej całej sytuacji "obroniła" siebie. Zaufała swojej intuicji i zatroszczyła o swoje uczucia. Trzymaj się
nikilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 12:49   #244
januszpolak
Zakorzenienie

Cytat:
Opieram swoje wypowiedzi na znajomości środowiska i realnej sytuacji, nie utopii.
Ale to offtop i nie czuję potrzeby udowadniania komuś czegokolwiek, więc eot.
To, że spora część środowiska ma siebie za niewolników i akceptuje ten stan rzeczy nie oznacza, że nie istnieją osoby które cenią swoje życie osobiste i pilnują jednego etatu. Mam nadzieję, że w przyszłości będzie takich osób więcej.
Stary 2018-09-21, 12:58   #245
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Ja tam się nawet cieszę, że np. zapieprzają, bo jak przestają to zaczyna być kiepsko. Są zawody o takiej, a nie innej specyfice i już.
Cytat:
To, że spora część środowiska ma siebie za niewolników
już bez przesady, mają normalnie dzieci, rodziny, życie prywatne, dożywają sędziwego wieku i przy okazji koszą za pracę dobrą kasę bo zdrowie i uroda to wazny ''produkt''.
Kolejny wątek który pokazuje kompleksy wobec tej grupy zawodowej, wiedza jest ogromna w wielu dziedzinach, nie są lepsi czy gorsi od innych specjalistów w swoich branżach.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2018-09-21 o 12:59
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 13:04   #246
Tequila222
Raczkowanie

Czasami problemy tego typu wynikają ze tego, że między partnerami zabrakło komunikacji, przecież każdy ma inne potrzeby i nie musi mieć ochoty pisać/rozmawiać codziennie. Partner autorki może nie mieć czasu ale też jego potrzebą jest kontakt np raz w tygodniu. Smutne jest to, że doskonale wie, że autorce długie przerwy przeszkadzają a mimo to nie poświęca dla niej tych paru sekund ( za co później przeprasza).

Z moim facetem zamieszkałam po roku. Do tego czasu widywaliśmy się w każdy weekend. Czy w ciągu tygodnia pisał codziennie i wysyłał buziaczki na dobranoc? Możecie się domyślić. Czasem milczał przez dwa dni albo i dłużej. Długo miał problem żeby cokolwiek powiedzieć o swoich uczuciach do mnie. Prosiłam żeby się odzywał a jak nie zawsze o tym pamiętał. Długo się zastanawiałam dlaczego szkoda mu czasu na cholernego smsa skoro kończy pracę o 15.00. Eh..

Od tamtej pory minęło parę lat, facet jest bardzo zaangażowanym i czułym partnerem, który pisze do mnie nawet jak jestesmy w pracy i spotkamy się w domu za np. dwie godziny.

Nie wiem co się stało z nim na przestrzeni lat, pewnie z czasem przemyślał parę spraw.

Wracając do tematu nie wiem jak zaangażowany jest partner autorki ale chyba na pierwszym miejscu znajduje się u niego praca a nie związek. Nie oceniajmy czy to dobrze czy źle bo to jest jego wybór. Natomiast wydaje mi się że raczej nic się nie zmieni dopóki nie przejdziecie na "wyższy level".

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tequila222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 13:27   #247
Hultaj
BAN stały

Dot.: podtrzymajcie na duchu- moj chlopak przestal sie odzywac..

Cytat:
"Widzimy się raz w miesiącu, sms raz na tydzień, ale jestem w związku" Myślałam, że relacje tworzy się przez rozmowy, spotkania, robienie czegoś razem... Ale może jestem zwyczajnie niedojrzała
relacje dokładnie tak się tworzy, to co opisujesz i czego doświadcza autorka to nie jest relacja a jakaś seks znajomość. To czego gloryfikacja jest w tym wątku to utożsamiania przedmiotowości z podmiotowością.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Niezbędny warunek partnera życiowego: pisze co kilka godzin esemeska. Z kibla.
chronologię masz w 1 poście, od ostatniego łikendu minie im w ten łikend 2 tyg. Ciszy.

Może Tobie pasuje jak twój facet przez polowę miesiąca wymieni z tobą zdawkowo 2 smsy (w skali roku 48 zdań ), a na kilka innych innych nawet nie odpisze, za to w łikend ''jakoś może da radę'' wpaść na seks, ale nie każdemu. Profesja nie ma tu nic do rzeczy, gość nie siedzi gdzieś w dzungli odcięty od świata, no nie, po prostu nie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-21, 13:32   #248
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tequila222 Pokaż wiadomość
(...)
Z moim facetem zamieszkałam po roku. Do tego czasu widywaliśmy się w każdy weekend. Czy w ciągu tygodnia pisał codziennie i wysyłał buziaczki na dobranoc? Możecie się domyślić. Czasem milczał przez dwa dni albo i dłużej. Długo miał problem żeby cokolwiek powiedzieć o swoich uczuciach do mnie. Prosiłam żeby się odzywał a jak nie zawsze o tym pamiętał. Długo się zastanawiałam dlaczego szkoda mu czasu na cholernego smsa skoro kończy pracę o 15.00. Eh..
(...)
Cóż, nie ma co gdybać czemu tak było... Jedna zaakceptuje taką sytuację i ma szczęście, że warto (jak Ty), inna zaakceptuje i okaże się, że nie warto, a jeszcze inna nie zaakceptuje. Wobec Ciebie się tak facet zachowywał od początku i widać Ci to jednak pasowało, skoro jakoś ten fragment związku przeżyłaś. Autorce przeszkadza przede wszystkim ZMIANA w zachowaniu się faceta.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 13:32   #249
commerce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
relacje dokładnie tak się tworzy, to co opisujesz i czego doświadcza autorka to nie jest relacja a jakaś seks znajomość. To czego gloryfikacja jest w tym wątku to utożsamiania przedmiotowości z podmiotowością.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

chronologię masz w 1 poście, od ostatniego łikendu minie im w ten łikend 2 tyg. Ciszy.

Może Tobie pasuje jak twój facet przez polowę miesiąca wymieni z tobą zdawkowo 2 smsy (w skali roku 48 zdań ), a na kilka innych innych nawet nie odpisze, za to w łikend jakoś może da radę wpaść na seks, ale nie każdemu. Profesja nie ma tu nic do rzeczy, gość nie siedzi gdzieś w dzungli odcięty od świata, no nie, po prostu nie.
Może masz trochę racji, mój facet dla mnie ma czas, a syty godnego... i tak dalej. Ale jednak stawianie jakiś arbitralnych wymagań dla całej populacji mnie zwyczajnie śmieszy. Każdy ma co mu pasuje i na co się godzi... jak dla mnie dopóki się nie spotkają i nie pogadają, to tylko sobie można gdybać.
A ja właśnie dlatego nie pcham się (już) w związki na odległość, że dla mnie w ogóle pisanie nie jest budowaniem poważnej relacji za bardzo. Wolę dzwonić jak tęsknię. Popisać to mogę z kumpelami.

Wysłane z TupTapTok

Edytowane przez commerce
Czas edycji: 2018-09-21 o 13:35
commerce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 13:43   #250
januszpolak
Zakorzenienie

Cytat:
już bez przesady, mają normalnie dzieci, rodziny, życie prywatne, dożywają sędziwego wieku i przy okazji koszą za pracę dobrą kasę bo zdrowie i uroda to wazny ''produkt''.
Kolejny wątek który pokazuje kompleksy wobec tej grupy zawodowej, wiedza jest ogromna w wielu dziedzinach, nie są lepsi czy gorsi od innych specjalistów w swoich branżach.
Żyją krócej od reszty społeczeństwa.

Dostają pieniądze nieadekwatnie małe do wysiłku i odpowiedzialności.

To tylko z zewnątrz tak wygląda. Alkoholizm, narkomania, pracoholizm, rozpad rodzin to chleb powszedni w tej grupie zawodowej. Właśnie z powodu przepracowania.
Stary 2018-09-21, 13:56   #251
luks_baba
Raczkowanie

Cytat:
Odnoszę się do jednego z postów chwilę nad moim. Nie mnie jedną rozwalił na łopatki.
Nie tak ciężko załapać.

Wysłane z TupTapTok
Przecież to było tylko obrazowe pokazanie, że jest wiele sytuacji gdzie można napisać do ważnej dla Ciebie osoby "Cześć, nie martw się, odezwę się jak będę mógł". Nie pisałam tam tylko o pisaniu "z kibla", jak to ujęłaś, bo wcale nie musisz wiedzieć, kto skąd pisze. Ważne, że w ogóle się odzwa.

Powtórzę, bo jak widać na Wizażu rozwalić kogoś na łopatki jednym przekoloryzowanym zdaniem nie jest trudno- jeżeli ktoś chce, to znajdzie 30 sekund na napisanie smsa. Przez cztery dni.
Stary 2018-09-21, 14:11   #252
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Społeczeństwo informacyjne, kraj rozwinięty, nie 3ego świata. Nie są bardziej wyjątkowi od innych jakkolwiek na niczym tak ludziom nie zależy jak na zdrowiu.

Cytat:
Właśnie z powodu przepracowania.
to jednak dość duże nadużycie twierdzić że alkoholizm, narkomania, rozpad rodziny jest z przepracowania. Z karierowiczostwa już prędzej.

Cytat:
Każdy ma co mu pasuje i na co się godzi...
dokładnie ale nazywanie związkiem czegoś co związkiem nie jest to mydlenie oczu, jak np. nazywanie dań bezmięsnych w stylu tych mięsnych by odpowiednio miło się kojarzyły. Nie każdy chce być w układzie mam cię gdzieś ale fajnie się z tobą czasem spotkać w jakimś celu, nazwij to związkiem i od razu lepiej. Nieważne że rozmawiasz z kimś raz na ruski rok, no przecież ''jesteś w związku''.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2018-09-21 o 14:13
Stary 2018-09-21, 15:14   #253
xenon88
Przepompownia Ścieków

Hultaj, ale przecież facet jej odpisał i Autorka teoretycznie wie, czemu on się nie odzywał (był wykończony). Kiedy go zapytała, czy po nią przyjedzie na lotnisko - odpisał, że tak. Co on ma jeszcze zrobić? Położyć się krzyżem w najbliższym kościele?

Może rzeczywiście przedefiniowanie relacji jest jakimś rozwiązaniem. Autorka napisała, że spotykają się od kilku miesięcy. A ogólnik "kilka miesięcy" może oznaczać zarówno "prawie kwartał", jak i "prawie rok".

Edytowane przez xenon88
Czas edycji: 2018-09-21 o 15:17
xenon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 15:28   #254
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Żyją krócej od reszty społeczeństwa.

To tylko z zewnątrz tak wygląda. Alkoholizm, narkomania, pracoholizm, rozpad rodzin to chleb powszedni w tej grupie zawodowej. Właśnie z powodu przepracowania.

No, nie wiem. Przepracowanie jest jednym z czynników, ale nie jedynym. W USA np. lekarze nie są tak przepracowani jak w Polsce, zarabiają też naprawdę dobre pieniądze, a i tak są grupą zawodową najbardziej narażoną na samobójstwa, alkoholizm, narkomanię i rozwody. Pieniądze i normalny wymiar pracy pomagają, ale nie niwelują potwornego stresu, odpowiedzialności i tego, co ten zawód wymaga od ludzi emocjonalnie.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 15:50   #255
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Położyć się krzyżem w najbliższym kościele?
osobiście jestem zdania i w pełni się zgadzam, że powinni porozmawiać; coś ustalić; i autorka zdecydować, czy jej to pasuje czy nie. Pomijam, że możliwe, że się rozstaną; z rożnych powodow. Nie wiemy też czy tak intensywny tryb życia tego pana to zbieg okoliczności, coś co potrwa kilka miesięcy, rok, 5 lat czy (...).

Ale umówmy się, człowiek który w ciągu 2 tygodni (przy założeniu że miałoby to być powtarzalne, bo wcześniej i chłopak potrafił jakoś tam trochę czasu znaleźć w tzw. międzyczasie w pracy oraz potrafił poruszyć niebo i ziemię gdy ona zniknęła) - ma dla partnera tylko kilka minut - i nie jest to człowiek odcięty od świata, a pracuje tak morderczo nie dlatego, że coś go przymusza np. cięzka choroba w rodzinie, na której leczenie zdobywa środki, ale dlatego, że powoduje nim ambicja (np.) - nie jest z nikim w żadnym związku.
Związek to jest bliskość, czy się to komuś podoba i pasuje mu do jego nowomodnych teorii czy nie. Coś takiego co tu jest lansowane to jest tylko znajomość.
Cały czas mowa jest o współczesności, kiedy ludzie mają telefony w kieszeni, i sorry, jaki by kto nie był zapracowany, każdy zazwyczaj znajdzie chwilę na porozmawianie, choćby z panią w sklepie, kolegą w windzie, w przelocie, a z własnym partnerem, który dzięki technologii jest równie łatwo dostępny, jakoś dziwnie nie.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2018-09-21 o 15:55

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-21, 16:38   #256
xenon88
Przepompownia Ścieków

Cytat:
osobiście jestem zdania i w pełni się zgadzam, że powinni porozmawiać; coś ustalić; i autorka zdecydować, czy jej to pasuje czy nie. Pomijam, że możliwe, że się rozstaną; z rożnych powodow. Nie wiemy też czy tak intensywny tryb życia tego pana to zbieg okoliczności, coś co potrwa kilka miesięcy, rok, 5 lat czy (...).

Ale umówmy się, człowiek który w ciągu 2 tygodni (przy założeniu że miałoby to być powtarzalne, bo wcześniej i chłopak potrafił jakoś tam trochę czasu znaleźć w tzw. międzyczasie w pracy oraz potrafił poruszyć niebo i ziemię gdy ona zniknęła) - ma dla partnera tylko kilka minut - i nie jest to człowiek odcięty od świata, a pracuje tak morderczo nie dlatego, że coś go przymusza np. cięzka choroba w rodzinie, na której leczenie zdobywa środki, ale dlatego, że powoduje nim ambicja (np.) - nie jest z nikim w żadnym związku.
Związek to jest bliskość, czy się to komuś podoba i pasuje mu do jego nowomodnych teorii czy nie. Coś takiego co tu jest lansowane to jest tylko znajomość.
Cały czas mowa jest o współczesności, kiedy ludzie mają telefony w kieszeni, i sorry, jaki by kto nie był zapracowany, każdy zazwyczaj znajdzie chwilę na porozmawianie, choćby z panią w sklepie, kolegą w windzie, w przelocie, a z własnym partnerem, który dzięki technologii jest równie łatwo dostępny, jakoś dziwnie nie.

Hm... brzmi to sensownie. Chociaż wg mnie, jednorazowe zachowanie tego faceta nie dyskwalifikuje go jako potencjalnego partnera. No chyba, że byłoby to nagminne. I możliwe, że będzie nagminne zważywszy na to, jak wygląda jego życie zawodowe.

Edytowane przez xenon88
Czas edycji: 2018-09-21 o 16:39
xenon88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 17:13   #257
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez answer_is_here Pokaż wiadomość
Przecież sama w to nie wierzysz.
Pisałam jakiś czas temu, że sama miewam takie stany.

Gdybyś czytała wątek uważnie, to byś wiedziała.

Ja uprzedzam swoich bliskich, bo wiem, że tak będzie.

Tak, potrafię siedzieć sobie i odrzucać połączenia od rodziców, chłopaka, wszystkich, bo nie mam siły na rozmowę z ludźmi przez parę dni, muszę odpocząć.

Zdarza mi się to zwłaszcza w momentach wzmożonej aktywności życia zawodowego.

I, jak pisałam, da się to zorganizowac lepiej niż ten facet. Dużo lepiej. Ale oni są nowym związkiem, ich dynamika dopiero się ustala.

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
To, że spora część środowiska ma siebie za niewolników i akceptuje ten stan rzeczy nie oznacza, że nie istnieją osoby które cenią swoje życie osobiste i pilnują jednego etatu. Mam nadzieję, że w przyszłości będzie takich osób więcej.
Już Ci pisałam.

Załóżmy, że na dyżurze potrzeba 3 lekarzy. A szpital nie ma tylu, żeby obstawiać wszystko ładnie. Wtedy wchodzą dodatkowe dyżury.

I oni wiedzą, że jak się nie pojawią, to pozostali mają przesrane.

Więc nie robią tego z nudów tylko z troski o pacjentów i współpracowników.

Sama tak miałam w głupiej knajpie. Jedna osoba nie przyszła, to szło się zabić. A w moim przypadku ktoś nie dostanie pizzy, u nich giną ludzie.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 17:14   #258
Fatina
Raczkowanie

Widze, ze moj watek bardzo dynamicznie ewaluuje..

Pan nie odzywal sie 4 dni, (slownie cztery) bo w poniedzialek napisal sie ze porozmawiamy w piatek i przeprasza bardzo za swoje zachowanie, wczoraj (czwartek) odpisal ze przyjedzie po mnie dzis. Nie wiem skad tutaj sie wziely 2 tygodnie?

Powiedzialam to ja,autorka watku
Fatina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 18:06   #259
puchaty71
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fatina Pokaż wiadomość

(...) Powiedzialam to ja,autorka watku
Daj spokój, co Ty możesz wiedzieć o tej całej sprawie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-21, 18:12   #260
ParasolkaMaryPoppins
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez puchaty71 Pokaż wiadomość
Daj spokój, co Ty możesz wiedzieć o tej całej sprawie...
Hahaha dobre
ParasolkaMaryPoppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 18:29   #261
commerce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Pisałam jakiś czas temu, że sama miewam takie stany.

Gdybyś czytała wątek uważnie, to byś wiedziała.

Ja uprzedzam swoich bliskich, bo wiem, że tak będzie.

Tak, potrafię siedzieć sobie i odrzucać połączenia od rodziców, chłopaka, wszystkich, bo nie mam siły na rozmowę z ludźmi przez parę dni, muszę odpocząć.

Zdarza mi się to zwłaszcza w momentach wzmożonej aktywności życia zawodowego.

I, jak pisałam, da się to zorganizowac lepiej niż ten facet. Dużo lepiej. Ale oni są nowym związkiem, ich dynamika dopiero się ustala.

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Już Ci pisałam.

Załóżmy, że na dyżurze potrzeba 3 lekarzy. A szpital nie ma tylu, żeby obstawiać wszystko ładnie. Wtedy wchodzą dodatkowe dyżury.

I oni wiedzą, że jak się nie pojawią, to pozostali mają przesrane.

Więc nie robią tego z nudów tylko z troski o pacjentów i współpracowników.

Sama tak miałam w głupiej knajpie. Jedna osoba nie przyszła, to szło się zabić. A w moim przypadku ktoś nie dostanie pizzy, u nich giną ludzie.

Dziękuję ci za ten post. Mam wrażenie, że niektórym tutaj obce jest pojęcie odpowiedzialności w pracy. Ba, uchodzi za dowód, że się nie traktuje poważnie związku...

Wysłane z TupTapTok
Stary 2018-09-21, 18:40   #262
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję ci za ten post. Mam wrażenie, że niektórym tutaj obce jest pojęcie odpowiedzialności w pracy. Ba, uchodzi za dowód, że się nie traktuje poważnie związku...

Wysłane z TupTapTok
Że co znowu? Większej bzdury dawno nie słyszałam. Jeśli poczucie odpowiedzialności w twojej pracy wymaga zerwania kontaktu z partnerem na 4 dni, mam dla ciebie przykrą wiadomość - to nie praca, a niewolnictwo.

A jeśli tego praca nie WYMAGA, to ty podejmujesz wybór żeby olać partnera. Zasłanianie się tutaj odpowiedzialnością jest komiczną wymówką. Tak jak pisze Limonka - czasami tak ma, że odrzuca połączenia. Nie z głupio pojętej „odpowiedzialności”, tylko z emocjonalnego wyczerpania. Spora różnica.

Moim zdaniem sprawa jest prosta - jeśli komuś zależy na nawiązaniu kontaktu, to znajdzie czas. Albo wytłumaczy sprawę przed faktem, tak jak opisuje Limonka. Zakładam, że jej facet nie zastanawia się czy wpadła pod auto, bo na tyle jej na nim zależy, żeby go uprzedzić.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 18:43   #263
pfffh
Zadomowienie

Ciekawe czy wyszedł.

REKLAMA
Stary 2018-09-21, 18:46   #264
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez pfffh Pokaż wiadomość
Ciekawe czy wyszedł.
Też czekam na jakieś wieści
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-21, 18:49   #265
commerce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Że co znowu? Większej bzdury dawno nie słyszałam. Jeśli poczucie odpowiedzialności w twojej pracy wymaga zerwania kontaktu z partnerem na 4 dni, mam dla ciebie przykrą wiadomość - to nie praca, a niewolnictwo.

A jeśli tego praca nie WYMAGA, to ty podejmujesz wybór żeby olać partnera. Zasłanianie się tutaj odpowiedzialnością jest komiczną wymówką. Tak jak pisze Limonka - czasami tak ma, że odrzuca połączenia. Nie z głupio pojętej „odpowiedzialności”, tylko z emocjonalnego wyczerpania. Spora różnica.

Moim zdaniem sprawa jest prosta - jeśli komuś zależy na nawiązaniu kontaktu, to znajdzie czas. Albo wytłumaczy sprawę przed faktem, tak jak opisuje Limonka. Zakładam, że jej facet nie zastanawia się czy wpadła pod auto, bo na tyle jej na nim zależy, żeby go uprzedzić.
Gdzie w drugiej części posta, który zacytowałam, jest cokolwiek o zrywaniu kontaktu na 4 dni? Niektórzy w tym wątku zachowują się jakby fakt że ktoś pracujący w zawodzie, w którym chodzi o ludzkie życie i występują braki kadrowe, był nienormalny że dużo pracuje.
Facet pewnie był w stanie napisać, tylko mu się nie chciało lub był zmęczony, lub się chciał odciąć. Niejasno zakomunikował. To nie jest nic, czego nie da się przegadać, a urosło w tym wątku do skali... nie wiem nawet czego. :F

Wysłane z TupTapTok
Stary 2018-09-22, 12:12   #266
Motylineczka
Raczkowanie

Autorko, i jak tam się sprawy mają?
Motylineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-23, 10:17   #267
Fatina
Raczkowanie

Witam serdecznie wszystkich, ktorzy sledzili moj watek przez ostatni tydzien

Sprawa zakonczyla sie pozytywnie, Pan czekal na lotnisku ponad godzine bo jeszcze samolot sie spoznil. Zmeczony jak fix , wygladal jak sto nieszczesc naprawde. Porozmawialismy,wszystko sobie wyjasnilismy i ta sytuacja ma sie nigdy wiecej nie powtorzyc
Nikogo innego nie poznal tak jak przypuszczalam przytloczyla go ilosc pracy, malo odpoczynku i jeszcze kilka prywatnych spraw. Powiedzalam, ze jesli jeszcze raz sie zdarzy taka sytuacja ze zniknie to bedzie definitywny koniec bez sluchania jakichkolwiek tlumaczen. Niestety jeszcze w ten weekend musial isc do pracy, ale wraca co rano zjesc ze mna sniadanie miedzy dyzurami,widze ze stara sie naprawic co zepsul, mysle ze wyciagnal wnioski i juz sie tak nie zachowa W przyszlym tygodniu juz 3 dni wolnego a od pazdziernika w ogole luznej i jedziemy na urlop wiec mysle ze bedzie dobrze
Fatina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2018-09-23, 10:18   #268
Hultaj
BAN stały

Super. Powodzenia.
Stary 2018-09-23, 10:23   #269
pfffh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fatina Pokaż wiadomość
Witam serdecznie wszystkich, ktorzy sledzili moj watek przez ostatni tydzien

Sprawa zakonczyla sie pozytywnie, Pan czekal na lotnisku ponad godzine bo jeszcze samolot sie spoznil. Zmeczony jak fix , wygladal jak sto nieszczesc naprawde. Porozmawialismy,wszystko sobie wyjasnilismy i ta sytuacja ma sie nigdy wiecej nie powtorzyc
Nikogo innego nie poznal tak jak przypuszczalam przytloczyla go ilosc pracy, malo odpoczynku i jeszcze kilka prywatnych spraw. Powiedzalam, ze jesli jeszcze raz sie zdarzy taka sytuacja ze zniknie to bedzie definitywny koniec bez sluchania jakichkolwiek tlumaczen. Niestety jeszcze w ten weekend musial isc do pracy, ale wraca co rano zjesc ze mna sniadanie miedzy dyzurami,widze ze stara sie naprawic co zepsul, mysle ze wyciagnal wnioski i juz sie tak nie zachowa W przyszlym tygodniu juz 3 dni wolnego a od pazdziernika w ogole luznej i jedziemy na urlop wiec mysle ze bedzie dobrze
Super trzymam kciuki, żeby dalej było dobrze. Bardzo fajnie czyta się historie z pozytywnym zakonczeniem
Stary 2018-09-23, 10:43   #270
RenWier
Zakorzenienie

No to świetnie sie potoczyło Powodzenia!
RenWier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości