|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Krążek w sensie zlituj się
mogłam pomylić nazwy ze stresu.No mierzył, od razu poszedł po ten krążek i założył a ja w szoku na samolocie leżałam ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Można z tym normalnie chodzić ? Bo ja to jak kaczka teraz ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Krążek i pessar to to samo chyba
![]() czy można chodzić? Nie wiem ale to do domu wróciłaś czy w szpitalu leżysz?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
W domu jestem to w sumie dwie minuty wsadzał ale kuwa byście płakały jakbyście widziały jak chodzę
(*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w niedzielę
Jakie plany na dziś?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3757 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U mnie w planach leżenie cały dzień w łóżku z TŻ z przerwami na obiad u teściowej i wieczorne kino Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się po dwudniowej nieobecności
Byliśmy złapać ostatnie chwile lata z moją rodziną nad morzem. Czuję się bardzo dobrze, Tosia w brzuchu chyba też ![]() No i wczoraj w końcu zaczęłyśmy 8 miesiąc! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Karolkowa ale powiedział ci ile ta szyjka właściwie ma? Też myślałam, że na tym etapie już się nie zakłada. Ale jak widać jest inaczej, trzymajcie się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3759 |
|
Raczkowanie
|
Czekam na jajeczniczkę z kurkami, potem muszę skończyć zamowienie na allegro, na obiad mąż mnie zaprasza na miasto więc mam sobie wybrać restaurację, a i będę nadzorować składanie dwóch nowych komód, i mam nakaz od tż robić to z pozycji kanapowej pod-kocowej. To chyba będzie dobry dzień
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Mój stary pojechał na grzyby a my z młodym jeszcze się wylegujemy
ale chyba czas wstawać, bo głód dopada ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Ja samotnie właśnie jem śniadanie mój śpi, no to pytam go zrobić Ci kawkę a on że później jak wstanie, i miałam łzy w oczach
jak mi mógł odmówić kawy, ode mnie ?Fiole nie wiem ile miała ale skoro mi założył to chyba musiał. Dziś już lepiej nie chodzę jak kaczusia ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Moja paczka wczoraj nie przyszła, ma być dzisiaj więc nie wiem jak z wyjazdem nad morzem ;/ muszę czekać W ogóle czytam wrześniowki i jak tak wszystkie mówią o karmieniu to mi się to wydaje takie skomplikowane.. Dziewczyny czy to jakoś samo przychodzi? Bo one mówią o czasie i o ilościach, ile przystawialy i jak sobie radziły z brakiem pokarmu a ja w ogóle nic na ten temat nie wiem.. A przecież jak młody będzie płakał ze głodny to będzie stres jak nie będę miała pojęcia co zrobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
Hej
my weekend mamy domowy bo leje non stop wczoraj byli u nas znajomi, zrobilam pizze moj syn zjadl dwa kawalki, jak nastepny tez będzie mial taki apetyt to na jedzenie nie zarobimy ![]() Dews moim zdaniem nie mozna sie przygotować do karmienia piersia bez dziecka jasne mozna poczytac o problemach itp ale i tak nie wiesz jakie Ci sie trafi więc po co sie zamartwiac na zapas ja sie naczytalam jakie to strasznie trudne,bolesne itp i poszlam z nastawieniem ze sprobuje ale jakikolwiek problem i przechodzę na butle. Problemy sie nie pojawily, dawalam piers, maly ssal, mleko lecialo tutaj polozne bardzo wspieraja karmiace mamy (no do tego 6 miesiaca bo potem to tylko oczy wybaluszaja jak mowisz ze "nadal karmisz" ) wiec jak bedziesz miala jakieś wątpliwości to na pewno nie zostaniesz z tym sama.Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna_fli dzięki! Mam nadzieję że pójdzie nam wszystkim tak samo jak tobie za pierwszym razem :p
Zdecydowałaś się czy będziesz rodziła CC czy SN? jeśli chodzi o pogode to u nas chyba z 12 stopni teraz Hah, nawet jak nam się uda nad morze pojechać to w bluzach i płaszczach :p ale mam ochotę się gdzies przejechać, więc mam nadzieję, że ta paczka przyjedzie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3766 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze nie, przelozylam wizyte z konsultantem na 1 października bo bede mieć lepszy dojazd i wtedy bede rozmawiać
![]() Bardzo nam wszystkim życzę takiego kp jak ja mialam z pierwszym synem ![]() ![]() Sent from my MYA-L11 using Tapatalk
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wczoraj widziałam jak siostra karmiła tą małą to pyk wyciągała dawała a mała jadła takie proste się to wydaje
patrzcie jaka malizna IMG_20180922_183844.jpeg(*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Słodki okruszek
Już niedługo na swoje bedziemy tak patrzeć ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3770 | |
|
Raczkowanie
|
A wiecie co mnie martwi odnośnie kp? To że moje sutki są ogromne. Serio, ogromne. Ja nie wiem jak Natalka je złapie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
oooch chcę jużWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3771 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczeta
witam sie w 34 tygdniu karolkowa co ten twoj bobas sie tak pcha?? Swoja droga jestem ciekawa kiedy taki krazek sciagaja? Co do kp to sie na zapas noe martwcie. Co ma byc to bedzie. Niezawsze jest to droga przez meke, a jak jest to wtedy dopiero zaczniecie sie martwic, albo przejdziecie na mm i tez was nikt za to nie ukamieniuje Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam że jak zobaczyłam ją to się popłakałam ja nie wiem czy hormony czy co w każdym bądź razie płakałam
a jak widziałam jak mój TŻ patrzył się na nią tak wiecie z miłością to mi serce waliło ![]() Przyjechaliśmy do domu podszedł do łóżeczka i mówi jeszcze troszkę i taka malizna u nas będzie ale zleciało pyta się kiedy to tak poszło, mówię że sama nie wiem ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Też witam się w 34 tc ![]() Czytałam na necie że w 38 ściągają ale kochana jak ma.to pomoc mojemu maluchowi to niech i będzie Cytat:
Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Ale maleństwo!❤️ Karolkowa to jest torturą patrzeć na takiego maluszka będąc w 8 miesiącu, ja chce już swoje tam trzymać!
Malinkowa to chyba dobrze, że ogromne? ja się nie znam ale chyba lepiej niż jakby np miały być płaskie, bo łatwiej dziecko złapać tak na logikę Lady isss ja też się nie nastawiam na karmienie za wszelką cenę, ale wolałabym karmić piersią i po prostu nie chce jakoś głupio zatrzymać laktacji przez niewiedzę. Chciałabym po prostu wiedzieć co i jak robić, spróbować wszystkich tych sposobów i jak wtedy nie wyjdzie to trudno, przynajmniej będę wiedziała, że sie starałam;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna nie?
Ja bym się mogła tak patrzeć i patrzeć na taką malizne ![]() Do mojego zaczęło docierać się za niedługo my będziemy takiego maluszka mieć. ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Lady isss ja się nie nastawiam nawet na 2 miesiące, coś za dobrze się czuje i wydaje mi się, że młodemu tam za wygodnie i wcale nie będzie chciał wyjść xD
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wyciągną w 38 ten pessar czy krążek czy jak się to nazywa ale wcale od razu nie muszę rodzić jak czytałam .
Zresztą biorę magnez dupka więc mogę urodzić o czasie albo i po ![]() (*) Amelka 02.03.2017 Czekamy Synku na Ciebie
|
|
|
|
#3778 |
|
Raczkowanie
|
W pierwszej ciazy miałam założony pessar, coś koło 24tc. Normalnie chodziłam z nim, nie czułam go. Ale oczywiście musiałam się oszczędzać, bo szyjka była słaba.
Mi ściągnęli go na porodowce, bo w 36tc zaczęły mi się saczyc wody. Dopiero wtedy wyciągnęli, dali jakiś zastrzyk i czopek na szybsze rozwieranie i skracanie szyjki. Plus oxytocyne na wywołanie skurczów. |
|
|
|
#3779 |
|
Zadomowienie
|
Nie wypuszczą mnie do porodu
Zaraz nadrobie co tam pisalyscie
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Laski! ;-)
Nie wiem co mi sie porobilo... ale nie mam od Was powiadomien. Wiec musicie wybaczyc, ze nie biore udzialu w dyskusji... Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

ze stresu.

Jakie plany na dziś?

ale chyba czas wstawać, bo głód dopada 

my weekend mamy domowy bo leje non stop
jasne mozna poczytac o problemach itp ale i tak nie wiesz jakie Ci sie trafi więc po co sie zamartwiac na zapas
tutaj polozne bardzo wspieraja karmiace mamy (no do tego 6 miesiaca bo potem to tylko oczy wybaluszaja jak mowisz ze "nadal karmisz"

witam sie w 34 tygdniu
karolkowa co ten twoj bobas sie tak pcha?? Swoja droga jestem ciekawa kiedy taki krazek sciagaja? Co do kp to sie na zapas noe martwcie. Co ma byc to bedzie. Niezawsze jest to droga przez meke, a jak jest to wtedy dopiero zaczniecie sie martwic, albo przejdziecie na mm i tez was nikt za to nie ukamieniuje
a jak widziałam jak mój TŻ patrzył się na nią tak wiecie z miłością to mi serce waliło 
pyta się kiedy to tak poszło, mówię że sama nie wiem