|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezerwatywy- naprawdę SKUTECZNA metoda antykoncepcji, cz. II
My tylko kilka dni-dzien przed okresem bez gumki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
przewijał się ten temat już i użytkownicy polecają, ale lepiej jeszcze raz :P.
prezerwatywy z neta. nie jakieś no name, ale durexy. używamy dużych, one niestety trudno dostępne, drogie - 12zł/3szt. sklepy internetowe działające w branży mają oferty typu 14zł/12 czy 144szt za niecałe 200. nie wieżę by ktoś siedział i dziurawił dziennie tysiące prezerwatyw, a odruch sprawdzania każdej przed użyciem mam . w cudowne właściwe przechowywanie w aptekach nie wieżę też, ok wiadomo, że lepiej niż w gorącym kiosku, ale jakoś tam dojechać muszą. ale czy zapach jest taki sam, środek nawilżający ok, wytrzymałość i takie tam. polecane sklepy internetowe czy sprzedawcy na allegro jak najbardziej przydatne
|
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a masz jakiegos sprawdzonego sprzedawce?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
edit: jednak podpasowały mu inne, przyzwyczajony do durexów, bo poprzednie partnerki w większości używały innych metod, więc małe doświadczenie ma jeśli o marki chodzi ;P. ja jestem bardziej skora do testów, mimo, że doświadczenie mam dużo mniejsze. ale woli skyn large. jeszcze na testy czekają pasante king (wiecie, że w ofercie mają nawet takie o średnicy 69mm? :O ) i preventivo z rossmanna Edytowane przez alternative1 Czas edycji: 2018-09-13 o 14:48 |
|
|
|
|
|
#3368 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny!
To moj pierwszy post tutaj. Z gory przepraszam za brak polskich znakow ale obecnie jestem za granica i nie mam mozliwosci korzystania z nich. Mam 19 lat i 2 miesiace temu rozpoczelam wspolzycie, jak mozecie sie domyslac jestem w tej kwestii amatorem. Przed rozpoczeciem zrobilam "research" by nie wyjsc na niedoedukowana i nie sprawic sobie niespodzianki w postaci dziecka. Wszystko dopilnowane, ani razu gumka nie pekla. Raz zdarzaly sie wytryski w srodku a czasem wyjmowal przed i nie konczyl ( dlugi maraton ) wiec naturalnie mu juz zaczynal opadac. Schizuje. Uprawialismy seks w prezerwatywie, ksiazkowo czyli scisniecie zbiorniczka i nasuwamy. Problem w tym, ze stresuje sie dniami plodnymi ( moj okres jest regularny, nigdy sie nie spoznil - trwa 28-29 dni ) uprawialismy seks w dni plodne (przed spodziewana owulacja) i jakos dzien czy dwa po jej zakonczeniu. Wytrysku nie bylo a moj chlopak mowi ze nic sie nie zsuwalo bo sprawdzal co jakis czas ( prezerwatywa tez cala - sprawdzona po kazdym stosunku przez wlanie wody) ale mam schizy o te pory w kondomach albo o preejakulat. Czasem moj TZ kontynuowal mimo oslabienia wzwodu ( takie 75%) co natychmiast przerywalam z obawy ze skonczy i wyplynie. Czy ktos moglby mnie uswiadomic czy jest szansa mimo calej prezerwatywy i nie zsuniecia sie mimo oslabienia wzwodu? czy tylko ja juz wariuje. |
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3371 |
|
Zadomowienie
|
przy delikatnym osłabieniu też przylega ściśle. przynajmniej u nas. a preejakulatu jest tak mało, że sa nikłe szanse by cokolwiek aż tak wysoko poszło.
też się zawsze wszystkim schizuję, sprawdzam szczelność opakowania przy wyjęciu z pudełka i przełożeniu do woreczka (trzymam w woreczku przy łóżku), później to samo przed użyciem, pilnowanie by ręka którą się bawiłam nie dotknęła przy zakładaniu ;P. ale to pewnie przez brak doświadczenia i człowiek wszystkim się schizuje ;P. mój mnie uspokaja, bo ma podejrzenia, że jest bezpłodny, z poprzednią przez 3 lata jechali bez zabezpieczenia, on 'kilka razy' (podejrzewam, że kilkadziesiąt) skończył w niej i nic, gdy była z innym to od razu ciąża. |
|
|
|
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny, czyli raczej malo prawdopodobne tak?
Czy moglby mnie ktos jeszcze uswiadomic na temat prezerwatyw? Zsuniecie - jaka dokladnie jest tego definicja? kiedy obrecz na trzonie penisa przesunie sie blisko napletka? czy rowniez moze byc to np minimalne zsuniecie np o 2 cm dalej ( nie blisko napletka ) i w takim przypadku rowniez moze grozic ciaza? W roznych artykulach przestrzegaja przed stosunkiem w niepelnym wzwodzie. Rozumiem jak jest calkiem sflaczaly ale na przyklad takie 50%? 75%? nawet jesli nie bylo wytrysku to czy jest szansa na ciaze? Moim zdaniem nie ale wciaz pozostaje kwestia nieszczesnego preejakulatu. I jeszcze jedno - odnosnie preejakulatu. Preejakulat wydobywa sie z tego samego otworka jak sperma prawda? Przypuscmy ze pod wplywem mocnego taarcia ten preejakulat splynie w dol do obreczy prezerwatywy ( czy jest sie w stanie preejakulat przecisnac przez taka obrecz? jesli trzyma sie ciasno? ) i przy kontakcie z wejsciem pochwy zdolny zaplodnic? Wiem ze to glupie pytania, czytam duzo w internecie ale te wyzej wypisane siedza w mojej glowie od dawna i chcialabym sie raz na zawsze a dobrze upewnic. Moze inne uzytkowniczki zeschizowane jak ja dowiedza sie rzeczy. Duzo moich znajomych pozachodzilo w ciaze ( z jakies 10 naliczylam ) wszystkie sie usprawiedliwialy ze to wina prezerwatywy i w internecie tez sporo dziewczyn mowi ze pozachodzily mimo ze nic nie peklo ani sie nie zsunelo. z czego to wynika? O co chodzi? |
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podczas stosunku w ogole nie mysle o takich rzeczach jak Ty nawet na poczatku tak nie przezywalam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zawsze denerwuje sie iloscia krwi w okresie. Okres przychodzi zawsze na czas ale krwi jest roznie, raz tajfun a raz malo. Czasem 3dni a czasem 5 dni i sama nie wiem co jest grane. Moze dlatego ze stresuje sie dosyc czesto :/ |
|
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co koleżanki maja powiedzieć? Współżyłam bez zabezpieczenia, bo poniosła mnie chwila, a teraz nie mam odwagi się przyznać? Nawet jak pęknie prezerwatywa, a nie chce się ciąży, to można wziąć tabletkę po. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wazne, ze jest. Teraz czekam wlasnie na niego, a to juz 30dc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więcej znajomych z wpadkami mam po innych środkach. a o dziwo tych z przerywanym stosunkiem nikt, ale ja nie pojmuję jak tak można, myślałam że nikt normalny tego nie stosuje, a okazuje się, ze wiele osób i efektów żadnych nie ma. mimo wszystko kategoryczne nie |
|
|
|
|
|
#3380 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
W jaki sposob zle uzywa? masz na mysli ze nie sciskaja zbiorniczka, albo zebami zakladaja prezerwatywe, albo odwrotnie? Sama kaze chlopakowi zalozyc prezerwatywe ( za dlugie pazury na to) i w miedzyczasie wszystko kontroluje. Cytat:
1. Szczescie 2. Badanie 3. Watpliwosci 4. Stres Juz 2 miesiace tak haha. Kurcze, a co ile masz cykle? Teraz jesien powoli sie zaczyna i wiem ze wtedy czasem okresy sie spozniaja. Zmiana temperatur, powietrze i tak dalej. |
|||
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa razy mi sie spoznil okolo 2 tygodnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my ogarniamy wspólnie. |
|
|
|
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
właśnie dostałam mały zapas pasante (polubili się). bardzo wytrzymała koperta, dyskretnie. zamawiałam kubeczek menstruacyjny z sex shopu na allegro (+ paczkę pasante do testowania) i zero dyskrecji w nazwie nadawcy, kariery im nie wróżę ;P.
|
|
|
|
|
#3384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja miałabym stracha coś zamawiać zwłaszcza jak jest niedyskrecja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
takie porównanie ;P. jedna firma bardzo dyskretna i bardzo dobrze zabezpieczająca przesyłki, druga podaje w danych na przesyłce maila z domeną krainasexu i tak sobie zabezpiecza przesyłki (u mnie rzeczy były owinięte kartonem i to owinięte czarną folią, więc jak z jednej strony przerwałaby się folia to byłoby wszystko widać co w środku). to na szczęście odbierałam sama z paczkomatu, mieszkam z rodzicami i słabo jakby ktoś odebrał XD
|
|
|
|
|
#3386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wygląda to za dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:46 ---------- Poprzedni post napisano o 02:43 ---------- Dziewczyny, jeszcze raz mnie schizy naszły - proszę uspokójcie mnie ponownie. Okres mam planowo 1 października. Dzisiaj od razu po przebudzeniu poczułam bóle podbrzusze i mój mózg od razu w jakieś domysły że to ciąża i stresuje się teraz tak cały czas. Mój chłopak mówi że nie ma szans, wszystko zabezpieczone, nie zsunęło się niebezpieczne a ilość stosunków z wytryskiem jest 50% do ilości stosunków jakie mieliśmy. Te bóle podbrzusza mogą wystąpić aż tyle czasu wcześniej przed miesiączką? Wrabiam sobie tą ciążę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.

26.08.2023

tp
. w cudowne właściwe przechowywanie w aptekach nie wieżę też, ok wiadomo, że lepiej niż w gorącym kiosku, ale jakoś tam dojechać muszą. ale czy zapach jest taki sam, środek nawilżający ok, wytrzymałość i takie tam. polecane sklepy internetowe czy sprzedawcy na allegro jak najbardziej przydatne 

a masz jakiegos sprawdzonego sprzedawce?

podczas stosunku w ogole nie mysle o takich rzeczach jak Ty
wazne, ze jest. Teraz czekam wlasnie na niego, a to juz 30dc 
dwa razy mi sie spoznil okolo 2 tygodnie
nie wygląda to za dobrze