|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np nie podaje w ogóle probiotyku, choć u nas różniaste problemy z brzuszkiem. Ale wiesz nie sadze żeby zaszkodził. Jak nic się nie będzie działo nagłego to myśle ze z wizyta można czekać, a stosuj wszelkie metody żeby pomoc- nie wiem, ciepłe okłady na brzuszek, masaże itp. No wszystko co sama wiesz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#453 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanawia mnie jak to z tym jest, że piszą, iż przy KP kupy może nie być aż 10 dni czy nawet więcej. Jak to w końcu z tym jest?
|
|
#454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dicoflor dawaliśmy pierwsze, ale jakoś nie działał tak jak ten.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogą, owszem, tylko nie powinny temu towarzyszyć dolegliwości, ale 10 dni to ja się chyba nie spotkałam. 2-3 owszem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz jej położyłam ciepły termofor z pestek wiśni w a brzuszek i zasnela spokojnie.. No nic, spróbuję z tym probiotykiem.
|
|
|
|
#458 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, mogę się czasami wtrącić do Waszych rozmów? Ja co prawda nie jestem lipcową mamą, a z końcówki maja, ale wątek majówkowy umarł śmiercią naturalną, a muszę przyznać, że podczytywanie o Waszych i dzieciaczkowych problemach i przygodach podtrzymuje mnie na duchu... Gdyby nie ten wątek, to chyba już bym się załamała dawno
Moja hrabianka będzie jutro miała równo 4 miesiące, a nadal bawimy się z brzuchem, kupami, bąkami, kropelkami, pediatrami... Po trzecim miesiącu miał być miód i sama radość, ale póki co się nie zapowiada. Mam nadzieję, że nie wypędzicie majówki z Waszego wątku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapakowalam smrodka w rożek, związałam i padła otulina.. Nie poznaje je
trochę gigantyczne wygląda w tym ale co tam.. Moja mała dzidzia... A smrodek dlatego, że wali takie bąki, że nie można wytrzymać w jej towarzystwie już Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka a może wypróbuj u Małej moją metode- ja jak wiem, ze nie bylo kupy dnia, to po karmieniu i odbiciu noszę go pleckami do mojej klatki persiowej, nogi i miednica podwinieta-nie wiem jak ona sie nazywa. Ale wg mnie jest to taka naturalna pozycja do wysiadania dzieci i Kropek jak coś tam w jelitkach ma, to zawsze wycisnie to w tej pozycji! Tylko ze Kropek nigdy nie mial wiekszych problemow z tym tematem....
Cytat:
Kropek nadal marudny. Smieje sie tylko do tz- mam schizy że juz mnie nie potrzebuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała nadal śpi! Ja już skończyłam sprzątać ogarnęłam mój ryjek i oglądam Harry Pottera bo leci na tvn7Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Witaj, jasne ze mozesz dołączyć! Mała ma kołki? Kiedy sie zaczęło? U nas dzis była kupa życia... podejrzanie cos siedział na bujaczku i mruczał sobie bardzo delikatnie rozglądając sie 🤣. Podeszłam a tam bujaczek babybjorn tez juz został ochrzczony. Dobrze ze kupiłam dwie poszewki kupilismy juz ubranka na jesien na 1-3 miesiace. Troche jeszcze duze ale zaraz beda w sam raz. U nas tez dzis juz jesiennie. Pada przeokrutnie. Tz napalił w kominku i Eli sobie błogo zasnął u mnie na ramieniu. Zaraz go odłożę, ciekawe czy mi dzis pozwoli .
Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-09-22 o 16:18 |
|
|
|
|
|
#463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
To moja już bez zawinięcia w larwę nie śpi..
Staram się ją opatulać tak tylko na noc, żeby wiedziała, że to już i należy spać te minimum 6 godzin. W dzień ogólnie słabo śpi, odłożona, to syrena włącza się po 10-20 minutach, na rękach to mogłaby w nieskończoność, ale mimo wszystko udało mi się zrobić obiad, na szybkiego ogarnąć mieszkanie, wyjść na spacer - akurat tutaj padła mocnym snem, aż szkoda mi było wychodzić, ale po powrocie jeszcze drzemała, to tak ok. 1,5 godziny spała. Wiecie, wczoraj pod wieczór pospałam sobie z Anielką ok. 2,5 godziny, leżała przy moim udzie i jak tylko się przebudzała, to potrząsałam sobą i zaraz spała Tak udało nam się dłużej pospać. Jak wstałam to myślę sobie "no super, na noc nie zasnę". Zasnęłam ok. północy i mimo tego wstałam bardziej wypoczęta niż po nocach dłużej przespanych, tak więc dziewczyny - jeśli macie okazję, to drzemajcie w dzień. Mi przestała głowa tak opadać w ciągu dnia, a miałam to notorycznie od kilku dni.---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Witaj Kasza! Zapraszamy serdecznie, rozgość się! Dziwi mnie to co piszesz, bo majówki chyba pobiły rekord, jeśli chodzi o ilość wątków, co nie? Chyba że przeniosły się na fb?---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Blanko, widocznie Ninka lubi być tak ciasno opatulona w czasie snu ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Karolinko, marzy mi się kominek.. Kropeczko, ludzki sajgonek brzmi nieco bardziej do przełknięcia niż larwa.. Czasem powiem też 'rogalik' Kropek Ciebie nie potrzebuje? Bzdury! Ale powiem Ci, że jak zasypia na rękach u męża, to mam wyrzuty sumienia, że czemu nie u mnie? Co ja, gorsza?
|
|
#465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też czasem u męża młody zasypia w mniej niż minutę, albo chociaż się uspakaja. A ja się muszę nabujać i naskakac aż nogi i ręce słabną Ale czasem jak u męża płacze i ja go biorę to się uspakaja. Więc próbuje sobie mówić, że czasem potrzebuje odmiany, a nie że woli tatę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
M. Kupił biogaje, zobaczymy czy będzie jakiś efekt.
Ninek nadal śpi, a ja czekam aż M. Przywiezie pizze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj!!! Pewnie,że nie wygonimy. Napisz coś o sobie i Twojej dzidzi. Kurcze moja coś dzisiaj marudna i zjadła mniej niż zazwyczaj.... Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-09-22 o 17:31 |
|
|
|
|
|
#468 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj nie mogę rozszyfrować mojego dziecka
co któreś karmienie je sobie i nagle się odrywa, płaczę itd.. ja już serio nie wiem o co jej chodzi ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby syn jej nie zaraził
|
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwszy raz miała tak wczoraj wieczorem.. Nie wiem, nie wydaje mi się żeby się nie najadala... Jest mi po prostu przykro.. ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
Witaj KaSza
Dzisiaj karmie młodą cały dzień z butli odmrażam i odciągam chce zobaczyć ile zjada. Widzę że jednak mleka nie mam za dużo więc będę musiała włączyć mm jakoś już nie mam siły walczyć o kp. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#475 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#476 |
|
Wtajemniczenie
|
My właśnie wróciliśmy od mojej babci z receptą, bo małemu oczko ropieje
niestety ma niedrożny kanalik. Spędziliśmy u niej pół dnia, mały słał uśmiechy ![]() Blanka współczuję problemów z kupką ![]() Cami, Pola może maluchom niewygodnie? w jakiej pozycji karmicie? jak się tak odrywa to może pomoże zmiana piersi lub pozycji
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas tez podejrzewam ze jeden kanalik zatkany, ale póki co nie ropieje. Do tej pory nie miałam siły masować, ale jak problemy z brzuchem przejdą na dobre to muszę się za to wziąć. Dziś Tymek na dzień śpiocha. Teraz dosypia mi na kolanach. Ale taka pogoda ze mnie tez nic się nie chce. Siedzimy na wsi, ciasto z gruszkami upiekłam, Tż układa panele i tak leci. Powoli myślimy o chrzcinach żeby za 4 tyg zrobić, ale nie wiem czy będzie pasowało wszystkim. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raczej 20 min od podania biogai nie zadziałała heh więc twój sposób nam pomógł! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko a mogłabyś wrzucić zdjęcie tej pozycji??
Bursztynku walcz! Moja mała wykąpana po 17,już śpi,udało mi się ją pokarmić na śpiocha.Mi się nic nie chce.Jutro jedziemy do Krk na chrzciny. Muszę wszystko wyszykować,bo może uda nam się wyjechać wcześniej i skoczyć na rynek. Dziewczyny jak ubieracie dzieci w taki chłodny dzień? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

A pytałam jakiś czas temu o nawilżacz powietrza, to ni było odzewu. 

dicoflor dawaliśmy pierwsze, ale jakoś nie działał tak jak ten.

Moja hrabianka będzie jutro miała równo 4 miesiące, a nadal bawimy się z brzuchem, kupami, bąkami, kropelkami, pediatrami... Po trzecim miesiącu miał być miód i sama radość, ale póki co się nie zapowiada. Mam nadzieję, że nie wypędzicie majówki z Waszego wątku
trochę gigantyczne wygląda w tym ale co tam.. Moja mała dzidzia... A smrodek dlatego, że wali takie bąki, że nie można wytrzymać w jej towarzystwie już 

i Eli sobie błogo zasnął u mnie na ramieniu. Zaraz go odłożę, ciekawe czy mi dzis pozwoli
.

Staram się ją opatulać tak tylko na noc, żeby wiedziała, że to już i należy spać te minimum 6 godzin.
W dzień ogólnie słabo śpi, odłożona, to syrena włącza się po 10-20 minutach, na rękach to mogłaby w nieskończoność, ale mimo wszystko udało mi się zrobić obiad, na szybkiego ogarnąć mieszkanie, wyjść na spacer - akurat tutaj padła mocnym snem, aż szkoda mi było wychodzić, ale po powrocie jeszcze drzemała, to tak ok. 1,5 godziny spała. Wiecie, wczoraj pod wieczór pospałam sobie z Anielką ok. 2,5 godziny, leżała przy moim udzie i jak tylko się przebudzała, to potrząsałam sobą i zaraz spała
co któreś karmienie je sobie i nagle się odrywa, płaczę itd..
oby syn jej nie zaraził