|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Chatul!
[W sumie odpowiedź jest w porządku. Oni nie testują na zwierzętach gotowych kosmetyków a surowce biorą od firm, ktore twierdzą, że nie testują ich na zwierzętach.] Niby tak, ale chyba ich produkty nie są wegańskie, czyż nie? ![]() [Tak w ogóle to postanowione- w przyszłości postaram się otworzyć własną firmę z kosmetykami ![]() Jak otworzysz, to daj znać, będę stałą klientką ![]() [Poza tym chcę też być politykiem, może uda się coś zmienić w sprawie testowania na zwierzętach ![]() Politykiem? Ja bym kandydowała na Twoim miejscu na prezydenta ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Przyczajenie
|
Wszystke te filmy są wstrząsające; ja już wcześniej natrafiłam na "Ziemian" i całego nie obejrzałam. Mam nadzieję, że nie ma tam żadnych procederów, o ktarych bym nie wiedziała. Co do zółtków, to upatrzyłam na bazarku bardzo ładną torebkę w bardzo ładnej cenie. Wyrób prawdopodobnie chiński. Już od kilku dni przymieżam się do sprawdzenia zródeł chińskiej produkcji (tzn. jak to jest robione), ale teraz mam wieeeeelki argument na NIE.
MArtyno, co do namawiania mamy - mam to samo z siostrą. Stwierdziła, że musi kupi ob, bo te są dobre i wypróbowane. Nawet przekonywanie, że może teraz wypróbowa Bellę nic nie dało. Za to, gdy zapytala, czy lakier Wibo jest ok, odparlam: 'co cie to obchodzi, skoro ty masz odzywke z elseve?" (Bo ona taka skuteczna!! Choc szampon kupila Joanny ^^) |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
ma zielone pojęcie
|
Ja moją mamę cały czas męczę żeby kupowała produkty, które nie były testowane na zwierzętach. Pomagam jej też w wyborze nietestowanych odpowiedników testowanych produktów, które lubi
![]()
#1354 |
Przyczajenie
|
Czy wie ktoś może jakie dokładnie są kryteria na liście PETA?
Bo jak patrzyłam pod cruelty-free to okazało się, że są tam firmy, które używają kolagenu itp... Czytałam Wasze wypowiedzi i stwierdzam, że macie rację. Każda lista jest inna i już nie wiadomo na której można polegać, niestety... Niby takie wiarygodne, ale... szkoda gadać po prostu! |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Przyczajenie
|
A tak w ogóle, to cerę mam nieszczególną. I zastanawiam się nad pójściem do kosmetyczki (np. na oczyszczanie). Ale tak myślę, że oni przecież używają tam jakichś kosmetyków (testowanych)
![]() Czy ktoś jeszcze ma podobny problem? Jeśli tak, to co z tym fantem zrobić? Z tych kosmetyków co używam raczej nie ma nic szczególnego do cery ze zmianami... Może ktoś coś polecić wiarygodnego na 100%? Będę bardzo wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Raczkowanie
|
Aby dostać się na listę PETA, producent musi przedstawić deklarację na temat testowania kosmetyków/składników na zwierzętach.
Tak mi się przynajmniej wydaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do przekonywania mamy zacytuje moją: "Ewa przeciez na kims trzeba testować".... A kiedy chce jej pokazac jak sie testowanie odbywa to: "Nie mam czasu na takie bzdury"... Wiec w moim domu ciagle gości Dove, Garner, Gilette i inne takie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Wiesz, mam kilka drastycznych pomysłów jak przekonać Twoją mamę. Ale naprawdę są drastyczne... A podejrzewam, że wolałabyś jednak uniknąć wchodzenia na wojenną ścieżkę z mamą (;
![]() |
#1360 |
Przyczajenie
|
Pisałam do firmy LOGONA:
Dzień dobry, mam pytanie do Państwa odnośnie produkcji kosmetyków firmy LOGONA. Czy są one "cruelty-free"? Czy: *są testowane na zwierzętach same kosmetyki jak i ich składniki? czy firma zleca testowanie innym firmom? *czy są tam jakiekolwiek składniki pochodzenia zwierzęcego (np. z uboju), które dyskwalifikują je do kategorii cruelty-free? *w wykazie firm www.ok.3bird.net nie ma Państwa firmy, dlaczego? Bardzo proszę o odpowiedź z poważaniem I uzyskałam następującą odpowiedź: Witam, - kosmetyki Logony nie są testowane na zwierzętach-a na osobach które dobrowolnie wyrażą zgodę .Logona nie stosuje składników pochodzenia zwierzęcego , a jedynie pozyskuje tłuszcz z wełny owczej na drodze ekstrakcji jako część składowa lanoliny -klasyczny naturalny emulgator ,wosk pszczeli. Serdecznie pozdrawim Krystyna Burkowska Nie wiem tylko na ile jest to wiarygodne, gdyż nie ma nic o testowaniu składników... |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Przyczajenie
|
Dziewczynki!!! Od wczoraj siedzę i czytam sobie od początku wszystkie wasze wypowiedzi (jestem na 32 stronie), później pokażę Wam to, co wybrałam i powiecie mi, czy mogę tego spokojnie używać, ale...! Dostałam odpowiedź od Joanny. Pytałam o wegańskość ich produktów ;P Oto, co mi Pani Stachowicz odpisała
![]() ![]() 'Szanowna Pani kwestię nie testowania na zwierzętach już sobie wyjaśniłyśmy. Jeśli ma Pani teraz na myśli produkty odzwierzęce to Joanna ich nie stosuje. Używamy w naszych wyrobach ekstraktów roślinnych. Serdecznie pozdrawiam Marta Stachowicz Laboratorium Kosmetyczne Joanna Sp.j Kierownik Działu Badawczo-Wdrożeniowego' Jejciu, ale byłam szczęśliwa! Joanna ma super-świetne produkty, a teraz dochodziłoby nawet do tego, że roślinne, ale jedno mnie niepokoi, niestety... ![]() ![]() ![]() P.S. Lipton należy do Univeler ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Przyczajenie
|
Zaszalałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Nie depcze krokusów
|
Ja wegan w ogóle nie rozumiem, no ale nie czepiam się. Życie bez jogurtu - co to za życie
![]()
![]() |
#1364 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Tak w ogóle to spokojnie mogłybyśmy zapisać się do jakiejś organizacji walczącej o prawa zwierząt lub nawet stworzyć własną. Tyle, że np. ja nie mam jeszcze 18 lat ;/ Ale już niecałe 2 lata a wtedy... ![]() ![]()
![]() |
#1365 |
Zadomowienie
|
Herbaty Sagi to też Unilever. Z bólem serca się tego dowiedziałam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Nie depcze krokusów
|
Ale fajnie, że jesteście takie młode, a już myślicie o takich sprawach!
![]()
![]() |
#1368 |
Przyczajenie
|
No ja jestem przykładowo za taką organizacją, chociaż już stary pryk ze mnie
![]() ![]() ![]() Malla! Nie rozumiesz wegan? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety, ale aż wstyd się przyznać, w ogole nie myślałam o wiwisekcji, dopiero od... hmm... miech już będzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co z moją kochaną Joanną ![]() ![]() Idę się powiesić ![]() Oczywiście żartowałam, dopadło mnie pie******ie o Szopenie, wiec już nie przynudzam, pośledzę, co piszecie, heheh ![]() ![]() P.S. Jak Joanna odpisze, o co chodzi z tymi proteinami mlecznymi, to zamieszczę ich odpowiedź tutaj, może znajdzie się ktoś, komu się to przyda ![]() Edytowane przez annaluiza87 Czas edycji: 2008-08-14 o 17:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Nie depcze krokusów
|
Nie, linalool to nie lanolina ("lanolin").
![]() |
#1370 |
Raczkowanie
|
dla zainteresowanych firmą Essence. napisali mi, że nie testują oraz nie zlecają testów swoich produktów innym firmom, ani na terenie Niemiec, ani poza nimi. Generalnie są przeciwni testom produktów kosmetycznych na zwierzętach [przetłumaczone przez Kattarinkę, za co bardzo dziękuje
![]() co do mnie - hmm, firmy testujące pożegnałam i oczywiście namawiam inne osoby. moja ciocia niby taka mądra, a jak pójdzie do sklepu to dla niej to objętne ;/ . jej zdaniem i tak nic to nie da. egoistka ![]() może i to nic nie da, ale przynajmniej te bydlaki [np. Unilever] nie dostaną ode mnie pieniędzy ![]() a co z firmą St. Ives? Katt, może wiesz, mieszkasz w Szwecji, a to szwedzka firma ![]() ![]()
![]() |
#1371 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dajesz - ja ocenie czy jest drastyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
ma zielone pojęcie
|
Można jej pokazać filmiki, na których jest pokazane jak się testuje kosmetyki na zwierzętach. Albo wydrukować zdjęcia efektów końcowych takich działań i dołączyć do nich napis o treści: "Nie byłoby tylu zgonów gdyby każdy używał nietestowanych szamponów"...
#1373 |
Zakorzenienie
|
hmm..ogladalm kiedys taki program i tam bylo 5 osob, 1 koles ktory jadl codziennie fure miesa i zero zieleninki ;p 2 koles co jadl chude mieso, ale nie zbyt duzo warzyw, 3 babka co jadla chude mieso 3 razy w tygodniu i duzo warzyw, wegetarianin i weganin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Lazo, ja przestalam jeść mięso z dnia na dzień (; I nie miałam żadnych problemów z powodu niedostarczania mięsa do organizmu ![]()
![]() |
#1376 |
Przyczajenie
|
Droga, Lazo!
[najlepiej odzywiaja sie wegetarianin i ta co jadla chude mieso i warzywa, a reszta miala niedobor roznych witamin i prawdopodobienstwa roznych chorob w przyszlosci ;>] No, no, no... ![]() ![]() ![]() http://animalis.w.interia.pl/wega.html Polecam tym, którzy chcą przejść na weganizm ![]() [nie jestem wegetarianka nawet ![]() ![]() No to musisz już zacząć, będziemy Cię wspierać (przynajmniej ja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malla! Z tym linalool(em) to był sarkazm z mojej strony, wczoraj dostałam takiego schiza ![]() ![]() ![]() Gdybyś ktoś miał jakieś info, czy Kamis i Kotanyi są ok. - nie należą do jakiegoś wielkiego koncernu (tak, jak przekupiony Lipton i Mars), to niech da znać. I czy są jeszcze jakieś firmy, których ewidentnie należy się wystrzegać. Będę wdzięczna. Pozdrawiam, miłego dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Nie depcze krokusów
|
annaluiza87 - heh, faktycznie czasem świra z tym wszystkim można dostać, proponuję jako składniki zwierzęce używać wyciągu ze stonki czy muszki owocówki, takich przynajmniej nie jest szkoda ;]
Dieta wegańska nie jest dla wszystkich!!! Nawet wegetariańska! Nie znam wiarygodnych badań, które by ukazały wyższość poprawnej diety wegańskiej, a trochę z tym na studiach miałam do czynienia... Z wegetarianizmem różnie bywa, jestem skłonna w to uwierzyć, choć u mnie się to nie sprawdziło. A łykanie suplementów zamiast dostarczania im tego w diecie to już w ogóle bezsensowne rozwiązanie. Soja dostarcza fitoestrogenów, którymi nie można się często szpikować, a już zwłaszcza w przypadku mężczyzn. Ale to nie temat o tym...
![]() |
#1378 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Przyczajenie
|
Malla - [heh, faktycznie czasem świra z tym wszystkim można dostać, proponuję jako składniki zwierzęce używać wyciągu ze stonki czy muszki owocówki, takich przynajmniej nie jest szkoda ;]] Jako weganka powinnam zaprzeczyć, ale tego nie zrobię ![]() ![]() ![]() ![]() Malla - [Dieta wegańska nie jest dla wszystkich!!! Nawet wegetariańska! Nie znam wiarygodnych badań, które by ukazały wyższość poprawnej diety wegańskiej, a trochę z tym na studiach miałam do czynienia... Z wegetarianizmem różnie bywa, jestem skłonna w to uwierzyć, choć u mnie się to nie sprawdziło. A łykanie suplementów zamiast dostarczania im tego w diecie to już w ogóle bezsensowne rozwiązanie. Soja dostarcza fitoestrogenów, którymi nie można się często szpikować, a już zwłaszcza w przypadku mężczyzn. Ale to nie temat o tym...] Nie zgadzam sie z Twoją opinią ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Przyczajenie
|
Dostałam odpowiedź od Global Cosmed. Oto ona:
Witam Panią, Firma Global Cosmed Group oświadcza, iż zgodnie z Ustawą z dnia 27 sierpnia 2004r. o zmianie ustawy o kosmetykach (Dz.U.Nr 213, poz.2158) nie wprowadza do obrotu kosmetyków: testowanych na zwierzętach, oraz zawierających składniki testowane na zwierzętach. Do produkcji kosmetyków używamy składników pochodzenia zwierzęcego, ale jest to znikomy udział procentowy. Pozdrawiam, Urszula Matracka Global Cosmed S.A. Fabryka Kosmetyków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.