![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze spotkanie z dziewczyną. Coś kupić?
Niedawno na pierwszym spotkaniu dostałam różę, czerwoną. Nie dość, że nosiłam ją potem przez dwie godziny, ciągle mi przeszkadzała, to tak naprawdę dla mnie spotkanie nie miało aż tak romantycznego charakteru, jak to on sobie wyobrażał i wyszło tak sobie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
live your passion
|
Spokojnie autorze, jak będzie odpowiedni nastrój i przyciąganie to samo wyjdzie. Ty piszesz z nią zaledwie paru dni, a z posta wynika, że nawet jej nie widziałeś, więc przyhamuj z tym "zależy". Może się okazać, że dziewczyna odbiega od Twoich wyobrażeń. Jeśli jednak będzie Was do siebie ciągnęło, spotkanie będzie długo trwało, będą jakieś drobne gesty świadczące o zainteresowaniu to wtedy możesz zaproponować randkę.
![]() |
#33 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
No i ogólnie czułabym się niezręcznie dostając cokolwiek na pierwszym spotkaniu.
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Ok, to na razie będzie bez prezentu jak piszecie
![]() A w jaki sposób mógłbym pokazać jej, że jestem nią zainteresowany, jakieś gesty itp. ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Aha nie znasz jej a już wiesz, że Ci zależy. Creepy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak będziesz tak narwany to z pewnością odstraszysz ta dziewczynę. Skąd wiesz czy chcesz z nia byc, a ty snujesz juz wizje jak sobie ją obkrecic wokół palca. Wieje desperacja, a od takich osób sie ucieka.
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
W takim razie trzymajcie za mnie kciuki jutro i życzcie mi powodzenia
![]() Dzięki za porady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
live your passion
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;85891724]najpierw sie z nia spotkaj i upewnij sie, ze w ogole jestes zainteresowany[/QUOTE]
No dokładnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Powodzenia. Przypomniało mi się, że ja kiedyś na 1 randkę dostałam kubek z czarodziejką księżyca, bo wspominałam facetowi, że jak byłam dzieckiem strasznie lubiłam to oglądać ![]() Edytowane przez ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 Czas edycji: 2018-09-21 o 07:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
''Jak się poznajecie i spotykacie i jesteś osobą, która dąży do związku to daj kwiaty jak będziecie już w związku, ale nigdy “przed”, ponieważ to może być różnie przez kobietę odebrane. Nigdy nie dawaj kwiatów, ani jakichkolwiek prezentów na pierwszym spotkaniu, ponieważ jest to żałosne, tym bardziej jak kobieta jest atrakcyjna. Uwierz ona już dostawała i być może dalej dostaje multum kwiatów więc niczym się nie wyróżnisz…
Zresztą dawanie kwiatów przed związkiem wygląda jak próba wkupienia się w łaski kobiety. Kobieta jak pisałem, kwiaty czy tam prezent przyjmie z uśmiechem, jednak stracisz wartość w jej oczach. Jak pisałem na mało atrakcyjne kobiety to może i zadziała jednak, już na te nawet średnie działa z małym skutkiem, nie mówiąc już o tych naprawdę pięknych. Facet co daje kwiaty na pierwszej randce ewidentnie “Czegoś chce” od kobiety i nawet jeśli ona na początku chce tego samego ( no bo po co by się spotykała?), to może się przez to wystraszyć…'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
[1=d2dd207f275c1b39657c36f 1bca46920be2025b2;8589457 6]''Jak się poznajecie i spotykacie i jesteś osobą, która dąży do związku to daj kwiaty jak będziecie już w związku, ale nigdy “przed”, ponieważ to może być różnie przez kobietę odebrane.Nigdy nie dawaj kwiatów, ani jakichkolwiek prezentów na pierwszym spotkaniu, ponieważ jest to żałosne, tym bardziej jak kobieta jest atrakcyjna. Uwierz ona już dostawała i być może dalej dostaje multum kwiatów więc niczym się nie wyróżnisz…
Zresztą dawanie kwiatów przed związkiem wygląda jak próba wkupienia się w łaski kobiety. Kobieta jak pisałem, kwiaty czy tam prezent przyjmie z uśmiechem, jednak stracisz wartość w jej oczach. Jak pisałem na mało atrakcyjne kobiety to może i zadziała jednak, już na te nawet średnie działa z małym skutkiem, nie mówiąc już o tych naprawdę pięknych. Facet co daje kwiaty na pierwszej randce ewidentnie “Czegoś chce” od kobiety i nawet jeśli ona na początku chce tego samego ( no bo po co by się spotykała?), to może się przez to wystraszyć…''[/QUOTE] ![]() 1. Nie wiem co jest żałosnego w dawaniu kwiatów. Niezależnie od typu spotkania, to faktycznie odebrałabym to trochę dziwnie + jak wspominały Wizażanki: ciążyłby mi ten kwiatek żeby go nosić po mieście. Ale na pewno nie pomyślałabym "Ale żałosny typ, skreślam". 2. Uwielbiam stwierdzenie, że "mało atrakcyjne" (z pewnością według Twoich gustów) kobiety są jakieś bardziej przekupne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
lokalna gwiazda
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;85891724]najpierw sie z nia spotkaj i upewnij sie, ze w ogole jestes zainteresowany[/QUOTE]
Jak również, czy ona jest zainteresowana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Okey, więc w skrócie opowiem jak to wyglądało
![]() ![]() Na końcu spotkania powiedziałem, że jak będę miał wolne na studiach początkiem listopada, to fajnie by było się znowu spotkać ![]() I generalnie nie zaliczyłem gafy. Być może będziemy mieli też próby poloneza razem. Myślę, że następnym razem mogę coś zasugerować, ale co do jakiegoś prezentu to nie wiem czy wtedy będzie to wskazane. Dzięki za porady dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
lepiej nic nie dawac niż jedną różę.
Jedna róża jest żenująca - zawsze jak widze chlopaka z takim wiechciem, mam ochote mu powiedzieć że to zły pomysł. Wstydziłabym się potem z czymś takim chodzić po mieśćie. Nic jej nie kupuj, a już z pewnoscia nie jednej róży.. w trakcie spotkania poprostu badz miły i zastosuj flirt, powiedz komplement - wtedy wyjdzie lepiej niż dawać jednego żenującego kwiatka.. a na bukiet chyba jeszcze za wcześnie - z tego co wiem męzczyzna musi byc pewny, aby "zainwestować" w relacje 50 zł w poostaci bukietu XD takie slyszalam opinie ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mniej atrakcyjne kobiety bardziej reagują na takie bodźce, bo to teoretycznie podnosi ich wartość, bo nie są do tego przyzwyczajone. Proste jak drut. To jest zacytowana wypowiedź. Chociaż wiadomo, że nie każdy człowiek jest taki sam. :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Śnięta Mucha
|
Jak tylko zobaczyłam nick "koksik" to zaraz biegłam z popcornem
![]() I... nie zawiodłam się.
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Dlaczego wnioskujesz, że nie spodobała mi się? Myślę, że mógłbym z Nią coś stworzyć w przyszłości. Tak jak napisałem, wg mnie była dosyć atrakcyjna, wiadomo, są na świecie może trochę ładniejsze, ale nie mam nic do wyglądu, naprawdę ok
![]() Poza tym, dla mnie jest jeszcze takie coś jak charakter, a Ona wydaję się naprawdę fajna pod tym względem, w skrócie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. - mówisz ze z wygladu jest ok, moze byc ale sa ladniejsze - nie poraziło Cie ogólnie 2. - spotkacie sie dopiero w listopadzie to nie wyglada jak dobrze zapowiadajaca sie znajomosc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
live your passion
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z TupTapTok
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Z takim Twoim podejściem do tej dziewczyny, to można jej tylko współczuć.
Myslę, że naturalnie sie to wypali. W koncu kolejne spotkanie dopiero w listopadzie ![]() Na miejscu tej dziewczyny, jakbym uslyszalam od faceta" to spotkamy sie może za 2 miesiące" -zrozumialabym to jako "nic z tego" i bym nie poszła nawet jakby amant sie do mnie odezwał za te dwa miesiące. W ogóle nie rozumiem - mowisz ze Cie interesuje a spotykac się z nia nie chcesz..może wyjasnisz o co tu chodzi? XD Dla mnie to wyglada tak - idziecie razem na studiówke, spotkaliście sie poznaliście i tyle. Zaakceptowaliscie siebie jako partnerzy na studniówke, ale nie wyglada to jak poczatek jakiejs znajomosci Edytowane przez PoPoo Czas edycji: 2018-09-21 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Okey, to wyjaśnię. Ja studiuję 200 km od jej ( i mojego zresztą też ) miejsca zamieszkania. Do domu przyjeżdżam co około 3 tygodnie . Więc przy najbliższym wyjeździe do domu, a taki będzie początkiem listopada, się z Nią spotkam. Do tego czasu będziemy pisać przez fb
![]() ![]() Pisaliście, żebym teraz za bardzo nie sugerował jej czegoś więcej, może zrobię jakiś gest następnym razem. nie podchodziłem do tego spotkania jak do randki ( co było opisywane w innym moim poście sprzed roku ![]() ![]() ![]() Jestem dobrej myśli. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Może nie chcę aż tego tak mechanicznie rozgrywać. Masz rację, to powinno wyjść naturalnie bardziej. Ale np. w ogóle się nie przygotowywałem co powiedzieć gdy, jakieś tematy zastępcze w razie ciszy itp. Rozmowa była bardzo naturalna i nie było nic w stylu " powiem coś żeby powiedzieć " jeżeli o to chodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To było dopiero pierwsze spotkanie. Autor nie musiał się przecież zakochać od pierwszego wejrzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Czy na prawdę na świecie jest tak, że nawet jak facet się zakocha w kobiecie, która załóżmy jest atrakcyjna, to nie może pomyśleć sobie o innej dziewczynie spotkanej na ulicy, że jest ładniejsza? To dosyć infantylne podejście. Kocha się nie tylko za powierzchowność. To jest chemia, kontakt, zrozumienie, również wygląd. Ogółem całokształt. Mam świadomość, że są faceci bardziej atrakcyjni ode mnie na świecie ( dla niektórych kobiet ), ale czy to ma oznaczać, że jakaś dziewczyna ma mnie przez to odrzucić, że jakiś aktor ma ładniejszą twarz? Podobnie w drugą stronę. Czasem szukając ideału możemy do końca zostać sami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() Tak, jak jest ta CHEMIA to ona jest dla Ciebie najseksowniejszą i najpiękniejszą. Na tym to polega i nie ma w tym niedojrzałości. Czysta biologia.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.